· 

Månen i Lejonet

Hej,

 

nu är det inte mycket kvar av vår Mån-serie! Endast två Mån-placeringar kvar att diskutera.

 

Sedan är vi back to business as usual med prognoser och diverse astrologisk info. Förhoppningsvis på daglig basis:)

 

Idag diskuterar vi alltså er, Mån-Lejon! Och det gillar ni va?;) 

 

Lejonet överlag och Mån-Lejon speciellt är ööööökända för att vara självabsorberade och självsäkra in i absurdum. Att all strålkastarljus ska riktas mot Lejonet och att den gillar uppmärksamhet är en stor fördom som finns bland alla som någon gång läst någonting om astrologi. Men så enkelt är det riktigt inte!

 

Lejonets tecken styrs av Solen själv, den majestätiska stjärnan som vi är så beroende av varje dag. Solen skapar bokstavligen liv och är kärnan och anledningen till allt levande. Men att inte förglömma, Solen skapar liv tillsammans med vatten, jord, och atmosfär, dvs luft. 

 

När man har planeter i själva livets tecken, så kan man inte känna något annat än att man är anledningen till existensen. Att man ÄR livet, och att alla anda behöver smaka på livselixiret för att kunna leva själva. På en låg, outvecklad nivå av detta tecken, så kan människor med planeter i Lejonet få för sig endast deras existens är anledningen till andras. Att alla andras liv ska kretsa kring deras, precis så som planeter kretsar kring Solen. 

 

Inte konstigt att man då tycker att alla som får syn på en borde dras till en och fokusera på en, så som honung lockar bin för att överleva. Mån-Lejon känner av detta instinktivt och djuriskt och kan ofta hamna i situationer där de exploaterar sitt alla innersta för omgivningen utan några vidare betänkligheter. Allt för att förmedla och försöka visa för andra hur pass stark deras koppling till livet är, hur starkt de brinner inombords. 

 

För Mån-Lejon brinner inifrån utan tvekan. Dem brinner utav ren och skär levnadsvilja och lycka över att få sprida denna entusiasm omkring sig. Dela med sig utav livets fantastiska gåva. Försök att hitta en deprimerad Lejon-Måne, så märker man hur svårt det är (om inte det finns andra, övervägande planetplaceringar som tyder på tendenser till nedstämdhet och depression). Mån-Lejon, precis som Mån-Skyttar och Mån-Vädurar (eld-tecken) har en naturlig levnadsinstinkt. Men medan Mån-Skyttar vill upptäcka livets bakomliggande mening, och Mån-Vädrar vill uppleva livets kick fysiskt, så vill Mån-Lejon snarare sprida denna levnadsentusiasm till alla andra omkring sig. 

 

Därav tar dem på sig den uppgiften i alla lägen, både när det är lägligt och olägligt. Denna sprudlande energi delas med sig ofta genom kreativa "outbursts" så som teater, sång, komedi (Mån-Lejonet är ofta duktiga på att iscensätta situationer och hitta det roliga i allt). Detta behöver inte ens göras inom ramen för platser där man sysslar med ovan nämnda ämnen. Utan Mån-Lejonet kan vara den som först tar på sig att sjunga karaoke, leka charader eller ensam återberätta för en hel grupp människor om en rolig händelse. Om ingen lyssnar eller ser på det så mister hela uppdraget sin mening, att få sprida den inre glädjen till andra är ju tjusningen. Mån-Lejonet vissnar de facto när ingen bryr sig om deras åsikter om livet.

 

Inte undra på att Lejonet styr det 5e huset som är det huset som representerar vår fritid och där vi har kul i våra horoskop. Mån-Lejon vill alltid ha roligt (och kan roligt i alla lägen) och vill alltid vara med och dela detta med andra, vara föremålet för andras livsglädje. Mån-Lejonet är nämligen flockdjuret som gärna vill vara i sällskap med andra, och dela livets glädje med andra människor. Inget gör en Mån-Lejon så glad som att få höra att de är anledningen till någon annans existens, att deras egen existens skapar mening åt andras. 

 

När man känner en så pass stark inre drift till att leva livet och vara dess förmedlare och mittpunkt, så kommer automatiskt en självsäkerhet inför det som vi kallar livet. Mån-Lejon är inga nervösa och oroade personer. Livet är ju fantastiskt! Klart inget kommer att gå åt skogen! Hur kan man ens tro något annat än att allt kommer att bli tiptop?

 

Som alla eld-tecken så har Lejon en inneboende tro på inte bara sig själva, men på livet i stort. Ibland kan det slå över i att Mån-Lejon ser ner på andra som inte är riktigt lika optimistiska, eller har alldeles för höga tankar om sin egen förmåga, slår ner andras tankar och oron (Jungfruns till exempel). Den värsta formen av Mån-Lejon lyssnar inte på några andra människor och visar tydligt att dem inte heller är intresserad av vad någon annan har att komma med. De har väldigt lite tilltro till andras perspektiv, förståelse och tankar. Sina egna tankar och perspektiv delar de dock gärna med sig utav, även om inte någon har frågat. De tar plats där det inte är lägligt eller direkt olämpligt. Klassiskt exempel är Mån-Lejon som tar på sig en central roll och berättar vitt och brett om livet och döden på någon annans begravning. 

 

Ett annat exempel som jag själv fick observera var på en student-fest för flera år sedan. Det var en fest i någons lägenhet, vi var cirka 20-30 personer där och många kände varandra. Stämningen var tämligen intim och lugn. Under festens gång dök en ung kille upp som ingen verkade känna. Han var uppenbart full och bestämde sig för att han var festens syfte, vilket han till slut blev efter att mitt i rummet ha dansat och sjungit Håkan Hellströms låtar så högt och så vilt att alla stod och undrade om inte han var sjuk eller påverkad av droger. Det spelade ingen roll att han var den enda som gjorde det, att ingen klappade eller uppmuntrade honom, eller att människor var uppenbart obekväma av denna föreställning. Han dansade runt till alla människor, försökte lära känna alla mitt i sången och blev till slut kvällens snackis. Mission accomplished, om än på ett sätt ingen annan hade tagit till väga. Senare när jag tittade på hans horoskop så visade sig att han en stor-trigon i eld-tecken. Lejon-Måne, Vädurs-Sol och Skytt-Mars. Han kunde helt enkelt inte hålla tillbaka sin vilja att dela med sig av livet, under alkoholens rus. 

 

Mån-Lejonet är väldigt generösa personer i stort. Deras vilja att dela med sig utav sin glädje till livet sträcker sig inte bara till att dela med sig av sig själva. De ger gärna gåvor, tid och uppmärksamhet till människor omkring sig. De engagerar sig ännu mer om du visar att dem är viktiga för dig, att du är i behov utav dem. Tacksamhet och komplimanger till en Mån-Lejonet är som balsam för deras redan välsmorda själv. 

 

Trots alla fördomar om Mån-Lejonets vilja att dra till sig uppmärksamhet, så hittar man mycket riktigt dessa individer på scen. Teater, sång eller talare. Någonstans behöver Mån-Lejonen att få utlopp för sin vilja att dela livets kunskaper, optimism och glädje och vad kan väl vara bättre än att göra det effektivt inför en stor grupp människor? 

 

Välutvecklade och välmående Mån-Lejon är trygga individer som alla vänder sig till och stannar till för att lyssna på. Det är kreativa människor med en aldrig sinande energi och som inte låter sig bli nedslagna av livet svårigheter. Att bara få ta del av livet är en glädje i sig, och det är något som resten av oss borde ta efter.

 

Trevlig kväll, astrologen.