· 

Månen i Tvillingarna

God dag vänner och bekanta!

 

Idag diskuterar vi Månens placering i Tvillingarna, vilket ligger mig varmt och om hjärtat då jag själv har denna Mån-placering.

 

Ju mer man lär sig om sitt horoskop desto mer ser man baksidan av sina placeringar (eller så är det min kritiska Jungfru-sida som ser alla nackdelar:').

 

Man genomgår ett antal faser när man börjar fördjupa sig i astrologi.

 

1. Frustration. Förstår ingenting, hur kan det vara så komplicerat?

2. Dyrkan av sin egen karta. Har jag Jupiter på MC? JAG KOMMER ATT BLI KÄND.

3. Enlightment. En hel hop detaljer ramlar på plats och man börjar plötsligt se kopplingar. Jahaaaa Stenbockens tecken styrs av Saturnus, det är DÄRFÖR Saturnus och Stenbocken har samma typ av beskrivningar, och det är därför jag upplever så mycket av Stenbockens kvalitéer när jag har så många aspekter från Saturnus till mina planeter. 

4. Hat mot sin egna persona. VARFÖR har just jag så lite eld i min karta, kommer jag någonsin kunna genomföra något?

5. Djup förståelse av sitt eget och andras beteende, ständig tankekoppling till transiter och andras planetplaceringar.

 

Osv, osv, osv.

 

Det jag vill komma till är att man med tiden förstår sig själv på ett väldigt mångdimensionellt plan, vilket bidrar till att man tydligt kan se nackdelarna med sina planetplaceringar. Så har det också blivit för mig och min Tvilling-Måne. 

 

Månen i Tvillingarna är en lättsam och glad historia i grund och botten. Månen är här på besök hos herr Merkurius som styr tankens kraft, talförmågan och informationsflödet. Tvillingarna är ett luft-tecken som styrs av Merkurius och hänger ihop med tredje huset. Det är ett rörligt tecken precis som Skytten, Fiskarna och Jungfrun. Dessa tecken anpassar sig i större mån till given situation än påverkar dess utfall. 

 

Att ha sina känsloflöden och instinktiva reaktioner i detta tecken har förstås sina för och nackdelar, som med allt annat.

 

Fördelen är att reaktionen hos människor med en Tvilling-Måne är BLIXTSNABB. Man överraskar ofta sig själv med att fånga upp saker i luften, notera minimala rörelser och rycka ifrån när något faller mot en i ögonvrån. Det mesta i ens liv händer väldigt snabbt, eller åtminstone känns det som det. Rörelse och snabbhet är ledorden för Tvillingarna. Man utför ofta saker med händerna på ren automatik, utan att vara medveten om det, och gör det också snabbt. Om du någonsin observerar en Mån-Tvilling hemma så ser du att saker görs utav bara farten. Disken flyger in i diskmaskinen, handdukar viker sig av sig själva, tänderna borstas med rasande fart, golvet skuras som om det inte fanns en morgondag, och personen ifråga går ofta fram och tillbaka från en plats till en annan. Ingen lugn och ro hos denna placering inte. Dvs om Mån-Tvillingen kommer till skott med att städa hemma eller utföra några konkreta arbetsuppgifter. 

 

Vägs inte horoskopet upp med jordliga placeringar, så är Mån-Tvillingen urtypen av uttrycket "mycket snack och lite verkstad". Det snackas jämt, och ofta kan innehållet vara tomt. Exempel på saker som kommer ut ur Tvilling-Månens mun.

 

- "Det luktar mat"

- "Vilket rent parkett"

- "Bilen är jätteröd"

- "Killen i kassan heter David, precis som en kille jag brukade dejta".

- "Jag snubblade i en trappa tidigare idag"

- "Undrar hur många fisksorter det finns i Östersjön"

 

Det är i sig ofta ingen viktig eller intressant information för omgivningen. "Ja, den där bilen är verkligen röd". Tvillingarnas funktion är framför allt att förmedla sina observationer till omgivningen, skapa informationsbyte överlag, men ofta utan avvägningen om det behövs eller inte. Tvilling-Månens främsta utmaning är att lära sig att inte tom-snacka. Tankarna och funderingarna dyker upp S.T.Ä.N.D.I.G.T. i Tvillingens huvud, och frågan är om det alltid är vettigt att uttrycka dessa i ord. Det rör egentligen alla som har planeter i Tvillingarna. Man kan tyvärr ofta ge ett något korkat intryck när man som en papegoja upprepar eller frågar saker utan eftertanke. Gäller dock främst Mån-placeringen som fungerar på ett omedvetet plan och instinktivt söker efter sitt behov, vilket är att uttrycka tankar i Tvillingens fall. 

 

Utvecklade Mån-Tvillingar är intelligenta, vältaliga, pålästa och intressanta att prata med. De är aldrig tradiga, tråkiga och är ständiga optimister som hjälper andra att knyta kontakter och ge svar på frågor som ingen annan kan. De tyngs inte av att göra mycket saker samtidigt, klarar lätt av detaljarbete och om någon, kan hålla tusentals bollar i luften. Det är vitsiga människor som återberättar lustiga historier och målar upp roliga scenarion som man gärna lyssnar på och tar del av. Roliga att ha å göra med, nästan alltid på gott humör och kräver inget mer av sin motpart än ett gott samtal. Lättsamma och för alltid nyfikna på livet, öppna för alla sorters vänskaper och snabb-lärda vad det än gäller. Duktiga på att lära andra och vet förvånansvärt mycket. Samtalet sinar aldrig med en Tvilling i närheten. 

 

Det ska vara lätt att vara med en Tvilling-Måne. I och med den "snabbhet" som rör sig inuti dem, är inte heller känslorna så tunga och påtvingande. Känslor kommer och går, uttrycker sin funktion i tankarna hos personen ifråga och försvinner sedan vidare ut i intet. Kommer tillbaka, försvinner igen. Mån-Tvillingarna värderar inte känslor särskilt mycket, det är något som får lika kort uppmärksamhets-spann som allt annat i livet. ADD och ADHD som är kopplat till Merkurius-planeten kan ofta vara en typ av diagnos som Mån-Tvillingar råkar ut för. Deras förmåga att hålla koncentrationen till en och samma syssla är tämligen begränsad. Inte heller är denna placering särskilt bra på att sitta still på samma plats. Fördelen är att uppmärksamheten studsar lika lätt tillbaka till det man höll på med, man har alltså förmågan att växla mellan olika saker snabbt. Känsloflöden noteras och tar sitt uttryck i tankar "jag är ledsen idag", mer än så funderas det inte. Det är inte ens säkert att Mån-Tvillingen utåt sett verkar ledsen. 

 

Utmaningen för Tvilling-Månen är att utveckla tålamod, uthållighet, pricksäkerhet och en vilja att ta tag i saker och utföra dem. Mycket händer i tankens värld hos Tvilling-Månen, den sätter ihop finfina scenarion om livet, tänker mycket på framtiden, lägger upp komplexa planer och abstrakta situationer som känns 100% riktiga. Men sedan finns en stor risk att dessa saker endast stannar i fantasin och aldrig blir realitet. Tvilling-Månen berättar dessutom gärna vitt och brett om sina framtidsplaner och lider sedan själv när inget av det blir verklighet. 

 

Därav fördomen om att Tvilling-Månen är "tom" och opålitlig. Den kan mycket väl vara det, då den glömmer lätt bort saker som har blivit lovade, tar omvägar kring det som tidigare har sagts och byter historia från gång till gång. Tvillingarna är det tecknet som utan tvekan håller sig till sanningen och fakta minst. Tvillingarna säger gärna saker som inte behöver vara särskilt förankrade i fakta, och frasen "jo men det tror jag, så är det nog..." förekommer förvånansvärt ofta. Jag kan överraska mig själv med att påstå saker som jag inte har en aning om det är så eller inte. Det beror på att reaktionen och behovet av att besvara andras frågor är snabbare än förmågan att ta fram riktiga fakta och underlag för det man säger. Släng än fråga rakt ut i rummet där det finns ett gäng människor och Tvilling-Månen kommer utan tvekan vara den som besvarar frågan först, oavsett kunskap i saken.

 

Behovet för denna placeringen är baserat på att få dela med sig av sina tankar till andra, oavsett vad det gäller. Därför behöver man med denna placering lära sig att göra avvägningar kring om man är rätt person för att besvara alla frågor eller om det verkligen är intressant för andra att ta del av allt man noterar. Man måste dessutom lära sig att inte anta saker, vilket Mån-Tvillingarna gärna gör, eftersom de själva känner att dem redan vet allt. Vill man förolämpa en Tvilling-Måne som ska man trycka på deras brist på kunskap eller hjärnsvaghet.

 

En styrka Tvillingarna har är nämligen att mentalt suga upp omgivningen som en svamp. Mån-Tvillingen kommer att komma ihåg precis alla detaljer i ett rum och kan tydligt se saker framför sig långt efter att ha upplevt situationen. Minnet hos denna placering är ofta monstruöst och förmågan att avbilda saker mentalt är enorm. Det här är personer som kan titta på en sida i en bok och komma ihåg meningsföljden ordagrant. Deras förmåga att hantera ord, siffror och allehanda information är omfattande. De plockar på sig kunskap och lärdom i varje steg i livet, helt utan ansträngning. Endast Mån-Tvillingen kommer komma ihåg vart den där kemtvätten låg (de gick förbi den för två månader sen) eller hela menyn på en restaurang de besökte för två veckor sen. Det är uppmärksamma personer som är väldigt hjälpsamma med att dela med sig av sin uppmärksamhet till andra. Hjälpsamhet och vänlighet är två andra ledord för Tvillingarna. Dessa egenskaper sitter också ofta Jungfrun på som också styrs av Merkurius. 

 

Ett annat problem som Mån-Tvillingarna ofta råkar ut för är oförmågan att stänga av denna uppsugning av sin omgivning. Man kan inte, inte notera saker. Ibland känns det som att ens hjärna blir våldtagen av alla intryck omkring en. Det är helt omöjligt att selektera vilken information som fastnar hos en och Mån-Tvillingen kan ofta blir mentalt utmattad mot slutet av dagen och med åldern. Speciellt Tvillingar som hamnar i yrken där man träffar mycket människor, pratar mycket eller behöver hantera stora mängder information, är helt slut på kvällarna. Energi-nivån är tämligen hög och man hinner ofta med mycket mer än alla andra, men till slut kan det kännas som att någon har stoppat ner en hand i ens hjärna och grävt runt. Huvudvärk, migräner, ögontrötthet och mental utmattning är typiskt för denna placering. Olika typer av talproblem kan också Tvilling-Månar råka ut för, och i sämsta fall ett väldigt splittrat sinne och svagt minne (beror på aspekter till Månen och vilket hus den är i), samt kort koncentrationspann och motivationsbrist. 

 

Nedvarvning och sömn är något som ofta är på svagsidan för denna placering. Sinnet behöver mycket mer återhämtning än andra placeringar, och sömnen är otroligt viktigt för att hjärnan ska få möjligheten att hinna sortera och reda ut alla intryck som man får i sig under dagen. I en självklar paradox har just denna placering svårast att komma till ro och falla i sömn. Speciellt utmanande för Tvillingarna är det att leva i den digitala åldern vi lever i, där tillgången till information och kunskap är ständig. Det är endast Tvilling-placeringarna som kommer att sitta på Wikipedia långt in på natten och lära sig om hur varför andra världskriget startade eller Da Vincis alla verk. 

 

Denna placering slukar information som ingen annan. Böcker, serier, tidningar, dokumentärer och filmer är något som Tvilling-Månen bör ta del av och har ofta vitt breda intresseområden. Utan ny input vissnar denna placering. I tystnad vissnar denna placering. I samtal med andra om sina känslor och upplevelser förstår Mån-Tvillingen sig själv bättre och behöver få utlopp för sina många och ständigt rörliga tankar.

 

Ett annat tips för Mån-Tvillingarna är att skriva ner sådant som tynger en eller för att överhuvudtaget få lite struktur och lugn på tankarna. Tvillingarna är ofta duktiga skribenter. Det kan kännas som väldigt mycket i hjärnan och tankeverksamheten är uppskruvad till max alltför ofta. Andningsövningar är också något som passar Mån-Tvillingen alldeles utmärkt, som hjälper att varva ner och får ordning på sinnet. Rörelse, jogging, promenader eller annan typ av fysisk aktivitet hjälper väldigt mycket. Kom ihåg att Tvillingen inte kan sitta still och blir otroligt rastlös av att inte göra något. Är man väldigt uppe i varv så är en promenad väldigt hjälpsam. Mån-Tvillingarna brukar till och med drömma att dem rör sig på sig, promenerar eller gör något som tar dem framåt med fötterna lustigt nog. 

 

Öppna fönster och ljusinsläpp är avgörande för Mån-Tvillingen. Frisk luft och utomhus miljöer går finfint ihop med denna placering som hatar att vara instängd i små, mörka utrymmen. Det är inga människor som sitter hemma med neddragna persienner hela dagen. De gillar inte att vänta i köer eller på transport, men färdas gärna någonstans, även planlöst. Gillar att köra bil, resa och har en speciell fallenhet för dialog med vem som helst.

 

Tvilling-Månar! Respektera begränsningarna av er mentala förmåga, var tysta och eftertänksamma oftare, och fortsätt sprida kunskap och glädje omkring er. Evigt unga själar, ständigt nyfikna på livet och existensen, ni är en av samhällets främsta tillgångar.

 

Trevlig fredag, astrologen.