· 

Månen i Oxen

Månen i Oxen, fina fina Månen i Oxen.

 

Idag tittar vi och tolkar en placering som är ultimat för det som Månen representerar. En kanal för inre trygghet, komfort, och sökande efter det där varma omfamnandet av själen som i barndomen kom från ens moder. I vuxen ålder behöver man ge det till sig själv och det gör man via sin Mån-placering.

 

Och har man en Mån-placering i Oxen så behöver man inte kämpa särskilt hårt eller ta till några större medel för att hitta lugn och harmoni och omfamna sitt inre. 

 

I Oxen, Vågen och Kräftan mår Månen som bäst. Venus som styr både Oxens och Vågens tecken smälter väldigt ihop med Månens mjuka kvalitéer. Skönhet, kärlek och känslor går fint hand i hand.

 

Månen i Oxen är lugn, statiskt och harmonisk. Den hittar njutning och nöje i det minsta omkring sig, och kan må bra av så simpla saker som att vara ute i naturen och känna solljuset på sitt ansikte. Den mår bra av en varm dryck, en mjuk soffa, en mysig kram och en god måltid. Månen i Oxen är anspråkslös och bygger naturligt ett inre välmående i sin vardag. Det krävs ingen större ansträngning eller medel för personen som har denna placeringen att få sig själv att må bra helt enkelt. 

 

Det är en tacksam placering i den mån att man alltid kan förlita sig på att ens känsloliv och undermedvetet tar hand om ens emotionella tillstånd. Oavsett hur ryckig och omtumlande omgivningen blir, så behåller Månen i Oxen en självklart stabilitet som inte låter en falla i några ytterligheter eller destruktiva känslomönster. Det här är människor som är i princip alltid nöjda med livet. På baksidan av samma mynt är det också människor som nöjer sig med det tillstånd de befinner sig. Kämparglöd är inte riktigt Månen i Oxens drift, dess inre kraft är istället att hitta det stabila och trygga i situationen som är. Därför tenderar Månar i Oxar att fastna i samma mönster, samma beteenden, samma relationer, samma jobb och samma leverne. Men den inre styrkan är alltid pelar-lik och inga draman utifrån kan få den att gå i bitar.

 

Om resten av horosopet inte vägs upp av eld eller kardinala tecken (Stenbocken, Vågen, Kräftan, Väduren), så tenderar Månar i Oxar att stanna i samma miljöer, sällan flytta eller byta vänskapskrets och relationer. Vanor och saker som är bekanta sen tidigare är A och O för Månen i Oxen. Det är trygghetsnarkomaner som ogärna ställs inför obekanta situationer och utmanande miljöer. Spontanitet är inte deras kopp té och de tenderar att återkomma till saker, smaker och situationer som dem redan vet och känner till. Typ överraskningsfester och överraskningsaktiviteter är urtypen av händelser som Mån-Oxar inte alls gillar eller uppskattar.

 

Deras känsloflöden behöver få tid och "landa", precis som med alla tecken av fast kvalité (Vattumannen, Oxen, Lejonet och Skorpionen) och i synnerhet i detta jord-tecken tar det evigheter innan Mån-Oxen reagerar på yttre stimulans. Deras lugna approach och total avsaknad av någon synlig nervositet eller "ryckighet" grundar sig i att allt tar lite längre tid att bearbeta, eftersom Månens funktion i detta tecken bygger på invanda mönster och upprepade beteenden som ger trygghet. Därför kommer reaktionen mot andras känslor och tryck så småningom, med tiden. Stressa för Guds skull inte Mån-Oxar överhuvudtaget, de är oförmögna till att skynda sig i någon annans takt än sin egen, och mår heller inte bra av det. Detta gäller också deras engagemang i känslor, människor och relationer överlag. Att bo ihop med en Mån-Oxe är både tryggt, mysigt och härligt, men man ska inte förvänta sig några djuplodade explosioner av känslor i ord eller vilja att ta dig med storm i romantikens sanna anda. Mån-Oxen kommer att köpa en ny soffa till er lägenhet och se till att kylskåpet är påfyllt. Det är deras kärlek. Mån-Oxen är din så fort ni hittar till en trevlig, njutningsfull vardag. Mer än så behövs inte för att hitta hem hos dessa människor. Och känslorna, de kommer också, så småningom. Mån-Oxar vänjer  sig vid känslor och relation till dessa, det går inte på studs. Att skynda långsamt är deras ledord, och tillämpas i alla delar av livet. Jag har då aldrig sett en Mån-Oxe springa över vägen än. 

 

De har samtidigt ofta en väldigt utpräglad smak och drar sig till "fina" saker, har en stark bundenhet till saker de äger, och omger sig med kvalitativ ting som bringar dem själslig, genuin glädje. Deras smaksinne är på allra högsta nivå och mat brottas om första plats med sex vad gäller främsta livsmål. Mån-Oxar skiljer sig lika svårt från människor som från sina saker, och tenderar ibland att ha en syn på människor som på saker dem äger. 

 

Mån-Oxar är en ganska basic, instinktiv energi som vill ha saker, och mår bra av att ha saker. Den behöver äga sin omedelbara omgivningen för att må väl, inte bara äga som i att de facto ha fysiska ting, men också äga situationen i sig. Därför hittar Mån-Oxar så pass lite njutning i nya situationer och miljöer, det tar ju tid och energi att mästra en ny situation. Och det vill inte Mån-Oxar ha, dem vill ha det som redan finns och det som redan ägs, och känns bra. Att det känns bra är överlag något som Mån-Oxen eftersträvar. Och vad känns bra? Beröring, mjuka ytor, mat i magen, en släkt törst och en fin tavla på väggen. Materiell trygghet pengar är också något som Mån-Oxar starkt törstar efter och behöver ha. Tenderar att må mycket dåligt om det inte finanser för att stilla sina behov.

 

Den här typen av pålitlighet (du hittar alltid din Mån-Oxe i soffan hemma) gör att Mån-Oxar är kända för sin lathet och ovilja att rucka på sina önskemål, vanor och rutiner. Envisa människor kallas dem ofta för, som vägrar att ta till sig yttre stimuli. Samtidigt otroligt sensuella människor som älskar beröring, lukt och smak. De är väldigt fysiska och uttrycker sina känslor på densamma materiella sätt som dem själva uppskattar. Det är konkreta varelser som kommer att hålla om dig och komma med matkasse när du är ledsen. De tar hand om dig genom att skapa en atmosfär av grundtrygghet omkring; mat, kärlek, dryck och beskydd. Stillar dina grundbehov i alla lägen.

 

Behöver samtidigt detsamma åter och är på så sätt lätta att tillfredställa och hålla bredvid sig. Med Mån-Oxar skapar man livslånga relationer med, då ingen Mån-Oxe lämnar dig i sticket eller lämnar dig i överhuvudtaget. Mer lojalitet än hos Oxen hittar man inte hos något tecken (kanske Jungfrun). Ständigt närvarande och pålitliga vänner, familjemedlemmar och partners som uppskattar hemmets lugna vrå, mys i soffan och en trevlig vardag.

 

Och vad mer kan man väl begära från livet? =)

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.