· 

Månen i Väduren

Hej vänner!

 

Hur mår ni denna Fullmåne?

 

Jag halkar efter med Mån-serien som vi är halvvägs igenom, men vi kör på i turordning som bestämt.

 

För att dela med mig av något roligt så flyttade jag till min första bostadsrätt igår! Bland flyttkartonger och lamparrangemang sitter jag nu på golvet med en kopp jasmine-té och fortsätter mitt arbete från en helt ny punkt i livet.

 

Som för många med planeter i Jungfrun, Skytten, Kräftan, Lejonet, Skorpionen och Stenbocken så har mitt liv förändrats radikalt sedan våren 2017. Det man inte ens kunde föreställa sig skulle ske hände i rask takt. Jag var med i ett dejtingprogram i Mars, blev av med min lägenhet i juni, skrev på ett nytt jobbkontrakt i juli, min bästa vän, trogna vapendragare tillika hund sedan 15 år tillbaka avled hastigt i augusti. Den sorgen kommer jag att bära med mig för alltid. 

 

Jag träffade en fantastisk man i Juni som jag inledde en relation med, i augusti köpte jag lägenhet och denna vecka började jag mitt nya jobb och flyttade in i lägenheten! Puh. 

 

Hur orkar man hörni? Livet har sin kurs och man får ta svåra beslut och ta emot ovälkomna förändringar. Vill man se vart livet kommer att leda en och vilka områden man kommer att tampas med så ska man alltid titta på transit-Saturnus och hans aspekter till ens planeter och placering i hus. Då är man lite mer förberedd :)

 

Liten avstickare, men jag behövde få dela med mig.

 

Nu då, till placeringen Månen i Väduren!

 

Här har vi en Mån-placering som heter duga!

 

Månen är på besök hos planeten Mars som styr Vädurens tecken och första huset, kardinal kvalité, eld. Alltings början med andra ord, stunden som är precis just nu. Väduren tänker sällan på det som var eller det som kommer, det enda som spelar roll är det som sker precis nu eftersom det är i grunden den enda verkligheten som finns. Alla cykler börjar med Vädurens tecken och första huset, livet i sig börjar varje ny sekund och det är vad Vädurens energi förmedlar omkring sig och gör. Det är grundinstinkten till livet i sig, början av existensen som sker hela tiden. Därav lever Vädurar endast för stunden och upplevs som "tanklösa" som inte tänker på framtid eller dåtid. 

 

Det är kortfattat en rå och instinktiv energi som exploderar till liv och handling ständigt. Den har inga andra funktioner förutom att röra sig framåt och överleva. Om Oxar tittar sig om efter vad de har, och Tvillingar tänker på hur livet är funtat, så bryr sig bara Vädurens energi om att leva och existera i sig. Väduren är entusiastiskt påstridig till sitt sätt och brinner av en kämparglöd till att få leva, växa och röra sig framåt. Först, först, först i alla lägen råkar Väduren hamna, då inget annat tecken har samma starka handlings-instinkt. 

 

Har man Månen i denna typ av energiflöde, så har man ett väldigt instinktivt och "djuriskt" undermedvetet som alltid driver till överlevnad och går egentligen inte att rationalisera eller få någon större bukt med genom yttre faktorer eller konkretiserande. Det finns inget materiellt, emotionellt eller andligt som kan få denna Måne att stilla sig och fungera i någon form av struktur eller enligt en plan. För människor som har denna placering känns livet som en spännande hinderbana som man vill ta sig över så fort det går, för att nå nästa hinder.

 

Inga som helst påtryckningar, råd eller fakta kan få en Vädurs-Måne att ändra sin kurs. Vädurs-Månen vet instinktivt vart den ska och hur den ska göra. Den behöver inte fundera, känna efter, jämföra eller planera. Den har en så pass stark inre "livskompass", att den blint kan ta sig genom livet, och fatta rätt beslut och åtgärder på studs. Och blir det inte rätt, så gör det inget, för det kommer att bli rätt förr eller senare. Det viktiga är att få kicken från det som livet erbjuder. Konsekvenstänkande är Vädurs-Månen mindre starka sida. Det blir som det blir. 

 

Vädurs-Månar studsar tillbaka från misslyckande snabbare än några andra placeringar. Deras starka tro på sig själva och förmåga att avvisa all typ av melankoli och pessimism, oro, rädslor gör att de ständigt tar stora kliv framåt åt det håll som känns rätt för dem. Åtminstone är det vad de bör göra. Jag har träffat väldigt olyckliga Vädurs-Månar, och den enda anledningen till det är att dem helt enkelt håller tillbaka sin råa instinkt och begränsar sig själva i sina handlingar.

 

Det här är en lustig placering på så sätt att man når inre harmoni och lycka genom att uppleva situationer som ger adrenalin. Adrenalin och upplevelser som kickar igång "fight or flight" funktionen hos individen är vad som får Vädurs-Månar att må bra. Det är deras drog i livet att ständigt utmana sig och vinna över det som slängs på deras bord. Känslor fungerar på ett sätt där man ventilerar allt direkt och väldigt starkt, för att sedan gå vidare från situationen. Det kan blir väldigt explosiva konfrontationer från Vädurs-Månens sida, men de glömmer snabbt och håller inget agg mot andra. De går vidare i sitt liv och med ny entusiasm. Väldigt få känslor håller sig "kvar" i Vädurs-Månens humör, de upplevs precis som alla andra delar av livet och brinner sedan upp. 

 

Sällan hittar man denna Mån-placering hemma i soffan med en chips-påse (om inte det känns rätt för stunden), utan det är människor som behöver ett högt tempo och utmaningar även på fritiden. Hittar man inte ett naturligt utlopp för det, så blir man automatiskt olycklig av att gå hemma och "vara trygg". Kom ihåg att Vädurens funktion är överlevnad och Månen i Väduren behöver känna att den gör just det för att vara nöjd. Alla former av tävlings och extrem-sport rekommenderas starkt till dessa individer, med en rimlig säkerhetsnivå förstås. Att vara reckless är denna placerings epitet, deras främsta attribut, och därför bör man också vara försiktig. 

 

Människor med en sådan placering hamnar just ofta  sportvärlden proffesionellt, till följd av sin totala orädsla, men också militären. Vädurs-Månar kan vara hjärnkirurger, brandmän, ambulanspersonal, poliser och äventyrare av olika slag. Det är ofta högt uppsatta chefer med enorma ansvar, börsmäklare eller yrken där man hela tiden springer före sig själv, har livsavgörande ansvar och behöver leda andra och ta snabba beslut. Vädur-Månen är så pass orädd att den kan ta på sig sådant som alla andra skulle ta enorma omvägar kring. Endast i liknande sysselsättning kan Vädurs-Måne känna att den kommer till sin rätt, att den lever. Vädurs-Månar satsar alltid stort, och vinner därför också ofta. Det är personer som inte bara vågar ta risken, utan lever för att ta den. 

 

En trygg tillvaro där allt finns, där man tar lugna promenader på Lördagar och alltid äter pizza på Söndagar får en Vädurs-Måne att skrika inombords, om inte den får väga upp med spänning i någon annan del av livet. Jag menar förstås inte att Vädurs-Månar är exkluderade från en mysig och lugn vardag i hemmet. Men deras grundfunktion är att strida, se döden i vitögat (eller så att det känns så åtminstone) och få uppleva livet till sitt fullo. I dåliga fall blir Vädurs-Månen aggressiv, konfrontativ och ställer till med otyg endast för att göra något. 

 

Nackdelen med denna placeringen är förstås också deras oförmåga att till sig några andra synvinklar än sina egna. Att övertyga eller hålla tillbaka denna placering av personer runt omkring är omöjligt. Andra negativa delar är att Vädurs-Månar ofta upplevs som motsatsen till trevliga och sympatiska. Deras "rak-på-sak" framåtanda kan få andra människor att förakta dem, och endast se det negativa i att ständigt ta beslut och vilja röra sig framåt. Långt ifrån alla människor är intresserade av en ständig kamp mot klockan, sig själva och livet. Majoriteten är de facto personer som bara vill ta det lugnt och ha det gött. Där blir Vädurs-Månen väldigt påfrestande för andra. 

 

Andra nackdelar för personen som har denna placering är att man kan nå total utmattning eftersom man aldrig stannar upp och sätter sig själv i stressiga situationer för jämnan. Man har en stark eld inom sig och hamnar lätt i ytterligheter, ger aldrig upp och bara kör, kör, kör. Någonstans kommer kraschen även för er om ni inte är försiktiga. Kraschen kan i synnerhet komma för er, eftersom Mars styr Vädurens tecken. Mars tenderar att vara ansvarig för plötsliga olyckor, bränder, benbrott, och huvudtrauman i synnerhet när vi pratar om Väduren. När man inte planerar eller tänker efter, utan endast styrs av sin instinkt, så kan man göra så pass stora felbedömningar att man skadar sig själv och andra. Var försiktiga Vädurs-Månar, även om ni inom er känner att ni vet bäst hur snabbt ni ska köra, så är vägen trots allt ibland hal. 

 

Kvinnor med denna placering kan ofta upplevas ha manlig energi. Inte på något "manhaftigt" sätt, utan mer på deras sätt att röra sig genom livet och hantera människor omkring sig. De är hårda, bestämda, tydliga och drar sig inte för att ge sig in i en upfront-konflikt. Både män och kvinnor blir som sagt ofta chefer i arbetslivet, och även privat. Vädurs-Månens förmåga att snabbt vara på bollen när det kommer till vad som helst, gör att den automatiskt leder resten av gänget. Samtidigt vet inte Vädurs-Månen hur man manipulerar, taktiskt ställer in sig hos andra, och slår sig ibland förbi alla sociala koder som existerar i sin strävan att få det på sitt sätt. Det kan vara påfrestande för människor runt omkring. 

 

I sitt bästa fall är Vädurs-Månen en stark person som aldrig ger upp, drar täcket över huvudet och sprider levnadsglädje och entusiasm till alla runt omkring sig. Löser kriser och visar andra vägen. 

 

Trevlig Lördag hörni, och ta det lugnt under Fullmånen.

 

Mvh, astrologen.