· 

Månen i Skytten

Hux flux var det inga fler planeter i Jungfrun!

 

Obemärkt glider oktober-dagarna förbi och nu är vi inne i den maffiga Skorpion-tiden, hela November ut så gott som. Solen gled in i Skorpionen igår, och idag rörde sig Mars in i den första graden av Vågen.

 

Vi är väl just nu något utav mästare på att läsa av det riktiga underliggande i alla sociala strukturer, men spela med ändå, med ett falskt leende på läpparna. The show must go on, även om den hårda sanningen ter sig verkligare än någonsin. Att läsa in i alla situationer och låta sig påverkas å det yttersta är ju Skorpioners kvalité.

 

Men inte så mycket mer om det idag!

 

Utan idag/imorgon har vi också en Måne som rör sig genom Skyttens tecken, även om man kanske inte känner av just den bakom all den tunga Skorpion-energin.

 

Att ha Månen i Skytten är nämligen en RIKTIGT glad och optimistisk placering för ens undermedvetna och ens känslor. Ens behov stillas i princip av att få uppleva nya saker, vilket är tämligen lätt att tillgodose. Jupiter som styr Skyttens tecken är den stora lyckobringaren, läraren, oändliga optimisten och den som ser glaset halvfullt i alla lägen. Att ha sitt "det", sin Måne, i ett sådant läge är ju frid och fröjd i stort. Mån-Skyttar är eldiga, levnadsglada själar som i princip inte låter några negativa känslor ta över. Allt kommer att lösa sig, tron på sig själv och livet är stort, och negativa, dränerande känslor tar inte något större fäste.

 

Man vill ut i världen, man vill förstå och greppa så mycket som möjligt, man intresserar sig ofta för akademiska ämnen av olika slag och är själv en person som gärna diskuterar livet på en filosofisk, övergripande nivå. En Mån-Skytt kan därmed lätt bli uttråkad av rutiner och vardag, bristen på nya insikter och förståelse av omgivningen är emotionellt utmattande för dessa människor. 

 

Jag har inte sprungit på många deprimerade Mån-Skyttar än, deras emotionella tillstånd kan dra upp vilken situation som helst till något positivt. Men dem som är nedstämda eller mår dåligt är den typ av människor som känner sig låsta av sin omgivning på olika sätt, får inte några nya friska fläktar och kunskap.

 

Försök att hålla kvar en Mån-Skytt i en och samma situation under en längre tid, så tappar dessa människor sin gnista. Det finns ju SÅ MYCKET att upptäcka och lära sig, att förstå. Mån-Skyttar mår bäst av att få bygga interna kunskaps-strukturer genom olika upplevelser. Ofta löses tristess och rutin genom att bara dra, vilket är väl den stora nackdelen med Mån-Skyttar, speciellt i relationer. Det måste finnas en speciell stämning av klokhet, vishet och nyhet i deras gemenskap, annars hittar dem något annat ställe som är roligare. 

 

Det handlar inte alls om att det specifikt måste vara kul eller festligt heller, utan Mån-Skytten suger i sig kunskap genom att uppleva livets olika situationer. Deras driv och instinkt att byta miljö och inte göra samma saker dag ut och dag in, stammar från att bygga upp ett mentalt bibliotek av livets kunskap. Kunskap är livet tycker Mån-Skyttar, men vill inte alltid sitta med näsan i böckerna, utan istället uppleva denna kunskap genom att vara på plats.

 

Sätt en person med en Skytt-Måne i ett rum med människor och personen kommer att ha rört sig runt och pratat med alla under kvällens gång. Att just inte fastna länge i en och samma, repetitiv situation är något som är Skytten för och nackdel. Deras flyktighet, snabbhet och vilja att dra vidare är det som kan irritera andra människor och också vara Mån-Skyttens fall, ty livet sällan funkar så att man är ständigt i ombytliga miljöer. Testa att berätta för en Mån-Skytt om din nya diet eller träningsrutin, hur du renoverade lägenheten eller om ditt barns utveckling, och du har tappat deras intresse omgående. Att snacka om livet däremot, på riktigt, det gillar Skytten. 

 

Men det själen längtar efter, måste man tillgodose den, därför rekommenderar jag starkt alla som har denna placering att utsätta sig själva för en hel del resande. Speciellt att få ta del av andra kulturer och olika syn på livet är vad som triggar Mån-Skyttens välmående. Kan man inte resa så ska man testa nya saker, prata med olika människor och höra deras syn på saken, samt gärna ta sig tid och tålamod att läsa litteratur som rör alla stora tänkare och filosofer. Mån-Skytten måste få smaka på livets alla delar och nivåer, det får inte vara vardaglig och praktisk rutin jämt. Eller gärna inte ens ofta. Ta er förbi kallpratandet och du har en hängiven samtalspartner i en Mån-Skytt. 

 

Humaniora i stort är Skyttens specialitet och intresse. Hit räknas allt som studerar människan som kulturell varelse. Vi snackar etnologi, filosofi, historia, idéhistoria, genus, estetik, konst, retorik, språk och litteratur. Sociologi, psykologi, pedagogik och religion.

 

Att studera människan och livet är vad Mån-Skyttar ständigt gör i vardagen, och att utveckla dessa intressen och lära sig mer om dessa ämnen är vad stillar Mån-Skyttens tristess. 

 

Generellt sett en tacksam placering, om man kan skapa sig ett liv där man får utlopp för sitt behov att uppleva livet från alla dess perspektiv. 

 

Ta er an världen, Mån-Skyttar.

 

Trevlig kväll, astrologen.