· 

Månen i Skorpionen

Idag tar vi oss an nästa Mån-placering, nämligen den när man har Månen i Skorpionen i sitt horoskop!

 

Just nu befinner sig förresten fyra planeter i Skorpionen, vilket skapar väldigt mycket utav den karaktäristiska energin som Skorpioner förmedlar. Det är lite dunkelt och mörkt i allmänhet helt enkelt, många som inte är vana kan tycka att allting känns väldigt starkt och att det finns en underliggande mening i allt omkring en.

 

Månen i Skorpionen är i sig en mäktig placering, stark placering. Tänk den mjuka, emotionella och behövande Månen på besök hur undervärldens och dödens kung: Pluto. 

 

Här blir plötsligt ens grundläggande behov beroende av att få dyka ner i det mörka och reda ut det som alla andra tar omvägar kring. Det kan ofta skapa en rädsla hos andra människor som inte alls gillar att djupdyka i psykologiska vatten hos sig själv och andra, så som Mån-Skorpioner gör. 

 

Månen i Skorpionen är en vattenplacering, och som med alla vattenplaceringar, är dess främsta funktion att bearbeta yttre intryck via emotionella spröt. Man vet läget för att man känner hur det är på riktigt, oavsett hur väl omgivningen klistrar på masker och sociala spel. Om Månen i Vågen räknas till en mer ytlig placering, som gärna håller den där masken och gör allt för att det sociala spelet ska flyta på, så är Månen i Skorpionen den som bryter alla konventioner för att alla ska veta precis vad som försiggår. 

 

För en Mån-Skorpion är sanningen viktig, det som är på riktigt, det som ligger under allas beteenden. För Mån-Skorpionen är allting på riktigt smärtsamt och tydligt. Det är människor som kan se in i andras själar utan att man säger ett ord. Problemet är att Mån-Skorpionen kan lägga mer värde i andras känslor och förnimmelser, då Mån-Skorpionen känner allting på ett väldigt djupt, omfattande plan. Det är på största möjliga allvar, och det är ofta inga lättsinniga människor, om inte andra faktorer i horoskopet väger upp tungsintheten. Man förstår inte varför någon skulle vara oärlig eller spela spel. 

 

Mån-Skorpioner är utredare i grunden, har ett behov att gå till botten med saker och ting i sig själva och i andra. Det är människor som är i ständig emotionell transformation, de växer och förändras som personer samt tillfredställer sina behov genom att utvärdera och utreda sina och andras känslor, diverse ämnen som intresserar de, och via det transformeras på ett spirituellt och emotionellt plan. Det får inte under några omständigheter vara så att en Mån-Skorpion "stänger av" sina känslor eller ignorerar dessa. Allt måste få kännas och komma upp till den medvetna ytan, även vissa obehagliga tankar och saker.

 

Mån-Skorpioner är överlag människor som dras till det spirituella, okända och oklara. Där finns deras trygghet, deras verklighet som hjälper dem att förstå sig själva och sin omgivning. Är det något tecken jag skulle rekommendera alternativa substanser som förändrar sinnet, så är det Skorpionen. Det ger ytterligare en dimension till verkligheten och dess struktur. Mån-Skorpioner kan upplevas som lite obekväma i sociala sammanhang då de ständigt kliver in som sanningssägare och lyfter av täcket från det sociala spelet som vi alla spelar. 

 

Något att vara försiktig med om man har sin Måne i Skorpionen, det är känslan av besatthet av ett visst ämne, vissa saker eller till och med andra människor. Det finns en risk att man fastnar i specifika beteenden, ämnen, känslomönster eller vägrar att släppa den där utredningen av sina relationer eller andras känslor. Man måste lära sig att ge upp, att stanna upp i tid och framför allt tillåta andra att inte alltid veta och känna till den sanningen som man själv känner till. För en Mån-Skorpion är det svårt att förstå att andra inte fungerar på lika djuplodade och transformerande sätt. Det är viktigt att hitta en partner som man kan smälta ihop med på ett emotionellt plan som tillåter ett fritt flöde av känslor, ord och diskussioner, att sitta och gräva i relationen till varandra. En Mån-Skorpion mår bra när hen får vara öppen med sina ibland bisarra och mörka känslor, sin egen sanning och sin koppling till det övernaturliga. 

 

Ett bra utlopp för alla dessa inre känslor är hobbies av olika slag som tillåter att gå på djupet i ett visst ämne, och ge sig hän. För är det något Mån-Skorpioner kan, så är det att ge sig hän till fullo. Det är människor som kommer att envist stå vid din sida in i det sista, göra alla jobbiga saker med dig som ingen annan kommer att ställa upp på. Det är en kombination av rå, själslig styrka och en otroligt finstämd känslospektra. 

 

Den råa styrkan tillåter Mån-Skorpionen att vara bestämd och driva på sitt framåt, tvinga sin omgivning att följa sina sätt och önskemål. Det är av den anledningen som man ofta talar om att Skorpioner är manipulativa. Dem vet hur man får andra att göra som man själv vill, vilka punkter som ska tryckas på och vad som är mest effektivt i olika situationer. Mån-Skorpioner i synnerhet vet precis vilken underliggande orsak som är just till ditt beteende, ofta innan du själv vet om det, och kommer hantera dig därefter. Att dölja något för en Mån-Skorpion är omöjligt, och att försöka ljuga för en Mån-Skorpion ska man inte ens ge sig på. Dem vet. 

 

Det går inte att övertala eller övertyga en Mån-Skorpion om något, och det är människor som är kapabla till att stänga av dig helt från sitt liv om du inte är i deras närmsta krets eller har varit illojal och fallit ur den. Mån-Skorpionen ser ofta allting i svart eller vitt. Antigen är vi med varandra till 100% eller så pratar vi aldrig mer. De förlåter sällan svek och behöver en otrolig intimitet i sina relationer. På alla plan.

 

Som Mån-Skorpion måste du får lov att bita in i det allra innersta hos dem som du släpper tätt inpå. Om det inte tillåts så kan du inte heller hitta din trygghet med dessa människor, och våndas innerst inne. Tillåt dig själv att transformeras, upplev alla dina känslor i sin helhet, tillåt allt som flyter upp till ytan från det undermedvetna att ta plats och tro inte att du är konstig eller har bisarra tendenser. Det är din rätt, just för att du har Månen i Skorpionen.

 

Allt väl,

 

Mvh, astrologen.