· 

Vågen

Glad Lördag på er!

 

Jag är tillbaka i Sverige, vilket är helt ok. Det är ju så trevliga tider uppe i skyarna nu

 

För alla som gillar Våg-energi, så är det Vågens tid deluxe just nu. Venus har precis klivit in i sitt eget tecken Vågen, där hon kan uttrycka sina egenskaper till 120%.

 

Sammantaget innebär det följande:

 

Kärlek, nöje, flärd, lyx, flört med omgivningen och förhoppningsvis en blommande, flörtande kärlek till sig själv. Det är njutning av det vackra och härliga i världen omkring sig och sig själv i den.

 

Det är sensualitet, erotik, relationer, skönhet, kultur, sång, konst, teater, utsökt mat, vackra smycken och kläder, vackra människor och dyra ting.

 

Det är en perfekt välbalanserad förståelse av allting omkring sig och förmåga att se sin omgivning genom ett diamant-perspektiv, dvs, mång-dimensionerat. Alla perspektiv speglar sig i varandra och flyter ihop i en vass talang att förstå situationer som man själv inte nödvändigtvis upplevt. Det öppnar upp för mjuk och charmig förståelse för andra människor och skapar en aura av att vara behövd.

 

Venus i Vågen skapar en aura, ett behov av "dig och den andra personen", att förstå sig i själv i spegeln av någon annans blick, att "bindas" till varandra på en mental nivå, hämta energi från det mentala utbytet av två parter. Det är umgänge, samtal och tillfredställelse av den andra partens behov. På så sätt är Vågen ytterst osjälvisk, han mår endast bra när andra är nöjda och tillfreds, men tappar samtidigt sina egna behov i farten.

 

Känslan av att få vara "socialt accepterad" och sedd är stor just nu. Blir man inte sedd och uppmärksammad av andra, så finns man inte, vilket är dödsstöten för Vågen. Men för att bli accepterad, betalar man ett högt pris, genom att tappa sin individualitet och förmåga att sticka ut. Passar man inte i den sociala mallen som råder, både till sätt, stil och utseende, så är man död för societeten. 

 

Venus i Vågens kvalitéer rimmar illa och sätter krokben för er som har planeter i Kräftan, Väduren och Stenbocken, därav får ni ofta uppleva motsatsen till ovanstående under denna period. Ens självkänsla är låg (Kräftan), man upplevs inte alls charmig och tålmodig, utan framfusig (Väduren) och torr (Stenbocken). Relationer får sig sprickor och det känns som att ingen i hela världen gillar en för den man är, och allt man tar sig för och vanligtvis gillar, inte alls går som på räls, utan rena motsatsen. Har man inga planeter i Vågen och många planeter i kvadraturs och oppositionstecknen så kan det här vara en knepig och otacksam tid för en. 

 

Till exempel så gör Venus i Vågen nu en exakt kvadratur till min Ascendent i Kräftan, och plötsligt så har det ploppat upp 300 finnar i ansiktet (som annars är tämligen finnfritt), håret vill inte ligga i något fint format, och jag ser dessutom svullen ut lite överallt. Ingen höjdare för mig alltså, men ni som har Ascendenten eller planeter i säg Vågen, Tvillingarna, Vattumannen strålar utan tvekan.

 

Det fina just nu är att under all denna koncentrerade Våg-energi som egentligen tillför mer på relations och njutnings-nivån, men föga lite i praktiken, ligger en stark Mars i Jungfrun som också tillåter att med blixtsnabb skärpa avgöra hur situationer ter sig och hur vi ska gå vidare ur olika tillfällen.

 

Idag Lördag, är en jättefin dag för att allehanda tillställningar. Månen i Lejonet triggar igång "ha roligt" genen, och med så mycket planeter i Vågen, så är människor öppna för att ha roligt, lära känna andra och roa sig överlag. Har du chansen att inte sitta hemma, så ta den!

 

Med Vågens energi så är utbytet viktigt just nu, notera vad för utbyte du får från människor i din närhet. Du kan avgöra på ett rationellt sätt om det är obalanserat eller inte.

 

Kulminationen av allt detta kommer vi att uppleva under Nymånen i Vågen den 19e oktober!

 

Ha det gott så länge,

 

Mvh, astrologen.