· 

Jupiter i Skorpionen, Venus i Vågen

 

Hej!

 

Hur mår ni?

 

Var förra inlägget om aspekterna för komplext? För enkelt?

 

Men, hör ni! Nu har det skett! Jupiter har nu äntligen bytt till Skorpionens tecken! Där kommer den vara ett helt år framåt, och just exakt nu börjar påverkas vi alla som har planeter eller hus-kuspar i 1a graden av följande; Skorpionen, Oxen, Kräftan, Jungfrun, Stenbocken, Fiskarna, Vattumannen eller Lejonet. Jupiter är i trigon med min Ascendent i Kräftan just nu till exempel. Nu ska jag se upp med viktuppgång bl.a. :) Men hälsan blir också bättre om något. Ni som har textiler (jord-tecken) och trigoner (vatten-tecken) kan luta er tillbaka och njuta av transiten. Ni som tar emot kvadraturer (andra tecken av "fast" karaktär; Lejonet, Vattuman, Oxen) kommer få det lite körigt denna tid. 

 

Jupiter i Skorpionen kommer expandera och förstora Skorpionens kvalitéer och huvudfrågor; utredning av olika slag, djupa emotionella flöden, död, tvångsbeteenden, finanser och pengar av olika slag, extremism, den absoluta sanningen, spiritualism, transcendenta tillstånd, ockultism och "icke-verkligheter" av olika slag, maktkamp och maktfrågor, exploatering av andra, sex, tabun. Skorpionen är ett mångdimensionellt och knepigt tecken, som styrs av aggressiva och pådrivande Mars samt mörka Pluto. Det vi kan förvänta oss är oklart men helt klart omvälvande. Detta är en STOR skillnad mot hur förra året tedde sig, när Jupiter var hemma i sitt eget tecken Vågen som är lättsamt, diplomatiskt och charmigt till sitt sätt. Det blir en väldigt stor förändring, och troligtvis till det sämre globalt.

 

Oavsett hur det ser ut i världen så kommer varje enskild individ i slutet av denna transit att kliva ut på andra sidan med en djup förändring i sig själv, som har tillåtit en att skapa en ny "del" av sig själv, en permanent transformation. Man kommer att drivas mot social igenkänning, sin rätta plats i samhället, sin status. Detta påverkar i första hand ovanstående stjärntecken och er som har planeter och hus där. Hanterar man transiten rätt så kan man nå nya finansiella höjder och förståelse av sitt eget jag. Hanterar man det destruktivt så kommer man kort och gott att hamna på absolut botten, som sig bör med Skorpionen.

 

Här är visa ord från en kollega i branschen:

 

"Scorpio is about extremes. Is ___ forbidden? Great! Scorpio wants the truth that lies beyond the fears, and sometimes this means burning the whole thing to the ground and rising from the ashes. Ultimately, Scorpio wants you to come out stronger, because you've faced The Worst. You gain power by losing it - you confront your limits, allow something to die, and become empowered by moving through the whole experience and learning from it. Jupiter may initially expand The Worst, so you can no longer deny it. You'll be taken to your limit, as Jupiter encourages addiction, obsession or destructive behaviour

 

Many people associate Taurus with all money matters, but Scorpio is about what you share with others. This includes other people's money. So this transit may bring big financial gains or losses. How have you been spending/investing, in the context of what you owe or share? Does someone else hold the purse strings? 

And of course, Scorpio is about sex. More precisely, merging with another. What is gained or lost during intimacy (including control) will be important. This transit may bring more sex. But. Will more sex be about you trusting and exploring taboos in a healthy, consensual way? Or will it be a compulsion that takes you down a dark road? In both scenarios, you give up your power. I'm sure you can figure out which is healthier. 

Whatever happens, Jupiter in Scorpio wants you to give it your all. Total commitment. This is how you will capitalize on any successes that come your way. And this is how you will make your way forward if things get ugly. 

This doesn't mean losing all sense of self-preservation and destroying yourself (unless you really want to). It means total commitment to looking at the secret, speaking the unspeakable, owning your Shadow or allowing the rotting situation to die. Then, you'll swim to the surface."

 

Total dedikation till det området som Jupiter berör i era horoskop alltså. Annars kan det sluta illa.

 

 

På tal om något annat, så så naggas det snart utav Jungfru-energi, eftersom Venus tar sig in i sitt eget tecken, Vågen. Där huserar den ihop med Sol/Merkurius-konjunktionen någon vecka till. Det är just nu relationer som står i centrum, och detta kommer att accelerera när Venus byter till Vågen. Alla relationer i livet kräver nu ens energi och uppmärksamhet, på både dåliga och bra sätt. Vi är inga ensamvargar just nu, och ensamtid är svårt att få till, med alla som kräver ens tid och engagemang. 

 

All lycka till med det som sker just nu, we can do it!

 

P. S. Vill också svara på detta. Tack Louise <3

 

"Hej jag har en fråga over när husen är så stort att det går över flera tecken.
Mitt sjunde hus tex innehåller ju vad jag kan utskilja på astro.com tre tecken och Jupiter har ju varit I mitt sjunde hus ett bra tag vad jag kan förstå då? Halva skorpionen ligger också i mitt sjunde hus för att sedan övergå i 8:e efter ca halva tiden, om jag förstår det rätt? Hur skall jag tänka där när husen är så stora samt ”delade” av flera planeter och zodiaktecken. Mitt 1:a hus är ju också gigantiskt, haha.

Om du hinner får du gärna förklara hur man skall jämföra sitt natala horoskop med de transiter som sker på himlen nu. ex på vad jag menar så tror jag iaf mig ha många planeter i sina "hemma" tecken, vad innebär när desamma sker i transiter som i de natala horoskopet?
Har jag missförstått mitt eget astro får du ursäkta.. novis men vill så gärna lära mig mer.

Tusen tack för att vi får ställa frågor!!
Kram Louise <3"

 

Angående storleken på husen så har det att göra med vart på jordklotet man är född. Hussystemen är egentligen den osynliga linjen av Zodiaken, som stiger över horisonten varje morgon och går ner varje kväll. Därav delas hus också in i olika "storlekar" beroende på hur lång/kort dagen är där man är född. Är man född i Sverige så tenderar man att ha stora 1a och 7e husen, eftersom dagen och natten är så pass ojämna under årets gång. Det i sig innebär inget speciellt förutom, som du själv märker, att flera stjärntecken faller i samma hus. Det jag skulle fokusera på, är vart någonstans kuspen (början) av varje hus faller i. Dvs i vilket stjärntecken, det är det stjärntecknet som avgör husets energi. 

 

Din fråga är för mig lite otydlig, men vad jag kan utröna så undrar du vad som sker under Jupiters transit genom ditt sjunde och sedan åttonde hus. Har Jupiter varit runt i ditt sjunde hus som dessutom verkar innehålla Vågens tecken så har troligen senaste året handlat om relationer av olika slag. Framför allt partner-relationer bör det ha funnits god chans till. När Jupiter byter tecken så förändras energin som Jupiter förmedlar, till Skorpionen, men det är fortfarande verksam inom din "relationssektor", vilket kanske nu kommer tyda att du och din partner eller någon som du träffar nu försöker nå varandra på en djupare nivå och "utreda" och gräva i varandras känslor, eller finanser av något slag. 

 

När Jupiter passerar gränsen för ditt åttonde hus senare i år, så flyttas fokus från relationer till till exempel starkare finanser, en djupare koppling dig och din partner emellan, det kan röra sig om olika tvångsbeteenden, transformationer och ibland även död. Men troligtvis inte på något negativt sätt när det kommer till Jupiter.

 

Att du har planeter i sina hemma-tecken är super, det ger stark energi som du kan ta all användning av. Transit-planeter som passerar sina egna hemmatecken, ex Jupiter i Vågen, Mars i Väduren, Venus i Vågen, Merkurius i Jungfrun, uttrycker förstås sin arketyp (lycka, handling, kärlek, mental förmåga ex) mycket starkare och bättre. Det har troligtvis inte så mycket att göra med ditt personliga horoskop, om inte dina planeter ligger där också. Det du SKA titta på när det kommer till transiter, är om Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus eller Pluto dels gör några exakta aspekter till dina personliga planeter (Sol, Måne, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus). Sen ska du titta på vilka hus som transit-planeterna berör, det är dessa områden i livet som då får sig viss aktivitet. 

 

Har svårt att hålla mig kortfattad märker jag. :) Hoppas det redde ut det lite iaf!

 

Trevlig dag!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  eva (Thursday, 12 October 2017 14:14)

  Hej, jag hoppas att Jupiter går till botten med och totaltransformerar allt i mitt 5e hus som han nu gått in i.
  Sista gångerna dvs 36. 24 och 12 år sedan var otroligt livsförändrande, 1982 jag avslutade gymnasiet
  1993-94 min son föddes
  2006 jag fick en ny karriär

  Men nu har det varit dött i en massa år:

  Äcklig arbetsgivare
  Inga kärleksaffärer
  Taskig sköldkörtel

  så Jupiter: GO AHEAD, MAKE MY DAY

  hej då Alvis

 • #2

  Nathalie Jakoby (Thursday, 12 October 2017 16:04)

  Intressant sätt att se på Jupiters entré till Skorpionen - total dedikation. Känns som jag vill dra huvudet under kudden, jag som fortfarande har Saturnus i Skytten över min sol. Själv har man ju både Mars, SN & Pluto i konjunktion i Skorpionen och fjärde huset natalt så jupiter kommer ju beröra allt detta innan den ska vandra över mitt stellium. Jag hoppas jag överlever året med allt i behåll...

 • #3

  Louise (Friday, 13 October 2017 00:35)

  Alltså tack och åter tack för att du alltid tar dig tiden att förklara ordentligt <3
  Kanonbra svarat och en större mängd förståelse rikare.

  Tusen tack!