· 

Fullmåne Väduren-Vågen

Idag är det allvarliga grejer på G, nämligen en strålande Fullmåne som slår ut på skyn. Som vanligt ställer sig Månen i en exakt opposition till Solen en gång per månad, och denna gång förmedlar Månen (den kvinnliga energin) Vädurens framfusiga och impulsiva energi, medan Solen (den manliga energin) förmedlar Vågens balanserade och avvägande strömmar.

 

Fullmånen är alltid en något orolig tid, man kan känna sig splittrad, orolig, obalanserad och även uppelva fysiska bekymmer i form av rubbad sömn, spänningshuvudvärk och fysisk obalans. Speciellt kvinnor brukar känna av Fullmånen extra, då det kvinnliga släktet styrs av Månen. 

 

Denna Fullmåne är också hårt aspekterad vilket bidrar till den mer negativa inverkan som den har. Vi upplever samtidigt en astronomisk sammanstrålning mellan Merkurius (tankar och sinne) och Solen (egot) i opposition till Månen (känslor och emotionella flöden). Detta skapar en frustration av att vilja uppnå en balanserad tillvaro, medan man slits medan olika emotionella tillstånd och ens egna vilja och perspektiv. 

 

Vi ser OCKSÅ en konjunktion mellan Mars och Venus i Jungfrun, man vill gärna att allt ska vara perfekt, och mer därtill. Småsaker stör en och man kan sakna dedikation att slutföra det man påbörjat, eftersom det är inte blir så perfekt som man har tänkt sig. Det är helt enkelt inte värt att ta tag i något är känslan.

 

Vi eftersträvar perfektion och balans i våra relationer, våra förfaranden, våra utsagor och kommunikation till andra, men det blir tyvärr bara pannkaka när vi och andra runt om oss trycker på mer än nödvändigt. Vi har helt enkelt mycket lite tålamod och väldigt höga krav dessa dagar, vilket inte går ihop. Lätt att hamna i små konflikter utan att heller konkret kunna säga vad det är som stör en. Och stör en, det gör många saker. Allt irriterar för att det inte är så perfekt som det är i ens huvud, och man vill gärna förmedla det till andra.

 

Var speciellt uppmärksamma på hur ni hanterar era relationer till era partners och personer ni är nära. Kritisera inte i onödan, fundera en extra gång, är det värt att säga detta? Hur tas det emot av den andra parten? Är det värt att styra upp en konflikt kring städning, rutiner, matvanor, etc? Nej, troligtvis inte just nu. Var nära med den du tycker om, men håll tillbaka på orden. Var hellre tyst, än kritisk. Vi är inte de vänligaste själarna med överseende för tillfället. Jungfru-energin tar ut sin rätt i denna konjunktion, Mars/Venus. 

 

I och med ovan så sammansmälter också våra handlingar med våra önskningar, det är därför svårt att hålla någon vidare disciplin nu. Vi VILL göra det vi känner gör, och handlingen dit är snabb. Men det fina i situationen är att Jungfrun alltid vill göra det som är bäst för henne och hennes kropp och sinne, därför riktas våra önskningar och vår energi mot sådant som gynnar oss själva. Återigen var försiktiga mot människor ni älskar och är i relation med, eller sådana som ni har någon form av kärlek eller intresse för. Tungan är vass just nu och vi kan lätt bryta ner andra med våra onödiga kommentarer, lägga energi där den är överflödig.

 

Fullmåne är en fin tid för att varva ner, andas ut, andas in, fundera på veckorna som kommer och pin-pointa sina önskemål framåt. Ta er ensamtid och håll er retlighet tillbaka. Sitt ner och blunda, känn din inre energi. Tillåt acceptans av läget.

 

Vi/ni som påverkas av detta i större utsträckning än andra har planeter/punkter i följande:

 

- 10-20 graden av Vågen, Väduren, Tvillingarna, Vattumannen, Lejonet, Kräftan, Stenbocken, Jungfrun, Oxen, Skytten. Ni som har planeter Vågen-Väduren upplever denna Fullmånen extra sårbar och stark.

 

Svar på era kommentarer på nedanstående inlägg kommer inom kort!

 

Allt väl och trevlig kväll. 

 

Mvh, astrologen. 

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  eva (Thursday, 05 October 2017 20:00)

  Haha ja jag kräfta m venus tvilling o månvåg är så i gasen så jag skulle kunna flytta ett berg, tankehastigheten är värre än vanligt och jag tycker alla o hela världen står helt still, ingen hänger med i min hastighet, jag är i toppspinn.
  Kul

 • #2

  Kicki (Thursday, 05 October 2017 20:45)

  Hej, tänkte ställa en fråga om hur solen (Stenbocken) påverkas av konjunktion med venus, mars och Saturnus?
  Tack på förhand

 • #3

  Mimmi (Thursday, 05 October 2017)

  Jag hade behövt läsa detta i morse, innan jag drog i gång och gräla med svärsonen. Nu förstår jag
  Varför jag känner som jag gör. Jag är våg.
  Tack❤