· 

Pluto stationär och Merkurius i Vågen

Hej!

 

Trevlig helg på er. Man märker verkligen hur hösten har gjort sitt intåg och den vackraste tiden på året har börjat. Det är ingen tillfällighet att det är nu i oktober Solen rör sig genom Vågens tecken. Eller snarare så är det ingen tillfällighet att Oktober symboliserar naturens förfall och död. Är det någon stjärnkonstellation som symboliserar skönhet så är det Vågens. Det är nu naturen gör ett sista skri och blommar ut i all sin prakt, alla sina otroliga färger och dofter. Fäller liv i en rasande färgskala. Vågen avslutar skördens tid på riktigt, och när Solen har satt sin fot i Skorpionens tecken i slutet av Oktober, så kan vi vänta oss endast kala grenar och mörka kvällar. Inget liv kvar i naturen, allt har dött. Precis som sig bör med Skorpionen. :)

 

I veckan skedde en stor förändring. Den långsammaste himlakroppen i vårt närmsta område, Pluto, har börjat röra sig stationärt igen. Den har varit retrograd sedan april detta år, precis som många andra yttre planeter. Den har rört sig mellan 16-19 graden av Stenbockens tecken, och kommer nu sakta röra sig framåt. Om någon av er har planeter/huskusp i NÅGOT tecken 16-19 graden, så är denna transit väldigt påverkande. 

 

Pluto handlar om transformation, djup psykologisk transformation som monterar ner det gamla för att tillåta att bygga upp något nytt, när det gamla har dött och försvunnit. Det är ofta en smärtsam process, ty vi gillar det vi är och det vi har och ogärna lämna tryggheten av det bekanta. Har Pluto till exempel rört sig runt på din Sol så gäller transformationen ens ego och förståelse av jaget. Är det Venus så har relationer fått dig en smärtsam förändring. Där något brinner ner, kan nytt byggas. Titta därför på era kartor och speciellt om ni har några viktiga punkter/planeter i 16-19 graden av Stenbocken, Jungfrun, Oxen, Kräftan, Skorpionen (gäller speciellt Skorpionen då Pluto styr detta tecken), Fiskarna, Väduren eller Vågen. Om ni har det, så kommer denna transformation som ni har gått igenom nu plötsligt röra sig framåt och det nya kan byggas upp där det gamla brann ner. Den har tidigare skett inne i oss, mentalt, men nu är det dags att den gör det på riktigt i den externa världen. 

 

En annan sak som skedde, är att Merkurius bytte från Jungfruns tecken till Vågens, och gör nu snart en konjunktion med Solen i Vågen. Vackra, vackra ting. Nu ser vi det vackra runt om oss på ett helt annat sätt, alla beslut blir plötsligt svårare att fatta då alternativen ter sig lika bra, hur man än vrider och vänder på det. Vi är samtidigt betydligt mer sociala och intresserade av andra människor. Det är lätt att ge råd och sätta sig in i någon annans situation. Vi kan däremot plötsligt finna att vi är undvikande, smörar på för andra för att slippa konflikter och sopar grejer under mattan. Så som Vågar gör. Det kan blir lite flörtig stämning, men lita inte på andras ord alltför mycket. Åsikter skiftar snabbt och sanningen är långt borta i många fall. Men så fokuserade som vi har varit på jobb, kommer vi nu inte att vara i tankarna. Vi vill ha det lite gött helt enkelt. :)

 

Merkurius är den snabbaste planeten i solsystemet och kommer därför att vara i Vågen i ett par veckor endast, innan den äntrar DEN MÖRKA SKORPIONEN. Det kommer bli rätt intensivt där ett ett tag i början av November, när en hel hop att planeter rör sig genom Skorpionen. Transformationen och djupdykningen i sitt själv och sitt liv blir rejäl.

 

Nu skulle jag vilja veta vad ni skulle tycka var intressant att läsa om!

 

Jag har mina veckovisa prognoser och lite lättare konsultationer som jag gör ibland, men jag sitter ju på en hel mental astrologisk encyklopedi, som jag gärna använder mig utav. Kanske någon planet I ett specifikt stjärntecken som ni vill veta om? En aspekt som intresserar er extra mycket planeter sinsemellan? Mån-tecken? Ascendent eller andra viktiga punkter i horoskopet? Något med horoskop som ni har svårt att greppa

 

PS Detta innebär alltså inte "här är mitt födelsedatum, tolka min karta", utan snarare information om något inom astrolog som intresserar er eller som ni funderat på. Till exempel en planetplacering, aspekt, eller något annat som ni funderat på.

 

Hit me!

 

Vi hörs, astrologen.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Lina (Sunday, 01 October 2017 07:16)

  4 januari 1972 kl 15.00 i Jajce
  Hej jag undrar hur ser det ut nu när Saturnus kommer in i stenbocken? Stenbocken har även Pluto sedan 2009 och det har varit riktigt jobbigt? Hur påverkar de två planeter min horoskop?
  Vad är man löser i första hand sol eller asc? Jag känner att jag är inte riktig stenbock men inte tvilling heller (det känns som att vi är tre ibland).

 • #2

  eva (Sunday, 01 October 2017 11:09)

  Månen, alla astrosidor säger nu är det nymåne i t.vågen och om 5,5 månader ser ni frukten av det ni påbörjat när fullmånen i vågen inträffar.

  Vah??????

  har aldrig förstått det där

 • #3

  Carina F (Monday, 02 October 2017 06:48)

  Solen konjunktion MC och solen konjunktion Ascendenten: beskriv gärna skillnaden eller typiska skeenden