· 

Stjärntecken kontra resten av ditt horoskop

Hej!

 

Hur har er vecka varit så långt?

 

Min är stressig, som vanligt! Hur har man hamnat i detta stressiga liv egentligen :)

 

Jag genomgår, som många andra just nu, stora förändringar i mitt liv. Allt sker på en gång brukar man säga, vilket är helt sant. 

 

Jag har både bytt bostad (vräkt och blivit bostadsrättsägare tätt inpå, vilket innebar TVÅ flytt), partner (helt plötsligt inte singel sedan 4 år tillbaka:'), husdjur (älskade hund som dog efter 15 år ihop) och jobb (sa upp mig och ska byta till nytt) sedan Juni-månad.

 

Tämligen intensivt om ni frågar mig, men man måste flyta med i det som livet ger en och alltid göra det som känns rätt innerst inne. Ens egen intuition kommer aldrig att svika en. Ens inre intuition/röst, är stjärnornas och planeternas yttrande, kosmos röst om vart man ska med sitt liv och vem man är. Det är ingen tillfällighet att man säger att människor är födda till att göra specifika saker. Alla vet vi innerst inne vad som är rätt och fel för oss. Lita på er själva och er intuition.

 

I dessa tider, när så många yttre planeter gör astronomiska skiften, så påverkas ens livsstrukturer på en övergripande nivå, och detta berör många. Nästa inlägg kommer att handla om Pluto som går stationär på Torsdag, och hur det påverkar oss som individer och som civilisation. Pluto har varit retrograd länge och riktat sin energi inåt hos varje individ, men nu är det dags för yttre omständigheter!

 

Jag ser att det är en del som fortsätter kommentera på inlägget om Jupiters transit in i Skorpionens tecken i förhållande till deras kartor. Jag satte en tidsgräns till i Fredags, och detta just för att det är ett arbete som jag ska mäkta med, det är otroligt omfattande att tolka varje horoskop enskilt uppåt 40-50 personer. Jag tar alltså inte fler emot förfrågningar vad gäller det, så blir inte besvikna när era svar uteblir.

 

Idag tänkte jag ta upp en fråga som många ställer sig själva och mig. Detta sker vanligtvis när man endast läser på om sitt "stjärntecken", det som astrologer kallar för Soltecknet, dvs den stjärnkonstellationen som Solen befann sig i när man föddes. Det är ens grundplacering förstås, och mycket viktig den, men man ska inte glömma resterande 6 planeterna, alla aspekter dessa sinsemellan, viktiga punkter i horoskopet, etc. Denna kommentar vill jag gärna ge svar på.

 

"Jag föddes 730624, 05:03 på Danderyds sjukhus i Stockholm. Då jag aldrig känt igen mig i mitt stjärntecken, skulle jag vilja veta varför.
Jag är glad, charmig, godmodig, har stark vilja, blir snabbt arg och snabbt glad igen. Ältar inte och har alltid haft ett grundmurat gott självförtroende helt oberoende av omvärldsfaktorer eller vad
andra säger eller tycker. Känslig är jag inte varken på ytan eller inuti. Jag resonerar och kommunicerar inte känslomässigt utan med fakta och logik.
Är inte omvårdnande heller och skulle inte kunna arbeta i ett vårdyrke.
Hur som helst känner jag inte igen mig i mitt stjärntecken alls.
Skulle vilja veta varför jagvinte känner igen mig i beskrivningen av kräftans stjärntecken.
Med Vänlig hälsning
Helena"

 

 

Helena, när jag lägger ditt horoskop så ser jag att du förutom att ha fötts när Solen gick igenom Kräftan, också drog på dig följande energier:

 

  • Venus i Kräftan
  • Merkurius i Kräftan som dessutom hamnar exakt på din Ascendent
  • Mars och Måne i Väduren

 

Du är en mycket utpräglad Kräfta och Vädur med andra ord. Det är dessa energier du förmedlar och jag skulle vara försiktig med att läsa "tidningshoroskop" som beskriver Kräftor som enkom känsliga eller behöriga inom vården. Kräftans tecken är förstås mycket mer än så, och tillsammans med den starka Vädurs energin, så är du kort och gott flytande eld, eller brinnande vatten, om jag får formulera mig så. Alltså väldigt energisk och "rakt på", men samtidigt tar du dig fram genom livet via att känna efter och förlita dig på dina intuition. Du besitter inte iskall logik, men du har ett enormt djup som tillåter dig att skapa en stark slutledningsförmåga. Du känner av sådant du inte ser, hör eller kan bevisa, vilket är motsatsen till att basera beslut på fakta och logik. Fakta och logik är nämligen sådant andra också kan bekräfta. Du baserar dina beslut på det du tror dig vara rätt eftersom du är mycket starkt övertygad om din egen förmåga. Och det ska du vara. 

 

Kräftans tecken är också till sitt sätt kardinal, precis som Vädurens, vilket innebär att man har en enorm drivkraft att röra sig framåt och flytta berg så gott som. Du har en rakt av manlig energi om man tittar på din starka Mars i Väduren och skulle kunna leda en armé, samtidigt som all Kräft-energi ger dig mjukhet, empati och möjlighet att på djupet förstå andra. Visst är du också omhändertagande, men mot dina närmsta och din familj. Du släpper nämligen inte folk tätt inpå och det tar lång tid att hamna i din närmsta krets och blir en person som du litar på och vill ta hand om.

 

Du är också en "ensamvarg" som rör sig framåt utan att särskilt stor hänsyn till andra. Du vet precis vad du tycker och varför. Däremot är det typiskt för Kräftor att byta humör ofta och gärna. Du är också mycket påverkad av "mat och sov-klockan" och behöver uppfylla dessa grundbehov till max för att må bra. Hungriga och trötta Kräftor är en mardröm att ha å göra med. :) Många av ditt slag behöver mycket sömn för att återhämta dig, men du har en brinnande inre energi så du kan mycket väl vara en atlet av något slag. 

 

Sammanfattningsvis faller dessutom majoriteten av dina planeter i Kräftan i ditt 12e hus, vilket är ett dunkel för den personen som har den placeringen. Alltså känner du av dessa delar av din personlighet mycket mindre än resten och har också svårt att verbalt förklara den delen av dig själv till andra. Det är en frånkopplad del av din personlighet som du måste arbeta för att nå, meditera eller aktivt "leta" efter den och känna eter, den är inte där självklart. Att lära känna dig på riktigt är verkligen svårt, då du de facto inte känner till hela dig själv på rak arm.

 

Din väldigt starka Mars och Månen i Väduren faller däremot i ditt 10e hus, vilket symboliserar din professionella status och sättet du "syns" på utåt, därför är det också så de flesta uppfattar dig. Som en självklar ledare som alltid tar initiativ. Så både du och andra missar helt din mjuka Kräft-sida.

 

Det jag vill komma till med detta är att horoskop är väldigt individuellt, nu har jag inte ens kikat på aspekterna till alla dina planeter samt diskuterat din stigande Merkurius som är din första reaktion mot omgivningens stimulans, alltså stark mental slutledningsförmåga (baserat på dina känslor och din intuition dock).

 

Så förlita er inte på era stjärntecken enkom, eller ens Mån-tecken, eller ascendeten eller vad som helst. Börja såklart med det, läs om vad innebär att en Kräft-ASC eller en Vädurs-Måne, men astrologi är otroligt komplext, med så många lager att man storknar. Jag har hållit på med astrologi i snart 12 år och ag ser absolut ingen ände vad gäller min egen förståelse kring alla delar, även om jag förstås kommit långt sedan första gången jag öppnade en bok om Mån-tecken när jag var 16. 

 

Med detta vill jag önska er mer kunskap och mer förståelse om er själva, genom att läsa, läsa, läsa, och ta hjälp från kunniga astrologer när ni kan.

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.