· 

Jupiter i Skorpionen 08 okt 2017 - 11 nov 2018

God kväll,

 

här kommer svar del 1 på hur Jupiters kommande års-transit påverkar just dig och ditt år. Det kommer att bli i korta drag för varje person, mer utförligt kan man om sitt kommande år kan man vända sig till mig för en slant. Del 2 och 3 utlovas under helgen!

 

Det blir något utförligare för er som har angett födelsetid. Ha för vana att ALLTID ange födelsedatum, födelsetid och födelseplats i sin helhet (om ni känner till det), när ni har att göra med astrologer. Annars blir det mindre konkret, eftersom man inte inkluderar hussystem när man inte vet födelsetiden. Det är också svårt veta vart Månen är exakt i ditt horoskop, eftersom den förflyttar sig så snabbt genom Zodiaken.

 

Jag beskrev i nedre inlägg hur Jupiter i Skorpionen kan bete sig, men det kommer att bli frågor kring finanser, din partners egendom, transformation, djupt laddade frågor, emotionella strider och laddad utforskning av sitt eget inre och det som gör mest ont. Det kan röra sig kring frågor som rör död, lidande, eldprov, transcendens till andra världar och möjlighet att känna sådant som man aldrig tidigare haft tillgång till eller gärna undviker. En emotionell rikhet om man så vill, en expansion till det mörka och otillgängliga, en möjlighet att utforska sin mörka sida.

 

Vågens tecken, där Jupiter har varit i nästan ett år, är en trevlig och ytlig historia som gärna håller allting fint på ytan, men Skorpionen tecken tvingar oss in i det som vi gärna undviker och det som är läskigt och obehagligt. Om Vågens tecken är en romantisk komedi, så är Skorpionens tecken Stephen Kings böcker.

 

Har man planeter i Skorpionen, Kräftan, Fiskarna, Oxen, Lejonet, Jungfrun, Stenbocken eller Vattumannen så påverkas man i allra högsta grad av Jupiters vandring genom Skorpionens tecken under detta år. Det blir en utdragen, emotionellt laddad kamp för många och något plågsamt kan det allt bli, beroende på vad Jupiter rör i era kartor. Det ska vi titta på nedan! Titta efter ditt födelsedatum och ha överseende med eventuella stavfel och meningsuppbyggnad, detta tar en hel del tid :)

 

760827

 

Jupiter kommer att faktiskt beröra alla som är födda 1976, då den rör sig förbi er Uranus och skapar en möjlighet att bryta sig loss från den struktur som är ditt liv är idag. Du kan bli väldigt självständig och "jag gör som jag vill" under kommande året, och dessa val är det något som kommer att påverka din livsväg. Det är svårt att säga vilket område i livet dessa val berör, eftersom det inte finns någon födelsetid. Du har troligtvis haft en hel del tur och expansion, energi och "liv" under förra hösten, speciellt vad gäller ditt sätt att uttrycka dig på, som alltid är väldigt starkt visserligen. Fokusera detta år på att att gå din egen väg helt enkelt, det kommer att ge utdelning. 

 

880921 

 

Grattis i efterskott. :) Jupiter berör Pluto i ditt horoskop (alla som är födda 1975-1995 berörs av detta då Pluto höll sig tämligen länge i Skorpionen), vilket ger ytterligare möjlighet till den emotionellt laddade transformationen som jag pratade om. Återigen, omöjligt att säga utan exakt tidpunkt vilken del av livet som berörs. Just nu passerar Jupiter din Merkurius vilket ger en mental och verbal expansion. Du är on top of your game vad gäller att framför dina perspektiv, tankar och dina ords påverkan är stor.

 

610217

 

Hej Carina, kul att du hänger kvar i bloggen. :) Jupiter passerar Neptunus under detta år i din karta, dröm fritt md andra ord! Det kommer vara lätt att röra det där som du har så nära till, andras känslovärldar, din egen drömvärld och som vanligt kommer du att uppleva verkligheten som något "off" och diffus, men desto mer än vanligt. Dra in på dig några beroenden bara.

 

850319

 

Jupiter kommer faktiskt att göra oppositioner till din Mars under delar av hösten samt påverka din Måne och göra trigoner till den. Du har en intensiv höst framför dig som kommer att ge till tillgång till dina känslor på ett helt nytt plan. Även fast du är mycket "stämd" vad gäller dina känslor, så kommer detta alltså att tas till en helt ny dimension denna höst. Utforska ditt undermedvetna medelst meditation och andra sätt. Din energinivå kan dock dala och toppa under hösten, var försiktig kring saker som har med fart, benbrott, tänder och hals att göra.

 

620117 kl 17,24

 

Hej Kicki,

 

Jupiter passerar ditt 4e hus under en ganska lång period detta och nästa år. Fokus på fastighet, hem och familj. Det är där expansionen och turen kommer. :) Jupiter gör dock trigoner till en herrans planeter i Vattumannen och ditt sjunde hus (partnershuset) vilket innebär kvadraturer och utmaningen, så stilla och harmoniskt blir det inte! Däremot är förändringen solklar kring dessa områden, var försiktig med dina fienden bara, dem är skarpa. Lycka till!

 

920428

 

Elin, Jupiter kommer att göra oppositioner till din Sol i Oxen under hösten och sedan ett par gånger till nästa år. Förvänta dig ett nästa steg/transformation av ditt jag, ditt själv och den du upplever dig att vara. På slutet kan det bli mycket emotionellt när Jupiter berör din Måne och Mars i Fiskarna. Du har förresten Jupiter i Jungfrun också, inte bara asc;)

 

900104

 

Förändring i kärlekslivet, självkärlek, intressen och hobbyn under hösten. Jupiter gör en kvadratur till din Venus i Vattumannen vilket skapar något oangenäm spänning i ditt förhållande till andra och din relation till dig själv. Förändring blir det onekligen. Transit-Jupiter gör samtidigt trigoner till din Jupiter i Kräftan så denna konflikt eller förändring är bara till det bättre. Du kommer senare märka att denna ganska tuffa period har svängt in dig på en ny livsväg, ett nytt öde. Lycka till!

 

720104 kl 15.00

 

Du har en Kräft-ASC, så du kommer ha lätt för att gå upp i vikt under Jupiter transit, då den gör trigoner till din ASC. Du kommer dock känna dig bra och självsäker som vanligt. Ditt kärleksliv och relationer får sig också en törn och en förändring under vintern. Den förändring som har skett hittills leder nu in dig på en ny ödesväg. Lycka till!

 

Det var det för ikväll, vi hörs imorgon!

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Carina (Saturday, 23 September 2017 11:19)

  Tack Alexandra! Du ska få göra en lika bra och utförlig prognos för mig inför nästa år också så jag återkommer så småningom... Du ska bara veta hur rätt och träffsäker din prognos för mig har varit för detta år!!! :-) Kram

 • #2

  Lina (Saturday, 23 September 2017 19:26)

  720104 kl 15
  Tack så mycket. Jag trodde att jag är tvilling i ascidenten. Nu blir jag lite förvirrad ☺️

 • #3

  Alexandra Alvis (Saturday, 23 September 2017 19:34)

  Carina, uppskattar dina ord! Alltid kul när man har hjälpt någon. Hoppas på fortsatt bra höst för din del.

  Lina, jag tog Stockholm som födelseplats, och är man född den 4e Januari 1972, kl 15.00 i Stockholm, så har man sin Ascendent i 15e graden av Kräftans tecken.

 • #4

  Kicki (Saturday, 23 September 2017 20:35)

  Hej Alexandra,
  Stort tack till dig, blir så glad att du kan ge av din tid! Ska absolut tänka på dina ord.
  Blir väldigt oroad med partnerskapet 7 huset, vem i min omgivning det kan gälla. Såg själv att det var massor av planeter där. Vet inte hur jag ska tyda dem bara. Men förstår att min bodelning(4 huset) kanske blir klar i närtid? Den har hållit på i tre år nu.Det finns en fastighet, mitt hem ligger där.
  Fiende finns bara en tror jag? Min exman..

 • #5

  Lina (Sunday, 24 September 2017 08:44)

  Hej igen
  Då blev det fel � Född 4 januari 1972 i Jajce

  Vad ska man läsa i horoskop asc eller solhoroskop?

  Tack för ditt arbete o kul att läsa din blogg