· 

Sol, Mars, Merkurius och Venus i Jungfrun (Virgo).

Hej hej!

 

Hur mår ni?

 

Jag mår bättre nu än för några dagar sen, vilket är bra!

 

Men fasen vad jag känner av alla planeter i Jungfrun. Har själv ett horoskop som är fyllt av planeter i Jungfruns-tecken om med det som sker på himlen just nu, är det nästan outhärdligt. Har svårt att sova och hålla humöret i schack. Försöker att inte oroa mig för diverse saker, men tankarna vill inte ge mig ro.

 

Vi äntrar nu (och är i) en tung Jungfru-period, med både Sol, Mars, Merkurius och snart Venus i detta tecken. Det är förstås fördelaktigt på sitt sätt, i form av förmågan att axla all sorts ansvar, utföra jobb excellent in i minsta detalj och ha förmågan att förbättra sitt fysiska välmående genom rätt sorts handlingar. Man kan uppleva sig ha ett "mastermind" där inget går förbi ens vassa öga. Man dras mot att förbättra sin hälsa och kliver lätt in i rutiner och det som annars är tämligen vardagstråkigt. Längtan av det storslagna och att ha kul och semestra bortom all kontroll,  är betydligt mindre. 

 

Jungfrun är alltid vardaglig, hon är nöjd med det minsta lilla nämligen. Ett rent hem, en trevlig promenad i den friska luften, en hälsosam måltid och en tidig morgon efter en god natts sömn. Men det som är bra har som vanligt också en baksida, och baksidan i detta fall är att vara ständigt orolig för utfallet av diverse saker som annars inte hade varit av lika stor vikt, samt förmågan att aldrig riktigt vara nöjd. Den gången vi annars hade viftat bort felaktigheter och strosat vidare, fastnar vi nu i eviga negativa tankespiraler.

 

Till det kan många uppleva problem med kosten, mag och tarm-funktionen, samt plötsligt bli monotont tråkiga. Skämt åsido, den största utmaningen under September-månad, blir att försöka vara nöjd med det läget som är. Jungfru-energin tenderar att se det negativa, snarare än att hitta lugnet och harmonin i situationen.  Ihop med, ofta det stora ansvaret, som faller på en från olika håll under dessa perioder, så är det viktigt att aktivt släppa saker. Oroa sig mindre, ta mer djupa andetag och hålla missnöjet på kort koppel, även om frustrationen ter sig stor. Detta kommer i synnerhet kännas av som mest under Nymånen i Jungfrun, den 19e September. Här kommer vi verkligen se mörkt på livet och känna oss hopplöst missnöjda, och vi kommer vilja åtgärda allting samtidigt, så att det blir bra igen. Men det kommer förstås inte att funka att få det till den nivån som önskar.

 

Du kanske inte är där du vill vara än. Saker har inte fallit ut exakt som det var tänkt. Verkligheten motsvarar inte det du hade föreställt dig och planerat. Du känner dig nere, handfallen, orolig. Du är inte så glad som du trodde att du skulle vara i din förändring. Den går inte snabbt nog. Du är fast. Målet känns långt bort, och vägen är krokig.

 

Allt detta är Jungfruns tankar, och dessa påverkar ofta ens kroppsliga mående till råga på allt (jord-tecken speglar av alla yttre och inre händelser i den fysiska kroppen). Jungfrun har en läskig och nyttig egenskap som är att tankarna alltid speglar och framför allt påverkar kroppens funktioner. Därav har Jungfruar ofta oroliga magar, tätt kopplat till deras oroliga tankar. Detta påverkar just nu alla i större utsträckning, med så hög koncentration av planeter i tecknet, men givetvis blir vi Jungfruar (samt Oxar, Stenbockar) påverkade allra mest. Det finns väldigt lite annan energi som hjälper att balansera upp vår annars vanligt extrema tankeverksamhet och önskan om att allt ska bli precis som man hade tänkt sig.

 

Det obehaget som uppstår när händelser, situationer och planer inte utspelar sig exakt enligt tankeplan, är vad vi just nu alltså ska försöka kämpa emot och mest av allt, acceptera. 

 

Acceptera läget är ledorden. Saker kommer aldrig vara bra nog så länge Jungfrun får bestämma, och just nu bestämmer Jungfruns energi. Därför är acceptans av att strukturen eller planen som du satt inte är exakt som det var tänkt, viktig. Håll ögat på slutmålet och slutdestinationen. Denna frustration som vi upplever just nu är en del av resan. 

 

Många av oss bygger just nu upp något som vi ska vara stolta över, och denna frustation och påfrestning är en dörr till nästa nivå av det vi bygger. Nyckeln är tålamod och lugn gentemot denna nitiska period. 

 

Vi har också den fortsatta konjunktionen mellan Mars/Merkurius som har rört sig in i Jungfrun. Fortsätt att rikta din energi mot den del av livet som vi diskuterade tidigare, men undvik att hamna i verbala, utdragna konflikter över smågrejer. Jungfruar har en tendens att sticka till med en vass tunga där det är minst relevant på det stora hela, typ "vems gaffel ligger kvar på bordet", som utvecklar sig till en lång utredning av hela familjen och två timmars uppläxning av att inte lämna smutsig disk. Dylika saker är inte viktiga just nu (eller för den delen någonsin), släpp det bara, svälj kritiken och rikta energin på att göra (Mars) det du vet (Merkurius) är rätt för just dig (Jungfru).

 

Har du inga större förändringar, planer eller bekymmer just nu, så fokusera på det som Jungfrun är bäst på; din hälsa, dina rutiner och ditt arbete. Detta är en utmärkt tid för allehanda detox, nya sportiga början, dieter och implementering av rutiner. 

 

Men snälla, för allas skull, involvera mindre detaljer och uppläxning i dina ord och samtal med andra. Du vet säkerligen bäst, men folk tenderar att veta vad de sysslar med ändå. Även om du hade gjort det bättre, är det inte din ensak. 

 

Le mer, njut mer, gör avkall på saker som inte är exakt som du tänkte och håll dig sysselsatt framför allt.

 

Trevlig dag, astrologen.

Write a comment

Comments: 2
 • #1

  eva (Monday, 11 September 2017 19:29)

  Ja mitt i prick, har en pettimeter oxe som arbetskamrat, och han måste ha alla planeter i jungfrun, hela din text handlade om honom, dela en fika på öret, alltid trött o missnöjd, vill inget, kan inget, sååå grååååå

  suck, men snart kmr vågens tid, härligt

 • #2

  Louise (Monday, 11 September 2017 21:47)

  Känner igen mig EXAKT trots tvilling-asc fisk. Grät precis en skvätt för att livet känns så jävla motigt just nu haha.. precis som du beskriver känns de som man bara väntat & vill ha sin väg klar men hela tiden kroknar den näe man tycker att den borde vara rak.

  Skall verkligen ha i åtanke att orka vänta, ha tålamod & se det ljusa.

  Dina inlägg kommer verkligen när det behövs som mest. Tack!!

  /Louise