· 

Mars/Merkurius i Lejonet, var ska jag agera?

Hej vänner,

 

hur är läget med er? Tystnaden lägger sig som ett täcke över bloggen. Av flera anledningar. 

 

Men främst på grund av all förändring i mitt liv. Allt som jag har förutspått, denna fart framåt, den har tagit verklig fart nu. Det är byte av jobb, bostad, husdjur som dör, nya kontakter och meck överlag.

 

Lustigt nog som vanligt när det kommer till astrologi, så har majoriteten av min energi gått åt till att byta hem på senaste, och det vet ju bara alla som har flyttat hur jävligt det är. Flytten i sig skedde förstås exakt när Mars (handling och energi) rörde mitt fjärde hus (hem och familj) i dagarna. Men nog om mig!

 

Vad händer vidare på himlen?

 

Det är en salig energiansamling i Lejonets tecken kommande dagarna, blandat med lite jord och stabilitet. Notera hur lite planeter det är i vatten-tecken just nu och hur lite man sölar emotionellt! 

 

Om man tenderar till att vara sentimental och "känna efter" mycket så är detta nu inte alls fokus. Handling och energi finns det gott om, och rationellt och självsäkert tar vi oss an det som behövs. Inga hinder tycks för stora, även om dessa är det i realitet. Planeterna sinsemellan har en hel del positiva aspekter, vilket innebär att allt faktiskt flyter på mer eller mindre smidigt och inga större konflikter, varken yttre eller inre, uppstår. 

 

Nu när Merkurius gör en konjunktion med Mars i dagarna, kommer vi vilja (och ska) agera ut våra tankar! Det är aldrig så nära mellan tanke och handling som det kommer vara fram till mitten på nästa vecka. Detta i eldiga och expressiva Lejonet gör att vi troligtvis ställer oss på vår egna lilla scen i helgen, den scenen som är vårt egna liv.

 

Vill man använda denna aspekt till max så ska man alltså inte söla med något. Någon tanke som dyker upp i skallen? Sätt den i action direkt, utan vidare eftertanke. Det kommer att gå bra nämligen, och vi kommer att ha tur. Med fina sextiler och trigoner (harmoniska aspekter) från Jupiter och Saturnus går det som smort och handling bringar framgång och progress. 

 

Nu menar jag inte heller saker som att "jag borde diska, nu gör jag det direkt", utan det här handlar om större kittlande beslut och handlingar som påverkar era liv (konjunktion med Noderna)! Det som har varit nervöst och verkat ouppnåbart förut kommer nu kännas enkelt och som att ni har ett maxat självförtroende. Det är Lejonets energi som boostar, så ta för er. Mycket av dessa handlingar kommer vara någon form av kommunikation utåt. 

 

Vi gör så här, som plåster på såren för att jag har varit frånvarande och inte uppdaterat er om det astrologiska läget, så vill jag hjälpa er att ta reda på vart ni ska ta action i just era liv kommande dagarna!

 

Kommentera inlägget som vanligt med födelsedatum, plats och tid (vet du inte tiden så kommer detta dessvärre inte att funka, då vi tittar på husplaceringar) och jag kikar på vilket hus denna transit faller i just hos dih, alltså det området där ni ska agera ut era tankar, och bringa handling in i livet.

 

Detta kommer jag att göra fram till på Måndag. 

 

Go!

 

Mvh, astrologen. 

Write a comment

Comments: 10
 • #1

  Lina (Thursday, 31 August 2017 18:22)

  Hej

  Kanon inlägg och blogg. Vilket område ska jag satsa på ☺️

  Jag är född 4 januari 1972 kl 15.00 Jajce, Bosnien och Hercegovina

 • #2

  Helena (Thursday, 31 August 2017 19:08)

  Hej och tack för en fin blogg! Så bra! Jag är född den 6 maj 1983 kl. 17.01. Kola gärna om det finns tid:) Tack! Bästa hälsningar, Helena

 • #3

  Martina (Thursday, 31 August 2017 19:11)

  Hej!
  17 april 1967 kl. 15.26 i Linköping.

 • #4

  Louise (Thursday, 31 August 2017 19:24)

  Hej,

  Älskar att läsa din blogg & blir lika glad varje gång du uppdaterat med nytt inlägg.

  Jag tycker det har varit ett rent utsagt helvete enda sedan april där jag kastats mellan hopp & förtvivlan, främst gällande min livskärlek som från ingenstans lämnat mig X2, samt blivit arbetslös till att få nytt jobb osv osv.. kan du, så får du gärna kika på mitt personliga horoskop för just nu känns livet rätt hopplöst & jag undrar egentligen bara när saker & ting skall vända och kännas hoppfullt igen. Jag kan nämligen inte alls känna igen mig i att saker ovh ting inte känns emotionellt utan jag känner nog mer nu än jag gjort den senaste månaden.

  Jag är född 93-05-31 (02:10) Göteborg

  Tack & åter tack för en grym blogg.
  Mvh Louise

 • #5

  Kicki (Thursday, 31 August 2017 20:13)

  Hej Alexandra,
  Allt står helt still just nu. Viktiga kommande beslut i September kanske? Action på vad? Bra datum ?
  Tack på förhand! 620117,kl 17,24, Stockholm.

 • #6

  Mary (Saturday, 02 September 2017 01:21)

  Spännande!
  Jag är född 831213, Ljungby kl 04.17

 • #7

  Alexandra Alvis (Sunday, 03 September 2017 17:51)

  Lina, 4 januari 1972 kl 15.00 Jajce, Bosnien och Hercegovina.

  Mars/Merkurius-konjunktionen exakt på din IC, i ditt fjärde hus. Detta gör konjunktion med din Måne dessutom, så troligtvis går all din energi åt din familj, din mamma (eller dig själv som modersfigur) på ett eller annat sätt, din egen familj och det som du kallar hem, dina rötter potentiellt och detta kan också dränera dig rätt rejäl emotionellt. Du känner dig beslutsamt och på krigsstigen och tar snabba beslut baserade på känslor, var försiktig där. Ge din mamma (eller ditt eget moderskap), och familj tid, energi och tankar under kommande veckorna.

  Helena, 6 maj 1983 kl. 17.01

  Du gav tyvärr ingen födelseplats, så här använde jag Stockholm som plats. Denna Mars/Merkurius konjunktion faller nästan exakt i ditt 11e hus, ihop med Noderna. Detta innebär att din energi bör går åt att komma in i nya grupper av människor, nya sociala sammanhang. Skapa dig nya sociala kretsar genom att testa börja på olika kurser, testa någon ny hobby (många kursstarter nu så passa på). Detta kan till exempel vara en teaterkurs eller något som har med sport eller exponering att göra (fotografi, sång, mat, etc). Energin ska gå åt att testa något nytt som introducerar dig till en ny miljö vänner och bekanta. Lycka till!
 • #8

  Marie (Sunday, 03 September 2017 21:47)

  Kul, 18/4 1964, kl.06.27 i Lund

 • #9

  Alexandra Alvis (Monday, 04 September 2017 20:44)

  17 april 1967 kl. 15.26 i Linköping.

  Martina, konjunktionen hamnar exakt på kuspen av ditt 12e hus. Vänd energin inåt och utforska ditt undermedvetna. Ta 15 minuter varje dag att sitta och blunda och låta tankarna flöda fritt, du kommer att upptäcka mycket nytt i ditt inre. Var också försiktig vad gäller olika aktiviteter, det kan lätt hända att du skadar dig på något sätt som gör att du måste besöka sjukhuset eller blir begränsad på något sätt. Generellt sett är detta dock en bra transit för att utforska sina undermedvetna mönster och inte bara springa på i det som du kallar din verklighet. Testa att meditera. Lycka till!

  93-05-31 (02:10) Göteborg.

  Louise, tack så hemskt mycket för dina varma ord, det uppskattas enormt.

  Du har överlag en väldigt sensuell, medkännande och varm reaktion mot omgivningen och det är så de flesta uppfattar dig (det är din Fisk-ASC). Jag kan trösta dig med att du har så pass mycket luft och eld i din karta, att du har förmågan i dig att lätt gå vidare i livet och du känner en otrolig inre styrka, en brinnande eld om man så vill. Du kan dock lägga lite väl mycket trauma och drama i händelser i ditt liv, och agera ut och lida mer än nödvändigt. Händelserna blir din personliga scen som du spelar ut på inför dig själv och andra. Försök att se rationellt på saker, du har den lättsamheten och rationaliteten i dig. Låt inte din starka instinkt att vara i tvåsamhet öppna upp för vem som helst att komma in i ditt liv och trampa över dig. Rätt person lämnar dig inte om och om igen.

  Konjunktionen Mars/Merkurius rör sig just nu förbi ditt sjätte hus, lägg därför din energi på din hälsa, diet, träning, dagliga rutiner och vad du nu än gör om dagarna. Om det är plugg, rikta energin ditåt. Är det ett jobb så är det där dina tankar och handlingar ska vara. Framför allt behöver du tydliga rutiner varje dag, arbeta in vanor och rutiner att återkomma till. Det kan vara så att i mitten på september så kommer manlig energi tillbaka i ditt liv, och du hamnar i en relation igen. Fundera på om det är värt det, om det gäller samma man som har lämnat dig. Om inte, så är det en bra tid att träffa någon.

  620117,kl 17,24, Stockholm

  Kicki,

  eftersom din ASC är i Lejonet så har Mars och Merkurius vandrat runt över din ASC och varit i opposition till din DSC i sommar. Du har onekligen varit på krigsstigen och folk har potentiellt varit rädda att ha med dig att göra för att du är så påstridig, och svår att kommunicera med. Detta ger dock handlingskraft och förmåga att stå upp för sig själv. Detta fortsätter just nu när Merkurius/Mars går igenom ditt första hus. Fokusera på dig själv, stå upp för dig själv är ledorden. Många plötsliga händelser kommer att hända närmsta veckan/veckorna då Mars och Merkurius gör en träff med din Uranus i horoskopet. Denna explosivitet känner du framför allt inifrån, och den ska du vara försiktig med, men tillämpa väl. Utan att veta vad som försiggår i ditt liv, så är det rätt att agera NU och framför allt en andra veckan i september, så kommer Mars röra sig in i ditt andra hus och dina ägodelar och materiella tillgångar kommer att stå i fokus. Detta står i en massa trigoner till dina planeter i Stenbocken, därav borde det lösa sig till din fördel, åtminstone kommer den frågan att lösa sig åt något håll.

  Lycka till!

 • #10

  Alexandra Alvis (Monday, 04 September 2017 20:56)

  831213, Ljungby kl 04.17

  Mary,

  du har en mycket förmånlig tid vad gäller din professionella och sociala status (konjunktionen passerar din MC). Lägg all krut på din karriär eller yrke, dröm eller vision. Du har haft en stark sommar och känt dig väldigt igång, positiv och kraftfull. Tillåt dig själv att drömma fritt, inga visioner är för små för dig! Du kan mycket riktigt ta dig an världen, precis som du tror, och det är en bra tid att investera i att göra något utav det hela. Jobba, jobba, och jobba återigen. Investera i framtiden nu.

  18/4 1964, kl.06.27 i Lund.

  Marie,

  dina tankar och handlingar ska vända sig mot dina barn om du har några. Ge dem din tid och din energi. Det är också en bra tid att vara kreativ, ta upp någon hobby eller helt enkelt ha roligt på ett eller annat sätt! Dvs din fritid är vad du ska fokusera på, vilket ofta inkluderar barn. Kanske göra något ihop med dina barn? Vad du än ta dig för hobby-mässigt kommer att falla ut mer lyckosamt än du hade tänkt eller förväntat dig. Du har tankens och ordens gåva, så kan vara en idé att vända energin ditåt vad gäller att vara kreativ.

  Allt väl!