· 

Veckoprognos 21 augusti, Solförmörkelse, Saturnus stationär.

Godmorgon Måndag! 

 

Vilken vecka vi har framför oss astrologiskt sett!

 

Nu börjar det hopa sig med en hel del händelser som kickar igång hösten. 

 

Först av allt har vi förstås Solförmörkelsen som sker i 29e graden av Lejonet idag. Det är inget som vi i Sverige kommer att märka av, men den sker förstås oavsett. Denna förmörkelse avslutar Lejon-säsongen och bidrar föstås med förändring på det plan som den berör i era horoskop. 

 

Mantrat är "bli av med gammalt, och in med nytt", vare sig vi vill det eller inte.

 

Solförmörkelsen i sig är ju en Nymåne, vilket alltid är en nystart. Det gamla vill man ju dock ofta inte släppa smärtfritt, därav kan förmörkelser ofta bli emotionellt påfrestande. Nu gäller det dock Lejonets tecken, vilket hjälper oss att gå iväg med huvudet högt och inte titta tillbaka. Samtidigt rör förmörkelsen också Ödes-noderna, vilket ger ytterligare en dimension till denna händelse. Det som sker, påverkar vår framtid å det yttersta. Acceptera och välkomna med huvudet högt.

 

Titta på i vilket hus 29e graden av Lejonet faller i, i era kartor. I den delen av livet sker denna förändring. Lustigt nog faller den precis på min IC, alltså hemmet, familjen och boendesituationen. Jag blev i början av Juli, motvilligt vräkt från min lägenhet, vilket gör att jag måste vara ute den sista augusti och flytta hem till min mamma ett tag. Detta är inget som jag önskade eller planerade, och ja ni hör ju hur kul det låter att bli vräkt och flytta hem till mamma när man är 28.

 

Men, jag vet att det är ett led i den förändring som behöver ske i mitt liv. Jag ser det tydligt och kan därför välkomna denna något oväntade och omtumlande händelsen, som hade varit en smärre katastrof annars. Hela min vecka kretsar kring flytt och packning, vilket är ju förstås självklart när Solförmörkelsen rör just mitt fjärde hus. Så kika på husplacering av förmörkelsen, samt förstås om det aspekterar några av era personliga planeter. Dessa delar av er personlighet och livet kommer att drivas mot förändring i allra högsta grad. Om Sol och Mån-förmörkelser, har jag tidigare skrivit här om någon vill förkovra sig. 

 

Nästa stora händelse är att Saturnus blir stationär på Fredag. Det är nu man förstår hur snabbt tiden går, ironiskt nog när vi pratar om just Saturnus. I april månad skrev jag ett långt inlägg om Saturnus retrograd och den perioden som den kommer att vara så, samt vad det betyder. Mellan april och augusti har jag uppmanat att inte ta några större beslut, gå tillbaka och gå över ens planer igen, ta en titt på det som har varit och inte rusa framåt, utan ta det lugnt.

 

Naturlig rörelse framåt sker nämligt automatiskt nu, när Saturnus blir stationär och börjar röra sig framåt på himlen som vanligt igen. Saturnus är arketypen av tid, något som vi inte kan hålla fast vid, hålla kvar, påverka eller förändra. Tiden i sig skapar naturlig förändring, eftersom inget varar förevigt hur gärna vi än vill det. Livets faser avlöser varandra på gott och ont, och vi kan ofta blott vara åskådare av att det som vi ville behålla, flyter vidare in en ny fas och förändrar oss och våra liv. 

 

Detta är sammanfattningen av det som kommer att ske nu, denna höst och vinter. Inte bara är Saturnus nu stationär, så kommer den också i December att byta tecken till Stenbocken och börja beta av alla oss som har planeter och viktiga punkter i Stenbocken, Kräftan, Jungfrun, Oxen, Väduren och Vågen. Mer om det när det närmar sig, men det är en stor händelse och alla som berörs kommer mer eller mindre kontrollerat att slängas in ett nytt kapitel av livet. 

 

Om vi återkommer till dagens aspekter, så är alltså Nymånen/Solförmörkelsen ypperlig för olika typer av rivstart och nya projekt, förändring är ordet. Detta stärks av ovanstående om Saturnus denna vecka. Utöver det gör Saturnus fina trigoner till både Mars, Sol och Månen i Lejonet, vilket innebär att vi tar oss själva och våra to-do's på ytterst största allvar. Tiden är här, och vi känner oss redo. Det som måste göras känns inte jobbigt eller överväldigande, vi är startklara att köra igång. Så det är precis vad ni ska göra, vart ni än är i livet och vad det än är som behöver er uppmärksamhet. Gör, gör, gör, kör, kör, kör, det kommer att bli strålande bra.

 

Trevlig vecka!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 1
 • #1

  eva (Monday, 21 August 2017 13:00)

  Jag har också 4e huset aktiverat och min vuxna son kinkar o vill flytta hem, tror att jag ska betala allt o leka hotellpersonal

  Men jag sa NEJ
  det finns en tid när en förälder måste få va ifred och leva själv, vi har provat detta tidigare och det slutar med drogmissbruk och hotelser från sonens sida.
  tror du jag kommer hålla stången denna gång och stå upp för mig själv?

  måste bli frisk i min struma också, som plågat mig sen 2014, tack vare saturnus

  håll tummarna