· 

Retrograd Uranus

God Måndags-kväll,

 

hoppas att er är bättre än min. Jag är förkyld å det yttersta och försöker resonera kring vad jag ska äta, eftersom jag inte känner några smaker. :) Tur att sådant går över!

 

Idag tänkte jag skriva lite om den astronomiska händelsen som trädde i kraft den 3e augusti. Nämligen Uranus retrograda rörelse som kommer sträcka sig fram till den 2a Januari 2018. 

 

 

Uranus kommer under denna period att beröra 24e-28e graden av Vädurens tecken, vilket betyder att följande personer berörs i allra första och högsta grad av denna aspekt.

 

Ni har som personliga planeter eller punkter (ASC/DSC/MC/IC/noder) i följande:

 

  • 20-30 graden av Väduren (ni berörs främst och kan vänta er en otrolig explosivitet från denna konjunktion-transit)
  • 20-30 graden av Lejonet och Väduren tar emot trigoner från Uranus och kommer således främst uppleva positiva bitar av denna transit
  • 20-30 graden av Vågen tar emot opposition från denna transit och kommer att uppleva motstridighet och dragkamp i förhållande till det som Uranus symboliserar.
  • 20-30 graden av Stenbocken och Kräftan tar emot kvadraturer från Uranus och kan få vänta sig en hel interna förändringar och konflikter av denna transit. 

Vad betyder då en retrograd Uranus?

 

Viktigt att komma ihåg att det är en planet som är långt bort från Jorden och Solen, vilket innebär att den de facto påverkar oss på en global, strukturell nivå. Som en civilisation, en enhet. ALLA berörs av den, men ni som bör vara uppmärksamma är alltså ni som har stark påverkan av Uranus i era personliga horoskop, alternativt starka inslag av Vattumannens tecken, eller personliga planeter som gör aspekter till denna transit (se ovan).

 

Jag har tidigare beskrivit vad Uranus energi representerar i sig här.

 

Uranus börjar sin retrograda rörelse vid en viktig punkt i kosmos, som gör att många av våra inre rädslor och farhågor aktiveras. Uranus generellt sett är insiktsplanet som tänjer på gränserna och tillåter sinnet och förståndet att nå nya höjder, men som också inte har några gränser alls.

 

Som vanligt, vid retrograd rörelse, vänds detta inåt mot omedvetna strukturer som vi inte kan styra. Det kan hända att vi blir kollektivt rädda inför en apokalyps eller kataklysm av något slag. Framtiden ter sig minst sagt osäker, men också skrämmande för många just nu. Ovissheten är väldigt stark även på ett individuellt plan, det känns som att man kastar sig ut i det okända och att 2018 är tämligen abstrakt, både på global och personlig nivå. 

 

Detta kan innebär en känsla av stress, impulsivitet, rädsla och en vilja att röra om i grytan och förändra saker. Vare sig vi vill eller inte så kommer vi att slåss av nya insikter, framför allt sådan som får vår värld att gunga om, och vi tar ett stort kliv från det som har varit vår trygghet fram tills nu. Det gäller främst er vars Måne eller Merkurius berörs av aspekten, ni berörs på ett djupt plan. Är det en trigon så blir det en smidig och välkommen övergång till en ny dimension av ens verklighet. Är det opposition eller kvadratur så blir det en intern konflikt som kommer att löpa på fram till början av nästa år. Välkomna förändringen är allt ni kan göra. 

 

Om denna transit berör er Sol, så förändras ni som person å det innersta av denna aspekt. Det är som om ni inte känner igen er själva när den är över. Om den rör er Mars så kommer ni troligtvis att vända er handlingsförmåga mot nya, oväntade horisonter som ni inte trodde var tidigare möjliga. Ni som får aspekter mot era hus eller noder kommer att de facto behöva genomleva en hel del praktiska förändringar under denna tid. Många oväntade.

 

Det kan vara så att ni har väntat på en förändring, slagit er blodiga och försökt initiera saker, utan att något har hänt. Denna transit hjälper att förändra era interna strukturer, sättet ni approcherar livet på, för att faktiskt genomleva och ta emot dessa förändringar, som nu exploderar och händer på riktigt.

 

Ny förståelse för framtiden och nya insikter om er själva kommer oavsett att dåna under denna tid. En stark känsla av vilja få den där friheten som man eftersökt, eller personlig utveckling, kommer att vara närvarande. Mycket av energin kommer gå åt till just förändring, både inombords och ut mot omvärlden. Den går inte att stoppa, och förändringen är djupt psykologisk, utan återvändo till det som har varit förut. 

 

Detta är en sista förberedelse inför Uranus transit in i Oxen under 2018. Den påverkar många människor och framför allt er med planeter i sista-första graderna av alla eld-jord tecken. 

 

Förändringens tid är här på allvar, och vi har inget val än att ta emot den. Det kommer att bli intensivt, explosivt och plötsligt, precis som sig bör med Väduren och Uranus. Man kommer inte att känna igen sig själv och sitt liv när det är färdigt, och det är det som är tanken. 

 

Det viktiga är att i sin kamp att slå sig fri från strukturer av ansvar, att inte ta alltför förhastade beslut. Hitta er frihet genom att besvara frågan "varför?" som tenderar att flyta upp under Uranus-transiter. Lär er mer om er själva genom olika metoder, läs böcker, lär er mer om omvärlden, ut och res, och slå er fria utan att förstöra er verklighet till det yttersta. Vänd energin inåt och förstå er själva, förstå varför ni är där ni är och varför ni gör som ni gör. Acceptera den nya personen som du blir under denna period och bli inte ledsna över att det som har varit är över. Endast förändring lever till att nå ditt man vill.

 

Hoppas att detta var nyttigt och hjälpsamt, vi är många som påverkas av denna transit.

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.