· 

Helgprognos 11e augusti

Helgen är nu här, och Stockholm bjuder på en strålande vacker sommardag. Hoppas att det blir fler.

 

Vi har just nu tre planeter (Sol, Mars och Månen) i eldtecken, vilket bådar för en tämligen intensiv helg. Även om känslan av tillfreställelse kommer från att vara hemma (Venus i Kräftan) och det är dit vi dras, så kommer trots allt eld-tecknen att säga sitt och det kommer att vara mycket som vi gör och aktiviteterna löser av varandra. Det blir helt enkelt väldigt svårt att sitta still under helgen, och man vill gärna hitta på något. 

 

Merkurius kommer att vända retrograd imorgon, vilket som vanligt innebär en fördröjning i alla beslut som rör pengar, avtal, och kommunikation i övrigt. Mycket av våra tankar kommer att formas undermedvetet, för att flyta upp till ytan när Merkurius går stationär i mitten av september. Placeringen i Jungfrun är dock mycket stark för Merkurius, vilket innebär att vi har koll på våra grejer och strukturen är avundsvärt. Men ta inga större beslut förrän augusti är slut. 

 

Augusti är överlag en speciell månad, med inte mindre än 5 planeter retrograda. Förvänta er en sänkning av tempot överallt. Detta hänger också ihop med det som jag nämnde i förra inlägget angående Venus fördröjning i Kräftan, vilket innebär att sensommaren kommer ge samma känsla som Juli generellt sett gör. Dvs, lugn och tid för reflektion, inga snabba beslut eller beslut överlag, om man kan undvika det. Se till att använda augusti och första vecka i September till ytterligare reflektion över vart ni vill denna höst. När Saturnus blir stationär i slutet av augusti kommer vi behöva handskas med och ta beslut kring många saker i livet, och då ska man vara redo mentalt med vart man är på väg och vad som är viktigt. Våren har varit en process med avskalning och centrering av det som behöver belysas och hösten kommer att bli ett tillfälle att skörda frukterna och sätta skutan rätt. 

 

Solen närmar sig dessutom ödes-noderna, vilket ger ytterligare en möjlighet att fokusera på sig själv och sig själv som individ. Vad vill jag innerst inne? Vad säger hjärtat? Lejonets tecken där Solen är just nu, är just tecknet som styrs hjärtans frågor, därav är det bra att nyttja denna möjlighet att lyssna in på sig själv och sitt inre. Vägen är tydlig för var och av oss just nu, våga tänka på det som tidigare har känts omöjligt. Våga tänka att drömmen blir verklighet, så kommer ni få alla verktyg ni behöver för att genomföra förändringen senare i höst. 

 

Trevlig helg!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 0