· 

Fullmåne Kräftan-Stenbocken

Summer, summer, summer times.

 

Vilken härlig tid vi har framför oss! Fyllt av ett inre, emotionellt lugn, men samtidigt en eldig öppenhet och nyfikenhet inför andra människor.

 

Solen och Mars är på väg att göra en konjunktion i Kräftan, vilket innebär mer fokus och styrka att utföra saker. Våra handlingar motsvarar vårt hjärtas kall och önskemål.

 

Det är semestertider för många och det är en bra tid att göra det man känner för. För det är precis det man kommer göra med den här typen av konjunktion.

 

Vi är samtidigt lätta på foten och i tanken, då Venus och Merkurius håller sig i Tvillingarna, respektive Lejonets tecken, och samspelar med varandra.

 

Under Lördagen/Söndagen genomgick vi en Fullmåne som berörde Kräftan-Stenbocken axeln, och då ställdes känslor och rationalitet gentemot varandra. Det torra praktiska, den ansvarsfulla vuxne, kontra det djupa och innerliga barnet i oss. Det är troligtvis saker som har "kommit upp till ytan" under denna Fullmåne, som berört oss på ett personligt plan.

 

Det är fortsatt viktigt under denna period att se till att ens grundläggande trygghetsbehov blir tillfredställda. Kräftan är ett tecken som ansvarar för att vi mår bra på den mest basala nivån, som när barnet letar efter bröstet. Asteroiden Ceres har nu också rört sig in i Kräftan, och spär ytterligare på känslan av att vara trygga. Det blir lättare att "ge efter" i och med Solen/Mars konjunktionen i Kräftan. All vår energi bör riktas inåt mot våra egna behov, och det ska vi inte känna oss själviska för.

 

Plutos opposition till Solen skriker samtidigt om "det absoluta avslutet", mycket som rör ens persona, men framför allt berör husen som denna aspekt hamnar i. För många var denna Fullmåne och denna helg någon form av ett stort avslut i ett kapitel i livet. Mig själv inklusive. Ceres vandring in i Kräftan symboliserar den nya starten. Utan avslut, inget nytt. Fullmånar överlag tenderar att avsluta saker. Men se det som något positivt, då Jupiter gjorde en hel del harmoniska aspekter till detta avslut.

 

En bra förklaring är:

 

"You'll be reaping during this Moon - the ending's already written. But, it's never too late to respond with intelligence and restraint. No matter what's lost or gained, you want to avoid the temptation to strike out/manipulate. If you gain power, use it wisely. Fortify your structure with maturity (Capricorn). If you lose power, consider it a necessary death. Pluto purges what's rotting underneath."

 

Har ni haft några stora avslut och saker som har "kommit fram" under helgen?

 

Vad vi kan vänta oss framåt är ca två veckor där vi behöver reda ut det som hände under Fullmånen. Processera det och möta våra egna inre behov.

 

Jag vet att ni kan göra det. Jag vet att jag kan göra det.

 

På återhörande, astrologen.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Kicki (Thursday, 13 July 2017 20:25)

    Hej hej, härligt med det ständiga ljuset. Bäst att fylla på alla förråd:) Tack för din veckas information. Här hände det väldigt mycket i helgen både trevligt och mycket otrevligt. Definitivt undanskuffade känslor, minnen och tung sorg och en hel del ilska. Samtidigt fick jag uppleva den mest fantastiska glädjen och kärleken att träffa helt oförhappandes den man som har öppnat mitt hjärta helt. Tyvärr så vill han bara vara min vän, vilket jag inte numer klarar av utan att bli ledsen.
    Så vi träffas inte längre för jag orkade inte ha det så. Men när vi nu möttes helt spontant så blev jag så himla lycklig och även han verkade jätteglad. Det var en härlig känsla..
    Ha det fint och jag ser fram nästa gång du skriver