· 

Mars&Merkurius i Kräftan

Hej,

 

hur mår ni?

 

Jag mår bara fint, och här kommer en uppdatering på läget på himlen.

 

Vi har tagit oss igenom en Nymåne i Kräftan som var väldigt intensiv, enkom på det emotionella planet. Jag hoppas att ni fick en möjlighet att reda ut era egna känslostormar, men också få diskutera saken med era närmsta. Eller att ni fick möjligheten att starta upp någon ny känsloförbindelse, eller avsluta en gammal.

 

Nu har vi en konjunktion på himlen som består av Mars och Merkurius, tätt ihop i Kräftan. Detta oppositioneras av Pluto i Stenbocken.

 

Vad betyder det?

 

Här ser vi en sammansmältning av tanke och handling. Problemet är dock att handlingsförmågan är väldigt svag just nu, så det blir mest tankar och funderingar, men väldigt lite action. En bra regel så här års är att inte låta det går mer än en timme mellan tanke och handling. Det är lätt att skjuta upp och skjuta på just nu, tillåta sig själv att gräva runt och vältra sig i sitt eget.

 

Det är en personlig tid som vänder blicken inåt, mot en själv. Ens inre barn om man så vill. Ni vet hur det blir, man vill stampa foten i marken och sura ihop, "jag villlllll inteeeeeeeee". Vill bara lägga sig under täcket, sova, mysa och ta det lugnt. Man känner generelllt sett ett väldigt lågt energitillflöde just nu, och det beror på den svaga Mars. Många blir också sjuka och har ett sämre immunsförsvar. Vi gör det absolut mest nödvändiga, men den inre gnistan vill att man kurar ihop sig till en boll och tar hand om sig själv.

 

Och här ska ni se, det blir dubbelt så svårt att göra något som man verkligen inte vill göra i helgen. Vi har ju en Venus i Oxen som eldar på kring att göra det man känner för och det som framför allt känns bra fysiskt. All form av fysisk njutning (mat i mun, säng mot kroppen, ny klänning i garderoben, etc) lockar extra mycket. Månen rör sig genom Vågens tecken på Fredag och Lördag, och nu är det ingen hejd på oss vad gäller att ha roligt och ta ut svängarna lite väl mycket kring det som är gott och kul, samt kostar pengar. Om ni har planerat in att göra några viktiga saker, ärenden eller jobb i helgen, något som ni inte naturlgit njuter av, så kommer det att bli en utmaning helt enkelt.

 

Imorgon 1 Juli, ställer sig Månen i en konjunktion med Jupiter i Vågen, dock i kvadratur till alla planeter i Kräftan. Det kommer ytterligare spä på dissonansen mellan "borde" och "vill". Solen och Mars i Kräftan kommer verkligen göra allt för att se till att man gör det man på papper måste, men Månen i Vågen kommer vilja helt andra saker. Och kuva oss, kommer vi behöva göra, eftersom det är Månen som styr allting, som den ansvariga för Kräftans tecken. Detta förstärks av en trigon till Mars från Neptunus, vilket gör att man hellre "rymmer" ifrån sina ansvarstaganden och gör annat.

 

Så sammantaget, ha inte dåligt samvete om ni inte får så mycket gjort! Det är helt enkelt en sådan period, och Månen kommer att göra det lättare att ta tag i saker när den rör sig in i Jungfrun på Söndag.

 

Vad gäller Plutos opposition till Merkurius i Kräftan, så kan vi förvänta oss att andra eller vi, med makt, drar upp känsliga frågor ur varandras inre. Pluto har en tendens att trycka till extra, och använda sin makt, medan Merkurius i Kräftan kommer att naivt besvara och öppna upp sig. Var personliga och privata för all del, men se till att inte bli exploaterade och påtvingade vissa samtalsämnen.

 

Här är ett par rader som förklarar Mars/Merkurius i Kräftan konjunktionen bra:

 

"Words are pushy, driven by needs that have been unmet or threatened. Arguments are passionate and illogical, based on family/childhood issues. In-the-moment confrontations will actually be based on something from the distant past. If you find yourself embroiled in a conflict, take this into consideration. 

 

On the plus side, you can write/speak from the heart, and make an impact on others. If you want to hit people in the feels, this is the time to do it. But be careful what you say - things can get bruisingly personal very quickly."

 

Jag såg att någon frågade om jag kommer att fortsätta att uppdatera bloggen, i och med min nya Facebook-page. Svaret på den frågan är ja, jag kommer att fortsatta skriva i bloggen, troligtvis 2-3 gånger i veckan.

 

Jag kommer däremot att uppdatera oftare och kortare, på en daglig basis på Alexandra Alvis Astrology. Detta kommer också att ske på engelska, och ha en liten annorlunda infallsvinkel. Följ mig mer än gärna, jag svarar också snabbare på olika frågor och funderingar där.

 

På återhörande!

 

Mvh, astrologen.