· 

Prognos 21a Juni, konjunktion Merkurius/Solen i Kräftan

Hej vänner,

 

hur leker livet? Bitter besvikelse eller somrig sötma?

 

Hoppas ni var nöjda med svaren ni fick i föregående inlägg, det var väldigt roligt för mig.

 

Tittar vi på något annat, så har vi en speciell dag idag, både Solen och Merkurius byter tecken till Kräftan, och gör det i konjuktion med varandra, dvs planeten Merkurius är just nu så nära Solen den bara kan bli. Detta sker också idag, när sommarsolståndet är i full kraft.

 

Vad det innebär astrologiskt sett är en följande term; en bränd Merkurius. Eftersom planeten är så pass liten och så pass beroende av Solens gravitationskraft, så blir den "uppsugen" av Solens energi när den är så nära. Det tolkas inom astrologi som ren subjektivitet. Jaget (Solen) flyter ihop med tankarna (Merkurius), och man har svårt att förstå andras ståndpunkter, samt ta till sig andra idéer än sina egna.

 

Är man född under en sådan konjunktion så går man genom livet med att veta bäst och inte ta till sig andras råd i stort sett. Man har också ofta svårt att sätta sig in i andra situationer och tänka abstrakt (beroende på vilken stjärnkonstellation detta hamnar i föstås).

 

Prognosmässigt möts vi av denna konjunktion i den känsliga Kräftan. Detta tar bort all form av rationalitet och rimligt tänkande kommande dagarna, men uppgraderar tankeverksamheten. Mycket att planera! Men, nu känner vi bara, intuitivt och djupt. Och ofta orimligt. Kan kännas ovant för många som är av jord/luft-skrotet. Kräftan i sig är ett mycket subjektivt och introvert stjärntecken, som gärna tar sig en extra runda av tvivel och funderingar. Kräftan bygger gärna emotionella, ofta verkligehtsfråvända luftslott och hugger ofta utan anledning, till följd av att ha missförstått situationen till sin nackdel. Hugger smärtsamt och pricksäkert, men drar sig undan framför allt och surar i sitt skal. Detta kan innebära att vi under helgen blir så stressade, att vi låter det gå ut över våra nära. Sura gärna, men inte utan anledningen.

 

Denna konjunktion sker alltså på en viktig dag, sommarsolståndet. Det vi i folkmun kallar för midsommar. Ni som har planeter i 1-4 graden av Kräftan, var mycket uppmärksamma på denna konjunktion, den påverkar era liv i stor grad. Vederbörande har sin ASC där, så jag är med er :)

 

Den här tiden på året är i stort en familjehögtid och Kräftans symbol är just familjen. Saker från ens förflutna dyker ofta upp denna period, och när jaget/tankeverksamheten är nu involverad så kommer mycket av ens personliga fokus att förflyttas till hemmet, familjen och allt som rör detta. Ens rötter och förflutna blir belyst. Det kan finnas problem inom familjen eller hemmet som behöver lösas up, framför allt talas om, och få sig en granskning innan ni kan röra er framåt. Det kan vara frågor som accentuerats den 20e april i år, då Merkurius sist gjorde en konjunktion med Solen.

 

Den här typen av energi saktar ner tempot och vänder energin inåt mot varje enskild person, dvs Kräftans energi. Dock gör konjunktionen mellan Sol/Merkurius att vi är väldigt upptagna med vårt eget och tenderar att glömma andra, samt bli väldigt överväldigade. Tempot håller i sig, men den vassa tungan och mängd av kontakter och möten som har varit igång hela Maj/Juni är nu på god väg att fasas ut ett bra tag framöver. Kommande månaden är all fokus på ens familj, barn och hem, om man har en sådan. Om inte så kommer fokuset att ligga på en själv och att försöka skapa en trygghet runt sig själv. Var trygga på det sätt ni kan, och utmana er i mindre mån än tidigare. När man nu knyter kontakt med andra människor, sker det på ett väldigt genuint och djupt sätt. Man känner verkligen med och genom andra.

 

Kräftans tecken handlar om ens primala behov, vad behöver ni för att må bra, kontra vad vill ni ha? Har ni allt ni behöver? Vad behöver ni förändra för att vara trygga och må bra?

 

Detta tema kommer egentligen att behandlas hela midsommar-helgen, då Nymånen sker i Kräftan tecken på Fredag. En väldigt, väldigt mjuk, känslofylld och drömfylld tillvaro, som tillåter att utforska och ge sig hän sina känslor och instinkter. Se fram emot speciella drömmar som påverkar er å det innersta och var redo för både skratt, tårar och all form av känslor.

 

Rationalisera inte, planera inte, utan ta allt som det kommer. Njut av känsloflöden och fundera, vad får mig att må bra? Vilka aktiviteter, människor och situationer gör så att jag är trygg och har allt jag behöver?

 

Här handlar det inte om vill ha, utan endast om behöver ha. Här är ett bra tips som ni kan ta med er:

 

"Hope for the future will be high and emotions will be full-on - the entire range (tears, anger, exuberance, neediness, passion) may be felt. Anything you begin (a new job, relationship, lifestyle, family) will feel intensely personal and (perhaps) overwhelming. There's no way you'll be able to detach from what's happening."

 

Detta inbegriper alltså hela midsommar-helgen.

 

Ha det så trevligt, och njut!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    e (Wednesday, 21 June 2017 16:16)

    Bra beskrivning av oss Kräftor, känner igen mig i nästan allt och idag har varit en för jävlig dag, hoppas
    allt blir lättare snart.