· 

Neptunus Retrograd 16e juni 2017/Frågestund

God kväll!

 

Hur har er Fullmåne varit?

 

Min, minst sagt omtumlande. Jag har i 15 år varit en stolt ägare till ett litet knyte papillon som har varit min ständiga följeslagare sedan högstadiet. Han blev mycket sjuk under helgen och vi tog in honom till veterinären i Måndags. 

 

 

Det visade sig att min gamling har en stor tumör som behövde opereras bort. Troligtvis har han cancer, vilket innebär att även efter operationen, så har han inte långt kvar. Han mår bra efter omständigheterna och jag fick hämta hem honom idag. Förhoppningvis får vi lite mer tid ihop, utöver de fantastiska 15 år vi haft ihop fram tills nu. Lustigt att detta skedde när transit-Mars gjorde en konjunktion med hans natala Mars i Kräftan (ja, hundar har också horoskop).

 

Undrar om inte detta är min "uppoffring", inför framtiden. Andra uppoffringar har varit känslomässiga band till män i mitt liv, eller snarare bristen på dessa. Jag såg att någon kommenterade om sin besvikelse kring dejtande. Jag är med dig broder/syster. Min besvikelse och cynism vet numer inga gränser. 

 

Allt skiter sig kort sagt, men inte står planeterna still för det! 

 

Därför följer här en uppdatering på läget idag. Det känns för mig som att jag precis håller huvudet över vattenytan, och jag hoppas innerligt att jag får känna mig lycklig snart igen. Det var längesen jag kände så. Därför vore det kul att snacka lite med er och besvara de frågor ni kan tänkas er ha kring astrologi i första hand, och diverse i andra hand. Så, för all del, ställ en fråga:)

 

Men, transiterna!

 

Det vi får ta del av nu, förutom den stora eld-trigonen som påverkar en stor del av Zodiaken, är också en stationär Jupiter som pushar fram saker oavsett om vi vill det eller inte. I synnerhet ni som har planeter i 14e graden (eller däromkring) Vågen-Väduren, Tvillingarna och Vattumannen får er en rejäl lycko-skjuts framåt. Saker börjar falla på plats genom att nya möjligheter uppenbarar sig. Jupiter är en planet som ger möjligheter, sen om vi tar dessa eller inte, det faller på oss. 

 

Månen passerar Mån-Noderna under kvällen idag och vi kommer att känna vårt tydliga "kall", både mentalt och känslomässigt. Mån-Noderna generellt sett är våra känslosprön ut i verkligheten, som hjälper till att paketera den känslomässiga sfären av det som vår Måne utgör. När transit-Månen passerar Mån-Noderna, är vi i samspel mellan våra egna känslor och det som händer i livet. En tydlighet och en mental klarhet som Solen och Merkurius hjälper till med.

 

När Månen rör sig vidare genom Fiskarna, berör den Neptunus som går retrograd den 16e Juni, och håller sig så fram till November i år. Här kan vi komma att känna oss extremt känslomässigt utsatta, misstänksamma, som att någon döljer något för oss och vill lura oss (typ alla omkring oss).

 

Retrograd Neptunus vänder sig inåt mot ens personliga sfär, precis som alla retrograda planeter gör. Och här kan vi förvänta oss en fin reality check av våra drömmar och drömvärldar. Fantasier krossas helt enkelt och vi får ta en sup av det som kallas "harsh reality". Neptunus tenderar att lägga en slöja över verkligheten och tillåter oss att blunda (eller supa bort) verkligheten. Därför är Neptunus tätt förknippad med droger/alkohol. Den lägger en slöja över det rationella medvetandet. Man får med andra ord, under Neptunus retrograd, mäta sin drömmar mot verkligheten, och därmed få en chans att justera dessa, få lov att se till att dröm möter realitet. Men vi är mycket sårbara på Fredag/Lördag, när Månen rör sig omkring detta i Fiskarna. 

 

Det här gäller alltså oss som har vandrat långt bort från verkligheten, och skapat oss en falsk realitet kring delar av vårt liv (titta på hur som berörs, där Neptunus är). Det kan röra sig om egentligen vad som helst, men har man blundat för verkligheten, så blir chocken stor. Neptunus retrograd kommer att peka ut den där delen av dig själv och ditt liv som behöver mötas face to face och få sig en reality check. 

 

Var väldigt försiktig inför att falla in i vanor eller beteenden som inte tillåter dig att känna av Neptunus retrograd fullt ut. Stäng inte ner medvetandet, utan härda ut starka känsloflöden och möten med verkligheten. Mars i Kräftan och retrograd Neptunus skruvar upp vår känsloradar till max, men det är av en anledning. Att reda ut och avsluta saker i sig själv, och genom detta skapa en förändring som leder till det bättre. Tillåt dig därför att känna, känna fullt ut. Vara lycklig över det som känns bra, och ledsen över det som känns dåligt. Allt går över, och även detta. Gäller att tillåta känslor att finnas där, även om det är påfrestande.

 

Det kan även bli en fin tid som tillåter avslut och att släppa taget. Tillåter förändring som ger dig den där inre lyckan du letar efter. Insikt, spiritualitet, självutforskning, och emotionell djuphet är helgens tema. Tillåt dig själv egentid och förbättra dig själv på ett inre plan. Var också försiktig då immunförsvaret är försvagat med en sådan svag Mars och retrograd Neptunus. Det är en större risk för infektionssjukdomar under helgen. 

 

Inte allt är dåligt, utan vi kommer att känna en emotionell värme och njutning från Venus i Oxen. Mental skärpa från Tvillingarna och en djup, inre tro på livet. Fiskarnas tecken är ett fantastiskt mjukt och gosigt tecken, ihop med Kräftan. All cynism, om den är på plats, är högst ytlig. Tron på livet är starkare. Tro mig. 

 

Och slutligen, jag vill snacka med er! Ni får ställa vilka frågor ni vill till detta inlägg. Jag svarar på allt jag kan. Det kan röra era egna horoskop, transiterna, det som sker på himlen nu, allmänna frågor om astrologi, livet eller vad som helst.

 

Låt höra!

 

Trevlig kväll,

 

Astrologen.

Write a comment

Comments: 11
 • #1

  Lina (Wednesday, 14 June 2017 20:34)

  Hej,

  Jag är född 4 januari 1972 kl. 15.00 i Jajce. Det har varit riktigt jobbigt ang. jobbet men även privata saker. Hur blir det framöver?

 • #2

  Carina (Thursday, 15 June 2017 09:58)

  Hejsan ! Jag född 7 juni 1994 03:47 i lund...Vad du kan se framöver i min kärlek eller jobb ? Tack så mycket för ditt svar . Hälsningar .

 • #3

  Alexandra Alvis (Thursday, 15 June 2017 10:58)

  Carina, Lina, och resterande som vill ställa en fråga om sitt horoskop.

  Jag vill bara specificera att det inte går att ge svar på den typ av generella frågor, utan att han undersökt era horoskop i detalj och i det fallet, rekommenderar jag en konsultation.

  Vad jag menar med frågestund, är att man får möjlighet att ställa en specifik fråga om sitt horoskop eller andra saker.

  Till exempel; vilka typ av energier består jag utav, jag har en kvadratur mellan måne-sol, vad innebär det? Vilken typ av man passar mig? Vart hittar jag kärleken? Vad borde jag jobba med?

  Ni måste vara mer specifika.

  Frågor i stil med "hur ser året ut?", "hur kommer det att vara framåt?", "kommer jag att ha tur snart?" är alldeles för vaga och behandlar inget konkret ämne, därav kan jag inte heller särskilja det ur den massa information som finns i era horoskop.

  Astrologi, är som matematik, en specifik vetenskap, och måste således användas i förhållande till specifika frågeställningar.

  Mvh, astrologen.

 • #4

  Lilla jag (Thursday, 15 June 2017 19:45)

  Godkväll! Har jag goda chanser att finna kärleken igen eller är det kört.. när jag försöker titta på mitt egna horoskop så ser jag tråkigheter, dåliga aspekter och transiter.
  Kan du se med dina ögon om jag har rätt eller fel i den frågan. 19/7 1981, 13.32.
  Tack för en spännande blogg, gillar den starkt:)

 • #5

  Carina (Thursday, 15 June 2017 23:27)

  Hej igen !
  Ok då ! Vilken typ av man passar mig? Vart hittar jag kärleken? i Sverige ? Vad borde jag jobba med? eller vilken är bäst period för mig när det gäller jobb ? Kommer jag att bli lycklig på min kärlek ? Så hoppas att att få svar den här gången . Tack !

 • #6

  Silvia (Thursday, 15 June 2017 23:33)

  Hej fina du 1 Tack för fin blogg ! Jag vill veta vad innebär att Transit Saturnus konj natal Neptunus . Vad skillnad mellan Månen i 5 : huset och transits månen i 5 : huset ?? Hälsningar Silvia

 • #7

  Vivian (Thursday, 15 June 2017 23:36)

  Hej ! Jag har en fråga angående om min barndom ? Jag född 20.3.1952 17.00 i Malmö , har jag dålig barndom eller inte ? Har jag dålig karma eller inte ? Vad kan Kiron hjälpa mig på mitt horoskop ? Tack ! Hoppas på ett svar av dig . Mvh

 • #8

  per (Friday, 16 June 2017 16:30)

  Hej Alexandra !
  Jag vill veta om barn i astrologi alltså . Tack ! Mvh Per

 • #9

  Stefan (Friday, 16 June 2017 16:57)

  Hejsan ! Jag behöver veta Transit Pluto Trigon Radix Asc ? Kan du förklara detta är du snäll . Önskar dig en fin kväll och trevlig helg . Hälsningar Stefan

 • #10

  Sanna (Friday, 16 June 2017 18:30)

  Hejsan! Jag trillade in på din sida inte för länge sedan och tycker verkligen att det är en bra sida och du verkar duktig.Jag har börjat intressera mig för astrologin men är verkligen en nybörjare. Men det är otroligt intressant. Min fråga är har du möjlighet att se hur mitt födelsehiroskop ser ut i dina ögon, främst tänker jag på kärleken.

  Jag är född 19/7 - 1981 ,13.32 i Eskilstuna. Tack så mycket ! Hoppas att få svar av dig snart . Kram

 • #11

  Kicki (Friday, 16 June 2017 19:24)

  Vilket fint erbjudande, tack. Jag känner att nu har jag fått avstå livet i flera år och kan fylla en korg full med lappar med vad jag vill göra, alla lika underbara, hitta mitt nya hem, ett meningsfullt arbete och kärleken. Min avsikt är att nu få slut på min långvariga bodelning. Kan du se när det kan ske och på vilket sätt jag kan lösa denna enorma konflikt?
  Var hittar jag min kärlek? Eller hittar han mig? När är det en bra tid för mig? Ett oplanerat möte i morse med en gammal vän fick mig att fundera. Han är magisk för mig men en vän, jag vill mer men inte han.
  Är det rätt tid att avsluta mitt jobb nu, längtar så till ett friare arbete? Var hittar jag det? Jobb och boende kanske hör ihop? Ja, det blir så många lappar(möjligheter). 17/1 62 kl 17,24 Stockholm
  Kram och jättetack:)
  Ps, oj, det blev mycket...