· 

Fullmåne Skytten-Tvillingarna 9 juni 2017

God kväll! 

 

Imorgon kväll, ca 20.00 är det en spektakulär Fullmåne i axeln Skytten-Tvillingarna i Zodiaken. Detta sker i 20-25 graden av Skytten-Tvillingarna axeln.

 

Jag tänkte ge en mer djupgående analys av det som sker på himlen just nu.

 

Vi har som bekant, nu fått bekanta oss med den transaktionen som flera av planeterna har gjort från stjärnkonstellation till stjärnkonstellation denna vecka.

 

Mars, till exempel, vandrar runt på min Kräft-Asc just nu, och jag känner helt klart av "närheten till känslorna" som jag förutspådde. Vi som har Solen, Månen, Venus, Mars, Merkurius (planeter hädanefter) eller Ascendenten, Descendenten, MC eller IC (punkter hädanefter) i 1-5 graden Kräftan, Skorpionen eller Fiskarna känner förstås av detta väldigt tydligt.

 

Från att ha skakat av oss saker och känt "äh skitsamma detta klarar jag, nu är jag stark", så pågår en betydligt djupare bearbetningsprocess kring olika delar av livet, på en djup känslomässig och trygghetssökande nivå. Allt som har hänt bearbetas nu, förankras i oss emotionellt och sätter djupa spår, för att egentligen cementera sig som en del av livet. Det är nära till skratt och nära till tårar, men man känner sig samtidigt mycket levande och öm. Men på ett bra sätt som ger närvaro och en känsla för livet.

 

Så mår förstås inte alla (se ovan), men allas energi går nu mer åt känsloflöden, mer än någon annan aktivitet. Utforskning av sig själv och sitt inre är på agendan. Ens familj, hem, relationer, nära och kära och ens trygga vrå blir vart man lägger energi. Inget annat. Det bästa rådet jag kan ge när det blir lite väl känslosamt, det är att flyta med i alla känslor utan större eftertanke. Låt det hända bara. Det är en bearbetningsprocess som behöver få cementera sig.

 

Fördelen som vi har är dock Solen och Merkurius i Tvillingarna, vilket egentligen lättar på stämningen rejält, och tillåter inte något att ta rejält med fäste alltför länge. Flyktigheten i tanken och känslan är i allra högsta grad närvarande. Det innebär, att även om känslorna må vara starka, så håller dem inte i sig länge.

 

Var dock försiktiga med att ingå i konflikter med era nära och kära, och i hemmet. Det kan bli väldigt orimliga bråk där alla känner sig orättvist behandlade och sårade. Det finns dock en härlig dos av rationalitet i oss just nu, så att prata om saker ska vi absolut inte undvika. Men var varken på offensiv eller defensiv. Vara bara saklig, lyssna på andra och fundera på om du inte är lite, lite orimlig just nu?

 

Venus i Oxen stabiliserar alla våra relationer och känslor, och ger en förmåga till fysisk njutning. Ja då, det innebär sex och intimitet också, om inte framför allt. Med både så sensuell Mars och Venus så är spänningen stark nu i relationer och utanför mellan attraherade parter. Man vill gärna vara nära andra på alla sätt och vis. Ensam är verkligen inte stark just nu, då vi både är närhets och socialt sökande. Ingen av dessa tecken gillar att vara på egen hand, till skillnad från till exempel Väduren, Vattumannen och i Stenbocken.

 

Kräftan, Oxen och Tvillingarna (där majoriteten av planeterna befinner sig just nu) är personliga tecken och är ytterst beroende av andra människor för att själva må bra och vara trygga. Så sitt inte hemma på egen hand, alls. Sök er till sällskap av alla dess slag, och också mycket viktigt med just kramar, fysiskt närhet och intimitet för att må bra. Merkurius i Tvillingarna ger en lätthet inför att ta kontakt med andra och passa på och använd detta för att stilla ovanstående behov.

 

Det är i stort sett en rådande harmoni uppe i skyarna, om man bortser från oppositionen imorgon mellan Solen-Månen, som utgör Fullmånen, och samtidigt kopplar in sig på den stora eld-trigonen involverande Saturnus, Uranus och Ödes-noderna (väldigt ödesdigra, och livsavgörande, långsamma planeter och punkter).

 

Vänta er alltså avgörande beslut och besvikelser under helgen! Beslut som sätter saker på plats, som tillåter en att tro att saker är över. En mix av hoppfullhet och svårigheter, som kräver vissa uppoffringar som påverkar den stora bilden.

 

Det kan kännas mycket djupt och plågsamt, som att man ger upp något, men man gör det för det stora hela. Det är visionen som är längre fram som är i fokus nu, men som också kräver uppoffring i stunden. En uppoffring som rör upp känslorna och gör det tungt, men som egentligen leder till det som man ser framför sig längre fram. Acceptera förlust för att röra dig framåt, är denna Fullmånes stämning ungefär. Speciellt tungt kommer det att kännas eftersom Månen rör just Saturnus, en mindre glad planet.

 

Men vi är beslutsamma, vi vet bättre. Även om det är tungt. Det kan röra sig om besvikelse kring diverse löften, brutna löften och överenskommelser som gör det svårt att komma att hålla sig balanserad.

 

Men!

 

Jupiter blir ju också stationär imorgon, precis under nästan exakt Fullmåne. Vilket sammanträffande alltså! Detta sker inte alltför ofta i skyarna.

 

Jupiter är DESSUTOM styrande planet för Skyttens tecken, där Fullmånen också sker denna helg. Det ger ett väldigt trevligt samband och energi att använda sig utav. Vi kommer otvivelaktigt att röra oss framåt efter denna Fullmåne, och det kommer att kännas. Jupiter har varit retrograd sedan 6:e Februari, och jag har tidigare skrivit om vad det innebär här. I korta drag stannar rörelser framåt upp, och vi vänder blicken inåt.

 

Det är en lång period hörrni! Imorgon är alltså en viktig period som har hållit på sedan 6e Februari slut för gott, och vi kan vända blicken utåt, och får lite tack och lycka tillbaks från universum. Hela denna period har vi blickat in i oss själva och försökt namnge och hitta det där viktiga, det där som är vår inre lycka, vår inre lott. Vår inre röst som vi måste följa. Det som vi är menade att vara och det plats i samhället som vi är menade att ta. Detta har krävt och kräver vissa uppoffringar som kulminerar under denna helg, och vecklar ut sig därefter. Gör dem förändringar och uppoffringar som krävs. Det är till det bättre, för nu är Jupiter på väg framåt. 

 

Denna helgs tema kommer alltså att färgas av kompromissande och anpassning. Kompromissande med det gamla och det som har varit, och anpassning till det nya och det som kan bli. Släpp det du har, för att vinna mer skulle jag säga. Även om det känns tungt just nu, vilket Mars i Kräftan kommer se till att det känns. :)

 

Hoppas att er Fullmåne blir trevlig!

 

Kika på vilka hus Fullmånen faller i återigen, och därav kan ni döma vilka delar av livet som påverkas hos just dig.

 

Vi som har planeter eller viktiga punkter i horoskopet i 1-10 graden av Jungfrun, Oxen eller Stenbocken känner just nu ett väldigt trevligt flöde från Venus, som tillåter att känna allting i kroppen, och i sin fysik, samt verkligen kunna njuta av livet på alla plan, framför allt känns det skönt i kroppen. :) Den här aspekten ger harmoni, självkärlek, inre njutning och ett leende på läpparna. Motsatsen: självkritik samt bristande självkänsla kan ni som har planeter i 1-10 graden av Vattumannen, Skorpionen, eller Lejonet komma att känna. 

 

Också vi som har planeter eller punkter i 1-10 graden av Tvillingarna, Vattumannen eller Vågen kan känna en överväldigande känsla av intelligens, stark mental förmåga, trivsamma och komplexa tankeflöden. Man kan nästan trolla med sin egen tankeförmåga, så stark känns den. Orden rullar av tungan och vi är på topp verbalt. Allting verkar intressant. Motsatsen: svårigheter att hitta ord och trögare tankeförmåga kan istället ni som har planeter eller punkter 1-10 graden av Fiskarna, Jungfrun, Skytten uppleva. 

 

ALLA som har något punkt eller planet i horoskopet i 20-25 graden av Skytten eller Tvillingarna kommer att påverkas ytterst starkt av allt ovanstående som rör Fullmånen i helgen. Direkt och starkt. Resten som påverkas är ni som har planeter i 20-25 graden av Väduren, Lejonet, Vattumannen, Vågen, Fiskarna, Jungfrun.

 

Ni som har planeter i 14:e graden av Vågen påverkas extremt mycket av Jupiter som är precis på er planet eller punkt just nu och går stationär imorgon. Nu har er tur kommit helt enkelt! Att ha tur :)

 

Resten kan tillfälligt andas ut, hehe.

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 17
 • #1

  Carina (Friday, 09 June 2017 15:16)

  Hej fullmånen! Jag fick samtalet förut som sade: Vi erbjuder dig tjänsten...!!!!! Jippieeee, nytt jobb i höst. Hejdå eksem....:-)

 • #2

  Carina (Friday, 09 June 2017 15:19)

  Fast Alexandra, du såg ju det i min karta, fniss fniss

 • #3

  VERA (Friday, 09 June 2017 19:19)

  Hej ! Tack så mycket för detta ... Kipp kipp . Härligt information

 • #4

  Sara (Saturday, 10 June 2017 00:18)

  Tack ! Trevlig helg !

 • #5

  Blåmåne#9 (Saturday, 10 June 2017 07:24)

  Hej, Alexandra! Tack för info om fullmånen☺!Jag är nybörjare på astro men med brinnande intresse. Har precis hittat till din trevliga blogg. Tänkte läsa igenom från början, är hungrig på att fatta mer. Har vertex ett par grader från fullmånen och där ligger väl allas galactic center också?, månen mittemot i tvillingarns, fem grader från solens placering för tillfället, min sol kvadrat vertex, mars i kräftan etc. Ja, du hör, så nu måste jag nog bara gå å gråta lite över alltings underbarhet...�haha.

 • #6

  Blåmåne#9 (Saturday, 10 June 2017 07:27)

  PS solen i Väduren.

 • #7

  Alexandra Alvis (Saturday, 10 June 2017 20:30)

  Carina, SÅ roligt att höra! Det är precis vad du behöver, en stor förändring, och en jobb-mässig sådan. Det kommer att gå strålande på nya jobbet, det kan du vänta dig utan tvekan.

  Blåmåne, kul att höra att du intresserar dig för astrologi, finns mycket att hämta.

  Vertex används generellt sett mer i synastri, inte så mycket i individuella kartor. En bra regel för nybörjare är att titta på planetplaceringar (vilka grader planeterna står i), exakta aspekter planeter sinsemellan, samt ASC/DSC/IC/MC. Resten är av mindre vikt.

  Lycka till!

 • #8

  Blåmåne#9 (Sunday, 11 June 2017 03:53)

  Tack och tack för svaret! Men jag funderar, om man skulle ha t ex vertex parallell m sina noder, hade inte det ev. haft en viss betydelse individuellt?.....

  En till? I synastri, om någon har MC konjunkt med min vertex och sin vertex tajt kvadrat mot min samt min sol konjunkt sin anti-vertex, har du någon tanke om vad det skulle tyda på...?
  Tack för din tid!

 • #9

  Alex (Sunday, 11 June 2017 10:01)

  Hej Alexandra !

  Blåmåne #9 jag tror inte att du är nybörjare på astro eller astrologi man börjar inte med vetrex och lämna dem andra viktiga på horoskopet , galactic center 26.000 ljusår från vår sol. Man vet att där finns en röntgenkälla och en ansamling ljusstarka källor som utsänder infrarött ljus.
  GC är centralsolen och källan till gravitationsenergi som finns i vår galax. Man kan förstå att GC är fyllt av kraft! Det är en oerhört potent och andligt transformerande energikälla.

  Egyptierna sägs ha kallat GC ”den stora moderns livmoder”, en symbol för den mottagliga, magnetiska och kraftfulla naturen av den feminina polariteten.
  Vår sol, fungerar som en nedladdande transformator och förmedlare av Galaktiska Centrets energi till Jorden. Vi får kraft som ”skakar om oss” för att vi ska kunna ”vakna” och genom det skapa en ny livsordning, byggd på kärlek.

  Det sägs att CG har den högsta vibrationen som vi människor kan ta emot och transformeras av här på Jorden, och att denna kraft ligger bakom all den kärlek vi kan få i våra hjärtan.

  Hälsningar Alex

 • #10

  David (Sunday, 11 June 2017 20:25)

  Hej Alexandra ! kan DU BERÄTTA FÖR OSS OM VECKA 24 . Tack !

 • #11

  Blåmåne#9 (Sunday, 11 June 2017 22:38)

  Tack för en jättefin förklaring, ska kolla egyptiernas syn på de som du nämner! Jo, jag är ny blrjare på att tolka kartan, visste inte hur det funkade för ett halvår sen. Men har flrstås varit ntresserad av astrologi innan, läst andras tolkningar etc. Fick adhd-piller för ett år sen o kan fokusera o fatta tex horoskop. Tacksamhet! Gc läste jag om för en vecka sen först. Synkat med fullmånen ungefär haha....

 • #12

  eva (Monday, 12 June 2017 20:15)

  Alex du verkar påläst som fan, att inte du har en blogg?
  verkar vassare än hon som har denna blogg

 • #13

  Alexandra Alvis (Monday, 12 June 2017 20:17)

  Det var snällt sagt Eva, jag tar till mig det:)

 • #14

  eva (Tuesday, 13 June 2017 10:11)

  Nej, gör inte det, är bara en desillusionerad kräfta med mars som härjar i mig och jag gapar just nu åt alla håll inser jag.
  Radera o förlåt mig.....

 • #15

  Kicki (Tuesday, 13 June 2017 20:37)

  Hej hej,
  Vill ännu en gång tacka för din helt suveräna sida. Nog har det hänt saker och vissa saker har inte rört sig en mm. Vad gäller kärleken så föll den platt ner, det blev helt fel. Ett sms utan att läsa igenom ordentligt och honom ser jag aldrig mer. Tråkigt när missförstånd inte vill lösas heller. Ser i alla fall fram emot nästa inlägg:)

 • #16

  Alex (Wednesday, 14 June 2017 08:43)

  Eva !! Jag bry mig inte om din fan , men som jag har skrivit helt rätt . Lycka till . Alexandra försätt med dina kunskap så kan skriva om Neptunus retro nästa inlägg . Tack ! Tack Blåmåne#9 .

 • #17

  eva (Thursday, 15 June 2017 10:30)

  Alex du behöver inte skälla, och ska du göra det så kolla stavningen på ditt inlägg, man förstår inte vart du vill komma, mer än att du vill ligga bra till hos innehavaren av bloggen, en liten suris uppfattas du som

  Sköt om dig!!!