· 

Veckoprognos v. 22

Hej,

 

har ni haft en bra helg?

 

Vilken härlig period detta är alltså. Även om mitt liv i övrigt lämnar mycket att önska, så är det svårt att vara nere så här års. Så fort man kliver utanför påminns man om hur fantastiskt vackert Sverige är, och att vi har en hel sommar framför oss!

 

Sommarhalvåret är min favoritperiod i Zodiaken. Då rör sig många planeter (Solen med sitt följetong) genom Oxen-Vågen halvan av Zodiaken, och där emellan ligger egentligen alla mina personliga planeter. Därav gillar jag nog denna del av året lite extra. :)

 

Men nu till något som faktiskt intresserar er! Denna veckas prognos nämligen.

 

Vi hade en fantastiskt nystart med Nymånen i Tvillingarna under slutet av förra veckan (om än tämligen rörig. Hur många har haft svårt att sova under förra veckan? Eller varva ner?), och tankarna snurrade utan hejd. Har man varit i sällskap, så har man varit i gott och pratglatt sällskap. Har man varit på egen hand har man troligtvis samtalat med sig själv under dessa dagar. Tvillingarna öppnar verkligen upp för att låta tankarna ta plats, men öppnar också upp för lek och stoj. Så om ni har varit lite extra barnsliga och busiga, kan ni skylla på Tvillingarnas tecken. ;)

 

Månen gjorde också Söndagen i Kräftans tecken och skruvade troligtvis våra känslor upp en del. Mig veterligen var det så i alla fall, eftersom jag kände av det rejält. 

 

Idag, Måndag! Nu är Månen I Lejonets tecken och det leder oss nog väl så mycket till att ha roligt och slippa ansvar. Speciellt när Väduren, Tvillingarna och Lejonet samspelar, så som dem gör nu, då blir det väldigt lite gjort. Men inget dåligt för det! Tvärtom, passa på och ha lite roligt nu är stjärnorna står så. Alla tecken inblandade är öppna, lekfulla, aktiva, intressanta och härliga att ha att göra med. Använd den energin för ha roligt och göra saker, för inom kort har vi en mycket lugn och tillbakadragen period framför oss.

 

Med det sagt så är det ett stort skådespel som sker på himlen för tillfället. Mars blir involverad i den stora eld-trigonen som jag tidigare har skrivit om och som är i allra högsta grad är aktiv nu, och bidrar att all denna ackumulerade energi får sitt utlopp i lite mer handling och göra. Trigoner ger ofta latent potential och "lycka", men där händer det ofta inget mer, just för att den positiva och bra:iga energin bara finns där. Nu kommer Mars med sin opposition till Saturnus att tvingas kamma till sig och istället för att flänga runt, göra något mer krävande. Detta innebär att allt som kommer i er väg just nu kommer troligtvis att upplevas som tufft och begränsande (Mars opposition till Saturnus), men den hjälper er att nå det mål och den potentialen som den stora trigonen ger. Jag har tidigare nämnt vilka som påverkas av detta i allra, allra första hand. Bästa tillvägagångssättet för att lyckas nå det man vill nu, det är att knyta kontakter! Skicka mejl, ta ut på kaffe, ring, luncha, gå ut, etc. Handlingarna måste vara fokuserade på nya kontaktytor av något slag. Detta gäller fram till den 3e Juni.

 

Venus gör sin sista dekan i Väduren, och närmar sig en konjunktion med Uranus till helgen. Här blir det explosivt! Ta hand om era relationer om ni inte vill att dessa plötsligt och abrupt ska ta slut! Under senare halvan av veckan och ca 7 dagar framåt avgörs många relationer som har potential att gå åt antigen det ena eller andra hållet. Uranus är en enslig energi, och vi kan mycket väl vilja dra oss undan och få oss att stolt och envist göra saker för oss själva. Man känner sig stark ensam, och motsträvig att ge upp sin tid för att ge den till andra. Var försiktiga så det inte slår över och ni klipper relationer på grund av det. Det är också en energi som tillåter plötsliga relationer som uppstår ur praktiskt taget ingenting, så kanske det inte är en så bra idé att hålla till på egen hand? :)

 

Den 4e Juni bryts denna energi abrupt när Mars äntrar Kräftan, och någon dag senare följer Venus efter in i Oxen. Här snackar vi energiskifte. Om det har varit mycket att hålla reda på och göra nu, så kommer det abrupt ta slut den 4-6e Juni. Det är som att lugnet sveper över precis alla. Handlingar baseras plötsligt på känslor, och behovet av stöd och närhet från andra är stort. Osäkerheten tar över och vi nojjar för varje samtal, möte och allt som utmanar på något sätt. Mer om Mars i Kräftan senare i veckan.

 

Månen rör sig genom Jungfrun senare i veckan och tillåter att se lite mer pragmatiskt på tillvaron. Det är nämligen både tufft och mycket just nu. Vad man än gör så känns det som att man gör lite här, lite där och lite överallt, men att egentligen inget ger något resultat. Det kan kännas som om allt man gör inte bryter någon ny mark, men ge det lite mer tid. Denna vecka ut kommer egentligen vara den som smalnar av alla möjligheter och alternativ, och ni kommer kunna landa i någon form av plan och trygghet i början av nästa vecka, som leder till det som sker i höst.  

 

Håll energin på topp, tankarna skarpa, och gör saker!

 

Ha det gott,

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 0