· 

Veckoprognos v. 21

I förrgår så bytte Solen tecken till Tvillingarna, och blixtsnabbt började syrener att blomma. :) Den bästa tiden på året är här. Bokstavligen.

 

Varför då kan man fråga sig? Jo, energin är just nu fördelat på ett så fiffigt sätt att vi nu har majoriteten av planeter i stjärnkonstellationer (stjärntecken) som inte klassificeras som "tunga" och bedövande, svåra och komplexa.

 

 

Tvillingarna är kända för att vara lättsinniga och ha roligt, samt sprida klingande skratt och blinkningar omkring sig. Oxar myser och njuter vi för fullt, och Väduren bidrar till en entusiasm, driv, glädje och en stark tro på sig själv.

 

Förstärkning utöver detta av en härlig eld-trigon skapar onekligen förtroende för en själv och sin förmåga, harmoni och en inre styrka. Bestämdhet inför sig själv och framtiden. Man tillåts att röra sig framåt, samtidigt som läget klarnar. Det betyder inte att det inte är svårt och utmanande, för den här typen av Saturnus och Uranus stora (eld-trigonen) aspekter till Mån-Noderna påverkar alltid ändå ner i livsgrunden. Det vänder ofta radikalt på och förändrar livet till det yttersta. Jag har tidigare berört vilka påverkas främst, men påminner er att allra, allra flest som känner av och genomgår detta är ni som har planeter och personliga punkter på Lejon-Vattumannen axeln, Skytten-Tvillingarna axeln, Väduren-Vågen axeln, allt gäller graderna 15-30 hos varje tecken. När halva Zodiaken är inblandad är dessa saker värda att upprepas. 

 

Mars och Sol i Tvillingarna just nu ger oss oändligt med val, tankar, möjligheter och visioner. Önskan är stor och drivande (Venus i Väduren), och alternativen ter sig att vara många. Inte bara små val, men många stora som tillåter att byta livsbana. Däremot hjälper både Merkurius och Månen idag till att konkretisera och stabilisera alla dessa valmöjligheter och idéer, ge det hela ett praktiskt utförande genom att befinna sig i Oxen.

 

Det är som ett nät av potentiella livsvägar som man kan se framför sig, till följd av den palett av val och möjligheter man har fått presenterat för sig av andra, eller sin egen förmåga. Visionerna är stora, och det är en stor fördel att Merkurius håller sig så länge i Oxen och hjälper oss att bilda en plan. Någonting annat som jag alltid rekommenderar när Merkurius är i Oxen är att utföra sysslor hemma och i trädgården. Det här gäller visserligen vilken planet som helst i Oxen förutom Mars. Men när som Måne, Venus eller Merkurius är där. Det är enkelt att åtgärda praktiska saker som har pockat på ens uppmärksamhet (tänk vårstädning round 2), men också allt som planteras nu blommar väldigt fint. Så passa på:)

 

Nymånen som infaller ganska exakt på Torsdag kväll runt 21.00, kommer självklart att förstärka upplevelsen av valmöjligheter, och framför allt nya kontakter och förslag, men också känslan av att allt rör på sig och bubblar. Vi njuter nu istället av alla valmöjligheter och leker med tanken på hur saker och ting kan bli. Man blir sliten lite åt alla håll och kanter, men det är en känsla av att det ständigt händer något och att allt går i rasande fart. Folk pratar snabbare, reagerar snabbare och gör mer saker med varandra bara. Ny information kommer fram, nya fakta och kunskap visar på alla dessa möjligheter.

 

Denna Nymåne är i sann anda en ny början! Vissa andra aspekter från asteroider till Venus påtalar också att det är en brytningspunkt i vissa relationer, laster och åsikter. Antigen håller man ihop eller byts ut för alltid. En Nymåne i Tvillingarna erbjuder en möjlighet att röra sig vidare från det som har varit och välja en av många vägar för att sluta ännu en cykel, och fortsätta på sitt spår.

 

Allt kan te sig lätt och enkelt under denna vecka, tills man ser den exakta kvadraturen som Venus i Väduren får ta emot från Pluto i Stenbocken på Torsdag. Här blir stackars Venus driven in absurdum, till sin spets i Väduren. Detta innebär förstås frågor som rör pengar, relationer, romanser, och ens värderingar som får utstå ett maktspel och tryck från Pluto. Dvs det är lättare att tänja på gränserna med en sådan aspekt, slopa det som har varit, vara extra utmanande och speciellt agera impulsivt och extremt i synnerhet kring det som rör kärlek, relationer, sexualitet, makt och nöjen. En viss besatthet och "VILL HA" är det som blir mest påtagligt, så undvik gärna att göra uppenbart dumma val. Men oroa er ej, det vara endast till sista Maj (å andra sidan påbörjas en Venus/Uranus konjunktion så det kan leda till hela andra oroligheter, men om det då:))

 

Detta är egentligen en ganska behaglig och trevlig vecka som består av att dels ta det lugnt och ha det trevligt, men också ger en massa mental aktivitet och roliga tidsfördriv. Man blir inte direkt uttråkad på livet just nu, och nyfikenheten blommar.

 

Enjoy!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 0