Månadstecken: Oxen

Nu har tiden kommit att diskutera det andra tecknet i Zodiaken; nämligen Oxens tecken som Solen passerar en gång per år, vanligtvis 18 april - 21 maj. Då har alla som har Solen i Oxen äran att fylla år. :)

 

Oxar ligger ju mig varmt om hjärtat, precis som de andra två jordtecknen; Stenbocken och Jungfrun.

 

Oxens energi kan nog kategoriseras som den mest svår-rörliga, statiska och mest grundade energin i den stjärnremsan som Zodiaken består av. Det är ett fixerat tecken, vilket innebär att det är en typ av energi som består och bygger på det som finns, utan för den del röra på sig själv. Det är en energi som växer och utvecklas av att tillgodose se sig själv med en trygg omgivning genom att ha saker i den omgivningen som skapar en återkommande och bekant vardag. Dessa saker är ofta av fysisk karaktär. Det är en energi som tillgodoser det mesta basala och nödvändiga. De förstå nivåerna av Maslows trappa om man så vill.

 

Genom den lägsta (fysisk trygghet) når Oxen tillslut sin högsta nivån (självförtroende och självrealisation), där han kan förstå och njuta av till exempel konst, skönhet, förstå sig på dyr kvalité och ha råd att omge sig med vackra ting som underlättar vardagen och förbättrar livskvalitén. Men det primära kommer för en Oxe alltid att vara de mest basala behoven; god mat och dryck, sex, relationer, och förmågan att njuta av livet och det man har.

 

Oxar är väldigt instinktiva och "basic", precis som Väduren och Kräftan är den en instinktiv "jag"-energi som ser sig omkring och försöker hitta sitt jag i det kaoset som universum utgör. Men inte på något högt, universellt sätt, genom att förstå samhället omkring sig eller andra människor på någon djupare nivå, nå visdom och förståelse av verkligheten, skapande, upplysning.

 

Nej, inget sådant. För Oxen krävs inte mycket mer än det som är direkt i dennes omgivning. Oxens energi tillgodoser och förvaltar det som finns i direkt närhet, för att bygga sin perfekta värld. Oxen bygger sakta upp sitt personliga imperium av ganska enkla saker som stillar det mest grundläggande. Av den anledningen brukar man också dra slutsatsen om att Oxar gillar att njuta och är harmoniska i stort. Det beror till stor del på att Venus styr Oxens tecken, och Venus ambition här i livet är att njuta så mycket det går och leva i evig, simpel harmoni med omvärlden.

 

Men den främsta anledningen till Oxens njutning och förmåga till harmoni, är deras anspråkslöshet. Medan Lejon, Vattumän och Skyttar strävar efter framgång, upptäckt, resor, pengar, karriärer och ett rikt socialt liv, nöjer sig Oxen med det som inte är så storslaget. Allt för att må bra och känna tillfredsställelse. Oxar har de facto lättast att känna tillfredsställelse av alla tecken i Zodiaken.

 

På intet sätt är Oxar fattighjon som nöjer sig med smulor. Tvärtom! När det kommer till Oxar så ska det vara ren kvalité, och endast det. Det spenderas stort och mycket på saker som betyder något; nämligen mat och nöjen! Oxen hittar njutning i olika saker, men det är alltid något som rör mat, dryck och bekvämlighet av något slag. Det kan röra sig om att köpa alla tv-spel som finns, och äga den softaste och mest bekväma soffan. Det kan senare i livet handla om att bygga en altan för att kunna sola i trädgården i timmar och plantera ett mindre växthus.

 

Tjusningen med Oxar är det är varelser som bara kan vara hemma och i lugn och ro sitta still i en soffa och vara tillfreds med att det är en god middag på gång och att man har precis byggt färdigt altanen, där det nu blommar tomater och basilika, och att man snart ska gå till sängs. Mer än så behövs inte. Om inte en fröjd, så säg?

 

Oxar är duktiga på att bevara och hålla kvar vid det som finns. Detta betyder att en Oxe inte lämnar, utan saker lämnar den mot dennes vilja. Oxen vill alltid behålla allting precis så som det bekvämt nog är. Det är verkligen inga ombytliga personer som längtar efter förändring och att "testa något nytt". Nej, Oxen kommer att gå på samma invanda spår som alltid, köpa samma saker, ha samma vanor och gå samma rutt hem, och dessutom njuta av det!

 

Oxar är logiska, förståeliga och rimliga personer, precis som alla jordtecken. Men Oxar har faktiskt för det mesta en nöjd uppsyn, det måste man ge dem. De vet vad som är värt vad, och vad som är smartast att göra i majoriteten av situationer. Lugna, pålitliga, trygga och stabila tillgodoser Oxar dig den mysigaste vardagen som finns. Om du vill ha en sådan vardag såklart. Mjuka, sensuella och förstående, kommer Oxen alltid att stå utanför din dörr på bestämd tid och det finns inget fläng i dessa varelser. 

 

Oxens tecken är i allra största grad förknippat med ägande och makt, och Oxens motto är "jag har", dvs det är materiella människor som främst ser värde i tillhörigheter av diverse slag, både mänskliga och materiella. Ja, för Oxen är det ingen skillnad, han omger sig med saker som gör hans liv bekvämt, och allt kategoriseras som lika värdefullt. Som en ägodel, vare sig du är människa eller en bekväm möbel.

 

Mycket riktigt har Oxar ofta spenderar-handskarna på, men det som köps är av ofta riktigt värde, utmärkt kvalité och tillgodoser en specifik funktion, för att säkerställa Oxens trygghet i bekvämlighet. Det här är finsmakare, gourmander som ofta äger dyra klockor, bilar och hus. Oxen vet nämligen värdet av pengar och kommer alltid att ha gott om dessa.

 

Oxar är inte heller det minsta impulsiva och obetänkliga. Dem ger sig inte in i äventyrliga och riskfyllda affärer och bygger därmed på sitt kapital mycket sakta, men säkert. Allt för att behålla tryggheten i vardagen. Därmed är Oxar också ofta svåra att övertyga om något som dem inte har testat på eller varit med om. Jordtecken överlag har nämligen en funktion som gör att deras tankesätt baseras enkom på föregående erfarenheter. Visionen är långt bort med andra ord, och det som räknas är det som redan har hänt och det man redan vet sen tidigare.

 

Som exempel har jag en stabil vän-Oxe som starkt ogillar nya situationer som han inte är bekant med. Rakt av. Han ogillar att transporteras långa sträckor (dvs resa), och gillar inte alltför mycket att gå på nya tillställningar och till lokaler där han inte varit. Nyhetens behag är helt enkelt inte attraktivt nog, för att väga upp den hustle det innebär att utsätta sig för okända situationer.

 

Av den anledningen behåller också Oxen samma typ av social krets, och bygger starka och stabila band till sin direkta och redan bekanta omgivning. Men utanför den omgivningen tar Oxen sällan många steg, varför bry sig?

Den här typen av rigid stabilitet gör också att Oxar ofta tar sig väldigt bra igenom olika dippar och otrevligheter i livet. Speciellt personer med Månen i Oxen har en väldigt stark emotionell grund att stå på. När andra hysteriskt gråter och faller i depression, står Oxen kvar och väger upp det dåliga med det lilla goda, samt känner sig på det stora helt ok och förmögen att ta sig ur det. 

 

Oxar har generellt sett ett rungande skratt och är välvilligt inställda till nästan alla. Det är tämligen svårt att hamna i en dispyt med en Oxe. Detta har inte bara att göra med Oxen oändliga tålamod och lugn, men framför allt för att Oxar inte alls gillar att hamna i konflikter och undviker dessa mer än gärna. Precis som Vågar också ofta gör, undvikande katter kring het gröt. Glöm inte att Venus som styr Oxen och Vågen är den vackra Afrodite, kärlekens och harmonins gudinna. Make love, not war. 

 

Otroligt medgörliga och lätthanterliga är alltså fantastiska Oxar, brukar jag säga. Jag har nämligen haft min beskärda delar av Oxar. I sann Jungfru-anda har jag attraherat Oxar nästa hela mitt liv, både som vänner och partners. Alla mina pojkvänner hade en Oxe-Måne, vilket bara det är ganska märkligt. Tre helt olika personer hade Månen i samma tecken, och alla blev mina pojkvänner, utöver den drös av män jag har dejtat som aldrig blev det.

 

Jag har gott om vänner och viktiga personer i mitt liv, som är Oxar av något slag och det är verkligen otroligt anspråkslösa människor. Dem gillar att hänga, ta det lugnt, knyta band, kramas, äta gott och bara vara. Och det bästa är att man känner sig så otroligt lugn och nöjd med dem. Det är som att deras inre harmoni smittar av sig på en när man umgås. Samma gäller det enorma tålamodet och uthålligheten som Oxar har. Endast Oxar kan pilla med en och samma sak i timmar om det krävs, det är otroligt metodiska och bestämda människor. Det är inte på något sätt personer som gillar att pilla med grejer, men om en hylla ska upp eller lampa bytas, så kommer Oxen till undsättning och kommer att se till att få det gjort! Det kan man lita på. Om än efter rejält med uppmaning. :)

 

Oxar bör också i arbetslivet rikta sin energi mot något konkret, snarare än abstrakt. Deras verklighet är otroligt konkret och det är inte människor som svävar runt i fantasier och visioner. Här behövs konkret, fysiskt arbete i många fall. Framför allt om man har Mars eller Solen i Oxens tecken. Om inte annat så för att råda bort på den njutnings-fällan som Oxen ofta finner sig i. När Venus är inblandad i saker så dyker överkonsumtion alltid upp. Vad gäller allt. För mycket av det goda, kombinerat med bekvämlighet tenderar se till att Oxar förr eller senare har en rundare figur. Detta gäller framför allt människor som har Venus eller Måne i Oxen. Solen i Oxen identifierar sig lite annorlunda, och söker inte trygghet i njutning så som Mån-Oxar ofta gör. Detta sker i absolut främsta grad hos människor som har en Oxe-ASC, Måne eller Venus i Oxen.

 

Oxens tecken styr nacken, halsen, rösten och svalget. Oxar bör vara uppmärksamma på alla hälsoproblem som rör dessa områden. Har ofta en djup och ansenlig röst. För sig med pondus och en "vet läget" attityd, avslappnade och härliga. Det är Oxar det :)

 

Hur är Oxar som ni känner?

 

Mvh, astrologen.