· 

Svar på kommentarer, Söndag.

Något som jag har funderat på, det är hur intressant det är hur andra människor uppfattar astrologi. Vad denna enorma lära som har gett mig möjligheten att förstå hur verkligheten är funtad, betyder för majoriteten av människor idag.

 

Den betyder ingenting för det mesta. En förglömd ocean av kunskap och komplexitet har reducerats till ett stjärntecken som man bär med sig hela livet ut, utan att veta att det endast är toppen av det enorma isberg av energier som man kanaliserar. Många säger att man "består av" något, men i själva verkat så förmedlar man specifika arketyper och beteenden som har pågått och återupprepats sedan livet kom till på vår fantastiska planet. Och tänka sig att man kan avkoda och analysera dessa beteenden och arketyper in i minsta detalj.

 

Ibland är astrologi reducerat till en ascendenten, "mån-tecken" eller något hus. Vissa vet knappt sitt stjärntecken och har aldrig satt sin fot i denna värld.

 

Det jag vill komma till är följande:

 

Eva - hej, har haft segt att få sköldkörteln att reagera på sin medicin,

har asc i kräfta o sol i kräftan, måne i vågen, kommer det in något fint för mig snart? har varit tungt väldigt länge

 

 

Först vill jag börja med att säga att jag är så ledsen att höra att det har varit svårt för dig, det kommer självklart att vända eller leda dig till något som är värdefullt. Vad gäller din sköldkörtel, så finns det finns ingen astrolog i världen som skulle ta på sig att göra någon form av utlåtande från ett par enstaka delar i någons horoskop. Utan att ta hänsyn till aspekter mellan planeterna, hus-placeringar, transiter och framför allt kombinationen av allting i ett specifikt och unikt födelse-horoskop.

 

Jag vill be er att inte heller tolka er hela persona utifrån några enstaka planet-placeringar, vilket är lätt att göra när man först blir betagen av astrologi. Där har vi alla varit. Att ha Solen i Skytten, Månen i Jungfrun och en Kräft-ASC må säga mycket, men det säger ungefär 12% av den helhet som en karta representerar och framför allt det som ligger i aspekterna planeterna sinsemellan, samt i planeters konjunktioner med specifika punkter i den stjärnbeströdda Zodiaken som planeterna cirkulerar genom.

 

Om din ASC aspekteras av Saturnus, Uranus och Neptunus i en opposition (din DSC påverkas således i allra högsta grad också) och samtidigt gör en trigon till din Måne, så har alla dessa planeter någon form av påverkan på varandra. Detta är alltså ett exempel tagit ur luften.

 

Det innebär att enkom tre planet-placeringar aldrig kan leda till på att ge svar om något fint händer en snart, Eva.

 

Det du ska göra är att betala en kunnig astrolog som granskar och analyserar din karta i sin helhet och unikhet. Det finns många sådana, jag är en av dem. Om man vill, kan man beställa en horoskoptolkning av mig här. Om inte, så kan jag rekommendera majoriteten av dessa. Wilhelm Axling i synnerhet är mycket kunnig, likaså Joakim Helwig.

 

Magnus - jag är född den 20.3.1952 kl. 17.00 I lund , Jag vill veta vad du kan se på mitt horoskop när det gäller Norra noden och södra Noden . Tack för underbar Sida . Värmt hälsningar M,

 

Dina Noder är i 6-12 husen, 29 graden av respektive Lejonet-Vattumannen axeln.

 

Den södra Noden berör Lejonets tecken och 12e huset, medan Norra Noden rör Vattumannen och 6e huset dito. Det som är viktigt för dig Magnus, det är att det är i allra högsta grad en livsavgörande period i ditt liv just nu. Detta eftersom transit-Noderna just nu huserar i en konjunktion med din personliga Nod-axel. Exakt sådana aspekter som förändrat livets gång. Detta bör röra frågor kring dels rutiner och arbete, men också i stor mån din hälsa och din "vardagliga drift". Något säger mig att du har tagit ut svängarna rätt väl under livets gång vad gäller att ha roligt, det är något som kommer naturligt för dig. Det kan förstås ha tagit sig en törn i din vardag och dina "hälsorutiner". Du måste rikta din energi mot att upplysa dig själv inom segmentet "hälsa". Dvs, näring, träning, sömn, meditation och allt som rör ditt "tempel", och ditt välmående. Googla och läs böcker om ämnet är mitt råd, samt praktisera.

 

Linda - Hej ! Jag ser ingen everyday astrologi , det bli bara två gångar i veckan ?? Jag förstår att det fint väder men inte på astrologi rörelse folk behöver lite kul eller tips eller information av dig tänk på det . Önskar dig en fin söndag . Mvh Linda

Det är nog på sin plats med ett förtydligande.

Jag har faktiskt aldrig berättat för någon vad jag menar med "everyday astrology", det är inte en slump att jag använder det som slogan.

Den främsta anledningen till det är att jag vill påvisa hur man kan använda astrologi som ett verktyg, för att röra sig genom sin vardag medvetet och smart. För att förstå varför man mår som man mår vissa dagar, och när det är läge att slå till och köpa den där soffan, eller när man ska ha rött på sig för att lyckas bättre den dagen. Den andra delen är att jag primärt tolkar transiter, det som pågår på himlen just nu och imorgon. 

Jag skapar "vardaglig astrologi", inte daglig astrologi. Att sammanfatta ett inlägg är som att skriva en längre artikel, det går inte att göra det på daglig basis. Det kräver precis som allt annat arbete; research, sammantagning av fakta, analys och sedan formulering. Det tar mig i snitt 2 h att blir färdig med en post.

Hoppas att ni också har en trevlig Söndagskväll. Jag har varit lite kär, övertygat mig själv om att allt går över, lyssnat på Billie Holiday och Duke Ellington, och återmints att jazz gör världen lite, lite bättre.

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Magnus (Monday, 15 May 2017 18:00)

  Wow ! Hej Hej Alexandra ! Perfekt svar ... Jätte bra ! Tack så mycket ..

 • #2

  Linda (Wednesday, 17 May 2017 10:20)

  Tack fina du !

 • #3

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:18)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar