· 

Veckoprognos 8e -12e maj 2017 (Fullmåne 10e Maj)

Hej!

 

Ganska händelserik helg för min del, så ursäkta en något försenad veckoprognos.

 

Men här är den! Och vilken veckoprognos det är!

 

Månen passerade under helgen en konjunktion med Jupiter i Vågen, och varje gång det händer (ca en gång per månad) känner vi en lycko-burst, lugn och ser skönhet runt omkring oss. Detta var troligtvis mest starkt igår kväll, Söndag. 

 

Denna vecka karaktäriseras fortsatt av Merkurius exakta konjunktion med Uranus, och vi håller inte tillbaka med orden. Det är på ett sätt befriande att få ur sig allt det man aldrig vågat, men kan å andra sidan skapa en viss friktion på jobbet och privat. Detta är en väldigt intensiv vecka för alla på ett inre, emotionellt plan, och detta blir förstås att mer påtagligt mot onsdagen, då Månen ger sig in i en opposition med Solen i Oxen, och befinner sig då själv i Skorpionen.

 

Människor tenderar att provocera omedvetet betydligt mer när Månen befinner sig i Skorpionen, och så kommer det att bli även denna gång, med Uranus/Merkurius konjunktionen. Men vi kommer också att ta makten över våra egna önskningar och problem. Månen tar emot aspekter från Neptunus under Onsdagen när den skapar Fullmånen, vilket skapar en möjlighet att pusha framåt sina mål och drömmar, och cementera dessa på ett omedvetet plan. Fullmånen generellt sett, bromsar upp saker och skapar ett nervöst lugn, som att något stort är på gång. Jag har alltid och fortsätter att rekommendera att inte göra så mycket under Fullmånen, utan använda den tiden för reflektion och uppladdning inför andra delen av Månens cykel, där man avslutar sina projekt. Detta kommer att pågå under andra halvan av maj. Hela Onsdagen håller Fullmånen i sig och ebbar ut mot Fredagen.

 

Eftersom både Skorpionens tecken och Pluto (retrograd dessutom) är involverade i denna historia, så kommer denna månads kulmination att skaka om oss i grunden, på ett omedvetet och djupt plan. Vi kommer att i slutet av veckan känna oss pånyttfödda vad gäller vissa delar av våra liv (titta på vilka hus Fullmånen berör i era horoskop). Vi kommer också att ha en stor makt över våra egna omedvetna processer och kunna agera psykologer åt oss själva, avsluta dåliga kapitel i våra liv och se klart på det som behöver åtgärdas. Rensa ut skiten så att säga.

 

Skorpioner och Pluto som styr Skorpionen tar alltid fram det allra innersta , gömda och förbjudna. Det tunga och emotionella som finns hos alla, men som ingen pratar om, förutom Skorpioner. Motsatstecknet Oxen, i vilket Solen huserar just nu, är känt för att fokusera på ganska basala fysiska behov, i motsats till Skorpionen som istället välver om våra innersta strukturer. Med Pluto som rörde sig retrograd nyligen (energin vänds inåt mot individen istället för externt) som påverkar denna Fullmåne, så kan vi nog bli rätt emotionellt omskakade denna vända, men på ett positivt sätt som förändrar oss i grunden. Neptunus hjälper till med trigoner och allt detta skapar en alldeles förhöjd, emotionellt labil och explosiv tillvaro som leder till ett nytt jag. 

 

Det här är tiden då "sanningen" om våra innersta strukturer kommer fram. Det vi vill (Månen) och det vi bör (Solen) göra kommer att belysas under Fullmånen och ge oss en bättre förståelse för hur vi sammanställer dessa två, ibland motsträviga viljor. Skorpionens energi drar alltid fram sanningen på ett eller annat sätt, och samma dag gör som sagt Merkurius en exakt konjunktion med Uranus i Väduren, vilket bringar alla tankar och känslor ut ur en, i ett mentalt och medvetet flöde mot sig själv och omvärlden. 

 

Det här behöver inte kännas på något vis konfliktfyllt eller jobbigt, eftersom allt involverar trigoner och sextiler (harmoniska och lätta aspekter). Det här kommer att bli en naturlig förvandling i era liv, som går med lätthet. Men det kommer att bli en stor och omvälvande sådan, som skakar om er inombords. Var uppmärksam på vilka hus som Fullmånen berör i era födelsehoroskop, det är husen som pekar på vilka områden i livet som ruskas om och förändras. Det här är en progression-fullmåne som får stöd av den stora eld-trigonen som just nu har formats på himlen och håller i sig fram till den 20e Juni.

 

Den stora trigonen är en mycket lyckosam himlafigur, och består av tre himlakroppar i de tre eldtecknen; Väduren, Lejonet och Skytten. Just nu formas den utav Uranus/Merkurius, Saturnus och den Norra Noden. Den Södra Noden är förstås också involverad då dessa alltid fungerar i en axel. Detta innebär i stora drag att den muntliga tanke--explosivitet som kommer från Uranus/Merkurius, ger oss en stark push framåt på vår ödes-väg (noderna). Saturnus ger detta struktur och disciplin, och förändringen under Fullmånen blir naturlig och avgörande inför framtiden, den leder oss in ytterligare på rätt väg. Återigen, titta på om Fullmånen aspekterar någon av dina personliga planeter (troligtvis om dessa är i Oxen-Skorpionen, Stenbocken-Kräftan, Jungfrun-Fiskarna, Vattumannen-Lejonet), samt vilka hus som berörs.

 

För mig berörs till exempel 6-12 huset, och det pekar på mina vardagsrutiner, vanor, min hälsa och sättet jag hanterar verkligheten på (Månen är i 12e huset). Jag kan tyvärr inte avslöja exakt vad det gäller, men en nyhet idag gjorde att jag totalt måste vända om vad gäller vissa av mina dåliga vanor, och det kommer jag att få göra den närmsta månaden, vilket går fint ihop med det som Fullmånen pekar på under veckan. Om jag genomför denna förändring så kommer hela mitt liv att förändras till det bättre, som jag länge längtat efter. Så titta på era hus. 

 

Med andra ord, är alltså denna Fullmånen av högst drivande karaktär, ihop med den stora eld-trigonen. Någon transformation ska ske inombords och sedermera externt kommande dagarna. Framför allt hos er som har planeter i:

 

 • 14:e-20:e graden Skorpionen-Oxen
 • 14:e-20:e graden Kräftan-Stenbocken
 • 14:e-20:e graden Fiskarna-Jungfrun
 • 26:e-30:e graden Lejonet-Vattumannen
 • 26:e-30:e graden Skytten-Tvillingarna
 • 26:e-30:e graden Väduren-Vågen

 

Som ni ser så är hela Zodiaken involverad i denna transformation, men har ni hus eller planeter/ASC/DSC/MC/IC ovanstående grader så blir ni påverkade i allra största grad. Återigen, var uppmärksam på vilka hus det gäller, så vet ni också vilket "lager" av livet som påverkas av denna intensiva Fullmåne.

 

Det blir intensivt, omvälvande och positivt! Gör er redo, ta er tid att reflektera (som alltid) och ger er utrymme att känna av dessa fantastiska energier.

 

Fråga gärna om ni har någon funderingar.

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 23
 • #1

  Lena (Monday, 08 May 2017 20:25)

  Tack fina du ! ���

 • #2

  Sofia (Monday, 08 May 2017 20:30)

  Alltså, vilken tajming!
  Tusen tack för att du skriver! ���

 • #3

  Linda (Tuesday, 09 May 2017 08:31)

  Hej, tack för en väldigt intressant prognos.
  Min man är Skytten - Tvillingar 6- 12 husen graden 26,51
  Skorpionen har han i hus 5 enligt födelsehoroskopet.

  Betyder Noderna något speciellt för mig?
  Ascendenten i Lejon och Venus i Vattumannen.
  Tack & Lycka till med förändringarna!

 • #4

  Lara (Tuesday, 09 May 2017 09:31)

  Tack för intresserat Prognos , fullmåne ligger i 6 huset . Norra noden i 4 huset . Tack !

 • #5

  Alexandra Alvis (Tuesday, 09 May 2017 11:25)

  Linda, vilka planeter är det i ditt mans horoskop som berörs? Om Solen-Månen, så påverkas hans persona i väldigt stor grad (men också hans förhållande till hans fru, (Månen)), ha respekt för den förändring som han genomgår, men du kan komma att vara involverad i den. 6-12e huset ansvarar för rutiner, hälsa, vardagen, arbetslivet, bl.a. Det är där transformationen hos honom kommer ligga. Din man berörs också av Saturnus just nu, vilken får mig att tro att han växer som person och genomgår någon form av en inre kris, nu eller inom kort.

  Beror på vilken grad din ASC ligger i, om Venus-ASC oppositionen är i sista dekanen av Lejonet-Vattumannen (25e-30e graden), så påverkas din upplevelse av dig själv, ditt utseende, hur andra uppfattar dig, ditt ansikte utåt, dina relationer i allra största grad (Venus), men också din självkärlek, din inställning till dig själv. Någon förändring är helt klart på gång, om inte nu, så under kommande månader, när Noderna berör Lejonet-Vattumannen axeln, fram tills början på 2018. Noderna förändrar oss på ett inre plan, som gör det lättare att nå den väg som Noderna förutsätter. När dessa berör ens personliga punkter i horoskopet som landar man i en herrans massa insikter, vilket du troligtvis kommer göra kommande halvåret.

  Vilken tur att du och din man påverkas samtidigt. :)

 • #6

  Magrit (Tuesday, 09 May 2017 13:30)

  Stort tack för vägledning <3

 • #7

  Linda (Tuesday, 09 May 2017 15:26)

  Tack så mycket Alexandra.
  Min man har Venus 6grader i Tvillingarna och i Skytten är det
  Jupiter 10 grader
  Uranus 8
  Neptunus 29
  Ja han är vilsen i både sitt arbete och i vårt äktenskap sedan en tid tillbaka.

  Min Lejonascendent är på 12grader och
  Venus Vattumannen på 4 grader.
  Tack än en gång.

 • #8

  Alexandra Alvis (Tuesday, 09 May 2017 15:35)

  Vilken fin Venus-trigon ni har Linda:) Förstår att ni föll för varann, ni har troligtvis väldigt roligt ihop och gillar samma saker.

  Nu ligger ju dessa punkter som du nämner mycket tidigare gradmässigt, så varken din man eller du kommer att bli påverkade den närmsta tiden. Iaf inte förrän Noderna rör sig igenom 3e-11e graden av Vattumannens tecken och förmodligen sätter någon form av ödes-stämpel på er relation. Det bör dock inte hända förrän om ganska exakt ett år. Ni påverkas dock simultant av detta då era Venus är ihopkopplade med en trigon.

  Vad gäller Fullmånen så påverkar den ju hans 5e hus, vilket rör fritid och barn inte minst. Lycka till, och håll ihop i dagarna. Man ska inte vara borta från sin partner under Fullmånen :)

  Mvh, astrologen.

 • #9

  Lara (Tuesday, 09 May 2017)

  Hej ! Varför får jag ingen svar av dig Alexandra ?

 • #10

  Fia (Tuesday, 09 May 2017 19:04)

  Hej Aleandra ! Lara ---> Om fullmånen i Skorpionen faller i ditt 6:e hus

  Det är våra dagliga vanor, arbetet och hälsan som kommer i fokus. Träning, näring och mat blir viktigt. Och när vi väl ändå är igång med att se till att vi är friska och starka – inifrån och ut. Din andliga rutin kommer i fokus. Har du ingen sådan kan det vara dags att hitta en. Kanske är Mindfulness något för dig?

  Transit Norra Noden i ditt 4:e hus ?

  Innebära grundläggande förändringar i relationer med familj, hushåll, eller ändra levnadsvillkoren för livsmiljö på grund av till exempel med flytten.

 • #11

  Alexandra Alvis (Tuesday, 09 May 2017 21:11)

  Lara, du ställde ingen fråga. :)

  Men tur att Fia kom till undsättning!

  Mvh, astrologen.

 • #12

  Linda (Tuesday, 09 May 2017 21:29)

  Wow Tack, det var intressant att få veta av dig.
  Vi är inne på vårt 15:e år tillsammans :)

 • #13

  Fia (Tuesday, 09 May 2017 21:58)

  Tack underbar Alexandra ! Du gör en fin sats med dina vänner ... Kram

 • #14

  Maria (Tuesday, 09 May 2017 22:01)

  Hur tar man reda på vart fullmånen ligger kontra sitt eget födelsehoroskop?

 • #15

  Alexandra Alvis (Wednesday, 10 May 2017 11:30)

  Maria, det du gör är att du först lägger ditt egna horoskop. Detta kan du göra här bl.a.: http://astro.cafeastrology.com/natal.php

  Kom ihåg att du behöver veta exakt födelsetid och plats för att kunna se dina husplaceringar. Där romerska siffror finns, det är början på ett hus.

  Titta sedan på vart någonstans följande punkter faller: 20e graden Skorpionen och Oxen (där Fullmånen är). Dessa stjärntecken är mitt emot varandra och skapar alltid en opposition. Därmed hamnar det i två motsatta hus i din karta också. Titta på vilka romerska siffror som täcker 20e graden av Skorpion-Oxen tecknet alltså.

  Hoppas var det någorlunda tydligt.

  Mvh, astrologen.

 • #16

  Zara (Wednesday, 10 May 2017 12:43)

  Hej Alexandra ! Vad menar du med Titta på vilka romerska siffror som täcker 20e graden av Skorpion-Oxen tecknet alltså ? Jag har Fullmåne i 7 huset . Tack fina du ...

 • #17

  Alexandra Alvis (Wednesday, 10 May 2017 13:15)

  Zara, husen betecknas generellt sett med romerska siffror.

 • #18

  Eva (Wednesday, 10 May 2017 19:40)

  Hej, har haft segt att få sköldkörteln att reagera på sin medicin,
  har asc i kräfta o sol i kräftan, måne i vågen, kommer det in något fint för mig snart? har varit tungt väldigt länge

 • #19

  Magnus (Thursday, 11 May 2017 19:38)

  Hej Alexandra !
  Jag är född den 20.3.1952 kl. 17.00 I lund , Jag vill veta vad du kan se på mitt horoskop när det gäller Norra noden och södra Noden . Tack för underbar Sida . Värmt hälsningar M

 • #20

  Louis (Sunday, 14 May 2017 08:38)

  Hej !
  Hur är det med dig Alexandra ? Hoppas att vi får prognos till de dagarna som kommer !! Hälsningar

 • #21

  Linda (Sunday, 14 May 2017 13:27)

  Hej ! Jag ser ingen everyday astrologi , det bli bara två gångar i veckan ?? Jag förstår att det fint väder men inte på astrologi rörelse folk behöver lite kul eller tips eller information av dig tänk på det . Önskar dig en fin söndag . Mvh Linda

 • #22

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:42)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #23

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:18)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar