· 

Veckoprognos 2a-5e Maj 2017

Fina, fina maj.

 

Det var ju November precis... hur kan tiden gå så snabbt. Är det för att jag håller koll på den som gör så, eller går den lika snabbt för alla? Minns hur jag precis beskrev Skorpionens tuffa energi som regerar i november, och så är Tvillingarnas tid här helt plötsligt. :)

 

Vi har lite förändringar kring asteroider på himlen som från och med den 30e april rör både Saturnus och Mån-noderna. Både Chiron och Ceres är involverade i detta, samtidigt som Lilith oppositionerar Mars i Tvillingarna, vilket helt klart gör män lite mer fördärvade och sluga än vanligt.

 

Bakom oss ligger en period av själslig smärta och avslut med delar av vårt gamla jag, sådant som funnits i oss länge. Har vi hanterat det rätt så har vi mött denna smärta och inte förnekat och undvikit den. Det kan ha handlat om retrograd Venus, alltså att avsluta relationer som inte bringar en frid eller harmoni, men det har också handlat om att skala av och säga farväl till delar av sig själv, vissa drömmar har kommit till en punkt där drömmandet är slut helt enkelt. Det gäller också destruktiva beteendemönster och vanor som vi förhoppningsvis nu har sagt farväl till, som har tagit upp mycket av vår fritid. Saturnus har fått oss att möta verkligheten med en kall hand och det har nog varit många tårar och sår som har rivits upp, för att nu påbörja aktiv läkning. Den värsta fiender har varit och är förnekelsen gentemot sig själv och sin verklighet. Men det tillåter inte Saturnus och håll ut mina vänner, för nu blir allting mycket lättare!

 

Från och med imorgon går Merkurius stationär igen och saker får en helt annan fart. Från att ha plaskat runt i diverse problem som aldrig tycks nå sitt slut, börjar saker räta ut sig och allting går att beta av utav bara farten, om man bara sätter manken till. Ovanstående är tätt ihopkopplat med Mån-noderna och har således varit avgörande för vår allmäna väg här i livet och framåt. Speciellt har det påverkat er som har personliga planeter i Jungfrun och Fiskarna. Ledsamhetens tid är över! Noderna har nu backat in i Lejonet-Vattumannen och nu finns det möjlighet att istället glänsa på den scen som livet utgör! Nu påverkas också ni som har planeter i slutet av respektive tecken. Nu är det dags att ta aktiva val mentalt, om inte i praktiken. Saker reder ut sig.

 

Förhoppningsvis har vi istället för att fastna i destruktivt beteende ihop med Venus i Fiskarna, valt att lägga vår hälsa först i sann Jungfru-anda, vilket lönar sig nu. Nu gör retrograd Saturnus istället en trigon till Merkurius/Uranus och vi får åtnjuta vår bestämdhet, explosivitet och framåtanda. Vi blir belönade för den smärta vi har fått utstå senaste veckan, och rör oss nu, om inte stabilt, men väldigt bestämt framåt. Saturnus fortsätter att göra en trigon till Merkurius under hela veckans gång och det gör att positiva tankespår för utrymme. Vad ni än har planerat tidigare kan nu få utlopp, så framåt marsch med planerna! Vad ni än gör under första halvan av maj, kommer det att få en bestående effekt. Med Månen på uppsving från Nymånen fortsatt kan vi gott och väl påbörja nya saker utan rädsla, tvärtom. Det finns struktur, metodik och en jävlar anamma att hämta kommande veckan. Rutinartat arbete känns inte alls lika överväldigande och all byråkrati som har satt käppar i hjulen fram tills nu, lossnar plötsligt.

 

Det finns kort och gott ingen hopplöshet, lathet och hjälplöshet i sikte. Precis så förvånade som vi var över hur jobbigt och segt allt kändes för bara någon vecka sedan, kommer vi nu bli lika förvånande över vilken fart vi får upp i alla våra förfaranden och sysslor, och hur lite vi vill lata oss i soffan, självömkandes. Mars i Tvillingarna stöttar med att lätt hålla många bollar i luften, hålla reda på många saker samtidigt och nå ut till människor man inte nått ut till förut. Det ger även en social och pratglad charm som underlättar all form av kommunikation och sysslor. 

 

Imorgon blir avgörande för många Jungfruar och Fiskar när Månen passerar Mån-Noderna som är kopplade till Saturnus och Merkurius/Uranus konjunktionen. På ett mentalt plan har vi förändrats, och en ny period i oss har tagit fart. Speciellt sådant som rör Merkurius och Saturnus frågor blir belyst: allt som har med ord, skrift, resor, avtal, rutiner, livsval och livsstruktur får sig en omgång. En ny period har tagit fart. Spara alla viktiga görosmål till imorgon och veckan ut. Det behöver inte vara så strukturerat, bara det blir av. Gör, gör, gör.

 

Så upp på hästen, ett djup andetag, skaka av dig gammal skit som har tyngt ner dig, och med ett leende, framåt!

 

Lycka till. :)

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 7
 • #1

  Vivian (Tuesday, 02 May 2017 17:41)

  Hej ! Mycket bra ! Tack så mycket ....

 • #2

  Carina (Tuesday, 02 May 2017 18:04)

  En kanske konstig fråga: Jag har noderna i fiskarna/jungfrun men hur är det med dom nu, passerar de över till vattumannen/lejonet även för mig? Hur ska jag tänka med detta?

 • #3

  Annelie Nyquist (Tuesday, 02 May 2017 19:17)

  Hej !
  Till Carina ... Norra Noden i Lejonet hjälper oss bl a att t ex återupptäcka vår passion, vår kreativitet och vårt mod. Så var inte rädd för att skina och glänsa nu när stjärntecknet som symboliserar ”stora hjärtan”, ”stora trutar” (a la Lejonfödde Mick Jagger, likaväl de som säger stora sanningar) och ”stora hår” genom Norra Noden börjar avge sin stadiga värme på det personliga och kollektiva planet under de kommande 18 månaderna!
  Upptäck din storhet, alltså! Tack Alexandra .

 • #4

  Alexandra Alvis (Tuesday, 02 May 2017 20:57)

  Carina, inga frågor är konstiga frågor!

  Noderna i ditt födeldeshoroskop rör sig aldrig. Det är dina stationära punkter som du har med dig från födelsen, livet ut.

  Mån-Noderna fortsatte ju dock att röra sig efter att du föddes och gör så än idag förstås. Detta är transiterna och nu har noderna backat in (rör sig alltid retrograd) i lejonet-vattumannen axeln, efter att ha varit i jungfrun-fiskarna axeln, där de troligtvis påverkat dina personliga planeter.

 • #5

  Carina (Wednesday, 03 May 2017 05:21)

  Ok, tack!

 • #6

  Anna (Wednesday, 03 May 2017 10:03)

  Tack för veckoprognos ... Underbart !

 • #7

  Kicki (Wednesday, 03 May 2017 20:17)

  Hej Alexandra, ska jag förstå det som att det är bra att ha lejonet i noderna (18,04 grader) just nu?
  Framför mig står oerhört stora och krävande beslut och framför allt på måndag fm ska jag redogöra vad jag står. Jag har stenbocken 27,06 i solen, lejonet i ascendenten 16,43 och månen i tvillingarna 21,55. Gäller nog hela Maj känns det som.
  Hälsningar
  Kicki