· 

När Merkurius är retrograd

När Merkurius är retrograd händer mycket saker fel!

 

Speciellt vad gäller köp och kommunikation. Här ska ni få höra ett ypperligt exempel på hur fel saker kan bli när man inte är uppmärksam under en retrograd period för Merkurius.

 

Under förra veckan, efter egen uppmaning, började jag röra om hemma. Sortera ut allt i skåpen, göra mig av med gamla möbler, allt som hör utrensning till.

 

I samma veva blev jag väldigt ivrig att fylla upp den ännu icke-lediga platsen med nya möbler! Vilket jag självklart borde ha väntat med till efter att Merkurius varit retrograd. Man tar förfärligt dåliga beslut under en retrograd Merkurius.

 

Med mitt nyvunna intresse för antikvariat, började jag buda på lite grejer på nätet. Det fanns bara två problem.

 

Det första, är att jag i min iver började buda på saker som inte fanns i Stockholm.

Det andra, är att jag i min iver och okunnighet, började buda på saker som ingen annan ville ha, vilket innebar att den som hade högsta budet vann hela skiten och behövde också frakta bort den eller betala för frakten, då ett bud är bindande. Något som också gick obemärkt förbi mig. Frakten visade sig också kosta runt en tusenlapp för varje möbel, vilket jag inte heller noterade i min iver. 

 

Summa summarum, så var jag plötsligt en stolt ägare till en lampa för 800 kronor som fanns i Linköping, och en lådspegel för 350 kr som fanns i Västervik. Notera att jag bor i Stockholm. Båda skulle betalas och hämtas senast lördag. En notis här också är att jag vann ett bord som jag absolut inte vill ha, i samma veva. Det fanns dock i Stockholm som tur är.

 

Efter lite om och men vände jag det hela till att jag ska på roadtrip i härliga Sverige! Och söderut har jag ju aldrig varit!

 

Nätet föreslog att det tar mig ca 3 h Stockholm-Västervik och lika lång tid tillbaka. Jag skulle också göra ett stopp i Linköping på vägen ner för att hämta lampan. Sagt och gjort, så ringer jag till båda antikbyråerna och förbereder Västervik på att jag troligtvis kommer vara på plats lite senare än 14, som var stängningsdags. Hon sa att det är helt ok och att det bara att ringa när jag är framme.

 

På Lördag, tidigt kl 09.00, sätter jag mig i bilen och börjar röra på mig till Linköping. Jag är där till lunch och hämtar upp min svindyra lampa (blev lite väl ivrig under budgivningen). Lampan visade sig vara mycket kortare än jag hade föreställt mig och JÄTTEBRED. Alltså verkligen supermycket bredare än jag hade sett på bilden. Inte så mycket att göra åt det, jag skyfflar in den i bilen och börjar köra vidare till Västervik.

 

Klockan börjar dra över 13.00 och jag förstår att jag är framme 20 minuter efter stängning. Jag börjar ringa till avsett nummer... jag ringer... och ringer... och ringer.... och ringer. Jag ringer 42 missade samtal i ren desperation innan jag står på en parkeringsplats i Västervik, efter att ha kört 400 km ner för att hämta en jävla spegel, som inte alls var vad jag förväntade mig.

 

Ingen svarar. Jag börjar få rejält med panik, och med gråten i halsen börjar jag försöka hitta ägarna till butiken på nätet. Jag hittar 14 olika telefon-nr på en av ägarna och börjar ringa och smsa alla nummer. Jag åker till och med till den adress där ägarna står skrivna! Ingen där. Tomt på uppfarten.

 

Jättefina Västervik får 2,5 timmar utav min tid, då jag bara ringer runt till olika telefon-nr och ber till alla krafter att någon ska svara i telefon. Jag skyller enkom på mig själv, SJÄLVKLART är det något fel med kommunikationen, eftersom Merkurius är retrograd. Hur dum får man vara när man både köper stora saker, kör långt och sedan inte får svar när Merkurius är de facto retrograd.

 

Men! Precis när jag åker ut ur Västervik och tänker att jag för tusan körde 6 timmar helt i onödan, tankade bilden för 700 kr och fyllde på med olja för 300 kr, så plingar min telefon till och jag får ett svar på mina 15 sms som jag skickat. Då är det en av dem anställda som ber mig att komma till adressen där butiken är. Jag kör dit och där står hon mycket riktigt, hon ber så hemskt om ursäkt och förklarar att det har varit något fel på hennes telefon just idag och inga samtal eller sms kom fram förrän nu. Ägarna till butiken sitter på ett flygplan från Spanien! Därav var deras telefoner avstängda också. Slutet gott, allting gott, men det här är ett så klassiskt exempel på hur Merkurius gör saker knepigt när den är retrograd.

 

Har ni råkat ut för något? Försenad trafik, köp som går fel, kommunikationsproblem, virrighet och ivrighet, res-bekymmer, telefoner som krånglar?

 

Spännande att höra!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 7
 • #1

  Robin (Monday, 24 April 2017 21:39)

  Hej Alexandra ! Tyvärr inte alls spännande , du måste lära andra och bli bra astrolog lärare att inte gör såna saker när Merkurius retro men nej du är envis och lyssnar inte din resa under Merkurius retro och nu det här historian som har hänt . Lyssna på planeterna nästa gång . Ta hand om dig väl , bli inte sur på mig . Bäst hälsningar Robin

 • #2

  Fia (Monday, 24 April 2017 21:43)

  Hej min vän ! Oj Oj ! Stackars dig ! Alexandra vad ska göra med dig !! Jag har tappat min iphone och köpt en sak med fick inte det men tur fick pengar tillbaka . Jag är jätte försiktigt med Merkurius . Tack för din berättelse min vän . Kram Fia

 • #3

  Lara (Monday, 24 April 2017 21:49)

  Hej Alexandra ! Tack för dina ord ! Inte så bra med Merkurius , jag vet själv har problem med Fk och går inte att de förstår mig och har blivit värre nu . Jag är inte så glad på MR Merkurius nu !! Tack för fin sida . Hoppas att det kommer lugna ner sig . Hälsningar

 • #4

  Niklas (Tuesday, 25 April 2017 09:03)

  Hej Alexandra ! Hoppas allt väl med dig , ja ! Jag har haft problem med min bil och massa problem har varit hemma inte alls roligt den här perioden ?? Hoppas att det går över inte under snart . Ha en fantastisk dag .

 • #5

  Vivian (Tuesday, 25 April 2017 10:50)

  Hejsan ! Jätte tråkigt ! Jag tycker synd om dig ... Var rädd om dig . Kan du berätta för oss om Nymåne är du snäll viktigt för mig att veta . Ha en underbar dag .

 • #6

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:44)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #7

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:23)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar