Månadstecken: Väduren

I allra, allra absolut senaste laget får vi inte glömma aprilmånads tecken!

 

Nämligen den storslagne Väduren. I allra senaste laget, för att Solen gör sin sista dag i Vädurens tecken idag och vandrar imorgon över till första graden av Oxen, i tät konjunktion med Merkurius. Var försiktiga med att inte snöa in er på att ni har rätt och att buttra runt helt övertygade om att det är ni som har vunnit diverse argument. Sol/Merkurius konjunktioner tar bort nästan all förmåga till att se andras perspektiv och erkänna sitt eget fel. 

 

 

 

Men inte om det idag, inte! Utan idag vill jag presentera Vädurens stjärnkonstellation och energi i all sin prakt.

 

För mig har Vädurar varit dels obegripliga, dels otrevliga och dels mycket störande. Och så är det med många tecken och energier, fram tills man lär sig att det man själv saknar stör man sig ofta på hos andra. I mitt fall så saknar jag all form av eld-energi och har dessutom planeter i opposition till både Väduren och Fiskarna, vilket gör dessa ting helt obegripliga för mig. Men sedan astrologi kom in i mitt liv har jag lärt mig varför det är så!

 

Vädurens tecken är det allra första i Zodiaken. Allt börjar med Vädurens energi. Världen, livet, människan. Vädurens energi är Big Bang, första dagens av skapelsen, första dagen på året, första andetaget hos en nyfödd, en nystart alltid. Det beror på att Väduren är först på plats överallt för att Väduren vågar det ingen annan vågar, Allting börjar med Väduren. Ingen annan är på plats, men Väduren är:) Det är en instinktiv, primitiv (på ett icke-reflekterande sätt, inte i ett dåligt dager) energi som inte har en tanke eller en känsla. Den är, den lever, men den har inte hunnit förstå eller reflektera än.

 

Vädurens motto är "jag är", ingenting annat. Därför tenderar man ofta koppla självupptagenhet till Vädurar, eftersom det tenderar vara som så att Vädurar inte bryr sig om andra människor. Men så behöver inte alls vara, Väduren menar inget illa, den reagerar bara snabbare än andra. 

 

Generellt sett kan man se första fyra tecknen i Zodiaken; Väduren, Oxen, Tvillingarna och Kräftan som personliga stjärnkonstellationer som bygger en individ och riktar sig mot enskilda människor. Väduren är, Oxen har, Tvillingen vet, och Kräftan känner. Det är barnet som utforskar sig självt. Vidare har vi fyra sociala tecken; Lejonet, Jungfrun, Vågen och Skorpionen. Lejonet skapar, Jungfrun jobbar, Vågen medlar och Skorpionen provocerar. Detta är barnet som börjar lära känna andra människor och börjar i skolan. Sista fyra tecknen; Skytten, Stenbocken, Vattumannen och Fiskarna är universella tecken som är långt bort från en enskild individ. Skytten upptäcker, Stenbocken bygger, Vattumannen förstår och Fiskarna känner med. Därför har ofta människor med mycket planeter i personliga tecken svårt att komma överens med universella tecken till exempel. Man har olika sätt att se verkligheten på.

 

Så Väduren är det allra, allra, första personliga tecknet, det är den första människan, den första mänskliga instinkten. Den primitiva hungern, primitiva jakten och drivet. Det är ett eldtecken och det är ett kardinalt tecken, som också styr det första huset. Väduren styrs av planeten Mars, den blodiga krigaren. Allt med Vädurar skriker bara "GÖR" och "VÅGA". De hinner inte tänka eller känna efter och viljan och drivet infinner sig ögonblickligen, och sedan går det utav sådan fart att många hamnar i knipa när dem väl tänkt till och behöver reda ut allt som det har ställts till med under en mycket kort tid.

 

Väduren ser man aldrig för den är nästan alltid längst fram. Väduren frågar aldrig någonsin någon om någonting. Att höra "vad tror du om det här?.." från en Vädur är fullkomligt osannolikt. Det finns inget behov av att fråga, inte för att Väduren vet bäst, men för att hen helt enkelt inte förstår varför man ska fundera och tänka kring något. Den tänker nämligen själv mycket sällan, utan drivs av en inre kraft som den förmodligen själv inte kan förklara.

 

Det är väl bara att göra? Instinkten är väldigt stark hos Vädurer och de fattar snabba beslut baserat endast på sin starka instinkt. Vädurar är krigare, ledare, väldigt bestämda och mycket snabbt agerande. Om en olycka händer, reagerar Väduren först och snabbast. Vädurar tar täten jämt.

 

I horoskopet symboliserar Väduren ens förmåga att ta sig an saker och framför allt en våghalsighet. Har man en eller flera planeter i Väduren eller en stark Mars, så kan man ofta upplevas som alldeles för påstridig och utan spärrar, samtidigt som man ses som en ensamvarg som inte behöver andras input. Men andra människor respekterar ofta en utan att man har lagt manken till.

 

Har man inga planeter i Väduren och en svag Mars så blir man personen som aldrig vågar, som håller sig undan och funderar mycket fram och tillbaks på hur man ska göra eller lägga upp saker (typiskt Vågar till exempel). Man tvekar alldeles för mycket och kan ses som alltför mjuk och tillbakadragen.

 

Vädurar måste lära sig att dels tänka efter, men också vara försiktiga. Jakten på adrenalin är inte livet, oavsett om det gäller nya höjder på jobbet eller extrema hobbies. Sin energi måste man rikta inåt och processera den till en rationell form som förändrar en som människa, som en medveten individ. Vädurar saknar ofta medvetenhet till följd av sin starka instinktiva känsla.

 

Vädurar kan vara svåra att ha å göra med för att de utstrålar en sådan bestämdhet och makt. Andra tecken, i synnerhet Jungfruar, Vågar, Fiskar och Kräftor blir direkt överkörda och känner sig osedda och direkt bortglömda i närheten av Vädurar. Det skapar ofta ett ogillande som riktas mot Vädurar i allmänhet. Vädurar har en bestämd röst oavsett vad det gäller och är det något tips jag kan ge till er som inte har planeter i Väduren är att aldrig någonsin ingå i en konflikt med människor med planeter i Väduren. Ni kommer inte vinna hur ni än gör. Väduren kommer att överrösta er, tränga in er ett hörn och sedan stolt kalla sig vinnare hur det än faller ut. Låt bara bli.

 

När det vankas Vädurs-energi som det var nyligen, så tror jag att många av oss kände en bestämdhet och höll en mycket högre aktivitetsnivå än vanligt. Vädurar hinner nämligen med mycket mer under sina livstider än andra. Potentiellt ligger Tvillingarna och nosar om en första plats vad gäller det:) 

 

Vädurar är modiga varelser och det är alltid trevlig att ha en sådan i närheten. En person som vågar säga vad den tycker, som vågar göra det ingen annan gör, som tar första steget, bryter tystnaden, kliver in en konflikt, löser ett bråk, och erbjuder en ständig ström av påhittiga saker som gör att man aldrig är uttråkad. Det är en typisk manlig energi, en assertiv sådan som tar för sig mest av alla sina syskon i Zodiaken. 

 

Håll inte tillbaka Vädurar, och njut av era ständiga framåtanda. Ni som har Vädurs-energi, ni är lyckligt lottade! Ni kommer aldrig att sluta förvåna er själva med allt ni tar er för, och ni ska vara stolta över hur ni utan ett uns av tveksamhet går in i strider och situationer som ingen annan vågar ta sig an! Ni är onekligen livets start, och mänsklighetens drivkraft. Ni är utforskarna, vinnarna, ledarna och den som alla andra bör ta täten på.

 

Trevlig kväll!

 

Mvh, astrologen.