· 

Veckoprognos 17-20 april 2017

Hej!

 

Hur mår ni?:) Till vänster ser ni en glad astrolog på sin allra första mässa! Vilken helg det var, verkligen något att ta med sig livet ut.

 

Igår anlände jag hem. Skönt att vara tillbaka på svensk mark, även om det är ruggigt väder. Man uppskattar verkligen skandinaviskt klimat betydlig mer efter att ha varit så nära nära ekvatorn.

 

Att ha samma väder, varje dag, året om? Solen alltid uppe lika länge och alltid lika stekhett varmt. 32 grader Celsius 365 dagar om året. Ibland häftigt regn, men alltid klibbigt varmt och strålande, kritvit sol.

 

Det kan man ju utan konstigheter bli galen utav.

 

Sverige är så slående vackert året om, speciellt så här års, när solens sken dröjer sig kvar så länge varje kväll. 21.10 såg jag fortfarande sken utomhus från solnedgången, det är ovanligt sent överallt i världen. 

 

Att ständigt följa himlakropparnas rörelse på himlen med blotta ögat, och se hur olika stjärnhimmel kan se ut beroende på vart man är i världen är en gåva för astrologer idag. Kosmos är så otroligt häftigt och varje gång jag blickar upp mot det, så slår det mig hur vackert det är. Fullmånar, nymånar, solnedgångar, stigande Venus precis när solen går upp, polarstjärnan, Orion-bältet, Aldebaran som är ilsket röd och som är en den starkast lysande stjärnan i Oxens stjärntecken, Pollux och Castor, två stjärnor på toppen av vad som ser ut som två streckgubbar som håller hand, men utgör Tvillingarna stjärnkonstellation. När en illröd punkt stiger över horisonten och man vet att det är Mars som är nära Solen just då. Det är så vackert, och jag kan bara föreställa mig hur vackert det var innan människan uppfann elektricitet och belysning. En dröm för mig är att åka långt ut i Australiens öken och se natthimlen utan det som vi kallar light-pollution och omöjliggör att se något av vår vackra galaktiska omgivning i en storstad. Tur för mig som bor mitt i centrala Stockholm. Men en vacker dag så kanske!

 

Vad har hänt i vårt rymdhem på senaste då?

 

Den stora händelsen som gick av stapeln i Lördags, är att Venus är stationär igen! Att Venus inte längre är retrograd innebär flera saker:

 

- nya kärleksmöjligheter

- slut på diffushet och funderingar kring relationer och oss själva som vi har haft

- tydligare förståelse för vad som är värdefullt att fokusera på

- avslut för gamla kärleksobjekt som har flutit in och ur i vårt synfält sedan Venus blev retrograd

 

Nu är det full fall framåt på kärleksfronten! Framför allt i början på Maj så gör Venus en come-back till Vädurens tecken, och då kommer det hetta till rejält på kärleksfronten. Vi kommer att svepas med av nya bekantskaper, snabbt fatta tycke för andra och lida kärlekens eldiga kval. :) Det som är skönt med att Venus inte är retrograd längre är att man nu slutar grubbla över vad man tycker om och inte, samt vad som bör uppta ens tid. Många byter interiör och alternerar sin klädstil när Venus går stationär efter en retrograd period. Ut från tankarna, in i ditt nya jag! 

 

Det andra stora som har hänt under dagarna är Solens konjunktion med Uranus i Väduren som har varit verksam sedan i Torsdags. Jag blir mycket förvånad om någon har lyckats sitta still under en längre period under påskhelgen. Även om helger av denna sort yrkar på att ta det lugnt med familjen i soffan, så har energierna varit i motsats till det! Jag hoppas att ni har använt denna starka energi till att börjar att röja ut hemma och städa loss. För det är nämligen vad hela helgen och denna vecka kommer att handla om!

 

Den retrograda Merkurius inledde denna period av att sortera ut sitt liv, framför allt i tankarna. Vi har nog slagits av en del nya insikter kring våra liv, och nu är det hög tid att lägga energi där den behövs mest!

 

Nämligen bland sina ägodelar och det som man kallar för sitt liv ur ett materiellt perspektiv. Vad har jag samlat på mig under åren, och vad av detta behöver jag? En hederlig vårstädning när den behövs som mest. Saturnus gör aspekter till Merkurius i Oxen, Mars är i Oxen, Månen är i Stenbocken i två dagar framåt, hemma hos Saturnus. Alla väldigt starka faktorer för att reda ut, re-organisera, rensa, bli av med och sätta nya materiella strukturer i ert liv.

 

Rensa, städa, gå igenom högar av papper, alla skrymslen, lådor, rensa ut garderober, smyckeskrin, hantverkslådor och hyllor som ni inte rört på flera år! Ta ut allt ur förrådet, källaren, vinden, garaget, kapphyllan. Släng sådant som du inte behöver och sälj av det som du inte vill slänga. Harmonin och välmåendet som följer därefter kommer att vara oslagbart. Följer man det energierna kräver utav en, så mår man bra helt enkelt. Och nu krävs utrensning!

 

Detta kommer i allra högsta grad att vara relevant till slutet av denna vecka, innan vi går in i en helt ny period nästa helg. Se till att äntra maj, inte bara med nyhetens behag kring hur du approcherar kärlekslivet, dig själv och relationer, men också med en tydlighet och renhet i ditt hem och bland dina ägodelar. Det ska inte finnas något av det du äger som du inte vet om att du äger, eller som du inte sett på flera år. Detta är vad de flesta kallar vårstädning, men här handlar det mer om att gå igenom sina tillhörigheter, snarare än att tvätta fönster. Så se till att rensa ut så det står härliga till. Du kommer att känna dig som en ny människa när allt är färdigt. :)

 

Detta är en stor del i den processen som pågår från nu och fram till augusti (ni minns om hur vi nu saktar ner tempot, knyter ihop gamla snören och följer upp det som har legat latent men pockat på vår uppmärksamhet), då en splitterny period påbörjar för oss alla, och vi kliver in i en ny fas av våra liv och våra jag. Med så många planeter i retrograd funktion händer stora förändring på interpersonell nivå hos de flesta av oss. Och just denna vecka ska även förändring ske i vår direkta, yttre omgivning. Den direkta förlängningen av dig som person, nämligen saker som du samlat på dig.

 

Efter att Venus har varit retrograd kan vi ha dessutom blivit rätt trötta på saker som omger oss för tillfället, och därför bör denna vecka läggas på att gå igenom allting man har, riva ut det, och lämna det mest väsentliga. Införhandla inget nytt än så länge, utan sälj och släng istället.

 

Har ni känt av hur tankar och reflektion har vänts inåt i samband med Merkurius retrograd? Plötsligt är vi mycket mer medvetna om hur vi lever, våra vanor, vår vardag, vårt liv. Plötsligt krävs det eftertanke, och allt går inte bara på rutin. Kanske är det ledigheten som har gett upphov till det? Men mest troligt en retrograd Merkurius i Oxen. Detta löper på fram till specifikt på Torsdag i andan kring hur vi lever och vår vardag, samt en massa praktiska bestyr som kallar på oss i samband med den utrensningen av livet som vi gör.

 

Efter den 20e april vänds tankarna ytterligare inåt mot vårt jag, och vi blir mycket eget-fokuserade. Men denna vecka är det väldigt mycket kring att reda ut allt som vi behöver bli av med, rent praktiskt. Där hjälper också Mars i Oxen till, fram till i helgen. Efter det rör den sig in i Tvillingarna, och då kan vi glömma att lägga ner tid på praktiska saker och slutföra det vi har påbörjat :) Därför yrkar jag än en gång på att lösa alla praktiska saker hemma och utanför denna vecka. Ingen kommer att stå och rota i garderoben nästa helg! 

 

Hela veckan är ypperlig för allt ovanstående, och kommer att bli väldigt harmonisk för alla som har påbörjat eller håller på med att städa och greja bland sina saker någonstans, vare sig det gäller ert hem, ert jobb eller sommarhus. Använd energierna rätt.

 

Mer än så finns det faktiskt inte att lägga till. Fokus på att rensa ut och bli av med grejer, så kommer vi att gå in i en riktigt rolig period snart när Mars byter till Tvillingarna i helgen. Tätt följt av Venus som träder in i Väduren, Merkurius in i Väduren och Solen in i Oxen. Mycket förändring på gång energimässigt under kommande helg, så passa på och avsluta det gamla denna vecka.

 

Må väl!

 

Mvh, astrologen. 

Write a comment

Comments: 10
 • #1

  Anders (Monday, 17 April 2017 21:37)

  Vad vacker du är ? Jag undrar om du har en kille ? Värmt hälsningar Anders . Tack för veckoprognos .

 • #2

  Fia (Tuesday, 18 April 2017 00:16)

  Wow ! Vad vacker du på bilden ! Så underbar bild med fin text alltid av dig . Hoppas att vi ses snart , vad hade du för böcker på bordet ? Kram Fia

 • #3

  Ola (Tuesday, 18 April 2017 07:19)

  Godmorgon vackra du ! Jätte fin bild på dig ��. Önskar dig en fin start på veckan .

 • #4

  Lina (Tuesday, 18 April 2017 08:58)

  Hej Alexandra !
  Hur får man igång en � hamster att släppa greppet om saker? Allt går i slowmotion��
  Tack för intressant läsning�. Kram

 • #5

  susi (Tuesday, 18 April 2017 10:00)

  Hej Alexandra ! Super vacker bild ! Jag vill gärna träffa dig och prata med dig . Jag bor långt från Stockholm . Ha det bästa . Bäst hälsningar .

 • #6

  Lars (Wednesday, 19 April 2017 09:38)

  Hejsan ! Tack så himla bra har du skrivit alltid uppskattar . Fina bild på dig ! Kram

 • #7

  Ulle (Wednesday, 19 April 2017 12:21)

  Hej ! Vad hände när Venus och Mars bli nära Stjärna Algol snart !! Hoppas på att svar av dig . Hälsningar

 • #8

  Robin (Wednesday, 19 April 2017 16:38)

  Hej Alexandra ! Hoppas allt väl med dig , jätte fin foto på dig , jag undrar om du kan berätta angående om Mars gå in i Tvillingar snart . Tack för fin sida . Hälsningar

 • #9

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:45)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #10

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:25)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar