· 

Merkurius retrograd april/maj 2017 (Oxen/Väduren)

Hej!

 

Jag mår jättebra, tack till er som frågar:) 

 

Jag blev förgiftad av en sup saltvatten första dagen på min resa till djupa delar av Indiska Oceanen. Låg däckad i två dagar med allt vad mag- och tarmförgiftning innebär. Det var riktigt vidrigt i 32 graders värme, dessutom trodde jag att jag hade feber och trodde att jag hade fått malaria av något av alla myggbett jag fått. Men allt blev bra till slut, och nu kan njuta av semester fullt ut, även om jag hade mina åsikter kring wi-fi:t här.:)

 

Nåja!

 

Idag ska vi prata om Merkurius retrograd som kommer att vara så till så sent som 3e Maj! Något som jag tror att jag redan sagt många gånger är att man ska hålla i pengar under Merkurius retrograd och undvika stora köp. Men så enkelt är det inte bara!

 

Varför då kan man fråga sig, styr Merkurius pengar eller inte? 

 

Om den är i Oxen, så till stor del ja.

 

Men innan vi ger oss in i Merkurius retrograd denna vända, så måste man ha en klar förståelse för vad planeten Merkurius symboliserar inom astrologin.

 

Merkurius styr inte bara mental förmåga, tankekonstruktion, medvetenhet och tal, men också alla kommunikationsmedel. Merkurius är Hermes i den grekiska mytologin, den bevingade budbäraren som svischade mellan Gudarna med olika nyheter. "Dont shoot the messenger", the messenger är alltså Merkurius i detta fall. Människor med stark Merkurius i kartan (i Jungrun eller Tvillingarna) snappar ofta upp saker som väldigt få kan, helt utan ansträngning. De läser snabbast, kan flest ord, sitter på mest vitsar och helt random information som tar tankarna till att man har läst alla encyklopedier som finns. Deras funktion är att förmedla information mellan olika punkter, och därav är de också fruktansvärt dåliga på att hålla hemligheter:) Dem pratar alltid mer eller mindre snabbt, men alltid snabbare än genomsnittet och har en tendens till att snubbla över ord, för att få in så många det går på kortast möjliga tid. Men det är också snabblärda individer som kan ta till sig och processa information som en ren gåva.

 

Utanför personliga horoskop så styr Merkurius saker så som transport, telefon, alla typer av nätverk(internet), brev, kortare resor, alla typer av fordon, journalistik och tidningar/nyheter av alla slag, men också saker som man kanske inte förknippar med information på rak arm; så som diverse avtal och pengar. Pengar är ju mycket riktigt ett kommunikationsmedel, och hjälper att sätta värde på och förmedla saker. Avtal består av olika delar av information, som i sin tur består av ord och som förmedlar ett nytt samarbete. Avtal handlar också ofta om förhandling, vilket Merkurius helt klart styr. 

 

När Merkurius är i retrograd funktion, precis som alla retrograda planeter, så förvanskas, försvagas och saktas ner dennes vanliga funktioner. och tvingar till att blicka bakåt och "rensa upp". Inte bara vänds alla tankestrukturer inåt en själv, men allt som rör Merkurius funktion börjar också ofta krångla och tvinga en tillbaks. Därför ska man inte göra några stora köp bland annat, för det tenderar till att bli att man köper trasiga saker eller något som man sedan ångrar. Man ska också vara uppmärksam för all typ av information och läsa allting x2, samma gäller alla resor och mejl som har potential att inte komma fram. Dubbelkolla viktiga saker denna period, det finns en stor risk för att informationen inte levereras. Merkurius styr idag mycket av vårdag, eftersom vi lever i ett informationssamhälle. Var därför extra uppmärksam på vardagliga saker så som meddelanden och biljetter till tåg/buss/etc.

 

Man ska också vara försiktig med nyheter, och hur man tar till sig information överlag. Ens övertygelser kan komma och gå lika snabbt under Merkurius retrograd, och det kan vara falska övertygelser som stötts av falsk information. Merkurius i retrograd format tycks skapa förvirring och missförstånd, så därav ska man försöka att inte ta in alltför mycket nytt, utan begrunda det man redan vet, och rensa upp i tankarna.

 

Inga större byten i livet ska överlag hända när planeter i retrograd. Försök att hålla allt som det var, och vänd önskemål om förändring inåt, om sådan finns. Ge varje tanke betydligt mer utrymme än annars, och tillåt dig själv att stå still så länge planeten är retrograd. I synnerhet rör det den delen av livet som planeten symboliserar, men nu när så många planeter är i retrograd rörelse, är det bättre att stå still helt enkelt. :) Perioden är istället bra för att re-organisera det man redan äger och har. 

 

När Merkurius är retrograd i Oxen så kan mycket saker gå fel när det kommer till just finans och pengar. Oxens tecken styr över alla typer av tillhörigheter, inkl pengar, men framför all ägande och förvärv av tillhörigheter, i njutnings syfte förstås. Så när Merkurius är retrograd i Oxen är det dags att rensa och sälja av saker man redan äger! Gud förbjude att ni köper något nytt fram till den 20e april:) 

 

Den 20e april kommer Merkurius nämligen att backa in i Vädurens tecken igen, och fokus skiftar från materiella tillhörigheter till individuell mental upphetsning. Här blir det istället svårt att hålla tillbaka förvirringen, inte gå in i konflikter, och inte hoppa till egna slutsatser som inte har anknytning till verklighet. Ta det därför lugnt med hur ni uttrycker era åsikter och tankar från 20e april - 3e maj. Vänd istället denna energi till att reda ut allehanda papper, fakturor och sådant som hör ekonomin till. Merkurius ska trots allt tillbaks till Oxen inom kort.

 

Merkurius retrograd passerar och påverkar givetvis alla individuellt, och ovanstående är övergripande rekommendationer. Ni som kommer att känna av och påverkas mest av Merkurius retrograd är ni som har planeter i början av Oxen, Jungfrun, Stenbocken och Skorpionen. Notera att det jag menar med "början" är 1-10 graden av respektive tecken. 

 

Ni som har planeter i slutet av (25-30 graden) av Väduren, Lejonet, Skytten, och Vågen blir också påverkad under denna period.

 

Titta också på vilket hus retrograd Merkurius rör sig igenom. Det är rimligt att tro att Merkurius bekymmer faller ut i den delen av livet som det huset styr, samt vart du bör lägga fokus på att fixa runt och re-organisera under denna period. 

 

Om Merkurius retrograd hamnar i ditt första hus så är det läge att raffinera sättet du projicerar dig själv på ut mot världen. Det kan gälla både fysiskt, konkret utseende men också ditt sätt att uppleva ditt yttre på, och din bild av dig själv. Uppdatera din image, ditt yttre jag genom att sortera ut allt gammalt skit i garderoben och skohyllan till exempel. 

 

I andra huset är det dubbelfokus på materiella tillhörigheter, så här har jag inget annat råd att ge än att faktiskt se över vad tusan man har samlat på sig under årens gång och se till att bli av med det som inte längre är nödvändigt. Här ska du ABSOLUT INTE skriva under några avtal eller köpa något stort, typ lägenhet eller allt över 5 000 kronor. Var försiktig med det. Se också över ditt sparande här, har du verkligen en plan för att lägga undan pengar för din egen säkerhet framåt? Fundera på det, och se över dina pengar.

 

I tredje huset är Merkurius stark och här är det dubbelrisk för all typ av kommunikationsfel. Var därför försiktig omkring dina vänner och nära, speciellt när Merkurius rör sig i Väduren igen. Väldigt lätt att spåra ut i en konflikt då, speciellt med syskon. Här kan det behöva reflekterar och rensas bland hur mycket tid du lägger ner på sociala kommunikationsmedel och tjattrande med vänner och bekanta. Ger det dig verkligen någonting? Här kan alla också börjar tvivla på sina positioner i er vänkrets. Någon kommer inte till tals, medan någon blir ständigt missförstådd under denna period.

 

I fjärde huset börjar Merkurius spöka i ditt hem, i din egna familj och trygga vrå. Det kan handla om gräl och gnäll kring vem som har rätt till vad hemma och speciellt syskon som styrs av Merkurius tenderar att hamna i missförstånd med varandra. Tankar kring vart man bor, hur man ska bo och vad man har råd med för boende dyker ofta upp under denna period. Mycket reflektion bör röra din egen familj och roller i den, samt ert hem.

 

I femte huset rör Merkurius allehanda saker som rör kreativitet och olika typer av roliga saker. Här kan du känna att du inte får någon ny inspiration i dina hobbies eller projekt. Lugn i båten, det är så det ska vara. Vänd tillbaka till det som du har skapat förut och gå igenom det som du redan har. Detta hur kan också röra barn, och missförstånd hos barnen eller att de har svårt att uttrycka sina tankar i ord.

 

I sjätte huset rör Merkurius alla dagliga rutiner, ditt arbetsliv och din hälsa. Se över hur du lever egentligen, vad har du för rutiner? Fundera på dina dåliga vanor. Hur organiserar du ditt dagliga jobb? Är det optimalt att jobba där du jobbar? Rikta tankarna åt dessa håll.

 

Sjunde huset rör förstås alla typer av relationer, men framför allt par-relationen, din partner, eller dit perfekta förhållande. Rensa upp bland er två, sätt er ner och prata, även om risken för missförstånd kan finnas så är det viktigt att dels rensa upp mellan er mentalt, men också om ni är sambos, där ni bor. 

 

I åttonde huset bör tankarna och fokus under denna period riktas mot finanser, kapital, budget, sparande och allt som rör pengar. Det kan vara aktier, fonder, försäkringar, etc. Rensa upp alla missförstånd där.

 

Nionde huset styr utbildning, kurser, utbildningsmaterial, böcker och hobbies av olika slag. Se över dessa frågor.

 

MC och 10e huset rör din karriär. Rikta "upprensningen" och reflektionen dit.

 

11e huset styr alla typer av grupperingar som du ingår i. Det kan röra styrelser, nätverk, hobbyverksamhet, kurser, och så lite som grupper på Facebook. Se över vad behöver vara kvar och vad kan ryka.

 

12e huset rör din personliga själ, din syn på värld, ditt spirituella jag. Ta dig tid att meditera och reda ut din egna mentala och spirituella vrå genom att fokusera inåt. Detta innebär konkret; sitt ner, var tyst och gör inget. Så får du se vilka tankar som dyker upp :)

 

Det var det för idag från paradiset, glad påsk!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  Lisa (Wednesday, 12 April 2017 19:05)

  Hej ! Om du vet Merkurius retrograd varför reser du ?? Bli förgiftad !! Tack för informationen . Hälsningar .

 • #2

  Sonya (Wednesday, 12 April 2017 20:58)

  Hejsan ! Stor tack för det , jag är så glad på din sida . Njut av din semester . Hälsningar

 • #3

  Fia (Thursday, 13 April 2017 19:00)

  Glad anka fina du ! Kram

 • #4

  Martin (Friday, 14 April 2017 20:33)

  Hej ! Du har inte berättat om man är född under fullmåne eller nymåne och andra månfaser ?? Vad hände i April andra halv leken ? Glad påsk

 • #5

  fia (Sunday, 16 April 2017 09:42)

  Hej ! Var prognos planeterna för vecka 16 !! Hur ser ut planeterna till nästa vecka ?

 • #6

  Lusia (Monday, 17 April 2017 09:10)

  Hej fina du ! När kommer du att skriva om veckoprognos ? Tack !

 • #7

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:45)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #8

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:26)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar