· 

Saturnus retrograd april-augusti 2017

Hej!

 

Nu är det dags att diskutera Saturnus retrograd.

 

Saturnus är retrograd sedan igår, den 6e april, och kommer vara så till 25e augusti detta år. Saturnus är retrograd under ca 4 månader varje år, och detta för att ge oss mer tid:) Förklarar mer vad det betyder nedan.

 

Saturnus retrograd kommer att beröra 21a-28e graden av Skyttens stjärnkonstellation denna vända. Har man planeter eller andra viktiga punkter i dessa grader så kommer man att känna av Saturnus retrograda period i allra högsta grad, och perioden 6e april- 25e augusti kommer överlag att vara en viktig milstolpe i livet, som öppnar upp för en ny fas i augusti 2017. Det behöver inte nödvändigtvis vara den trevligaste perioden, men i backspegeln som kommer ni att har lärt er en viktig läxa som förändrar ert liv för alltid. När jag skriver viktiga planeter/punkter så menar jag alltså Solen, Månen, Merkurius, Venus, Mars, Jupiter, Saturnus, ASC, DSC, IC eller MC. Om någon av dessa är i 21a-28e graden av Skytten i ditt horoskop så ska du läsa vidare med allra största uppmärksamhet.

 

Ni som har viktiga planeter/punkter i 21-28e graden av Lejonet eller Väduren tar emot trigoner från Saturnus och kommer också känna av retrograd Saturnus rejält, men mer som en drivande och positiv kraft, än omvälvande. Som en belöning för allt det hårda arbetet ni lagt in. Har ni inte levt som ni lär, eller borde ha gjort, så kan det mycket väl vara en otrevlig period också, men symboliserar oftast en lättare approach till sina responsibilities i livet. Det är lättare att vara ansvarsfull helt enkelt. Dvs, det ni tidigare redan hunnit med faller nu ut under denna period, och ger er en extra push vidare i livet. Nästa fas om man så vill, men framför allt vänder sig mot sådant som har varit. Man måste komma ihåg att när Saturnus är retrograd, så ser den till att man kan gå in i nästa fas, genom att avsluta alla lösa ändar från förr på olika sätt. På både trevliga och mindre trevliga sätt. Om du får trigonen så är det oftast på ett positivt, belönande sätt. Men det kommer att röra sådant som har frustrerat dig och som du har förträngt. Allt kommer upp till ytan nu.:)

 

Ni som har planeter i 21a-28e graden av Jungfrun eller Fiskarna kommer att ta emot kvadraturer och ha en utmanande period framför er, där ni tvingas in i röriga situationer som upptar alltför mycket av er tid, och som tvingar in er i att lösa problem som har pockat på er uppmärksamhet sedan hösten/årsskiftet.

 

Saturnus är generellt sett sedd som tidens fader och ansvarar kring hur vi fördelar vår tid, hur vi uppfattar tid, och ger oss läxa på läxa beroende på hur man använt tiden tidigare.  Säg så här, om du i många år lägger ner din tid på något som inte är rätt för dig, rökning till exempel. Då kommer en av Saturnus-transiterna som rör dina personliga planeter under livets gång falla ut som en läxa för tiden spenderad. När transit-Saturnus till exempel aspekterar ens Måne eller 6e huset (där hälsan ofta ligger), så insjuknar man av det som rökningen ger risk för. Och det är inte en fråga om för majoriteten av de som röker, utan en fråga om när. Som exempel. Saturnus ger bara tillbaks om vi fram till idag har gjort det som vi vet innerst inne att vi bör och inte bör göra. Så när Saturnus är retrograd så får man mer tid att förändra det som har varit och det som har skapats innan. Man får en round 2 för det som påbörjats helt enkelt.

 

Ni som har planeter/punkter i 21a-28e graden av Tvillingarna tar emot en opposition har också den typ av tuffare period framför er.

 

För att utnyttja denna period till fullo så ska man alltså inte hoppa på några nya projekt fram till augusti, utan försöka väva ihop det som har framför allt startats upp från början på detta år och sen-hösten 2016.

 

Våga tacka nej till nytt, och titta istället bakåt. Strukturera upp, reflektera, skapa processer och rutiner för det som redan finns men kanske inte funkar helt smärtfritt idag. Vad för nytt har kommit in i ditt liv sen början på detta år? Vad gjorde jag i höst och vad hände då? Fokusera på dessa saker och ämnen fram till den 21a augusti. Detta måtte göras innan vi träder in i en ny, stationär fas, då Saturnus vänder till hösten. Det här är en period som ger möjlighet till att re-organisera det som har varit ett frustations-moment under en längre period, även fast man inte vill. :) Sådant dit tankarna går, men som man aldrig hinner med eller lägger ner tid på. Nyckelregeln: inga nya uppstarter av något från och med idag till augusti! Inga nya projekt, inget. Bara det som har krävt er uppmärksamhet sen tidigare.

 

Om vi säger så här, alla nya förslag som innebär mer ansvar av något slag ska tackas nej till. Det kan absolut vara uppstarter nu också, jag menar, folk byter jobb och köper fastighet under april-augusti också. Men om något nytt sker eller förändrar ditt liv, ha med dig att det kommer kräva väldigt mycket från dig under denna period att kunna hantera denna förändring. Det kommer kräva tid, struktur, re-organisering och evig planering. Det kommer kännas tuffare än om det startas upp utanför denna period.

 

Det är alltså dags att lugna ner sig och se över det man hunnit med fram till nu, vända blicken bakåt. Vi har en mycket aktiv period bakom oss, där Vädurs-tecknet har varit mycket aktivt och lett till många nya saker och att man hoppar på det mesta som kommer i ens väg, utan minsta eftertanke. Nu är det alltså dags att se över vad man gett sig in i, selektera ut det viktigaste, och lägga ner tid och reflektion på det.

 

Lite kort, om Saturnus retrograd rör sig genom:

 

 • din ASC och 1a hus, så ska din tid gå enkom till dig själv och fokus på dig själv som person, ditt utseende, image och hur du framstår ut mot andra. Hur ser jag ut? Hur upplevs jag mot andra? Har jag gjort något för att förändra dessa frågor tidigare i år? Är det något som har gnagt på mig vad gäller dessa frågor?=

 

 • ditt 2a hus, så kommer denna retrograda period hjälpa dig att se över dina materiella tillgångar, ägodelar och frågor som rör tillhörigheter och pengar. Hur ser mitt kapital ut? Vad och hur mycket äger jag? Behöver jag sortera ut mina ägodelar? Behöver jag skapa se över mina utgifter?

 

 • ditt 3e hus handlar om att se över sina kontakter och sin sociala krets, samt också all form av kommunikationsvägar. Behöver du lägga ner så mycket tid på att vara online? Finns det människor som dränerar dig på energi i din umgängeskrets? Fokus kan också vara på dina syskon och kusiner, den typ av släktskap. Är det här en tid för att skriva och reflektera lite extra?

 

 • i ditt 4e hus rör Saturnus retrograd frågor kring din familjesituation, ditt hem, fastigheter, etc. Här ska du se över dina investeringar sen tidigare och strukturera upp dessa. Hur mycket tid lägger du ner på familjen? Vad har ni för traditioner hemma eller i ditt barnhem som du kan implementera nu? Vad händer hemma?

 

 • ditt 5e hus rör saker som du älskar och som skänker dig kärlek. Det kan vara kärleksrelationer, men också dina barn, samt diverse kreativa projekt och "roligheter". Sådant som du gärna spenderar fritiden på. Hur har du roligt? Hur kreativ är du? Vad har du gjort kring dessa frågor tidigare i år? Är det dags att fundera på vad du gör på fritiden? Hur mycket tid ägnar du åt barnen?

 

 • ditt 6e hus rör saker som din hälsa och dina vardagsrutiner. Har du implementerat någon ny rutin tidigare i år? Den kommer nu att cementeras. Nu blir det desto påtagligare hur du skött din hälsa tidigare, och du kommer att behöva fokusera på sättet du lever på i förhållande till ditt hälsotillstånd. Här kommer också ditt jobb att vara centralt och dina tankar återvänder ständigt till vad du ska fördriva tiden med professionellt. Mycket reflektioner kring jobb, men gör inga förändringar nu!

 

 • ditt 7e hus rör dina relationer. Det gäller arbetskamrater, livspartners, kärlek, etc. Vilka relationer är viktiga? Relationer som startades upp under årsskiftet kommer nu att kräva din tid. Starta inte upp några nya, detta är inte en tid för att inleda något nytt.

 

 • ditt 8e hus rör bl.a. dina finanser. Här kommer du tvingas att se över dina skulder och bli av med gammalt, innan du kan införskaffa nytt. 8e hus rör också förluster av olika slag, kanske något som du håller kärt återigen flyter upp till minnet? Eller så släpper du taget om något.

 

 • ditt 9e hus rör utbildning och resor av olika slag. Saturnus här kommer att slänga dig tillbaks mot saker som rör dessa två frågor. Kanske har du tänkt och planerat en resa som behöver nu ses över och konfirmeras?

 

 • MC och 10e huset rör frågor som rör din karriär i stort och din position i samhället, den du är professionellt och ditt "ansikte" utåt. Inga uppstarter jobbmässigt med andra ord! Fokusera på det som har irriterat dig på jobbet och försök åtgärda det, eller reda ut varför det irriterat dig.

 

 • 11e hus rör cirklar, kurser och grupper av olika slag. Dina hobbies och grupper du ingår i. Tankar kring vad du tidigare har velat ta tag i och lära dig kommer att dyka upp, eller så fortsätter du med något som du påbörjade vid årsskiftet.

 

 • 12e hus rör olika typer av spirituella frågor men handlar också om att släppa taget. Saturnus i 12e kommer hjälpa dig att komma över saker och sluta sörja, släppa och känna hopp på nytt. Men Saturnus kan också låsa in dig i tankarnas värld i 12 huset och du genomgår en djup spirituell förändring.

 

Det är som sagt en knepig och påtvingande period, här får vi inte riktigt välja vad vi gör, utan Saturnus tvingar oss in i det som är ofärdigt eller har legat latent sen tidigare. Skapar extra tid till oss att åtgärda det. Det kan handla om otrevliga räkningar eller skulder, människor som dyker upp och sådant som man har sopat under mattan, och hoppats ska försvinna. Nu är det dags att möta konsekvenserna av dina handlingar från tidigare i år.

 

Ett bra exempel från mitt eget liv är ett mejl som jag fick igår, dagen då Saturnus ställde sig retrograd. Jag påbörjade en teaterkurs under årsskiftet, som löper på till maj. Jag kom överens med ansvarig person om delbetalning från Februari, en gång per månad till maj. Sen har jag lite lätt bara "glömt bort det" och inte betalat för mig. Igår kom ett mejl, alltså FYRA månader in i kursen, men självklart dagen då Saturnus gick retrograd och i mejlet undrades vart pengarna är. Inte supertrevligt att behöva betala det i en klumpsumma nu, eller stå för att jag bara skitit i att betala, men nu får jag lära mig min läxa. Hade jag betalt så hade detta inte varit en issue just nu.

 

Så kan det vara :) Vilket hus går din Saturnus igenom nu?

 

Ta det lugnt, fokusera på det som har varit, lös det som har gnagt i er, och i augusti kommer vi stolt vända oss om, titta på det som vi har åstadkommit och med nyvunnen självrespekt och högt huvud påbörja ett nytt kapitel i livet. Bort med allt gammalt nu!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 5
 • #1

  Lars (Saturday, 08 April 2017 11:41)

  Hej Alexandra !
  Tack o lov att du mår bra , tack för detta . super duktig . Kram

 • #2

  Fatin (Saturday, 08 April 2017 17:04)

  Tack för det ! Jätte spännande !

 • #3

  Lara (Sunday, 09 April 2017 08:34)

  Hej ! på mitt horoskop , går transit Saturnus över 8 : huset är det jobbet !! Skuld och pengar !! Tack !

 • #4

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:46)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.

 • #5

  Diana Hanganut (Monday, 29 June 2020 00:27)

  När jag hittade Dr. Ogume, var jag i desperat behov av att föra tillbaka min exälskare. Han lämnade mig för en annan kvinna. Det hände så snabbt och jag hade inget att säga i situationen alls. Han dumpade mig bara efter 3 år utan förklaring. Jag kontaktar Dr. Ogume via hans kontakt och han berättade för mig vad jag behöver göra innan han kan hjälpa mig och jag gjorde vad han berättade för mig, efter att jag hade gett vad han ville, han kastade en kärlek för att hjälpa oss att komma tillbaka tillsammans. Strax efter att han gjorde sin förtrollning började min pojkvän att skicka mig igen och kände mig hemsk för det han gjorde mig igenom. Han sa att jag var den viktigaste personen i hans liv och det vet han nu. Vi flyttade in tillsammans och han var mer öppen för mig än tidigare och han började spendera mer tid med mig än tidigare. Ända sedan Dr Ogume hjälpte mig är min partner väldigt stabil, trogen och närmare mig än tidigare. Jag rekommenderar starkt Dr. Ogume till alla som behöver hjälp. E-post: ogumenspellcaster@gmail.com. du kan kontakta honom för något av följande problem:
  1) Kärleksformer
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässor
  4) Giftermål
  5) Bindande stav.
  6) Uppdelningar