· 

Helgprognos 31a Mars - 2a april 2017

Hej!

 

Första april imorgon!

 

Har ni tänkt att lura någon?=)

 

Jag glömde bort att Mars har 31 dagar, och trodde att det var idag. Ville ta in min chef på ett rum, och lura honom att jag säger upp mig. Han hade blivit förfärad, hehe. Men det får vänta till något annat år.:)

 

Här kommer en prognos för i helgen. Jag kommer att vara antigen mycket tillgänlig eller mycket otillgänlig i helgen, beroende på hur många som rycker i mig på Harmoni-Expo. Om förstnämnda, så blir det ett par inlägg, om inte så är jag åter på Måndag!

 

Idag, fredag, gör Merkurius sin sista dag i Väduren! Oturligt nog tycker jag! Inte för att det på något sätt är dåligt, men för att Väduren ger en sådan härlig känsla av att man fixar allt man vill här i livet. När Merkurius byter till Oxen så förändras våra tankar till dels ett mycket långsammare tempo, men vi också till att vi börjar prioritera annorlunda, och övertalar oss själva till att vi visst är värda att ta det lite lugnt och göra något trevligt framför något jobbigt. Oxar tenderar att röra på sig väldigt långsamt åt något håll, och det skapar ofta en fördröjning när det kommer till att bestämma sig för saker, och välja en specifik väg, ta beslut. Detta leder till att man står och stampar på samma ställer, i trygghetens vrå.

 

På den positiva sidan så blir det en väldigt bra period för alla typer att investeringar och inköp, samt arbete hemma. Det kan gälla din trädgård, din inredning, köp och sälj av möbler och saker du äger. Vi tenderar att få en bättre materiell status när Merkurius är i Oxen och det trillar in pengar lite här och var av olika anledningar. Detta gäller dock endast fram till 4e april, då Merkurius går retrograd. Då ska man INTE göra några stora köp. Vi kan dock också ha spenderarmössan på när Merkurius är i Oxen, och vill fylla på med saker vi äger, så se till att inte göra av med alltför mycket pengar.

 

Den här helgen är alltså bra för alla typ av inköp som du tänkt göra till hemmet. Åka till IKEA? Perfekt. Åka till Plantagen och inhandla inför vårens odling? Perfekt. Börjar bygga om altanen? Precis så. Ta det lugnt hemma i soffan i gott sällskap? Också bra. Vi kommer trots allt bli drivna mot njutning och lugn, så det blir svårt att kämpa emot den instinkten. Speciellt då Mars också håller sig i Oxen. Dock kommer Pluto att göra en fin trigon till Mars under helgen och ett par dagar framåt, vilket skapar en enorm viljestyrka och förmåga att röra sig framåt. Det är nu som vi är mycket säkra på vår sak, och inget kan rubba oss åt något håll. Använd Pluto-aspekten till att sakta, men mycket säkert, genomföra det du vill. Det kommer att gå sakta, men enkelt och du kommer också att njuta utav det. Även om Oxar tenderar att vara lite väl lata, så är det mycket duktiga hantverkare och kockar framför allt, och egentligen allt som rör fysiskt arbete kan Oxar utan problem genomföra och tar sig gärna för. Använd därför den energin i helgen till att göra det som behövs hemma. Men passa också på och njut av livet, det passar sig fint. :)

 

Månen håller sig i Tvillingarna under helgens gång, så njutning ska mixas med ny information och sällskap. Detta betyder; läsa en bok i soffan, äta midddag i gott sällskap, fika med vänner, etc.

 

Venus backar in i Fiskarna på Söndag-kväll, vilket tar udden av drivet och självsäkerheten och slänger oss tillbaka in i drömmarnas värld. Nu blir det härliga och lugna tider under hela nästa vecka hör ni :) Skönt va? Stressen varvas ner och hoppet är åter på banan.

 

Ni som har planeter i 1-10 graden av Oxen, Jungfrun och Stenbocken kommer att upleva en mycket stark mental verksamhet och styrka under helgen, då Merkurius gör trigoner med era planeter. Ni tar välavvägda beslut, känner trygghet i er själva och har en god planeringsförmåga.

 

Ha en trevlig Fredag nu, så hörs vi!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 4
 • #1

  Helena (Friday, 31 March 2017 14:13)

  Hej fina ! Jag så glad att vi har dig som bra astrolog , det saknas här i Sverige , bara de tror och tror inte , fan och fan inte , vad menar du och menar inte !! i alla fall tänkt fråga dig vad har din chef för stjärntecken eller ASC ! Tack för din prognos fina du .... Trevlig fredag för dig !

 • #2

  Alexandra Alvis (Friday, 31 March 2017 16:11)

  Hej Helena,

  tack för dina värmande ord. Vad menar du med "tror och tror inte, fan och fan inte, menar och menar inte?":) Hänger inte med.

  Min chef är Vädur, med en strålande stark Mars i Stenbocken som funkar finfint med min Mars i Jungfrun. Han är en klippa:) Vad hans ASC är vet jag inte, vi har inte diskuterat hans födelstid.

  Trevlig helg!

 • #3

  Helena (Friday, 31 March 2017 18:17)

  Ja, det är svårt att förstår mig vad menar jag med här "tror och tror inte, fan och fan inte, menar och menar inte?":) men tack för ditt svar ... Härligt ! Ja , Mars i Stenbocken
  Nyckelord: effektiv, envis, disciplinerad.
  Kraft och energi riktas mot prestation och för att uppnå konkreta resultat. Du är hårt arbetande och kan avstå från omedelbar komfort för att nå dina långsiktiga mål. Du lägger din tillit till dina egna ansträngningar och din uthållighet snarare än att ta chanser för kortvarig lycka. Det är inte stundens kickar du vill ha utan du vill nå bestående resultat. Du kan vara långsam i lärande, men din energi används väl. Du blir snabbt irriterad och är en envis ”kämpe” vid motstånd. Trevlig helg du med ....

 • #4

  Nils (Friday, 31 March 2017 20:38)

  Tack så mycket!� Jag uppskattar dina inlägg!