· 

Styrande planet: Svar

Hej!

 

Har ni haft en bra helg?

 

Min har varit strålande fin, det är alltid synd när man upptäcker hur snabbt det roliga tar slut. :)

 

Här kommer svar på era kartor!

 

Leta upp din egen födelsedag och läs vilka planeter är dina styrplaneter som egentligen lägger grunden för den du är på ett övergripligt plan, det är din grund-instinkt i detta liv.

 

Tjusningen med astrologi är bl.a. att man kan tolka saker helt separat från varandra och ge svar på mycket specifika frågor, men också ge en ganska bra överblick om man vet vad man letar efter. Jag har längst ner skrivit ihop vilka typer av instinkt varje planet representerar. Läs och ge gärna feedback på hur väl det stämmer in på dig. Denna teknik är en av mina favorittekniker att jobba med, den är väldigt tydlig.

 

Grundupplägget för tolkningen av sin styrande planet, är att den planeten är ens främsta instinkt, ens hjärtefråga om man så vill, den inre kärnan som är det grundlagret som driver resten av ditt horoskop vidare, ditt kall i livet som du måste leva ut. Se mina beskrivningar som prototyper för vilken typ av personlighet som är din grund. När man motarbetar sina grundinstinkter och inte få utlopp för dessa i den verklighet du lever i, det är då man blir olycklig och ofta, fysiskt sjuk. Så se din instinkt, din styrande planet (eller flera), som ditt kall i detta liv. Det är den gnagande inre rösten som hjälper dig att hitta din väg i livet, som ger dig totalt tillfredsställelse.

 

29.06.1963. 03.10 Stockholm

 

ASC i Kräftan

Solen i Kräftan

Månen i Vågen

Merkurius i Tvillingarna

Venus i Tvillingarna

Mars i Jungfrun

Jupiter i Vågen

 

ASC styrs av Månen, Solen styrs av Månen.

Månen styrs av Venus

Venus, Merkurius styrs av Merkurius

Mars styrs av Merkurius

Jupiter styrs av Mars

 

Härleder till mycket influenser av Merkurius, Månen och Venus som styrande.

 

22.02.1972, 01.34, Malmö.

 

ASC i Skorpionen

Sol i Fiskarna

Månen i Tvillingarna

Merkurius i Fiskarna

Venus i Väduren

Mars i Oxen

Jupiter i Stenbocken

 

ASC styrs av Pluto

Solen och Merkurius styrs av Neptunus

Månen styrs av Merkurius

Venus styrs av Mars

Mars styrs av Venus

Jupiter styrs av Saturnus

 

Starka influenser här är Neptunus och Mars/Venus relationen. Drömmare:)

 

6.02.1994. 11.40. Skövde

 

ASC i Kräftan

Solen i Vattumannen

Månen i Stenbocken

Merkurius i Fiskarna

Venus i Vattumannen

Mars i Vattumannen

Jupiter i Skorpionen

 

ASC styrs av Månen

Månen styrs av Saturnus

Saturnus styrs av Neptunus

Neptunus styrs av Saturnus

Solen, Venus och Mars styrs av Uranus

Jupiter styrs av Pluto

Pluto styrs av Pluto

Merkurius styrs av Neptunus

 

Starka influenser här är Uranus, Saturnus och Neptunus.

 

15.09.1973, 21.00, Uppsala

 

Solen i Jungfrun

Månen i Oxen

Merkurius i Vågen

Venus i Skorpionen

Mars i Oxen

Jupiter i Vattumannen

 

Solen styrs av Merkurius

Merkurius styrs av Venus (och Pluto)

Venus styrs av Pluto

Månen är hemma i Oxen

Pluto är hemma hos Venus

Mars styrs av Venus

Jupiter styrs av Uranus

 

Sammantaget en Venus/Pluto personlighet.

 

24.06.1967, 00.30, Göteborg

 

ASC i Oxen

Solen i Kräftan

Månen i Stenbocken

Merkurius i Kräftan

Venus i Lejonet

Mars i Vågen

Jupiter i Lejonet

 

ASC styrs av Venus

Venus styrs av Solen

Solen styrs av Månen

Månen styrs av Saturnus

Saturnus styrs av Mars

Mars styrs av Venus

Jupiter styrs av Solen

 

Ett bra exempel när man har lite av varje i horoskopet. Men centralt är förstås Venus och Solen.

 

ASC i Lejonet

Solen i Skytten

Månen i Jungfrun

Merkurius i Skytten

Venus i Vattumannen

Mars i Vågen 

Jupiter i Skorpionen

 

ASC styrs av Solen

Solen styrs av Jupiter

Jupiter styrs av Pluto

Pluto styrs av Venus

Venus styrs av Uranus

Uranus styrs av Jupiter

Månen styrs av Merkurius

Merkurius styrs av Jupiter

Mars styrs av Venus

 

Det mesta pekar tillbaks mot Jupiter, och lite Venus.

 

ASC i Stenbocken

Solen i Lejonet

Månen i Vågen

Merkurius i Lejonet

Venus i Jungfrun

Mars i Skorpionen

Jupiter i Lejonet

 

ASC styrs av Saturnus

Saturnus styrs av Mars

Mars styrs av Pluto

Pluto styrs av Merkurius

Merkurius styrs av Solen

Solen är hemma

Jupiter styrs av Solen

Månen styrs av Venus

Venus styrs av Merkurius

 

Här är Solen mycket stark

 

Om din styrande planet är Solen så styrs din personlighet av ditt ego, ditt starka jag. Du håller dig borta från teman som på något vis begränsar din lysande inre kärna. Du tror inte på saker så som konservatism, begränsningar, regler, byråkrati, etc. Du har en stark inre eld som tillåter dig att röra dig framåt på ett självsäkert sätt, utan att ta hänsyn till andras regler och dogmer. Du vet nog faktiskt ofta bättre själv, och känner ett starkt inre kall att lita på dig själv. Det är människor som utan problem byter miljö, kanske jobbar med att resa runt en del. Ens jobb behöver vara utformat självständigt och utan kontroll ovanifrån. Du är mycket autonom, mycket optimistisk, med en stark tro på dig själv och din förmåga, och lever för dagen. Du är alltid förberedd att ta striden för individualismen och  människors rättigheter att få vara sig själva och leva sitt liv enligt eget veto. Du är revolutionären som står emot auktoritet som begränsar andras rätt till liv och val. Din och andras frihet till val är mycket viktig för dig, och hela världen är ditt hem. Välj gula färger, det gör dig gott och stödjer din syn på livet.

 

Om din styrande planet är Månen så är du en typ av person som förstår ditt eget "jag" i förhållande till din familj. Du är inte fullkomlig utan en konstellation av nära och kära. Din familj förstärker och skapar din upplevelse av dig själv. Du är super-föräldern, och ditt liv är onekligen dina barn eller den familj du skapat åt dig själv på något vis. Du är väktaren på tröskeln vad gäller din trygga vrå, ditt hem, din familj. Du föredrar ofta djupa blåa färger som är lugnets och trygghetens färg. Du kan dock vara både introvert och extrovert beroende på hur nära Månen är Solen i ditt horoskop. Din starkaste instinkt är att fortsätta ditt arv och skapa en dynasti, ett litet samhälle som består av din familj. Du lever för att yngla av dig kort och gott.

 

Om din styrande planet är Merkurius, så är du utforskaren. Du är en kreativ person som har som sina starkaste drag att vara påhittig, nyfiken och innovativ. Du söker ständigt svar mellan händelse och orsak och har en rätt så rationell approach till verkligheten, där allt hänger ihop. Du behöver förklara allting för dig själv och se samband i omgivningen och dig själv. Människor med styrande Merkurius har som instinkt att undersöka och upptäcka, bredda sina och andras kunskaper, fylla på med information och söka svar. Det här är människor som ofta inte bryr sig om det materiella till någon stor grad, och inte heller eftersöker någon stabilitet eller trygghet. Både din familj, dina tillgångar och till och med ibland ditt liv kan stå på spel till förmån för upptäckten och nyhetens behag. Du driver verkligheten framåt genom att alltid vara på jakt efter svar, och det är det enda viktiga. Din färg är den röda färgen, som är den aktiva och livsbejakande färgen. 

 

Om din styrande planet är Venus så är du den medkännande personen. Din karaktäristik är godhet, empati och förståelse för andra. Du är altruisten som vill alla väl, och förstår allas smärta på riktigt. Du vänder aldrig kinden till, om inte det gäller att hamna i konflikt, för då erbjuder du vänskap och diplomati istället. Andras smärta är värre än din egen, din egen smärta kostar ingenting i förhållande till andras. Du kan ofta må genuint och fysiskt dåligt vid åsyn av blod, olyckor och tragik. Din starkaste instinkt är att hjälpa andra och stå ut med smärta åt andra, för att de ska slippa. Du är Moder Teresa, idéell medarbetare, sjuksyster, du är harmonin och godheten som ofta kan saknas i världen. Din instinkt är att på något vis vara andra till lags, och hjälpa. Du är godheten personifierad, och din moral är hög. Din färg är alla typer av ljusa och framför allt vita färger, men också den blåa färgen. 

 

Om din styrande planet är Mars så är din instinkt att dominera. Du är född till ledare, född till att stå längst fram och se andra följa efter. Din karaktäristik är framför allt logiskt tänkande, självkritik och kritik överlag, förmåga att utröna det viktigaste och lägga en relevant plan framåt, se målet. Du är ansvarstagande, praktisk och vågad. Du har en inre styrka som driver dig till att alltid vara den som tar tag i saker, hoppar in först i konflikter och reder ut dessa, samt påvisar vägen framåt. Du prioriterar ofta en högt uppsatt position i karriären och du vet vad du vill ha, samt hur du tar dig dit. Du når också alltid dina mål eftersom du inte viker dig för något. Du är också tämligen egoistisk men accepterar de samhälleliga regler som finns, och anpassar ditt "game" utefter dessa. Du kan utan problem ta risker, men dessa är alltid noga uträknade och bedömda av dig själv. Du kan enkelt ta makt över andra, och ser ibland ner på "svaga" människor som inte uppvisar samma våghalsighet och risk som du gör. Du kan ofta "hoppa över" individen, och istället se nyttan för en större grupp, vilken kan få dig att framstå som osympatisk och "överkörande". Du är naturlig organisatör och ledare kort och gott. Din främsta instinkt är att dominera ditt liv och din väg, men kanske också andra människor. Dina färger är grönt och rött.

 

Om din styrande planet är Jupiter, så är din främsta instinkt stolthet. Du tål ingen form av orättvisor mot dig som individ och andra individer, oavsett vart den orättvisan kommer ifrån. Din instinkt är att få behålla din värdighet till vilket pris som helst. Här går det inte att kompromissa, din stolthet och din mänskliga värdighet får inte trampas på av andra. Du kommer aldrig gå ner på knä och be för ditt liv, och du har en tendens att titta på alla lite ovanifrån. Du vet nämligen alltid bäst, och du har förstått sammanhanget och vad objektiv rättvisa är. Du är riddaren som kommer till undsättning där orättvisan är, och du gör det på ett naturligt, orädd sätt. Du är inte heller särskilt intresserad av auktoriteter och ser ner på alla typer av begränsningar, individens frihet är ett mycket kärt ämne för dig. Dina färger är grått och grönt. Om din Jupiter står på en viktig punkt i horoskopet (ASC, DSC, IC eller MC) så blir du ofta "ledd" av ditt öde. Saker tenderar att ske i ditt liv utan att du har satt manken till och du följer troget och tryggt efter det som sker. Du vet innerst inne att allting kommer att ordna sig för dig. 

 

Om din styrande planet är Saturnus så är du försiktig, eftertänksam, ofta inställd att vara på din vakt och inte lita på andra. Du undviker risk, håller dig för dig själv och är väldigt stabil. Du behöver din trygghet, din rutin och din tid för att kunna analysera allt runtomkring. Din instinkt är att bygga upp något stabilt som sedan håller i många år, och som du inte tar avsteg ifrån. Du är mer orolig andra, ofta rädd för saker som utsätter dig för risk (exempelvis höjder, vatten och höga hastigheter). Din säkerhet och välmående är viktigare än att göra något roligt eller nytt. Du har lätt för att hålla ihop din familj och skydda den från alla faror och risker som finns där ute. Du är så sårbar som du tror och när du gör saker som inte känns helt bekväma så går du emot din grund-instinkt. Det finns ingen anledning att ge sig ut på äventyr och vara våghalsig för den sakens skull, det är inte din grej. Du bygger upp väggar som avskärmar dig från alla potentiella faror och din instinkt är att bygga upp ett säkerhetssystem som skyddar dig som individ och dina nära. Dina färger är grå eller grön. 

 

Om din styrande planet är Uranus så har du samma instinkt som Merkurius-typer har. Du är något av en motsats till Saturnus-instinkten, och går i stort i samma banor som Merkurius-personligheten, men medan Merkurius-typen utforskar för sig själv och sina intressen, samt ofta på en ytligt nivå, så utforskar du för hela mänskligheten. Din starkaste instinkt är att förstå och förklara på ett grundligt och djupt sätt som skapar röda trådar i det som vi kallar för verklighet. Att skapa det som inte funnits förut och ta till dig och förmedla ytterligare ett lager av förståelse och kunskap är din drivkraft. Du motsätter dig konventionalism, ser igenom samhällsstrukturer och skrattar inombords åt alla regler som människan har hittat på. Medan Saturnus-personlighet tacksamt använder reglerna för att bygga upp sin egen borg, så bryter du ner dessa för att påvisa andra sätt att förstå världen på. Du måste upptäcka, utforska och gå på djupet i ett eller flera ämnen, få nya idéer som blixtnedslag från himlen och ständigt bygga på din förståelse om verkligheten för att nå din nöjdhet i livet. 

 

Om din styrande planet är Neptunus så har du samma typ av altruistisk instinkt som Venus-personligheten har. Här kan den dock också falla ut på ett självömkande och drömmande sätt. Här måste du tillåta dig själv att drömma fritt och skapa den fantasivärld du behöver för att må bra. Du drar ofta tillbaks till fantasins världen och nackdelen är att du aldrig bygger upp något reellt, och står kvar sist av alla utan att ha åstadkommit något. Du får ont av den ondskan som finns i våra liv och den strukturen som människan har byggt upp. Du är typen "tjuren Ferdinand" och hoppas ständigt på en förändring till en mer rättvis och snäll värld. Din instinkt är att drömma om och skapa en bättre verklighet åt andra, som inte kräver någon målorienterad prestation, och som inte är driven av framgång, pengar och status.

 

Om din styrande planet är Pluto, så har du samma typ av instinkt som Mars-personligheten har. Du gillar att dominera och vet precis vad du sysslar med, till den grad att du driver in alla runtomkring dig i emotionell labilitet, av ditt självsäkra och påträngande sätt. Du har långt innan alla andra tänkt ut en plan, och tar massvis med omvägar för att nå den, men du kommer att komma dit. Din instinkt är att få göra saker på det sätt som du själv vill, och du är också intresserad av att förstå mänsklig verklighet, men snarare genom känslor och det undermedvetna, till skillnad från den direkthet som Mars-typer har. Du använder dock ofta andra känslor för att nå dina egna mål. 

 

Det var det för ikväll! Puh, det här var omfattande hör ni, nu är jag helt dränerad på energi, så nu är det dags att bädda ner sig. :)

 

P.S. Jag kommer inte att ta emot fler förfrågan om tolkningar vad gäller "styrande planet" efter att detta inlägget publiceras. Det är lite först till kvarn i dessa lägen. 

 

Trevlig kväll! 

Write a comment

Comments: 9
 • #1

  Sara (Sunday, 26 March 2017 23:36)

  15.09.1973, 21.00, Uppsala

  Solen i Jungfrun
  Månen i Oxen
  Merkurius i Vågen
  Venus i Skorpionen
  Mars i Oxen
  Jupiter i Vattumannen

  Solen styrs av Merkurius
  Merkurius styrs av Venus (och Pluto)
  Venus styrs av Pluto
  Månen är hemma i Oxen
  Pluto är hemma hos Venus
  Mars styrs av Venus
  Jupiter styrs av Uranus

  Sammantaget en Venus/Pluto personlighet.

  Tack för ditt svar men varför Merkurius styrs av Venus (och Pluto) !! Lite fel här Merkurius i vågen så Venus bara eller ? Det ska bli Venus med Merkurius Personlighet . Tack !

 • #2

  Alexandra Alvis (Monday, 27 March 2017 09:04)

  Hej Sara,

  i ditt fall så står Pluto i en exakt konjunktion med Merkurius i Vågen, båda styrs av Venus, men Merkurius styrs också av Pluto i detta fall. En sådan exakt konjunktion är en ganska avgörande faktor. Notera också här Plutos och Venus relation, där Venus och Pluto har ett gemensamt utbyte. Venus är hemma hos Pluto i Skorpionen och Pluto är hemma hos Venus i Vågen, det är alltid av vikt om planeter är "hemma hos varandra". Pluto dyker upp lite väl många gånger för att inte tas i beaktan helt enkelt:) Tänk så här; i ditt horoskop är Venus mest framträdande styrare, som i sin tur styrs av Pluto. Hoppas du förstår vad jag menar.

  Mvh, astrologen.

 • #3

  Linda (Monday, 27 March 2017 10:44)

  Hej varför fick inte jag svar :(
  Kramar

 • #4

  Linda (Monday, 27 March 2017 10:48)

  Förresten de gör inget Alexandra jag vet och har min karta såg jag nu :)
  Läser dina tolkningar.
  Ha en fin dag!

 • #5

  Alex (Monday, 27 March 2017 13:59)

  Varför du fick inget svar Linda !! Vad menar att dem gör inget !! Tack !

 • #6

  Linda (Monday, 27 March 2017 20:13)

  Var inne på din sidan nu på datorn ist för på mobilen och såg då att du skrivit mitt, såg det inte innan idag då min födelsedata och tid inte står med.
  Tack så mycket Alexandra

 • #7

  Sara (Tuesday, 28 March 2017 10:37)

  Heeeeeej ! Ja , jag förstår , som du sagt det tar lite tid tills kommer in i hjärnan .Tack ! Kram

 • #8

  Lilian (Tuesday, 28 March 2017 10:42)

  6.02.1994. 11.40. Skövde ... Tack så mycket ! Det stämmer jätte bra ! Härligt ! Linda bli inte sur Alexandra hon är snäll så du kommer bli glad . Kram

 • #9

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:48)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.