· 

Styrande planet i horoskopet

Idag tänkte jag ta upp ett tema som nog vanligtvis ses som lite överkurs, men som jag tycker bör ingå i alla "grunder" när man börjar tolka sitt horoskop.

 

Att tolka horoskop handlar om att kunna bedöma vad som framträder starkast och är således ledande hos horoskopets ägare.

 

Alla planeter, grader, stjärnkonstellationer, aspekter, asteroider, hus, fixerade stjärnor, etc kan inte tas i beaktan som lika viktiga och tolkas därefter. Alla vi har vissa saker i våra horoskop som styr oss till större del än andra. Det är ofta starka eller svaga planeter som mottar många aspekter eller gör många aspekter och skapar figurer i horoskopet. Det är ofta planeter som hamnar på punkter så som ASC, IC, MC eller DSC. Det är ofta aspekter som står i en exakt grad, och inte gör för stort avstånd två punkter emellan.

 

Men hur väljer man den absolut viktigaste och mest styrande faktorn? Jo, genom noggrant analytiskt arbete kan man härleda sitt horoskop till en eller två planeter som styr över hela kartan, och påvisar den övergripande personligheten. Alla har inte en eller två planeter, utan flera som styr de, och det ska vi också prata om.

 

Jag ger ett exempel på hur man göra dett arbete, så kan ni försöka testa med era egna kartor. Däremot vill jag gärna hjälpa er med det, så om du vill veta vilken din styrande planet är, skriv ditt födelsedatum, födelsetid och födelsplats i kommentarerna, så tar vi svaren i dagarna, så får ni också se hur man jobbar med att ta fram sin styrande planet.

 

I teorin går det till som så att man tittar på i vilket tecken en planet är och vilken planet som styr tecknet som planeten är i. I nästa steg tittar man på planeten som styr förstnämnda tecknet och vart det i sin tur befinner sig i horoskopet, samt i vilket tecken det är, etc. Det blir som en kedja som leder en till ett fåtal styrare.

 

Exempel på en karta:

 

Sol i Skorpionen

Måne i Stenbocken

Merkurius i Skytten

Venus i Skytten

Mars i Tvillingarna

Jupiter i Lejonet

 

Skorpionen styrs av Pluto, således är Solen hemma hos Pluto.

Pluto är i Skorpionen, hemma hos sig själv.

Stenbocken styrs av Saturnus, således är Månen hemma hos Saturnus.

Saturnus är i Stenbocken, hemma hos sig själv.

Skytten styrs av Jupiter, således är Venus och Merkurius hemma hos Jupiter.

Jupiter är i Lejonet, är hemma hos Solen som styr Lejonets tecken.

Mars är Tvillingarna, som styrs av Merkurius, Merkurius som nämnt ovan är i Skytten, styrt av Jupiter.

 

Personen som har horoskopet har alltså starka influenser av Pluto, Saturnus och Jupiter i sitt horoskop (personliga planeter är i tecken som styrs av dessa planeter), varpå man bedömer den personen temperament och personlighet bestå av dessa planeters kvalifikationer.

 

Det är ganska knepigt i början att hålla på så här, tills man lär sig exakt vilket stjärntecken som styrs av vilken planet och hur väl planeter i det tecknet mår där.

 

Det tog mig ca ett halvår att besmätra detta fullt ut, därför hjälper jag gärna er!

 

Kommentera som sagt med dina födelsedata så reder vi ut alla svar under helgen. :)

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.