· 

Styrande planet i horoskopet

Idag tänkte jag ta upp ett tema som nog vanligtvis ses som lite överkurs, men som jag tycker bör ingå i alla "grunder" när man börjar tolka sitt horoskop.

 

Att tolka horoskop handlar om att kunna bedöma vad som framträder starkast och är således ledande hos horoskopets ägare.

 

Alla planeter, grader, stjärnkonstellationer, aspekter, asteroider, hus, fixerade stjärnor, etc kan inte tas i beaktan som lika viktiga och tolkas därefter. Alla vi har vissa saker i våra horoskop som styr oss till större del än andra. Det är ofta starka eller svaga planeter som mottar många aspekter eller gör många aspekter och skapar figurer i horoskopet. Det är ofta planeter som hamnar på punkter så som ASC, IC, MC eller DSC. Det är ofta aspekter som står i en exakt grad, och inte gör för stort avstånd två punkter emellan.

 

Men hur väljer man den absolut viktigaste och mest styrande faktorn? Jo, genom noggrant analytiskt arbete kan man härleda sitt horoskop till en eller två planeter som styr över hela kartan, och påvisar den övergripande personligheten. Alla har inte en eller två planeter, utan flera som styr de, och det ska vi också prata om.

 

Jag ger ett exempel på hur man göra dett arbete, så kan ni försöka testa med era egna kartor. Däremot vill jag gärna hjälpa er med det, så om du vill veta vilken din styrande planet är, skriv ditt födelsedatum, födelsetid och födelsplats i kommentarerna, så tar vi svaren i dagarna, så får ni också se hur man jobbar med att ta fram sin styrande planet.

 

I teorin går det till som så att man tittar på i vilket tecken en planet är och vilken planet som styr tecknet som planeten är i. I nästa steg tittar man på planeten som styr förstnämnda tecknet och vart det i sin tur befinner sig i horoskopet, samt i vilket tecken det är, etc. Det blir som en kedja som leder en till ett fåtal styrare.

 

Exempel på en karta:

 

Sol i Skorpionen

Måne i Stenbocken

Merkurius i Skytten

Venus i Skytten

Mars i Tvillingarna

Jupiter i Lejonet

 

Skorpionen styrs av Pluto, således är Solen hemma hos Pluto.

Pluto är i Skorpionen, hemma hos sig själv.

Stenbocken styrs av Saturnus, således är Månen hemma hos Saturnus.

Saturnus är i Stenbocken, hemma hos sig själv.

Skytten styrs av Jupiter, således är Venus och Merkurius hemma hos Jupiter.

Jupiter är i Lejonet, är hemma hos Solen som styr Lejonets tecken.

Mars är Tvillingarna, som styrs av Merkurius, Merkurius som nämnt ovan är i Skytten, styrt av Jupiter.

 

Personen som har horoskopet har alltså starka influenser av Pluto, Saturnus och Jupiter i sitt horoskop (personliga planeter är i tecken som styrs av dessa planeter), varpå man bedömer den personen temperament och personlighet bestå av dessa planeters kvalifikationer.

 

Det är ganska knepigt i början att hålla på så här, tills man lär sig exakt vilket stjärntecken som styrs av vilken planet och hur väl planeter i det tecknet mår där.

 

Det tog mig ca ett halvår att besmätra detta fullt ut, därför hjälper jag gärna er!

 

Kommentera som sagt med dina födelsedata så reder vi ut alla svar under helgen. :)

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 14
 • #1

  Lilian (Friday, 24 March 2017 11:49)

  Hej ! Jag är född den 6.2.1994 kl. 11:40 Skövde . Tack !

 • #2

  Lara (Friday, 24 March 2017 12:08)

  Hejsan ! Fin sida med astrologi , jag tycker om astrologi ... Född 22.2.1972 01:34 Malmö . Tack snälla .

 • #3

  Sara (Friday, 24 March 2017)

  Hej ! Jätte bra , jag vill veta också ... Jag är född den 15.9.1973 kl.21:00 i Uppsala . Tack snälla .

 • #4

  Sven (Saturday, 25 March 2017 08:41)

  Godmorgon !
  Hoppas allt väl med dig och vill veta styrande planer på mitt horoskop 24.6.1967 tid 00:30 Göteborg . Tack ! Ha det en underbar helg .

 • #5

  Linda (Saturday, 25 March 2017 23:27)

  Hej :) jag är född i Helsingborg den 16/12-1981 kl 19:37
  TACK för att du är du, och din otroligt inspirerande blogg.
  Vårliga Kramar
  Linda

 • #6

  Karina (Sunday, 26 March 2017 08:45)

  Hej ! Nymåne imorgon kan du berätta om det . Tack !

 • #7

  Mattias (Sunday, 26 March 2017 12:59)

  Född 10.8.1967 kl.17:00 till 17:05 i Budapest . Styrande planet och vad du kan se tack så mycket !

 • #8

  Camilla (Sunday, 06 January 2019 07:28)

  19670330 kl 11.14 i Karlstad. Skulle vilja veta vilken planet jag har i mitt stjärntecken.

 • #9

  Vanesss (Tuesday, 19 November 2019 07:20)

  Tack så mycket! Väldigt intressant!

  Jag är född i Recife-Brasilien 1985-06-15 kl: 22:35

 • #10

  Esther (Sunday, 24 November 2019 23:44)

  He, jag är född 8/3/1972 i Eskilstuna klockan 12:28.

 • #11

  Camilla (Wednesday, 04 December 2019 20:01)

  Hej! Jag är född 780922 kl. 14:14 i Stockholm

 • #12

  Marie (Sunday, 19 January 2020 10:15)

  Hej och tack för en fin sida.
  Jag är född 19560901 kl 9.00 i Trollhättan.
  Vill veta vilka planeter som styr mest i mitt horoskop.

 • #13

  Annamaria (Sunday, 26 January 2020 22:10)

  Hej!
  Jag är född 12 juni 1957 i Örebro. Kl 20.15.
  Jag undrar vilka planeter som styr mest i min karta.
  Tack på förhand!
  Hälsningar från Annamaria

 • #14

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:48)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.