· 

Svar på frågor 23e Mars 2017

God dag!

 

Åh vilka vårkänslor man sitter på! Härligt att känna denna livsglädje. Helt säker på att solljuset är avgörande, men misstänker också att alla planeter i Väduren har sitt att säga till om :)

 

Tänkte idag lyfta lite av era frågor och funderingar. Om jag inte svarar på något (jag ser allt:)), så beror det på två saker:

 

den första är att det inte rör astrologi och inte är intressant för en större publik.

 

den andra är att det rör astrologi, men berör ett så pass begränsat ämne i era personliga horoskop att det inte är intressant att diskutera i stora sammanhang. Jag kommer alltid att hänvisa till att boka en horoskoptolkning, hos mig eller andra astrologer. Det finns få enstaka svar man kan ge som ger en rättvis och sann bild av era personliga horoskop.

 

Med det sagt!

 

Maria (Monday, 20 March 2017 18:42)

Hej Alexandra ! Kan du berätta om män & kvinnor som är vädur tecken , finns skillnad mellan de tre dekans väduren ? Tack så mycket för veckoprognos . Hälsningar Maria

 

Hej Maria,

 

män och kvinnor som har planeter i Väduren uttrycker den energin på liknande sätt, men den energin är en typisk manlig energi, vilket innebär att män har närmre till den och har lättare för att bli "accepterade" i samhället som den framåt och drivna personen som Vädurar är. Kvinnor blir tyvärr missförstådda för sin vilja att vara först, vinna och vara bättre än andra, och kan därför lättare hamna i konflikter med så stark och framåt energi. Det är ingen större skillnad på i vilken dekan planeten faller i, titta däremot på vilken grad det gäller och vad den representerar.

 

En bra riktlinje när man pratar om dekaner, är att 1-10 graden i varje tecken är dens "egen" dekan, 10-20 graden är det andra tecknet i Zodiaken i det elementet (Lejon i Vädurs fall), 20-30e graden är det sista tecknet i Zodiaken i det elementet (Skytten i Vädurs fall). Så ligger dina planeter i sista dekanen så får man en del inflytande från Skyttens tecken, men det är eld-energi som eld-energi. Om man tar ett annat tecken som exempel, så kan vi ta Vågen. Första dekanen är Vågens dekan, andra är Vattumannens dekan, tredje är Tvillingarnas dekan, etc vad gäller resten av stjärnkonstellationerna. Hoppas jag förklarade tydligt.

 

Thomas (Sunday, 19 March 2017 20:38)

Hej !
Jag har en fråga kan en astrolog veta om den här personen gillar bara killar och den här tjejen gillar bara tjejer finns tecken på det , kan man se på horoskopet till en person som tycker om samma kön ?? Är det Mars eller Venus som svag med solen eller månen !! Jag vet inte bara nyfiken . Har du förklaring ? Tack .. Hoppas på att få svar .

 

Hej Thomas, vilken bra fråga!

 

Det är ett intressant ämne som astrologer ofta diskuterar, tillsammans med tvillinghoroskop;) Generellt sett är horoskop könlösa, men vi uttrycker planeteriska energier i förhållande till den roll vi blir tilldelade när vi föds, vilket automatiskt blir man eller kvina. Bra exempel i svaret på frågan ovan ang män och kvinnor som Vädurar. När det kommer till sexualitet och vad man attraheras av så tittar vi på Mars och Venus. Det behöver inte alls handla om några svaga planeter. Min erfarenhet är att om en person har ett mycket starkt Merkurius-inflytande i kartan, så är den ofta attraherad av båda könen. Här pratar vi stark Merkurius i Tvillingarna eller Jungfrun eller många planeter i Jungfrun eller Tvillingarna. Vidare kan Mars ofta hamna i Vattumanen när man har lite udda och ovanliga attraktionspreferenser, samma kan gälla Vågar. Med det sagt, så är det sällan så svart-vitt som vi vill få det att verka när det kommer till sexualitet, så jag och andra astrologer kan inte ge ett entydigt svar vad gäller att direkt se om personen är gay eller inte i horoskopet.

 

Rasha (Sunday, 19 March 2017 20:29)

Hej !
Jag blir så glad varje gång när läser dina hela inlägget fantastisk men den 24.3 inte så bra dag eller ? Värmt hälsningar Rasha

 

Hej Rasha,

 

tack vad snällt:) Det blir långa inlägg, men hoppas att det väger upp att jag inte hinner skriva inlägg varje dag. Tycker inte alls att den 24e Mars är en dålig dag! Tvärtom, tillåt er själva att älska den ni är:)

 

Sandra (Sunday, 19 March 2017 18:22)

Hej underbar du ! Tack för detta uppskattar mycket ... När har du tid kan berätta om kiron så spännande tycker jag . ha en underbar kväll

 

Hej Sandra,

 

det gör jag gärna. Kom ihåg att Chiron inte är en avgörande faktor i ditt horoskop om inte den konjukterar någon personlig planet eller hörnpunkter i horoskopet. Håll utkik efter ett separat inlägg!

 

Olga (Tuesday, 21 March 2017 21:19)

Tack så hemsk mycket om detta underbar information men du har inte förklarat så mycket om Saturnus återkomst först och andra osv över sitt plats . Hälsningar Olga

 

Hej Olga,

 

jag tror inte att det är någon större skillnad på Saturnus återkomst första, andra eller tredje gången. Det handlar alltid om att rannsaka sitt liv och möta det man är orolig eller rädd för. Applicera det som står i Saturnus-inlägget på alla Saturnus-transiter.

 

Maria (Tuesday, 21 March 2017 21:41)

Hejsan ! En fråga ... Hur dejtar de olika tecknen? Kan jag få veta ? Tack så mycket för fantastisk sida ... Hälsningar Maria

 

Hej Maria,

 

ofta tittar man på Venus när man pratar om dejting. Jag har skrivit om Venus-placeringar här:

 

Venus i eldtecken

Venus i lufttecken

Venus i jordtecken

Venus i vattentecken

 

Läs gärna där:)

 

Carina (Tuesday, 21 March 2017 23:12)

Hej Alexandra !
Jag har Saturnus i väduren första huset tillsammans med kiron motsats Mars ? Vad har du för förklaring om det . Tack för fin post .

 

Hej Carina,

 

hur auktoritär är du?:) Har du hört att du har militär-tendeser och ger intrycket av att styra och ställa? För det är vad en Saturnus i Väduren i första huset gör, speciellt nära ASC. Det första intrycket du gör på människor är väldigt bestämt och kanske lite läskigt för många. I opposition till Mars i Vågen så är det din Saturnus som är starkast i detta sammanhang. Jag tror att den aspekten ofta ger otroliga perioder av aktivitet som sedan stängs av och du hamnar i totalt oförmåga att ta tag i någonting och kunna priotera det som ska göras. Mars i Vågen är svag och kan ha svårt att komma till skott och faktiskt påbörja något, därför kämpar du säkert med att sätta saker i handling under vissa perioder. Och det första intrycket du gör kan vara mycket starkare än vad du faktiskt upplever dig själv vara som. Se till att jämna ut dina "high" and "lows" och tro på din förmåga att utföra saker, den finns där!

 

Monica (Wednesday, 22 March 2017 10:51)

Hejsan !
Jag har Saturnus på 0 grader i fiskarna 180 grader mot chiron och 90 grader med pluto oj , Saturnus i 10 huset ? Vad kan du se för mig är det bra eller inte bra !! Hoppas att få svar av dig . Tack så mycket

 

Hej Monica,

 

det verkar inte som att din Saturnus aspekterar några av dina personliga planeter, varpå jag inte skulle lägga så enorm vikt vid just Saturnus. Saturnus i 10e huset eller nära MC ger ofta karriärshöjder av något slag, chefspositioner bl.a. och disciplin. Jobbar du med något ideellt eller något som hjälper andra?

 

Adea (Wednesday, 22 March 2017 11:45)

Hej Alexandra !
Jag tycker om din sida och du så duktig på astrologi , jag vill veta vad betyder Saturnus konj månen i mäns horoskop , och Saturnus konj månen i kvinnors horoskop . Måst finnas skillnad eller ? Ha det bra . Hälsningar Adea

 

Hej Adea,

 

visst är det skillnad. Om en man har Saturnus/Måne konjunktion (som kan vara ganska svår) så har den mannen troligtivs växt upp med en mycket sträng mamma, och projicerar därmed den bilden på kvinnor överlag. Han kan vara så sträng och begränsande kring kvinnor att dessa springer sin väg. Människor med Måne/Saturnus konjunktioner överlag har ofta väldigt mycket ritualer och vanor för sig, som behöver utföras nästan tvångsmässigt, speciellt i hemmet. Många kan också ha nära till depression, beroende på andra aspekter och positionen i stort. De flesta är dock väldigt disciplinerande och är något "långsamma", har en fördröjd reaktion ut mot omvärlden, mycket sakliga. Kvinnor med samma aspekt måste vara uppmärksamma på att lära sig att släppa kontrollen och inte vara en alltför stor påfrestning för sin omgivning, med sin pedantism och sin nästan militärliknande inställning till vardagen och hemmalivet. Slappna av är egentligen det bästa rådet jag har att ge till dem som har Saturnus/Måne konjunktioner i sitt horoskop, tillsammans med att tvinga sig själv att släppa kontrollen.

 

Återkommer ikväll med en helgprognos! Ha det gott vänner!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 3
 • #1

  Adea (Friday, 24 March 2017 08:12)

  Godmorgon fina du !
  Härligt ! Tack för ditt svar . Kram

 • #2

  Rasha (Friday, 24 March 2017 08:32)

  Tack så mycket !

 • #3

  Thomas (Saturday, 25 March 2017 00:02)

  Tack så mycket för fin svar av dig . Jag förstår .... Önskar dig en trevlig helg . Hälsningar Thomas