· 

Saturnus

Hej peeps! 

 

Hur mår ni? Härlig Tisdag?

 

Min har varit full av äventyr, och det är skönt att få slå sig ner hemma i sin egen soffa, sätta på lite musik och skriva ett inlägg till er!

 

Dagens tema är då den förskräckliga Saturnus! Många, inklusive mig själv i tidigare skeden, förknippar Saturnus med problem och olycka och visst bär den planeten med sig mindre trevlig och härlig energi, men å andra sidan är den minst lika nödvändig som allting annat som sker i våra liv. Ibland refereras den till som "den stora olycksbringaren" och "otur" i horoskop, men jag kan inte hålla med om det till 100%. Visst kan man ha en svår karta om Saturnus är mycket involverad, men oftast bär Saturnus inte med sig några yttre faktorer, utan allting sätter sig i hjärnan, precis som med det mesta i ditt eget horoskop. Det är din värld och din verklighet, men vad du väljer att göra med den är helt och hållet upp till dig.

 

Saturnus och Jupiter räknas som varandras motsatser i astrologi, och är egentligen de två första planeterna som hör till "yttre planeter" och inte beskriver delar av personligheten, utan ger snarare en övergripande funktion. Jupiter expanderar och förhöjer, öppnar upp dörrar och skapar möjligheter, bidrar till optimism och kanske lite väl övertro ibland. Saturnus ger istället kallduschar och begränsningar.

 

Om man har aspekter mellan sina personliga planeter (Sol, Måne, Merkurius, Venus, Mars) och Saturnus (speciellt konjunktioner) så bör man vara mer uppmärksam på Saturnus än annars i sitt eget horoskop. Det kan mycket väl peka på ett problemområde i horoskopet (hos mig finns till exempel en kvadratur mellan Saturnus och Venus, vilket har under livets gång skapat dålig självkänsla och även påverkat mina relationer).

 

Saturnus i konjunktioner med Sol, Merkurius, Måne, Mars eller Venus kan ibland ge svåra diagnoser som på något sätt saktar ner ens utveckling eller begränsar en. Två bra exempel från min erfarenhet är ett där en vän fick barn som föddes under en exakt konjunktion mellan Sol/Saturnus i Vågen, med en massa kvadraturer från andra planeter (Solen är dessutom svag i Vågen, men Saturnus är stark och har övertaget). Dottern föddes med en neurologisk skada som gör att hon ligger långt efter i utvecklingen och har idag ett stort handikapp, kan inte gå eller prata i jämförelse med sina jämnåriga. Ett annat exempel är en person som är en bekant som har väldigt allvarliga tvångssyndrom som driver henne till att knappt kunna lämna hemmet. Hon måste duscha exakt antal minuter, stänga av och på kranen flera gånger, låsa dörren 7 gånger, gå tillbaks och kolla på ugnen är avstängd, etc. Hon har en Måne/Saturnus konjunktion i sitt födelsehoroskop, vilket gör att Saturnus påverkar hennes vardag och framför allt henne i hemmet, där hon egentligen är låst. Symboliken är stark, då Månen styr ens hem och persona hemma.

 

Innan många av er börjar kommentera "jag har si och så i mitt horoskop KOMMER JAG ATT HA ETT HANDIKAPP" så vill jag att ni först kollar i vilka tecken dessa aspekter sker, samt hus, och om det finns andra aspekter till Saturnus relationen till den andra planeten. Få med det, så kan man ge ett tydligare svar. 

 

Andra erfarenhet av konjunktionen Saturnus/personliga planeter finns faktiskt i min familj. Det gäller konjunktionen Saturnus/Mars eller Venus. Det ger ofta nästan militärliknande inställning till både relationer och livet är stort. Människor med starka Saturnus ihop med sina planeter är så otroligt auktoritära, noggranna och pedantiska att det bli svårsmält för andra. Det är svårt att vinna en kamp mot någon som har starka Saturnus-aspekter i sitt horoskop, och det är också svåra personer att leva med, speciellt Venus/Saturnus förhållandet, då man är väldigt kall när det kommer till relationer. 

 

 

Saturnus styr över Stenbockens tecken och det allvaret och den disciplinen som Saturnus förmedlar finns ofta hos Stenbockar. Inga super-lättsamma människor.

 

Saturnus-transiter är ofta väldigt viktiga, dvs när transiterande Saturnus aspekterar någon av dina personliga punkter i horoskopet (ASC, MC, Sol, Måne, Mars, Venus, Merkurius) så är det bra att vara förberedd på det. När man pratar om Saturnus-återkomster så handlar det om att transiterande Saturnus gör en cykel i Zodiaken och återkommer till den punkten den var på när man föddes. Det är vad man kallar för 30-års krisen, som egentligen ofta infaller när man är mellan 28-29. Nästa gång det sker är 30 år senare, när man är  i 60-års åldern.

 

Kris behöver det inte alls vara, beroende på vart man är livet. Se det som ett tillfälle att rannsaka den väg i livet du tagit hittills och om den är rätt eller inte. Det Saturnus ger, det är klarhet och ett perspektiv på ens eget liv som man sällan har annars, på ett objektivt och kritiskt sätt. Vi människor är mycket duktiga på att övertala oss själva att allt är ok, att det är som det är, att det blir bättre, att det finns tid, att vi gör det vi gör just nu bara och att våra vanor inte är fullt så skadliga som de är, att vi inte alls är så ur form som vi är, eller att vi ser ut som vi gjorde för 20 år sen. Den försvarsmekanismen är mycket stark och viktig att ha för att kunna ta sig igenom nya perioder i livet som utav tvekan kan bringa både sorg och besvikelse. Så det Saturnus gör är att ta bort alla dessa försvarsmekanismer och ge oss kalldusch efter kalldusch. Insikterna om ens liv och väg i livet blir plötsligt smärtsamt kristallklara. Har man nått en del av sina mål och drömmar och är på väg åt det håll man vill, så blir Saturnus snarare än bekräftelse och rationell kyla som tvingar en att fortsätta på det spåret. Har man däremot INTE följt sitt hjärtas kall och ordnat upp sig för sig själv som man bör göra i 30-års åldern, så kan det bli en rejäl svacka. Saturnus visar de allra sämsta sidor hos en själv, precis som dessa är, och kan ofta sparka ner i en nedstämdhet eller ännu värre, en fullskalig depression.

 

När Saturnus ställer sig i kvadraturer och oppositioner till ens Sol och Måne så börjar men omvärdera sin egen persona och se alla sina negativa sidor. Därför är människor med Saturnus-aspekter i sin födelsekarta ofta mycket självkritiska och kan ofta ha dåligt självförtroende och vara sanna pessimister vad gäller sig själva och sin omgivning. Glädjedödare om man så vill :) Motsats till Jupiter-människor med andra ord! 

 

Transiterande Saturnus-aspekter till Venus eller ASC gör att man ofta omvärderar sitt utseende och sin image, man kan faktiskt gå ner i vikt rätt rejält när Saturnus är i farten. Saturnus aspekter mot Merkurius gör att man plötsligt besöks av tankar som är den onda djävulen på axeln som har slutat sockra och börjat dra fram allt negativt med en själv. Det är ofta tacksamma insikter som leder till en nykterhet vad gäller sig själv och också till förändring av sig själv. Det som kan kunde vifta bort tidigare som "det är sådan jag är" går inte att göra med Saturnus-aspekter.

 

Ett bra exempel från mitt liv är när Saturnus ställde sig i opposition till min Måne under nästan ett år under 2015/2016. Jag visste inte helt vad jag skulle förvänta mig av den aspekten men hade mycket farhågor kring sjukdomar (det gällde mitt 6e och 12e hus dessutom), min mammas hälsotillstånd och en massa drastiska saker. När jag väl kom ur transiten på andra sidan så såg jag det enda stora som den hade skapat under den perioden, och det är RÄDSLA. Saturnus bringade fram alla mina farhågor, gjorde mig uppmärksam på hur farlig världen är och hur liten och betydelselös mitt liv är i förhållande till den. Hur lätt det är att bli sjuk, råka ut för en olycka, etc. Under den perioden eskalerade min vilande flygrädsla till en nivå där jag vägrade att flyga under det året. Jag kunde sitta hemma och gråta för att jag var så ensam, Saturnus öppnade nämligen upp för tankar kring varför jag är ensam och varför ingen vill älska mig. Alla dessa tankar, hör ni ju, är inte alls trevliga och upplyftande. Men det var en nödvändig process för att komma ut på andra sidan, förändra det som jag inte var nöjd med, och landa i att jag är en person som är värd att älska, trots mina brister. Och inte särskilt flygrädd är jag längre :)

 

Saturnus är mycket övertygande och man får ta det för vad det är, obehagliga och ibland smärtsamma insikter om en själv och sitt liv. Men det går över:)

 

Det är vad Saturnus gör, den vaskar smutsig byk, men det sker endast i er hjärna. Så fort transiterande Saturnus gör aspekter till era personliga punkter i någon aspekt så får ni vara beredda på obehaglig klarhet i många fall. Gör Saturnus trigoner till era planeter så kan ni istället förvänta er en magnifik struktur och disciplin i allt ni tar er för. Nu får möjlighet att "chefa" och vara auktoritära utan att köra över andra. Mest känner man Saturnus-konjunktioner, kvadraturer och oppositioner. 

 

Jag har ännu inte varit med om min första Saturnus-återkomst (men det närmar sig!), så det ska bli spännande att se vad man åker på för period och hur tung den kan komma att vara. Men räkna med att det kan bli ganska tungt när ni har aspekter av Saturnus, det är den planetens funktion helt enkelt. 

 

Det spelar inte ENORM roll i vilket stjärntecken Saturnus faller i, men det är viktigt att bedöma hur stark planeten är. Saturnus är förstås stark i Vågen, Stenbocken och Väduren till exempel. Den är svag i Kräftan, Oxen, och Fiskarna. Men titta på allt som sker runtomkring Saturnus, framför allt vilka aspekter den gör till andra planeter i ert horoskop.

 

Hoppas det gav svar på era funderingar! 

 

Ställ gärna frågor:)

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 11
 • #1

  Fia (Tuesday, 21 March 2017 20:13)

  Hej fina du !
  Mycket bra text och förklaring , eftersom jag som intresserad av ditt horoskop så du får detta av mig ...
  Tr. Saturnus opp radix måne Exakt 20 Jan 2015, Exakt 8 Maj 2015, Exakt 18 Okt 2015
  Tr. Saturnus kvad radix solen Exakt 4 Juni 2015, Exakt 27 Sep 2015 .
  Tr. Saturnus kvad radix Mars Exakt 18 Jan 2016, Exakt 6 Jun 2016, Exakt 16 Okt 2016
  Tr. Saturnus sex radix Norra noden Exakt 9 Feb 2017, Exakt 3 Jun 2017, Exakt 8 Nov 2017

  För dem som har ingen aspekt med Saturnus med andra planeter så Saturnus föreslår eventuellt bristande stöd från fadersgestalten. Betoning på arbets prestation eller självdisciplin kan kompensera för inledande osäkerhet. utan Saturnus aspekt kan också föreslå intensifierat ambition, särskilt när det gäller Saturnus tecken och hus placering. Saturnus arbetar ensam på en horoskop tenderar att agera på ett mer ren och opåverkad sätt. Den praktiska, ansvarig sidan av Saturnus kommer att vara mycket märkbara i någon som har det utan aspekt även om detta kan begränsas till endast vissa områden i livet som Saturnus faktiskt påverkar i horoskop. Dessa människor kan vara mycket svårt på sig själva, men också kan vara mycket irrationell ibland också och du kommer inte riktigt vet var du står med någon med denna position. Det beror på andra områden i livet oberörd av Saturnus, kan de saknar den normala struktur som det ger, och så att de kan vara mer öppna för att leva livet på ett mycket mer kaotisk sätt. Det är möjligt i de mer svåra stunder i livet som denna person kommer att vara ganska hämmad och melankoli, och ändå vid andra tillfällen kommer det att finnas en öppenhet och ett behov av att experimentera. Tack !
 • #2

  Alexandra Alvis (Tuesday, 21 March 2017 20:32)

  Fia, tack så hemskt mycket för dit intresse av mitt horoskop, men mycket av det är otydligt och representerar inte riktigt de funktioner som Saturnus ofta levererar, speciellt sällan på egen hand. Och det måste jag få korrigera.

  Avsaknaden av en fadersgestalt stämmer i många fall, liksom melankoli och hämningar. Däremot håller jag inte med om att en oaspekterad Saturnus skulle ge någon större självdisciplin eller inflytande hos personen som har den. En planet måste aspektera andra planeter eller vara noterbar i ett stjärntecken som är starkt i horoskopet med mycket planeter i, för att kunna påverka en på person-nivå, och speciellt yttre planeter så som Saturnus, Uranus, i synnerhet Neptunus och Pluto.

  Med vissa undantag och det är om planeten är på kuspen av någon viktig punkt i horoskopet, ASC, DSC, IC eller MC, eller som sagt om den redan står i ett välfyllt hus eller tecken. Men inte om den är helt oaspekterad så bör den inte ge några karaktärsdrag så som självdisciplin och struktur. Kanske om man har mycket planeter i jordtecken annars:)

 • #3

  Fia (Tuesday, 21 March 2017 21:03)

  Alexandra , Du kan korrigera vad du vill :-). Energierna som Saturnus oaspekterad det stämmer jätte bra för många som känner till . Det finns inga aspekt med Saturnus planet , inte alls , Förklaring bli annorlunda som Saturnus gör bara aspekt med Mc eller Ic eller Asc special om Saturnus ligger vänster eller höger på huset och vilken grad !! Mycket spännande , Saturnus ligger på 8, 17,26 ännu mer problem med ansvarig på sitt horoskop . Ja , det kan ge fina Alexandra helt oaspekterad . Önskar dig en fin Kväll , vi ses i Stockholm snart

 • #4

  Olga (Tuesday, 21 March 2017 21:19)

  Tack så hemsk mycket om detta underbar information men du har inte förklarat så mycket om Saturnus återkomst först och andra osv över sitt plats . Hälsningar Olga

 • #5

  Maria (Tuesday, 21 March 2017 21:41)

  Hejsan ! En fråga ... Hur dejtar de olika tecknen? Kan jag få veta ? Tack så mycket för fantastisk sida ... Hälsningar Maria

 • #6

  Carina (Tuesday, 21 March 2017 23:12)

  Hej Alexandra !
  Jag har Saturnus i väduren första huset tillsammans med kiron motsats Mars ? Vad har du för förklaring om det . Tack för fin post .

 • #7

  Aron (Tuesday, 21 March 2017 23:18)

  Jo , jag har stället min fråga fick ingen svar , det var kärleks fråga till dig Alexandra :-). Spännande med Saturnus , jag har rört på mig lite men inte mycket . Hälsningar Aron

 • #8

  Anders (Wednesday, 22 March 2017 09:53)

  Godmorgon ! Jag har Saturnus i kräftan konj med Södra noden i andra huset ... Alltid handlar om min ekonomi och karma , det är tufft men det går . Tack för det ! Önskar dig en fin dag .

 • #9

  Monica (Wednesday, 22 March 2017 10:51)

  Hejsan !
  Jag har Saturnus på 0 grader i fiskarna 180 grader mot chiron och 90 grader med pluto oj , Saturnus i 10 huset ? Vad kan du se för mig är det bra eller inte bra !! Hoppas att få svar av dig . Tack så mycket .

 • #10

  Adea (Wednesday, 22 March 2017 11:45)

  Hej Alexandra !
  Jag tycker om din sida och du så duktig på astrologi , jag vill veta vad betyder Saturnus konj månen i mäns horoskop , och Saturnus konj månen i kvinnors horoskop . Måst finnas skillnad eller ? Ha det bra . Hälsningar Adea

 • #11

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:50)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.