· 

Veckoprognos 19e-23e Mars 2017

Oj, vilken helg hörni! Märks att världen har vaknat till.

 

Vilket väder vi har haft här i Stockholm! Som upplagt för äventyr utomhus, hoppas att ni fick er fair share av aktiviteter denna helg. Något jag märkte nu när Merkurius genomfört sin konjunktion med Venus är det har pratats mer om kärlek och kärleksrelationer.

 

Har ni märkt det?

 

Både på jobbet och med mina vänner privat, har kärleksfrågor på något vis varit centrala och intressanta att diskutera. Både dejting, relationer och allt som hör kärleken till. Inte så förvånande när Merkurius (ord) ställer sig så nära Venus (kärlek), då är det kärleken som är i tankarna och orden. :) 

 

Något annat som jag noterat under Venus period som retrograd, är det som jag själv och andra astrologer förutspått innan Venus gick retrograd. När planeter är i retrograd rörelse, så dyker ofta forna frågor upp som rör den planetens funktion. Så när Venus är retrograd dyker det ofta upp personer från ens förflutna, och framför allt ens kärleksförflutna. Det kan vara så enkelt som att man springer en av sina dåvarande på stan, fastän man inte hörts på lång tid. Det kan handla om gamla flammor som hör av sig och vill ses, eller andra "återvändare" som man lagt på minneshyllan och nu plötsligt behöver damma av.

 

Hur har det varit för er, några gamla kärleksteman på tapeten under helgen och veckan innan? :)

 

Tänkte idag ge en liten veckoprognos till er mina vänner, jag vet att den har efterfrågats på Söndagar och det är fullt rimligt att den ska komma ut då. Håller med. 

 

Mars har bonat in i sig Oxen och där kommer den vara verksam fram till 20e april, så ett tag är det kvar i praktikens natur. Just nu påverkas ni som har planeter i 1-15 graden av Oxen, Jungfrun, Stenbocken, Skorpionen, Lejonet och Vattumannen mest, mycket saker som ska genomföras kommande månad. Egentligen kan ni pusta ut i slutet på april. 

 

Imorgon är en stor dag hörrni! Solen byter nämligen till första graden av Väduren! Nu är våren här på riktigt, en riktig start av det som året har att bjuda på, de facto första dagen av 2017. Vet ni, nu kan vi glömma Fiskarnas energi nästan så gott som ett tag framåt. Nu står knappt några planeter där, och alla har istället samlat sig i Väduren. Jag kommer att skriva om Väduren som månadstecken i dagarna, men vi vet ju vid det här laget vad Väduren bjuder på. Massvis med energi, självförtroende, en stark vilja, och en massa uppstarter och aktivitet. Det är faktiskt en riktig stark mix tillsammans med Mars i Oxen, men det kommer att ryka ur våra öron ett par veckor framåt.

 

Vi närmar oss en Nymåne som kommer sker i Väduren om ca en vecka, som kommer att bli riktigt stark iom att det är den första för året. Därför är inte den kommande veckan särskilt bra för några uppstarter, utan snarare för avslut och avrundande. Solen står just nu och ett par dagar framåt i en kvadratur med Saturnus, som helt klart tillåter oss att skärpa till sig ordentligt, jobba på och stabilt och disciplinerat röra sig framåt och enträget avsluta det behövs. Det blir i synnerhet tydligt imorgon Måndag, hör ni. Månen är i konjunktion med Saturnus, i en kvadratur till Solen, så det kommer inte bli någon direkt mjukstart på veckan. Det mesta kommer dånande ramla ner på ert huvud imorgon bitti, men räds ej, ni har den energin som krävs för att ta er an det och lösa det som behöver lösas! Fokusera så mycket ni kan imorgon och lägg upp en plan för att ro i land ert arbete innan helgen kommer, det är fullt möjligt. Det blir nämligen en rejäl nystart under sista veckan i Mars, när den första Nymånen för detta år sker, i Väduren! Stort. Ingen återvändo efter det:)

 

Det är också ett par utmärkta dagar att lägga in en extra växel, och rida på morgondagens våg av hårt jobb och disciplin, eftersom Månen efter sin konjunktion med Saturnus, fortsätter genom Stenbockens tecken under Tisdagen och Onsdagen. Stenbocken styrs av Saturnus, så Månen håller sig i disciplinens och envishetens vagga halva denna vecka. Utmärkt tillfälle att ta i akt och strukturera upp den något röriga våren som vi börjat uppleva nu, som för många har nog en mycket högre växel än vad man är van vid. Känner ni att ni har tagit er vatten över huvudet med allt som ska göras? Jobba hårt och det kommer att belöna sig, oavsett vad det är ni sysslar med. Det går i synnerhet att få mycket gjort denna och nästa vecka, innan det kickas igång en extra växel i samband med Nymånen i Väduren i slutet av Mars. 

 

Ha fokus, återigen, på att avsluta saker denna vecka, sätta en grund för att kunna rivstarta nästa steg i ert liv under slutet på Mars/början på April, om två veckor. Det kommer att vara en avgörande period, för resten av detta år.

 

Två saker mot slutet av veckan och nästa helg. Dels börjar Solen närma sig en konjunktion med den retrograda Venus i Väduren, och dels så närmar sig Merkurius en konjunktion med Uranus i Väduren. Det är MYCKET energi via Väduren, och speciellt med ovan aspekter, så kan vi hamna i en fälla av att tro oss veta bättre än alla andra och inte heller backa på det för en sekund. Det kan leda till dels konflikter, dels mindre sympati för dig som person, men kan också påverka er sociala krets på ett sätt som inte går att reparera. Ok, så det viktigaste, är HÅLL TILLBAKA. Säg inte ALLT som dyker upp i tankarna, speciellt när Merkurius väl börjar agera i samspel med Uranus, på Fredag nästa vecka. När det gäller konjunktionen Venus/Sol på torsdag så kan jag bara gratulera till att ha fått tid och uppskattning till dig själv, samt helt klart mycket varmare inställning till din egna persona.

 

Venus/Sol aspekter talar ofta för kärlek till sig själv, speciellt när det kommer till konjunktioner. Så nästa helg ska du viga helt och hållet åt dig själv:) Även om det innefattar andra människor, så gör det som du tycker om och det som gynnar dig. Du kommer växa utav det. Kärleken till dig själv kommer att vara stor under andra halvan av veckan, och självsäkerheten är på topp. Riktigt trevlig aspekt, så njut utav den, men var försiktig med orden. 

 

Månen avslutar veckan med att befinna sig i Vattumannen under sen-torsdag och hela fredagen, halva lördagen. Bra dagar för att prata med andra människor, spåna på saker, njuta av något som utmanar dig mentalt. Så för att sammanfatta, första halva av veckan är det jobb, jobb, jobb och återigen lite mer jobb, oavsett vad det innebär för er, så vet ni nog vad som behövs göras. Slutet på veckan = tid till att älska dig ta hand om dig själv. 

 

Jag såg att någon efterfrågade en prognos för april, här har jag skrivit en sådan. Det man måste komma ihåg om april är att Merkurius kommer att gå retrograd 9e april - 5e maj, under vilken period man helst inte ska göra några stora köp eller ta stora beslut som rör stora summor pengar eller kräver att man skriver på avtal. Skriv helst inte på några avtal alls under denna period, speciellt gäller det beslut kring fastigheter. Så mitt svar på det du undrade om husköp, är att undvika signera av det under ovanstående period. Mer detaljerat i inlägget om april. 

 

Nästa fråga rörde när man ska klippa håret och inte, spännande tjejer!

 

Det är faktiskt ganska avgörande vart Månen är för olika aktiviteter. Oavsett vart Månen är i sin cykel (fallande, stigande, nymåne, fullmåne) så är det alltid ett säkert kort att klippa sig när Månen befinner sig i Lejonets, Vågens eller Jungfruns tecken. När man klipper sig när Månen är i Jungfruns tecken, OCH dessutom växande (alltså mellan Nymåne, fram till Fullmåne) så växer håret ofta tillbaka mycket snabbt och desto mer. Vill man istället ha volym och en tjock man så klipper man sig när Månen är i Lejonets tecken. Nästa gång det sker kommer att vara 4e-10e april. Alla dagar då är utmärkta för att hålla på med håret, ypperliga faktiskt. Dåliga dagar för att klippa sig i april, och alltid är när Månen befinner sig i Kräftan, Fiskarna eller Stenbocken, samt Väduren. Dessa dagar ska men helst inte tvätta håret ens. Dessa dagar närmst kommer att vara den 21a-29e Mars, samt 2a-4e april. också 17e-19e april. Låt håret vara helt då (om ni kan). 

 

Hoppas det var svar nog!

 

Ha en trevlig eftermiddag.

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 9
 • #1

  Moa (Sunday, 19 March 2017 17:59)

  Hej Alexandra !
  Hur går det för dig och din kärlek Alexandra !! Hur många gångar har varit kär och gick inte eller du är fri �Som jag ... Den här helgen var lite smak på kärlek men inte tillräckligt att bygga upp en relation . Tack fina du ...

 • #2

  Sandra (Sunday, 19 March 2017 18:22)

  Hej underbar du ! Tack för detta uppskattar mycket ... När har du tid kan berätta om kiron så spännande tycker jag . ha en underbar kväll

 • #3

  Lotta (Sunday, 19 March 2017 18:39)

  Super bra information . Super duktig Alexandra ! Jag är så glad :-).

 • #4

  Susi (Sunday, 19 March 2017 19:09)

  Tack så mycket för det . Ha det en jätte fin kväll

 • #5

  Irma (Sunday, 19 March 2017 19:32)

  Hejsan ! Spännande vecka framför oss . Hoppas att du hittar din kärlek Alexandra . Kram

 • #6

  Rasha (Sunday, 19 March 2017 20:29)

  Hej !
  Jag blir så glad varje gång när läser dina hela inlägget fantastisk men den 24.3 inte så bra dag eller ? Värmt hälsningar Rasha

 • #7

  Thomas (Sunday, 19 March 2017 20:38)

  Hej !
  Jag har en fråga kan en astrolog veta om den här personen gillar bara killar och den här tjejen gillar bara tjejer finns tecken på det , kan man se på horoskopet till en person som tycker om samma kön ?? Är det Mars eller Venus som svag med solen eller månen !! Jag vet inte bara nyfiken . Har du förklaring ? Tack .. Hoppas på att få svar .

 • #8

  Maria (Monday, 20 March 2017 18:42)

  Hej Alexandra ! Kan du berätta om män & kvinnor som är vädur tecken , finns skillnad mellan de tre dekans väduren ? Tack så mycket för veckoprognos . Hälsningar Maria

 • #9

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:50)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.