· 

Merkurius i Väduren

HEJ VÄNNER!

 

Hur mår ni?

 

Jag blev då tillbaka-slängd rakt in i livets enorma hets efter min lilla resa. Nu är det mycket som ska göras och utfärdas.

 

Idag är inte heller någon vanlig dag för idag är det min mammas födelsedag, hipp hipp hurra!

 

Min fantastiska mamma, som idag blev 47 år, ska ha en stor eloge för att ha varit min främsta stöttepelare och dragit oss ur det misäret som vi har varit i under våra år innan vi kom till Sverige. Hon ska ha en eloge för att ha varit så klok och förstående trots sin ringa ålder och avsaknaden av en fadersfigur i mitt liv. En eloge för att alltid ha strävat uppåt mot det bästa och för att hon skapade det livet jag lever idag, där jag är bekymmerslös både vad gäller pengar, trygghet och framtid. Allt har varit serverat för mig, till skillnad från min familj och mina föräldrar. Världens finaste, bästa och vackraste mamma, jag önskar dig minst 40 år till av hälsa, kärlek och lycka. Jag älskar dig. <3

 

Nu till något annat, mer relevant för er!

 

Vi har precis erfarit en transaktion av planeten Merkurius från Fiskarna till Väduren. Väduren är ett speciellt tecken på det sättet att det kickar igång alla cykler, det är det första tecknet i Zodiaken och allt börjar egentligen med Vädurens drivande energi, och slutar i det lugna samförståndet och mjukheten som Fiskarna erbjuder. Alla planettransaktioner från Fiskarna till Väduren signalerar en början, en ny cykel som ska leda oss in till det som resten av Zodiaken erbjuder. Därav är Solens inträde i Zodiaken den 20e mars också vårdagjämningen, när vi officiellt bjuder in våren och firar det hela. Som ni vet så börjar ju egentligen året den 20e Mars, inte den 1 Januari. Det är av anledningen att Solen har slutfört ett varv runt Zodiaken och således påbörjas ett nytt år, en ny cykel, varje år när Solen träder in i Väduren den 20e Mars. Såg att någon av er frågade kring just detta, och svaret är alltså att vårdagjämningen är relevant astrologiskt och astronomiskt sett, eftersom en ny cykel påbörjas, ett nytt solariskt år träder i kraft. Hoppas det var tydligt nog.

 

Så oavsett vilken planet som gör entre i Väduren, är det en ny början, en nystart för den planetens funktion. När Mars bytte till Väduren tidigare i år så var det starten för nya handlingar, uppstarten av nya projekt och planer, som alla ska träda i praktisk och verklig kraft, nu när Mars är i Oxen. När Venus bytte tecken till Väduren för någon månad sen så innebar det på många plan en ny cykel av kärlek och relationer. Det skulle inte förvåna mig om många av oss träffa någon ny person i vårt liv som är av avgörande betydelse, framför allt på kärleksfronten. 

 

Så nu när Merkurius träder in i Väduren blir det mer fart på vår tankestruktur och sätter vi resonerar kring våra liv, vårt jag och våra förfaranden här i livet. Man kan tro att Merkurius skulle kunna agera som en objektiv funktion (vilket man ofta tror att tankar kan vara), kanske någonstans att vi kan styra vårt tankesätt och sättet vi approcherar saker på rent mentalt, men så är det tyvärr inte. Oavsett hur mycket det pratas om att man kan styra sina tankar, så kan man bara göra det till viss del, inom den ramen för vad ens Merkurius erbjuder.

 

Jag kan ge ett exempel. Människor med Merkurius i eld-tecken är väldigt duktiga på att komma på nya saker, nya ord, nya idéer. Människor med Merkurius i luft-tecken är ofta likadana, men är också mycket duktiga på att härma accenter och anamma andra sätt att tala på som inte är deras egna. Detta är nästintill omöjligt för någon med en vatten eller jord-Merkurius. Om du har en jord-Merkurius, försök att komma på ett nytt ord som inte finns, som låter catchy, rimligt och beskrivande för ett föremål eller en idé, och inte likt något som redan existerar. Ni kommer finna det mycket svårt, precis som jag själv som är ägare till en Merkurius i Jungfrun.

 

DÄREMOT är jord-Merkurius mycket, mycket starka vad gäller att ta en hel hop av spretig information och formatera ner den i en tydlig plan för dagen, veckan eller månaden. Sättet vi tänker på och samlar och processar information på, är också sättet vi resonerar kring vårt eget liv och våra själv. Detta är anledningen till exempel till att vissa är låsta i specifika, ibland negativa tankemönster, som det är ytterst svårt att ta sig ur. Människor med en vatten-Merkurius kan INTE, inte få ont i själen av andras olycka, även fast de gärna hade sluppit att vara så mjuka och ofta också självömkande. Därför begränsas vi självklart i allra högsta grad av vår egen Merkurius-placering och dess styrka eller svaghet.

 

Transiterande Merkurius ger ofta någon form av skjuts till vår egna Merkurius-placering. Det är också en bra riktlinje att ha med sig när man tolkar transiter i förhållande till sitt eget horoskop. Transit-planeten påverkar samma planet i ditt födelsehoroskop i den största utsträckningen. Så pratar vi om transit-Venus, titta på din egen Venus i ditt födelsehoroskop.

 

Ok, så Merkurius inträde i Väduren signalerar en re-boot och ett "släpp" av de tankar och saker som har snurrat i era hjärnor det senaste året, faktiskt från den 19e Mars 2016. Vad som än försiggick i era huvuden då, har nu nått slutet på sin cykel, och förhoppningsvis fått något rimligt avslut eller lösning. Hur det än må vara, så kommer dessa tankar nu att släppas för gott och på något sätt har tagit ett steg ut från tankerummet till det verkliga livet, eller för att för alltid förkastats. Merkurius kommer att vara retrograd under en period i april, och gå från Oxen tillbaks in i Väduren en sväng, men det kommer inte att påverka att vi släpper eller förändrar många av de tankarna som vi hade under 2016. Tjusningen med planeter i Väduren är just att kunna börja om och ta nya omtag i ens eget liv. Så förvänta er inte att slafsa runt i gamla tankemönster och fundera på det som har varit, lite som man kan göra med en Merkurius i Fiskarna. Nu är tankarna spetsade på full fart framåt och det som komma skall! Vissa av er komma att överraska er själva med den beslutsamhet och självsäkerhet som ni plötsligt har när ni tänker på era planer och ert liv.

 

Eftersom Väduren kräver så pass mycket beslutsamhet från individer, så har vi på den dåliga sidan en praktiskt taget total oförmåga att förhandla kring och backa på sina beslut och tankar. Om någon inte håller med er, släpp det. Om någon försöker förändra det du beslutat dig för, släpp det. Försök inte att övertyga andra om era sätt och släpp människor som försöker övertyga er. Som tur är så bistår Väduren också med den starka självsäkerheten att bry sig mycket lite om andra människors åsikter om en själv och ens förfaranden. Förvänta er nya och friska fläktar som överraskar er, från ingen annan än er själva. Förvänta er en förhöjd tro på er själva och det som ni tagit er för! Förvänta er nya idéer, intressen och kanske kommer ni bli mer än överraskade av vad ert sinne levererar till er. Förvänta er hettade diskussioner och höga röster, för det är vad Merkurius i Väduren gärna gör. Vi producerar mycket mer än annars, rent mentalt, så det kan komma energi-bursts där man plötsligt får för sig att skriva den där novellen, ta sig an någon aktivitet som har med ordens kraft att göra, i skrift, i mun eller på andra sätt.

 

Ha i åtanke att inte kasta ur er allt ni tänker, vilket ofta Vädurar råkar ut för, och kan ses som både taktlösa, på snudd till elaka. Det behöver inte vara någon rak-sträcka från tanke till mun, även om det ibland väldigt gärna vill bli så. Håll tillbaka och ta en extra funderare på om du verkligen behöver säga det där.

 

Merkurius är ju dock den näst snabbaste planeten i vårt solsystem, så den kommer att hålla sig i Väduren i knappt två veckor. En frisk fläkt av nyhet och förändring är vad vi kan vänta oss! Svårast kommer stackars Vågar att ha det, vars energi är motsatsen till Vädurarnas. Lättast med sig kommer Vädurar, Lejon och Skyttar ha det.

 

Har du någon fråga? Ställ den gärna!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 10
 • #1

  Ines (Wednesday, 15 March 2017 20:30)

  Hej fina du !
  Super text och fantasisk förklaring .. Grattis på födelsedagen till din mamma! �❤���✌️ . Härligt !

 • #2

  Anders (Wednesday, 15 March 2017 20:49)

  Hej ! Mycket bra skrivit ! 5 star ***** . Grattis på födelsedagen ! Dina mamma är en underbra kvinna .

 • #3

  Nina (Thursday, 16 March 2017 09:17)

  Grattis till din mamma efterskott och föreskott och mellan skott . Vilken fin kunskap om astrologi du har . Hälsningar Nina

 • #4

  jokob (Thursday, 16 March 2017 11:45)

  Hej !
  Vilken fantastisk sida ... Jag är så stolt över dig . Tack ! Grattis din mamma hon är kärleksfull och lite envis men snäll .

 • #5

  Lotta (Thursday, 16 March 2017 19:41)

  Hej !
  Jag har Transiterande Merkurius till 12 : huset vad kan betyder tack !

 • #6

  Sara (Thursday, 16 March 2017 20:07)

  Hejsan !
  Jag har Pluto i 11 : huset kan du säga till mig vad betyder ? Är det problem med mina vänner eller ? Tack för fin blogg . / Sara

 • #7

  Olga (Thursday, 16 March 2017 21:13)

  Hej !
  Jag vill veta om Saturnus i skytten , jag har Saturnus i skytten så hur jobbet bli när Saturnus återkomst , ser skillnad mellan ålder 28 osv . Tack underbar du . Namaste Olga

 • #8

  Nils (Thursday, 16 March 2017 23:53)

  Hej Astrolog Alexandra !
  Kan du berätta för oss om part of fortune på horoskopet eller kallas lyckopunkten , jag har i skytten i 3: huset ? Jag vill veta om detta är du snäll om du kan !! Tack för underbar sida . Hälsningar Nils

 • #9

  SUSI (Friday, 17 March 2017 08:17)

  Godmorgon ! Hur ser ut planet energierna för idag och under helgen ? Tack . Önskar dig en fin fredag .

 • #10

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:50)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.