· 

Transit - Mars i Oxen

Hej!

 

Skriver från flygplanet, vilken fröjd att Norwegian har wi-fi ombord :) Jag är på väg till soliga Barcelona, för er som undrar! Jag försöker ofta att jobba borta, och reser bort så ofta jag kan. 

 

Idag tänkte jag skriva lite kring Mars i Oxen och hur den transiten faller ut för er som har planeter i Oxen. Transiten börjar gälla från och med idag. Mars är en ganska långsamt rörlig planet, och brukar hålla sig i ett och samma tecken i ca 6 veckor, vilket är en tämlig lång tid av en och samma energi.

 

Likadant är det denna gång och Mars byter till Tvillingarna den 20e april.

 

Mars är som bekant handlingens och påstridighetens planet, det är den inre viljan att vilja göra och utföra, vinna, ta sig igenom, sätta saker i direkt görande och utbytet kommer när man har agerat. Det kommer nu att bli stor skillnad från hur vi tog oss an saker under Februari och Mars. Då var självsäkerheten på topp och viljan att utföra mycket stark, och svårtyglad. Nu blir det alldeles annorlunda.

 

För det första blir vi lata. Det är bra att veta med sig att det kommer bli svårare att släpa sig ur sängen för att göra det där som man borde. Sägen kommer att vara så mycket mer lockande. Vi blir mycket mer benägna att fokusera vår energi på att unna oss lite ledig tid och avslappning, lite chill. Det kommer krävas dubbelt upp att hoppa på något nytt och våga ta sig ur trygghetszonen. Däremot så kommer ingen kunna rubba er om ni har väl bestämt er för något. Oxar är mycket envisa och har lätt för uthållighet och tålamod. Det positiva med Mars i Oxen är att vi tenderar att lägga ner mer energi på en och samma sak och har tålamod att slutföra den, lite som att banka huvudet i väggen tills det blir ett hål, och vi når det resultatet vi ville. Persistency är nyckelordet om man ska översätta det till engelska.

 

Vi blir också mer eftertänksamma, trygghetssökande och väntar ut problem, istället för att angripa de. Med Mars i Väduren så var det lätt att tacka ja och göra utav bara farten, dra ner allt i sin väg och även hamna i konflikt. Nu kommer det läggas mer eftertanke på alla nya projekt och allt runt oss. Notera nya. Det som redan är i uppstart och i görning, kommer tvärtom att stabiliseras och få en mer fast form, en tydligare väg kommer att synas och kännas. Alltså de planer som ni redan satt i verk, kommer att bli mer grundade och börja ta en form. Allt nytt däremot kommer vara svårt att påbörja. Mars är inte alls stark i Oxen, eftersom den är på besök hos Venus som styr Oxen. Venus is a lover, not a fighter:), och övertalar oss till att njuta av det goda, mer än att jobba och ta i. 

 

Så betydligt lugnare period och en ovilja att ta sig an nytt är vad man kan förvänta sig. Mars kommer att initialt beröra er som har planeter i första dekanen av Oxen (1-10 graden), under perioden 9e-20e Mars. Slutet på Mars/början på April kommer att beröra er som har planeter i andra dekanen av Oxen (10-20 graden). Två sista veckorna i April berör er som har planeter i sista dekanen av Oxen (shout-out to my homeboy Rick, det gäller din Venus och Måne i sista dekanen av Oxen, 20-30 graden, samt er som har planeter där).

 

Den starkaste energin känner ni som har Mars passerandes er Sol i Oxen. Det skapar en mycket stark vilja att göra det som just du tycker är viktigt, och som utvecklar dig som individ. Det innebär att du kommer vara mycket säker på det du vill, och avfärda alla som försöker se till att du byter bana. Kom ihåg, att få en Oxen att ändra sig och göra så som man vill är så gott som omöjligt. Mars/Sol konjunktion ger ofta ett väldigt starkt inre drift, och med Mars i Oxen så blir det drivet enormt, framför allt vad gäller att slutföra praktiska saker, och känna en inre styrka. Om du vill bygga något under denna period, så är det till exempel en ypperlig tid. Alla typer av händiga projekt kommer att gå strålande när Mars är i Oxen. En stark vilja är att förvänta sig med Sol/Mars konjunktion.

 

Om Mars transiterar din Måne i Oxen så kommer du att lägga nästan all energi på att njuta av saker som får dig att må bra. Du kommer att rikta all handlingskraft till välmående och att söka trygghet i njutningar. Det kan vara olika saker, cigaretter för vissa, mat för andra, förhoppningsvis träning för någon, men jag har inte stött på särskilt många Mån-Oxar som gillar träning. :) Du kommer vara fast besluten om att ordna för dig själv på ett sätt där du är fullkomligt trygg och mår bra, och kan dra en suck av lättnad. Det är också en mycket bra period att ordna upp saker hemma och bona in dig. All form av renoveringar och förändringar hemma är att välkomna om Mars rör sig förbi din Måne. Du behöver ha ett tryggt hem, så se till att skapa det. Se upp för lathet och överkonsumtion här.

 

Om Mars transiterar din Merkurius i Oxen så kommer dina tankar att få sig en push, och din förmåga att planera och göra praktiska bestyr hoppar upp ett snäpp. Det som du haft i tankarna kommer att bli väldigt lätt att få över i handling. Detta gäller alltså endast er vars Merkurius berörs. Det blir en stabilisering i tankarna och planerna, och ni som alltid har en mycket stabil tankestruktur, kommer nu att kunna överföra den i praktik. Det blir mycket fokus på det praktiska.

 

Om Mars transiterar din Venus i Oxen så kan du dels förvänta dig en förhöjd sexualitet och önskan om att få vara med det andra könet. Det handlar om rent romantiska relationer mellan man och kvinna, eller den som du attraheras av. Du kan bli väldigt sensuell och fast besluten om att få njuta av det vackra och sköna som kärlek medför. Du kan starkt och aktivt söka dig mot tillfällen då du får njuta av sex och närhet. Den fast beslutsamheten riktar sig mot relationer och framför allt kärleksrelationer. Här har vi också en risk för övernjutning, ta det lugnt med saker du gillar, dessa kan verkligen bli i överflöd. Håll också koll på ekonomin, för här kan den verkligen dra iväg. 

 

Om Mars transiterar din Mars i Oxen, så får du istället en extra push att genomföra saker, och känner dig ofta både starkare och mer bestämd kring dina förfaranden. Liknar mycket Sol/Mars konjunktionen, men det blir mindre fokus på att känna sig självsäker Mycket bra period att sätta saker i verket eller, återigen, göra sådant som kräver händer eller praktisk karaktär. Rensa ut hemma, ställ in det där badkaret du planerat, åk ut till sommarstugan, spika upp hyllan, köp ett nytt bord, etc. Allt som går att ta på, ska göras. Inga stora visioner och drömmar, gör det som ska göras och gör det som kräver fysisk förmåga. Se upp för att tappa humöret. Oxar på vara lugna, men kan verkligen explodera. På tal om seriemördare och våldtäktsmän, så är det ofta personer med en svag Mars, i till exempel Oxen eller Vågen. Se upp för raseriutbrott.

 

Om Mars transiterar din Jupiter i Oxen så kan du förvänta dig en extra stark feeling av det som jag beskrivit som "Mars i Oxen-transiten". Alltså både lathet, beslutsamhet, ökad vilja att njuta och svårighet att ta sig an nytt, en stark ovilja att utsätta för saker som är otrygga. Ta det som är beskrivet dubbelt upp, och du får Jupiter/Mars konjunktionen.

 

Om Mars transiterar din Saturnus i Oxen så kan du förvänta dig en otroligt fast beslutsamhet, en skarp disciplin och en förmåga att verkligen slutföra saker. Med risk för tjat, slutför och genomför era planer! Allt det som har påbörjats under förra månaden, kommer att tvunget falla ut i praktiken. Var fast beslutna om att ni har vad som krävs för det som ni har planerat, och allt kommer att bli alldeles perfekt. Räds inte! Speciellt med konjunktionen med din Saturnus, så kommer det att vara extra enkelt.

 

Om Mars transiterar din Uranus i Oxen så skulle jag inte förvänta mig någon omvälvande känsla av just denna energi, om inte Uranus på något vis är stark i din karta, alltså aspekterar dina personliga planeter på något vis, eller om du har planeter i Vattumannen. Om ja, så kan Mars energi visa sig mer oberäknelig än jag har beskrivit, men överlag brukar man inte få några oväntade överraskningar från just Oxar. Oxar är att man får det man ser, och det förändras sällan under livets gång. Oxens tecken är mycket stabil, och när Mars i Oxen så är det stabilitet och åter stabilitet som väntas.

 

Trots Mars svaghet i Oxen så blir det trots allt en lugn och hamonisk period som låter oss njuta av att se våra planer förverkligas, och vad är mer tillfredsställande än det? =)

 

Ni som påverkas likvärdigt av ovanstående är även ni som har planeter i Stenbocken och Jungfrun, Mars skapar harmoniska trigoner till era planeter och låter er njuta av den energin mer än andra tecken som inte berörs. Däremot kan Vattumän och Lejonet har en svårare period då Mars gör en massa kvadraturer till er, det kan blir en tuff period men mycket givande och konstruktiv. En speciell period också för Skorpioner som mottar oppositioner från Mars-transiten. Oppositionen kan ofta vara hämmande och "låsa" handlingsförmågan och skapar en dragkamp mellan planeterna i oppositionen, de kan inte jobba ihop med varandra.

 

Så kommer det att se ut, och överlag skulle jag passa på att njuta över det lugnet som Mars i Oxen medför. Vi är på väg mot våren och Mars i Oxen påverkar även naturen. Jord-tecken överlag är mycket förtjusa i naturen och gillar att hålla sig "nära" det jordliga och naturliga. När planeter transiter i Oxen så börjar naturen ofta vakna till liv och beslutsamt börja ta sig upp ur jorden och dvalan. Detta kommer vi självklart se mycket utav under april månad, som vanligt :)

 

Trevlig torsdag på er, så hörs vi imorgon!

 

Mvh, astrologen.