· 

Transit-Måne genom Zodiaken

Glad onsdag på er! 

 

Hur mår ni? Jag har blivit lägrad av en matförgiftning, men börjar sakteligen komma på fötterna igen. Ingen härlig grej det där.

 

Imorgon åker jag bort över helgen, vilket antigen betyder att jag kommer ha all tid i världen att sammanfatta inlägg, eller mycket mindre än vanligt:) Ska göra mitt bästa för det förstnämnda.

 

Jag tänkte bl.a. ta upp Mars i Oxen och vad den betyder för er som påverkas av den transiten (samt såg att någon önskade samma sak för Merkurius). Spännande tema! Jag uppskattar när ni kommer med förslag på vad ni vill läsa om, det är både intressant för mig och er.

 

Idag ska det dock handla om hur Månen beter i sig i olika tecken som den passerar genom under två dagar ungefär, en en månads tid. Månen är ju den flyktigaste himlakroppen, vilket innebär att dess transiter inte påverkas oss på någon övergripande och djup nivå, utan snarare på daglig basis. Månens transiter påverkar framför allt ens humör för dagen och ens vardag, från dag till dag. Mood of the day så att säga, det står Månen för. Därför är det alltid bra att titta på Månen för att veta vilken sorts energi dagen bjuder på och vad som är mest lämpligt att ta sig för den dagen, samt vad man kan förvänta sig. Månen påverkar våra reaktioner mot omvärlden, vilket sker på ett omedvetet plan. Därför kan man inte heller "bestämma" sig för att bete sig på ett visst sätt när Månen är i ett tecken, man kommer att slaviskt svara på dess energier ändå, även om det inte är typiskt beteende för en. Speciellt starkt påverkas av Mån-transiter ni som har starka Månar i horoskopet (Vågen, Kräftan, Fiskarna, Oxen), men också ni som har många planeter i nämnda tecken.

 

För att börja övergripande så känns Månen i vattentecken (Kräftan, Skorpionen, Fiskarna) ofta som en något nedåt och påtaglig stämning, man har "the blues" som det heter, och framför allt känner man sig väldigt sårbar och okontrollerbar när Månen är i vatten. Man är kanske mer fokuserad på sitt inre, reagerar häftigare emotionellt och blir mer sårbar. Man kan ha nära till tårar och vara uppskruvad just på en emotionell nivå.

 

När Månen är i jordtecken (Oxen, Jungfrun, Stenbocken), så känner man sig ofta fast besluten om någonting och har en tydlig plan eller en vilja att skapa en tydlig plan och få saker gjorda. Man är ganska bestämd. Man vill bryta ner tankarna i praktik och få saker gjorda. Det är ofta dagar då man är så uppe i det vardagliga bestyret att man förmodligen inte hinner tänka efter särskilt mycket på hur saker "känns". Dagen går i ett, men mycket blir gjort, och man känner sig duktig om man betar av grejer. Man är ofta väldigt distanserad från sin upplevelse av den dagen, man bara gör och existerar som en funktion.

 

När Månen är i eld-tecken (Väduren, Lejonet, Skytten) så känner man ofta av en förhöjd energi, en inre push som känns som att man älskar livet. Eld-tecken är överlag väldigt entusiastiska och tillåter en barnslig glädje inför det som livet erbjuder. Man känner sig ofta självsäker, övertygad om att man klarar av vad man än tar sig för. Det känns som att inga hinder finns och som att man är redo att ta sig för av allt som livets smörgåsbord har.

 

När Månen är i luft-tecken (Tvillingarna, Vågen, Vattumannen), blir vi väldigt duktiga på att analysera och reflektera. Här är tankens kraft i centrum. Man känner sig ofta mitt i kommunikations smeten, det är många möten, många telefonsamtal, ofta springer man på människor som man stannar till och pratar med. Om inte man får uttrycka den mentala kraften externt, så skruvas inre tankeförmågan upp. Man kan ofta fastna i tankarna och måla upp olika teoretiska scenarion och drömma sig bort, reflektera och dra mycket slutsatser. Man kan få nya idéer som tidigare inte funnits, eller som nu återkommer.

 

Så kan ni tolka Månen övergripande om ni snabbt ser att den är i Lejonet för dagen, så tänk: aha, eld idag. Då vet jag vad jag har att förvänta mig från mitt humör. Detta kan också hjälpa att ta sig igenom tyngre dagar när Månen är i Skorpionen eller Stenbocken till exempel.

 

Men nu mer detaljerat: Månen i all sin prakt genom Zodiaken!

 

När Månen är i Väduren så höjs direkt impulsiviteten och energi-nivån, samt förmågan att vilja ta sig an allting och glänsa. Här är Månen på besök hos Mars och viljan att vinna, leda och ta tag i saker snabbt blir direkt påtaglig. Det är till exempel bra dagar för alla sorters tävlingar och viktiga och avgörande möten. Man kan utan problem våga och briljera när Månen är i Vågen. Människor med Månen i Vågen är ofta de som leder truppen framåt och vill mer än något annat att vara först och lyckas. Till nackdel så har man en väldigt stark vilja när Månen är i Väduren, vilket gör att man lätt hamnar i konflikt med andra som inte delar den viljan. Månen i Väduren kan också vara anledningen till migrän eller huvudvärk. Bra saker att göra när Månen är i Väduren; träna, ta hand om kortsiktiga sysslor, ta beslut, olika typer av operationer och kirurgi-ingrepp, inköp av allt som har med sport, metall, vapen (jakt) eller eld att göra. Också ypperliga dagar för jakt och tävling som sagt, om Månen står väl aspekterad. När Månen är i Väduren så ska man försöka att inte skriva på avtal som kräver mycket eftertanke, all typ av analysarbete, reda ut känslor med någon eller konflikter av något slag. Månen i Väduren är bra för att göra det som är viktigt för dig som individ och hålla sig på sin kant.

 

När Månen är i Oxen så är den hemma hos Venus, och är "jordig". Den tillåter således att njuta av livet lite extra. Man blir mjukare, mer vänligt inställd, mer estetiskt vass, men också betydligt hungrigare. :) Samtidigt blir man lite långsammare, lite mer envis och lite mer "hakuna-matata", det löser sig. Så allvarligt är ju inte livet, och vad är livet utan dess njutningar? Månen i Oxen ger ofta en känsla av inre trygghet och en stabil och tydlig känsla av harmoni inför livet, en sorts nöjdhet som är typisk för Oxar. Det är dagar då man ofta dras mot att lata sig, äta gott och ta det väldigt lugnt. Inget ont med det, men det är lätt att överkonsumera socker och andra goda saker dessa dagar, då aptiten som sagt skjuter i taket. Bra saker att göra när Månen är i Oxen är att syssla med olika praktiska saker som skänker dig njutning. Det kan vara allt från trädgårdsarbete till att pyssla, sy, sticka eller någon annan "händig" hobby. Det kan också handla om att vara intim med sin partner, som skänker lite extra njutning när Månen är i Oxen. Var fysisk på olika sätt, gör saker som påverkar din fysiska kropp och kräver användning utav den. Basta, hugg ved, ta en promenad i naturen, kramas med den du älskar, ät en god middag. Allt det är Oxens karaktäristik. 

 

När Månen är i Tvillingarna så är den på besök hos snabba Merkurius och är "luftig". Månen i Tvillingar är den i särklass starkaste faktorn till nya kontakter och mycket prat, samt ny informaton. När Månen är i Tvillingarna så går munnen i ett på de flesta människor, oavsett hur man är annars. I synnerhet blir ni som har planeter i Tvillingarna, ännu mer pratglada och intresserad av livet. Känslan är ofta att allt går väldigt, väldigt snabbt, samt att man är otroligt nyfiken på allt som dyker upp i ens liv. Telefonen ringer, det plingar på dörren, vattnet rinner fortfarande i köket och man välter en kopp med te ut när man vad på väg att öppna dörren. Det är en helt annan tempo på alla när Månen är i Tvillingarna. Man kan ofta bli ganska mentalt utmattad efter att Månen har passerat Tvillingarnas tecken. Det är mycket information, mycket tankar och mycket samtal. Man vill gärna dela med sig utav sina tankar, men också höra andras. Plötsligt är man väldigt spontan och ser bara glädje i att möta upp en gammal bekant efter jobbet och snacka skit någonstans där det är ett härligt sorl. Man känner sig ofta riktigt vässad mentalt och det är en tid då man är väldigt bra på att pussla ihop olika bitar information till något nyttigt för en själv. På den dåliga sidan så har man svårt att hålla uppmärksamhet på en sak, göra färdigt saker, dyka upp i tid och kan vara allmänt virrig när Månen är i Tvillingarna. Kommunikationsmedlen kan också krångla när Månen är i Tvillingarna.

 

När Månen är i Kräftan så är den hemma i sitt eget tecken och är "vattnig". Här har vi den ultimata placeringen för Månen. Dessa dagar blir ALLTID trevliga och härliga, oavsett utgångspunkt. Även om man kan känna sig bortkopplad från resten av världen, fast i sin egna känslosamma verklighet, så tar man sig ofta utan problem igenom det. Alla livets färger blir grannare, ens nära relationer och familj har en primär funktion under denna period, och man är både mer sentimental och emotionell. Man börjar tänka på sina egna rötter, sin historia, kanske tar fram gamla foton eller tänker mycket på det som har varit. Man känner sig ofta stark och väldigt nära och ihopkopplad med sitt inre jag, sin narrativa berättelse. Det är bra dagar för att hälsa på föräldrar, hålla sig hemma med familjen, spendera tid med den man älskar och prata om känslor och gamla minnen. Det är en tillåtande period då kan man blotta sitt innersta för någon annan eller sig själv. Till nackdel så kan dessa dagar bli lite väl sentimentala och blödiga för oss som inte är vana vid det, så det är bra att ha med sig att det går över. :)

 

När Månen är i Lejonet så är Månen på besök hos Solen och är "eldig". Här har vi livsenergi! Månen i Lejonet ger en up-beat stämning, en inre styrka, en tydlig känsla av att "jag klarar av vad som helst" och en stark vilja att också göra det. Utmärkta dagar för att våga göra sådant som man kanske inte vågat tidigare. Man är ofta väldigt glad och känner för att göra "roliga saker" samt klä upp sig och se bra ut. Det beror på att man gärna söker beröm under dessa dagar och blir riktigt salig när man väl får det. Man vill vara mitt i smeten, bli kär, ha kul och bara leva. Leva det glada och goda livet, i en evig fest. Återigen, mycket bra dagar för att stå på scen, gå på festligga tillställningar och göra sådant som ger en adrenalinboost och där alla blickar riktas mot dig. 

 

När Månen är i Jungfrun så är den på besök hos Merkurius och är "jordig". Från festens mittpunkt till en tyst och blyg tjänare. Så kan man sammanfatta Månens skifte till Jungfrun. Här har vi en tendens att börja oroa oss. "Drack jag för mycket igår", "tänk om jag skämde ut mig", "jag är väl inte all det där som jag trodde att jag var", "är jag sjuk", "gud vad mycket som behöver göras idag". Om Månen i Lejonet får oss att känna oss som drottningar och kungar, så tar Månen i Jungfrun raskt tillbaka en till den kalla verkligheten med allt rutinarbete som det innebär. Plötsligt blir alla småsysslor viktiga och det är där fokus bör läggas för att undvika den där gnagande känslan som Månen i Jungfrun ofta medför. Det kan ofta upplevas som ett par jobbiga dagar om man inte gör något. Varm, mjuk sensualitet är lika långt borta som sprudlande och gnistrande livsglädje. Istället sitter man en gnagande oro över allt och ingenting. Denna oro löses bäst genom att göra det som pockar på en. Har du inte sysslor, börja städa eller sortera ut hemma, pyssla eller dona med något projekt som kräver fingerfärdighet eller händighet överlag. Det tar ofta udden av oron. Ät gärna mindre dessa dagar och rör på dig, i form av promenader eller lättare jogg. Det är också bra cleansing-dagar, att rensa ur kroppen på olika sätt är att rekommendera.

 

När Månen är i Vågen är den åter på besök hos härliga Venus och är "luftig". Månen i Vågen ger en feeling som kan tolkas närmst som flörtig. Man blir genuint intresserad av andra människor och fokuserar gärna på att skapa relation till andra genom samtal och någon form av utbyte. Månen i Vågen är mycket social och den efterfrågar någon form av njutning precis som Vågen i Oxen. Det är dock mer finstämd njutning. Till förmån för god mat i soffan och lite härligt sex, vill man kanske istället gå på en utställning, äta ute på restaurang, gå på teater, eller träffas för en dejt. Ofta väldigt bra dagar för att lära känna någon ny, det blir alltid en pratglad och flörtig stämning när Månen är i Vågen. Det är bra dagar för att ta hand om sig själv, gå på spa, klä upp sig, klippa håret eller färga det. Det är sällan man hamnar i konflikter eller bråk dessa dagar, och ska undvika det. Gör något roligt, och njut av det vackra som livet har att erbjuda.

 

När Månen är i Skorpionen så är Månen på besök hos Pluto, och är "vattnig". Här kastas vi tillbaka i emotionernas värld, med en släng av påstridighet. Skorpionen styrs av både Pluto och Mars, och ses generellt sett inte som en mjuk och följsam energi. Tvärtom kan vi bli vresiga, påträngande, bestämda, aktiva och tar ganska lätt illa upp dessutom. Det gör alla andra också, så håll tillbaka med illvillig sarkasm, något som Skorpioner just är duktiga på. Man kan ofta bli mer misstänksam mot andra och tro att deras kommentarer vill en illa, eller att det ligger någon undermening i det som andra förmedlar till en. Det är ingen bra period för att reda ut olika sorter konflikter, för att reaktionen är ofta orimlig och oförutsägbar. Ofta vill man ens inte lösa konflikten, utan hamnar istället i en spiral där man provocerar varandra och gör det dessutom gärna. Sexuell åtrå brukar vara ganska hög under denna period också. Man kan fånga sig att sitta och sura i ett hörn för att man inte fått den uppmärksamhet man velat eller den reaktion man önskat, och försöker på olika, mindre adekvata sätt, locka fram den. Bli inte paranoid, fundera på om du brukar bete dig så här annars, och håll tillbaka. Däremot mycket bra dagar för att bestämt röra sig på ett håll och vara aktiv.

  

När Månen är i Skytten så är den hemma hos Jupiter och är "eldig". När Månen är i Skytten så känner vi återigen en förhöjd levnadsglädje. Här är det svårt att vara "nere" och se mörkt på livet, nästan omöjligt skulle jag säga. Jupiters energi ser till att man ser det övergripande, man ser livet i stort och framför allt så ser man alla möjligheter som livet erbjuder. Det är en tid då man gärna ska sticka iväg på resor eller testa på några nya aktiviteter. Här kan man dock vara över-optimistisk och missbedöma sin förmåga. Det är en bra period för alla typer av fysiska aktiviteter och umgänge och äventyr med sina vänner. Försök att inte sitta med alltför komplexa saker som kräver mycket mental ansträngning, det kommer att vara svårt.

 

När Månen är i Stenbocken så är den på besök hos Saturnus och är "jordig". Här går vi tillbaks till allvaret efter att ha varit optimistiska och trott på att allt är möjligt. Saturnus är begränsningarnas planet och således är det även vad vi känner när Månen är i Stenbocken. Begränsningar och krass verklighet. Plötsligt blir det viktigare att planera noggrant kring det man tar sig för, man är väldigt inrutad i hur saker "bör" göras. Man tar inga risker och är mycket seriöst inställd till livet i stort. Bra dagar för hantera och skriva på tunga avtal, ta avvägda beslut och planera upp kommande tid. Man känner plötsligt ansvarets tyngd på sina axlar och börjar plikttroget beta av det som bör betas av. Är man i en fas i livet då man inte orkar ta tag i saker, så blir du extra påverkad av Månen i Stenbocken och kan hamna i lättare depressioner, då livets allvar blir plötsligt otroligt tydligt.

 

När Månen är i Vattumannen så är Månen på besök hos Uranus och är "luftig". En placering för Månen som tillåter en att ta ett steg tillbaka från det som är ens liv och ge det en objektiv, rationell bedömning. Under dessa dagar upplever man ofta olika typer av insikter om sig själv och sin verklighet. Man är ganska distansierad från vardagen och ser på sitt liv lite som en åskådare som tittar på och bedömer en tavla. Man vill ofta förändra något under dessa dagar, blir ganska otålig och börjar leta efter sätt att vara "fri" på. Är man inte fri i sitt liv så kan det upplevas som ett par tunga dagar. Man letar och letar efter nya sätt att förändra sin verklighet på och kan ofta vända sig till sätt som inte är typiska för en annars, man kanske går till en spådam eller bestämmer sig för att säga upp sig. Agera dock inte på era tankar, för att fantasin och önskan om att slita sig fri är sällan så begrundad som den borde vara. Det är dock en bra tid att reflektera över sitt liv och sin framtid, för att så småningom, när tiden är rätt, förändra den.

 

När Månen är i Fiskarna så är den på besök hos Neptunus, och är "vattnig". Månen har en stark placering i Fiskarna och vi connectar igen med vårt inre jag. Men inte bara vårt eget jag, utan alla andras också. Man blir ofta väldigt starkt påverkad under dessa dagar. Man blir påverkad av andra berättelser, film, musik och fiktiva berättelser. Sådant som inte går att ta på känns väldigt, väldigt verkligt under dessa dagar. Man är ofta väldigt finstämd och har ofta nära till känslorna, både leende och tårar. Man kan också börja självömka, dra sig undan och fundera på livets mening och ens plats i den. Om man har möjlighet så ska man gärna dra sig tillbaka när Månen är i Fiskarna, vara ute i naturen, känna efter, men inte låta negativa känslor ta över. Risken när man träffar många människor och gör mycket saker under denna period blir att man blir så starkt påverkad av allting att man har svårt att sig tillbaka, och kvar blir en liten ynklig hög av emotionella spillror. 

 

Det var det för idag!

 

Trevlig dag!

 

Mvh, astrologen.