· 

Venus Retrograd Mars 2017

God eftermiddag!

 

Hur mår ni vänner? 

 

Idag är en stor dag, idag går nämligen Venus retrograd, eller rättare sagt den har precis gjort det!

 

Vad innebär det när Venus går retrograd? Vi har ju tidigare pratat om retrograda planeter, och alla funkar på samma sätt i retrograd form, men fokuserar på olika delar av psyket, beroende på vilken planet det handlar om.

 

Alla planeter som går retrograd befinner sig mycket nära Jorden, och om man ser Jorden som en avspegling av en individ, så påverkas vi på en inre nivå av retrograda planeter. Planeten tvingar oss att titta "inåt" i oss själva. Det gäller alla planeter under deras retrograda period. När det kommer till Venus så vet vi ju redan att Venus styr våra relationer, vår kärlek till oss själva och vad vi tycker om och inte, vad vi väljer att spendera vår tid på, våra intressen och vår smak. Venus är vår fritid, det är vad vi gillar privat, både vad gäller att göra något, men också vad gäller hur saker ser ut.

 

När Venus går retrograd så är det en utmärkt tid att se över vad man spenderar sin fritid på, kort och gott.

 

Vi har ju bara så många timmar på dygnet, och vi som jobbar heltid har desto mindre. Förutom jobb, så har man ofta andra sysslor så som städning, laga mat, åka fram och tillbaks från jobbet, etc. Det innebär att vi lämnas med högst ett par timmar per dag att göra det vi tycker om. Venus retrograd kommer att ge er en möjlighet att se över vad ni lägger er tid på. Om ni är i en relation som inte känns 100%, så kommer detta att flyta upp till ytan nu. Om ni är i en relation som känns bra, så är detta en möjlighet för att fördjupa den och connecta ännu närmre. Under Venus retrograd kan också gamla relationer blossa upp och gamla älskare kan mycket väl dyka upp under denna period. Eftersom Venus är retrograd i Väduren, så kan det blir en rätt passionerad period.

 

Perioden som Venus kommer vara retrograd är alltså från 4e Mars till 15e April, så det handlar om en ganska lång period. Under sin rörelse tillbaks i Zodiaken, så kommer Venus att backa in i Fiskarna igen, och ge oss igen en släng utav kärlek till hela världen, idealism, emotionellt närhet och drömmar på slutet av sin retrograda rörelse.

 

Så den här månaden, bör du utvärdera för dig själv vad du lägger din fritid på. Finns det kanske något som du vill göra, som du inte gör idag? Någon ny hobby? Utmärkt tid för att starta detta. Skriv ner saker som du gör på fritiden och fundera på om det är rätt saker. Fundera över dina relationer, både vänskapliga och kärleks. Har du vänner som suger ut alldeles för mycket energi? Bra period att fundera över hur mycket tid du kan lägga ner på något som inte ger dig något tillbaka. Är du ensam? Vad vill du fylla din fritid med? Eftersom Venus är i Väduren så öppnar den upp för aktivt tidsfördriv, och nya aktiviteter, samt plötsliga romanser. Men fokus är på DIN tid, och DINA intressen, DINA relationer.

 

Det här är en jättebra tid att bygga upp ett nytt intresse! Gärna av aktiv kvalité, dvs, fysisk. Men allting går självklart bra också, bara du tar tag i det.

 

Personer som kommer att påverkas mest under denna period är främst ni som har planeter någonstans mellan 14e graden av Väduren och 28e graden av Fiskarna. Beroende på vad ni har för planeter där, så kommer retrograd Venus att göra en konjunktion med era planeter under denna period. Är det Solen, så kommer du i allra högsta grad att utvärdera vad som ger just DIG tillfredställelse, är det Merkurius så kan det handla om sättet du tänker om dina relationer och hobbies, är det Mars så är det vad du lägger din energi på, etc.

 

Ni som kommer få trigoner (alltså positiv och harmonisk aspekt) från Venus retrograd är ni som har planeter från 14e graden av Lejonet eller Skytten, till 28e graden av Kräftan eller Skorpionen. Kika på vilka planeter som är inblandade i detta och koppla ihop den planetens funktion med vad jag skrivit om Venus.

 

Ni som kommer ha utmanande aspekter är ni som har planeter i 14e graden Vågen till 28e graden av Jungfrun, samt ni som har planeter i från 14e graden av Kräftan till 28e graden av Tvillingarna, samt 14 Stenbocken till 28e graden av Skytten. Det gäller alltså oppositioner och kvadraturer, och ni kommer att ha händelser i ert liv som tvingar er att omvärdera er fritid och vad ni gillar och inte gillar. Det kan handla om mindre trevliga upplevelser som sedan visar sig haft syftet att tvinga in er i en situationer där ni måste ta ett beslut kring hur ni fördelar er tid, eller vilka saker ni sysslar med på fritiden. Som ni redan vet så ser just kvadraturer och oppositioner till att skapa situationer som vid en första anblick är tuffa och utmanande, men som i backspegeln hänt just för att ge en en push framåt. 

 

Så sammantaget, ni som ska ta åt er av detta mest, är alla ni som är har planeter i Väduren, Vågen, Skytten, Lejonet, Fiskarna, Kräftan, Stenbocken och Skorpionen. Men titta gärna på grader i stjärntecknet där din planet är för att veta om du påverkas mycket eller lite. 

 

Hoppas att jag var tydlig nog!

 

Ha en trevlig lördag!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 10
 • #1

  Lara (Saturday, 04 March 2017 19:38)

  Hejsan !
  Det är här jätte fint och spännande ���. Bra text och förklaring .

 • #2

  Fia (Saturday, 04 March 2017 20:21)

  Hej !

  Kan man säga så också ..... Eftersom Venus är kärlekens och relationernas planet så hamnar ofta hjärtats frågor i centrum under den här perioden✨ Vem älskar jag? Hur älskar jag? På vilket sätt ger jag kärlek? Vad behöver jag i relationer? Gamla relationer kan göra sig påminda, nya relationer kan plötsligt skapas, befintliga relationer granskas under lupp.. Kanske möter vi vår tvillingsjäl?�Men det handlar också om vårat eget värde. Hur ser vi på oss själva, hur ger vi till oss själva, hur värderar vi oss själva?� Det är är stora och viktiga frågor och nu är tiden inne för att hitta svaren�✨
  Om du har Solen, månen, MC, eller Ascendenten i antingen Vågen eller Oxen kan den här perioden komma att bli väldigt klargörande och förtydligande✨
  Huset/ husen som Venus passerar under den retrograda perioden visar på områden i livet där dessa frågor nu kan kan komma att bli väldigt centrala� Visst är det vackert hur universum ständigt kommunicerar med oss och kärleksfullt vägleder oss . Hälsningar från mig Fia

 • #3

  Jens (Saturday, 04 March 2017 20:39)

  Tack så mycket ! Jätte fint !

 • #4

  Linda (Saturday, 04 March 2017 22:16)

  Tack så mycket för fin information .

 • #5

  annila (Saturday, 04 March 2017 22:37)

  Hej !
  Vilken fin sida ... Vad duktig du är ? Tack

 • #6

  Maja (Sunday, 05 March 2017 14:26)

  Super bra ! Tack för det

 • #7

  Ann (Sunday, 05 March 2017 16:02)

  Hej Alexandra !
  Vad hände om retrograd Venus kommer närmare till min Venus i väduren på mitt horoskop ? Vad hände då ? Tack hälsningar Ann .

 • #8

  Lilian (Sunday, 05 March 2017 20:00)

  Hej ! Så jätte negativa energi eftersom Venus och Jupiter retrograd !! Var vi får turen ifrån då ??? Tack !

 • #9

  Lara (Monday, 06 March 2017 12:44)

  Hej !
  Varför kan du inte skriva veckoprognos på söndag kväll �. Tack för alla fina information . Hälsningar Lara

 • #10

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:52)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.