· 

Astrologi och hälsa

Välkommen våren!

 

Äntligen, äntligen är vintern över! Fastän det inte känns som det än, så kommer det gå väldigt snabbt nu. Snart är det ljust, varmt och löven viskar i vinden, till mysiga utestunder. 

 

Än är vi dock inte där, och idag tänkte jag ta upp ett ämne som många kanske inte kopplar ihop med astrologi. Det fantastiska och vackra med denna lära är att den går att applicera på ALLT. Astrologi är ju läran om alltet och vi är en del av detta alltet, vilket innebär att allt på Jorden går att tolka med hjälp av astrologi. Därför kan även en strålande astrolog aldrig blir fullärd hur mycket man än håller på med det hela. Astrologi är otroligt omfattande, och idag ska vi titta på hur astrologi hänger ihop med ens hälsa! Vilket den verkligen gör! 

 

När man bedömer hälsa och svaga/starka områden i sin kropp utifrån horoskopet så tittar man på ett par separata faktorer. Man tittar på Solplaceringen, Marsplaceringen, Månplaceringen, Ascendenten och 6e huset. Solen visar den övergripande vitaliteten och styrkan i kroppen, samt hur väl hjärtat och kärl-systemet fungerar. Har man en svårt-aspekterad Sol (kvadraturer och oppositioner från yttre planeterna till exempel) som dessutom står svagt så har man ofta väldigt lite energi, är trött och "lyser" inte av inre driv om jag får uttrycka mig så. Man kanske är ofta sjuk och har låg vitalitet (där spelar också Månen in). En svår eller/och svag Mars, gör att man ofta råkar för olyckor till exempel, eller hur svårt och lätt man får inflammationer i musklerna till exempel (Mars styr muskelvävnaden och muskler överlag). Månen står för ens övergripande hälsa och pekar ofta på vilka problem med hälsan man kan ha, utifrån vilket tecken den är i och vilka aspekter den mottar. Månen styr ens sömn och ens immunsystem bl.a. samt dagliga rutiner, och hur ofta man blir sjuk. Överlag, om ni INTE har planeter i något av stjärntecknen, så kommer inte dessa stjärntecknens problem att beröra er. Tittar på stjärntecken där ni har planeter, i synnerhet personliga planeter med svåra aspekter. 

 

Vidare tittar vi på Ascendenten (ASC från och med nu) som liksom Solen visar övergripande på hur hälsan är, och vart det kan finnas problem utifrån vilket tecken ASC faller i, samtidigt är ASC ens yttre och ens fysik, därför hänger den ihop så tätt med hälsan. Din ASC är ditt utseende, det första alla ser när de ser dig för första gången. Därför finns det ofta en dissonans mellan vem man tror sig vara (Solen) och hur andra uppfattar den (ASC).

 

Sjätte huset som styrs av Jungfrun som ofta symboliserar hälsomani och hypokondri har också ett ansvar i ens hälsotillstånd. Speciellt uppmärksam bör man vara på planeter i 6e huset, men kom ihåg att 6e huset också styr det vardagliga och ens arbete, så blir inte alltför oroliga för planeter där. Titta på aspekterna, speciellt aspekter från yttre planeterna. En svag Sol drar ner hjärtfunktionen, en svag Mars kan dra ner både muskelfunktioner samt bringa impotens till män om den står svagt. En svag Måne ger överlag en svag hälsa och många sjukhusbesök, speciellt om den står i 12e huset. Stigande Jupiter på ASC ger en stark hälsa och bra immunförsvar, likadant för stigande Skyttar, och Skyttar överlag med starka planet-positioner och aspekter.

 

Zodiaken, med alla sina 12 stjärnkonstellationer, representerar en helhet, en individ, från topp till tå. Den berättar om både inre och yttre funktioner, och beroende i vilka tecken planeterna faller, därifrån kan vi också dra slutsater om ens hälsa. Den går som sagt från topp till tå, som ni ser på bilden ovan, från första tecknet Väduren, ner till Fiskarna och fötterna.

 

Om vi börjar med Väduren, så styr det tecknet huvudet och blodflödet i skallen, samt hjärnan. Av den anledningen kan man ofta få migrän eller huvudvärk, om det är mycket planeter i Väduren eller om man har det i sitt horoskop. Jag skulle till exempel inte vara förvånad om många haft ont i huvudet idag, då Månen och Mars bl.a. är i Väduren. Väduren styr också skall-frakturer och hjärntumörer, så man bör ALLTID bära hjälp vid risk-sporter om man har planeter i Väduren, vilket är ironiskt i sig då Vädurar är minst kända för att vara försiktiga och hålla tillbaks. Just av den anledningen råkar dessa oftast ut för olyckor. 

 

Oxen styr halsen, både stämbanden, rösten och inre halsen, men också nacken och allt ner till axlarna (undantag nyckelbenen som styr av Tvillingarna), ihop med öronen. Oxens tecken styr också näsan, tänderna och hörseln. Om man har dåligt aspekterade planeter i Oxen så kan man råka ut för allehanda problem med halsen, typ nackspärr, ont i nacken, problem med halsmandlarna, halscancer, etc. Men också dålig hörsel och svaga tänder (här tror jag att det säkert hänger ihop med att Oxar är sådana gottegrisar och gillar socker). En annan grej som Oxar vanligtvis råkar ut för är dessvärre övervikt. Har man en svag Mars i Oxen kan man som sagt ha bekymmer med de manliga organen. 

 

Tvillingarna styr flera saker, dels lungorna och förmågan att uppta syre. Men också nyckelbenen, händerna och vristerna. Tvillingar styr också tungan och talet, samt luktsinnet. Problemplaneter i Tvillingarna kan bidra till att man stammar (ofta svårt aspekterad Merkurius), ge lunginflammationer, förkylningar av alla dessa slag, man kan tappa rösten, och även ha problem med andningen, astma till exempel. Man kan också ha lätt för att bryta vristerna, och ha sköra fingrar. Ni som har Månen i Tvillingar, HÅLL ER BORTA FRÅN ATT RÖKA! Det är det största misstaget man kan göra när man har Månen i Tvillingarna. Ni behöver uteslutande ren och frisk luft för att hålla lungorna i schack. 

 

Kräftan ansvarar för brösten, framför allt kvinnobröst, men hos män bröstbringan. Det finns tyvärr en risk för bröstcancer om man har ASC eller Månen (också Mars) i just Kräftan. I synnerhet vid Jupiter-transiter kan man upptäcka cancer. Jupiter är som bekant expansionsplaneten och kan bidra till cell-expansion om den rör vissa punkter i horoskopet, framför allt Venus eller Månen i Kräftan. Kräftor eller ni med planeter i Kräftorna löper också risk för övervikt och kan ibland uppleva magproblem. Kräftan styr också huden, och kan ge olika hudåkommor med svåra aspekter. 

 

Lejonet som styrs av Solen, styr alltså hjärt, blod och kärlsystemet. Svårt aspekterade planeter i Lejonet kan bidra till att man har högt blodtryck och problem med hjärtat. Undvik rökning här också (undvik rökning överlag, men i synnerhet Tvillingar och Lejon, samt Jungfruar).

 

Jungfru-tecknet styr matsmältningssystemet (tarmfunktionen), men också nervsystemet. Jungfruar är ofta uppe i varv mentalt och behöver ta det lugnt och lära sig att varva ner, för att inte bli ryckiga och oroliga monster med åldern, med problem med magen. Om du har mycket planeter i Jungfrun och en del utmanade aspekter så kan du ha problem med just tarmfunktionen, dvs, det kan leda till både förstoppning och andra problem. Jungfruar ska som regel att äta ofta och lite, samt hålla en hälsosam diet. Jungfruar är mest utsatta för anorexia och ätstörningar.

 

Vågen ansvarar för njurarna och i viss mån reproduktionssystemet, dvs äggstockar och livmoder hos kvinnor, samt motsvarande hos män. Svår aspekterade planeter i Vågen samt i 5e huset kan leda till svårigheter att skaffa barn. Gäller speciellt kvinnor när det kommer till Månen och Venus, samt män när det kommer till Mars och Månen. Vågen styr också höftlederna och höftrörlighet, samt förmågan att ta upp mineraler och vitaminer i kroppen.

 

Skorpionen styr könsorganen i första hand, och där måste man vara uppmärksam på könssjukdomar om man har till exempel Mars eller Venus i Skorpionen. Skorpionen styr också över hormonella förändringar och sköldkörtelns funktion, samt urinblåsan. Skorpionen tecken styr också sexualiteten i stor drag, och om man har planeter i Väduren eller Skorpionen, så har man ofta en väldigt stark sexdrift. 

 

Skytten ansvarar för lår och rumpa, men också synen! Skyttar har ofta starka lår och rumpmuskler, samt kan muskelsträckningar och inflammationer dessa områden. Överlag har dock Skyttar god hälsa, men svaga planeter i Skytten eller svag Jupiter kan ge dålig syn. Starka planeter i Skytten ger falksyn.

 

Stenbocken styr knäna, skelettet och ryggen. Stenbockar har ofta problem med just knän och kan bryta ben lätt om det står svår-aspekterade planeter i Stenbocken, samt lida av reumatism eller benskörhet. Därav mycket kalcium och ryggövningar, speciellt nedre ryggen och ryggraden. 

 

Vattumannen styr över anklarna, benen och armarna, samt ens förmåga att röra sig överlag. Vattuman har ofta sorts graciös typ av rörlighet och tar upp mycket plats, samt är smidiga. Motsatsen är klumpighet och orörlighet hos de som har svaga planeter i Vattumannen. 

 

Fiskarna, det sista tecknet i Zodiaken, styr fötterna. Fiskar kan ofta ha problem med fötterna av något slag. Kan ta min mamma som exempel som har behövt operera både stortår för att inte ha ont. Fiskarna kan också vara duktiga med just fötterna, och vara duktiga på att dansa framför allt. 

 

Ett bra sätt att examinera sitt horoskop i förhållande till sin hälsa, är att fundera på vad man har haft för krämpor förut, speciellt återkommande sådana. Se om det finns en koppling mellan dessa och planeterna i specifika stjärntecken. Om det finns en koppling, så kommer det att vara ett problem framåt också. Många krämpor kommer med åldern, så även om du inte upplevt det som finns i ditt horoskop än, så kan det mycket väl komma med åldern. Däremot kan du också vara uppmärksam på dina "svaga" punkter och försöka se till att leva på ett sätt som håller dessa sjukdomar borta. 

 

Titta främst på exakta oppositioner, konjunktioner och kvadraturer mellan planeterna, vilket stjärntecken det faller i (vilken del av kroppen som påverkas), samt i vilket hus planeten är i (vart någonstans du löper störst risk att råka ut för skadan eller sjukdomen).

 

Det var allt för ikväll! Ställ gärna frågor om ni har några.

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 15
 • #1

  Niklas (Thursday, 02 March 2017 11:19)

  Hej ! Det är här fantastisk information , jag har Parkinsons sjukdom , vad kan jag titta på mitt horoskop . Tack för fin post . Hälsningar

 • #2

  Irma (Thursday, 02 March 2017)

  Tack så mycket ! Mycket intressant !

 • #3

  Alexandra Alvis (Thursday, 02 March 2017 13:43)

  Hej Niklas,

  utan att vara alltför insatt i Parkinsons sjukdom. så tror jag mig ändå att den hänger ihop med Merkurius och Mars framför allt. Dels för att Merkurius styr den neurologiska förmågan och dels för att Mars styr musklerna, som påverkas av Parkinsons.

  Jag skulle titta efter svåra aspekter (oppositioner, konjunktioner och kvadraturer) från yttre planeter (Saturnus, Uranus, Pluto) till Merkurius och Mars. Kika också på husplaceringen för Mars och Merkurius, samt i vilka tecken dessa är. Jag kan föreställa mig att Vädurs-teckent också kan bara inblandat, som styr hjärnan och huvudet. Släng upp dina födelseuppgifter med tid och plats, så kan jag ta mig en snabb titt.

 • #4

  Niklas (Thursday, 02 March 2017 16:33)

  Hej bäst Alexandra !
  Jag född 17.6.1977 i Norg Netherlands . Mars opposition Uranus !! Merkurius i 12 huset ?? Tack så mycket Alexandra .

 • #5

  Alexandra Alvis (Thursday, 02 March 2017 16:41)

  Niklas, jag behöver exakt eller nära tid på din födelse för att kunna göra någon form av bedömning.

  Däremot är personliga planeter i 12e huset alltid oroande, din Merkurius i 12e kan mycket väl leda att du behöver spendera mycket tid på sjukhus i samband med neurologiska besvär, eller känna dig låst och begränsad av dina neurologiska besvär, vilket jag antar är vad man känner om inte man kan styra sin kropp. Jag beklagar att du har råkat ut för det. Oppositionen från Uranus tyder på plötsliga, oväntade bekymmer med fysiken och musklerna, vilket också pekar på din sjukdom.

  För att hålla koll på ditt tillstånd så måste du titta på transiterande planeter och deras aspekter till framför allt Mars och Merkurius. Det kan förvärra eller underlätta ditt tillstånd vid specifika transiter. Handlar ofta om Saturnus-transiter av erfarenhet.

 • #6

  Niklas (Thursday, 02 March 2017 20:06)

  Hej igen ! OJ ! Förlåt ! Här kommer min tid tack för din tålamod . Underbar Alexandra ... Kl. 5:30 på morgonen .

 • #7

  Tova (Friday, 03 March 2017 11:47)

  Hej fina du ! Jag tycker mycket om din post . Det stämmer jätte bra för mig som skorpionen .

 • #8

  Alexandra Alvis (Friday, 03 March 2017 14:38)

  Hej Niklas,

  liten update på din karta. Du har din Måne på ASC vilket ofta ger en väldigt skör hälsa. Man fångar upp åkommor mycket lättare. Ett helt gäng planeter i Tvillingarna, Jupiter står nära Merkurius som alla är inlåsta i 12e huset. Notera också hur oppositioner med Uranus hamnar på kuspiden av 6e huset, det är en bidragande faktor som påverkar din hälsa, och med kvadraturen från Saturnus till Mars, som också ger svag hälsa, Mars är dessutom inte stark alls i Oxen. Var uppmärskam på transiter förbi din Måne samt din Mars, framför allt från yttre planeter. Lycka till med allt!

 • #9

  Niklas (Friday, 03 March 2017 15:55)

  Hej underbar Alexandra !
  Helt rätt , det ska jag göra ... Mycket fin analys . Tack så mycket ! Önskar dig en fin kväll . Namaste

 • #10

  Margareta (Friday, 03 March 2017)

  Hej 1 Jag har samma sjukdom och född 19.5.1948 8:30 i stockholm .. Kan du kolla är du snäll . Tack för underbar sida . Hälsningar

 • #11

  Alexandra Alvis (Monday, 06 March 2017 15:11)

  Margareta,

  jag tog en titt på din karta, och jag vet inte vad du tänker att jag letar efter, men om man tittar övergripande, så har du en stigande Pluto som alltid är en utmaning och kan tvinga på en saker som får en att känna sig maktlös, till exempel sjukdomar.

  Den står i aspekter till dina båda noder som påverkar ditt livsöde, också i aspekt till Merkurius i Tvillingarna, som jag tror mig styr neurologiska besvär.

  Både Sol, Venus och Måne har utmanande konflikter, och dessutom med varandra. Framför allt Venus som står på kuspiden av det 12e huset är sårbar där den är i Kräftan. Samma gäller din Måne som står i nära konjunktion med Neptunus, du är nog en drömmare om jag får säga mitt, som gärna romantiserar relationer och kärleken.

  Mars bråkar med din Sol, det kan kan skapa sjukdomstillstånd, i övrigt har du en stark Mars så hälsan kan mycket väl hålla sig på topp, trots dina besvär. Du har styrkan i dig, ge inte upp.

 • #12

  Margareta (Friday, 14 April 2017 21:04)

  Hej Alexandra ! Tack snälla du , du är bättre än min läkare . Glad påsk ! Skriva mer om hälsan och astrologi så mycket du kan .

 • #13

  Angelos (Monday, 30 October 2017 09:50)

  Intressant läsning! :) Men jag har en fundering; i texten står det att Kräftan styr huden / hudproblem, men jag har lärt mig att det är Stenbocken som kopplas till huden / hudproblem (vid sidan av ben och skelett).
  Stämmer inte det?

  tack!

 • #14

  Alexandra Alvis (Monday, 30 October 2017 13:02)

  Hej Angelos, det är min generella uppfattning också, att Stenbocken styr huden, eftersom Saturnus kan orsaka hudproblem. Men Kräftan har mycket att göra med kosten och hur ämnen tas upp i kroppen (Månen), vilket bör inte annat än att speglas på huden med. Jag förstår det som att Kräftan ansvarar för hur olika ämnen påverkar hyn, medan Stenbocken/Saturnus får med sig hudåkommor från födelsen.

 • #15

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:53)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.