· 

Venus-skolan del 4: Jord-tecken

Här kommer sista delen i Venus-skolan, där vi tittar på hur Venus uttrycker sin energi i jord-elementet. Det är inte den absolut starkaste placering Venus ska ha, undantag Venus i Oxen. Jord-människor är nämligen väldigt måna om att det ska finnas en praktisk grund att stå på, och kan ofta upplevas som lite väl pragmatiska och känslokalla. Jord ser sig om att allting funkar, snarare än att njuta av känslorna som tillkommer kring kärlek och relationer.

 

Without further ado!

 

När man har Venus i Oxen

 

Det enda undantaget där Venus är riktigt stark och styr Oxen ihop med att styra Vågens tecken. Oxar är lite friställda från resten av jord-tecknen, då Oxens funktion är att ha det så bekvämt och härligt som möjligt. Deras mål är att sätta sig ner ordentligt, äta en riktigt god middag, och sedan har det trevligt i sänghalmen. Kort sammanfattat. :) Venus i Oxen är harmonisk och mycket stabil. Där har vi någon for the long run. Oxar är generellt svårrörliga, håller sig gärna i bekanta miljöer, relationer och skyr förändring. Venus i Oxen är därför mycket duktiga på ett uppehålla och hålla sig kvar i relationer överlag, men i synnerhet i kärleksrelationer. Varför tänka på något annat, när man redan har något bra?

 

Detta "något bra" är det heller inte mycket krav på. Män med en Venus i Oxen drar sig till klassisk kvinnlighet, gärna en sådan med lite mer kött på benen, där allt sitter på sina platser. Vi pratar alltså om ren fysisk attraktion, och Oxar dras ofta till yppiga kvinnor som man kan ta tag i. En kvinna med former och en förmåga att hålla ett hem mysigt och som lika mycket njuter och drivs av vardagliga trevligheter som så god mat, bekväma möbler och samliv är helt rätt för Oxen, och han kräver sällan något mer för att vara nöjd. En kvinna att kramas med och njuta av livet med räcker gott för den anspråkslösa Oxe-Venus.

 

Jag måste ta upp ett exempel som en god vän till mig tog upp en gång (han har Venus i Oxen). Han sa "när jag ser så många snygga tjejer på stan och överallt, så bekommer det inte mig, jag kommer ändå inte kunna få en bit av alla. Så om jag är nöjd med det jag har, varför ens tänka tanken att vara med någon annan?". Det är en klassisk inställning från en Jord-människa, något som till exempel Venus-Tvillingen inte skulle förstå det minsta. Själva tjusningen är ju att testa på lite av allt som finns att ta sig för utav.

 

Ganska simpla och enkla människor, Venus-Oxar. Kvinnorna är ofta väldigt husliga, härliga och harmoniska att vara omkring. Duktiga på allt som har med hemmet att göra, engagerar de sig gärna i det så kallade huslivet. Det är en naturlig kvinnlighet som faller på deras lott och de har inga problem med att kanalisera den. Venus-Oxar håller sig gärna hemma och fokuserar framför allt på att ha god mat hemma och njuta av att vara i sällskap med sin älskade, gärna i en soffa framför en serie eller något annat "bekvämt". Det är sällan några storslagna friluftsmnniskor, utan hittar sina hobbies i hemmets trygga vrå. Att fixa och dona hemma, trädgårdsarbete eller bara att laga mat kan vara hobbies för en Venus-Oxe. Duktiga på att bygga och behålla relationer, och trygghet är vad du får om du är med en Oxe-Venus.

 

När man har Venus i Jungfrun

 

En så kallad svår placering, då Venus inte alls kommer till hands i Jungfruns energi. Jungfruar är en lustig del av Zodiaken som har lika mycket fördelar som nackdelar. Jungfruar är arbetare och egentligen verklighetens städare, om man ska uttrycka sig krasst (det får jag som Jungfru:)). Anledningen till det är att Jungfrun finner njutning i att reda upp och städa, vilket är ungefär vad den gör i relationerna när Venus hamnar där.

 

Men den håller inte bara på vad gäller relationen, den kommer hela tiden att vilja förbättra dig som person och peta på allt från hur struken skjorta du har till om inte det är dags att klippa sig, eller att skaffa en ny hobby.

 

Naturliga pessimister, ser Venus-Jungfruar sällan det positiva, utan börjar istället oroa sig för allt som kan ske och hur man kan undvika det. Självklart i ren välvilja.

 

Njutningen och intresset hos dessa människor ligger sällan i att bygga en relation på en känslomässig grund, utan de vill snarare förbättra, effektvisera och städa upp i den. Gärna på sådan detaljnivå att man blir spyfärdig efter ett tag. Jungfrun tar långa omvägar för att leverera sin egentliga vilja, att få till det så perfekt det går, och gör det ofta i komplett tystnad, helt på eget bevåg. Jungfru-Venus kommer att hålla sig i bakgrunden, hålla tyst och offra sig in i det sista, för att sedan explodera i varför alla är så otacksamma och vart är hennes uppskattning för allt arbete hon gör egentligen. Hon glömmer dock bort att ingen har bett om hennes hjälp med dessa saker, och det finns således inget tack att hämta. Jungfrun offrar sig ofta helt i onödan, för att stilla sina egna begär. En Jungfru-Venus (exempel från verkliga livet) kommer att städa rent hela porten, för att städaren inte gjort tillräckligt rent, och sedan vänta på att grannarna ska säga tack. Det tacket kommer dock aldrig då ingen annan tycker att porten inte är städad nog.

 

Sådan exempel är centrala för att beskriva hur Venus funkar i Jungfrun. Många med den placeringen får oförtjänt mycket skit kring att vara känslokalla, oengagerade i relationer och på gränsen till frigida. Men här gäller det, som i alla andra fall, ett acceptera en person som den är, men också för Jungfru-Venus att anstränga sig vad gäller fysisk närhet, uttryck av kärlek via ord och beröring, samt att kämpa emot sin ständiga strävan av perfektion i allt den gör. Det går bra att slå sig ner i soffan och ta det lugnt ibland. Allt behöver inte rivas ut, rensas, städas och förbättras ständigt. Inte heller din partner. Släpp optimeringen av din bostadsyta och nästa månads matbudget. Säg till dina älskade att du älskar dem och krama din partner, utan att be om att få rensa ut källaren ihop efter det. Se inte samlivet som ännu en grej att lägga till på din to-do lista och ge dig hän alla dina känslor, även om dessa lyser med sin frånvaro innerst inne. Håll inte tillbaks känslorna och analysera de in i minsta detalj.

 

Lev bara:)

 

Och sluta göra allt sådant som ingen annan orkar gör, om ingen har bett dig om det!

 

När man har Venus i Stenbocken

 

Ytterligare en svag placering för Venus som är på besök hemma i Saturnus i Stenbocken. Saturnus är inte det minsta känd för att vara yvig med känslorna, tvärtom.

 

Det här är mycket reserverade och på riktigt "känslokalla" personer. Känsloryttringar och djupa emotioner är helt enkelt varken intressant eller värdefullt för en Stenbocks-Venus. Här handlar det om att på att tydligt sätt bygga en verkligheten ihop rent paktiskt.

 

Stenbock-Venus väljer alltid partner utifrån vad den har åstadkommit och hur seriöst inställd hen är till livet och relationen. Stenbock-Venus är ofta mycket konservativa och pragmatiska, vill gärna göra allt i rätt ordning, men är också måna om att göra saker på ett tradionellt sätt. Därför får du en person som gärna går in i långa förhållanden, flyttar ihop, gifter sig, skaffar barn, i den ordningen. Det är en praktisk och lätt person att bygga en relation med, på så sätt att du alltid vet vad du får. Stenbock sa, Stenbock gjorde.

 

Det är människor som nästan alltid är i tid, håller vad de lovar, och tar relationen på absolut största möjliga allvar. Lite svåra att lära känna och komma inpå skinnet, måste man ta de för vad det är. En trygg partner som gärna ser er relation som ett partnerskap där ni gemensamt strävar efter gemensamma mål. Förväntar du dig känslorstormar, romantik, och äventyr. så är inte Stenbocks-Venus rätt person för dig, däremot om du vill stadga dig och "avtala" en gemensam framtid och lägga en plan för den, så har du hamnat rätt. Jag har skrivit utförligt om Stenbockar tidigare, det går fint att applicera på sin Venus-placering också.

 

Ingen av jordtecknen gillar att snabbt bli intima, så låt det ta sin tid. Däremot är Oxe-Venus helt annorlunda inställt till just säng-biten, och ser sex som en solklar del av vardagen. Likadant är det inte med Stenbockar och Jungfruar, där är sex mer utav en funktion som bör ta sin plats i ett partnerskap. Thats it.

 

Varför tar jag upp sex i denna del av skolan hela tiden, undrar ni säkert. Venus hänger tätt ihop med vår sensualitet och sättet vi attraheras på och till vad, vår upphetsning och vårt sätt att älska. Därför är sex en oundviklig del av Venus och dess placering.

 

Jord-Venus kommer väl överens med andra jord-energier, även vatten, och i viss mån eld, men inte luft alls. Hos luft tycker jord att det är alldeles för mycket snack och ingen verkstad.Tomma löften är den största synden för en jord-person som är mycket van vid att stå fast vid vad den säger och lovar.

 

Har du en Jord-Venus?

 

Berätta gärna hur du upplever den. Det kommer senare idag ett inlägg med svar på era kommentarer. Vilka roliga frågor ni ställer och ger mig intressanta uppgifter! Uppskattas <3

 

Mvh, astrologen.