· 

Venus-skolan del 3: Vatten-tecken

Ikväll tar jag upp Venus placering i vatten-elementet.

 

Här mår Venus generellt sett mycket bra, då alla tre vattentecknen är mycket känslo-orienterade och det går fint ihop med Venus symbolik kring kärlek och byggandet av relationer på en djup nivå två personer sinsemellan.

 

Personer med Venus i vattnet bygger och känner sina relationer på en djup emotionell och omedveten nivå. Det är människor som känner med och för andra människor, djupt och genuint. De tillåter kärleken att ta ordentliga djupdyk i sitt och andras känsloliv och undermedvetna, för att connecta på själs-nivå.

 

När man har Venus i Kräftan

 

En av Venus mycket starka placeringar, eftersom Kräftan styrs av Månen så färgas Venus av Månens känslosamma och mjuka karaktär. Venus funkar bra ihop med Månen i horoskop överlag och personer som har Månen eller Venus i Kräftan är urtypen av moderskaraktären; förstående, omhändertagande, empatiska och trevliga hemmamänniskor som gillar att mysa och ta hand om sin andra hälft, och sina närmsta.

 

Kräft-Venus njuter av att dela vardagen med någon annan på en nivå av basbehov. Laga trevliga middagar, pyssla hemma, kramas i soffan, sova gott och skapa en familj. Venus-Kräftans funktion är egentligen att skapa en familj, en trygg vrå där den kan slappna av och dit den kan dra sig tillbaks efter att ha mött världens mörkhet och varit osäker hela dagen.

 

Venus-Kräftan är mycket känslig och påverkas djupt av andras ord och åsikter om den. Den missförstår gärna allting till sin nackdel, och kan stänga in sig i sina egna farhågor, med det också utestänga sin partner, om den inte känner fullt tillit. Venus-Kräftor är även i vuxen ålder, stora barn, med ett humör som går från barnsligt nöjd och lycklig till putande läpp och tårar i ögonen. Det är i grund och botten väldigt varma och sköra människor som väldigt sakta släpper in andra inpå. Men när tilliten är där så får du istället den absolut mest hängivna, mysiga och familje-orienterade person som finns. Det är lätt att bygga med familj med en Venus-Kräfta och dejtar du någon med den positionen, så är det bara att gratulera. Det går bra att i dessa fall börja hinta om barn och familj ganska tidigt.

 

Både män och kvinnor med Venus i Kräftan utstrålar någon form av mjuk harmoni som får en att vilja vara en del av den personens liv direkt. Var beredd på att utbyta alla typer av känslor, men även möta emotionell stängdhet och kyla när Venus-Kräftan inte är in the mood. För det mesta är Venus-Kräftan dock in the mood, och har ett högt sexuellt behov. Kvinnor med Venus i Kräfta är naturliga mödrar och och omhändertagare, män med Venus i Kräftan blir nästan som stora barn, men den typ av man som tar hand om dig när du är sjuk och stryker dig på kinden när vill visa sin kärlek. Mycket mjuka och romantiska personer.

 

En stark placering för dig som har en Venus-Kräfta, men var inte så osäker som du är, alla vill dig inte illa.

 

När man har Venus i Skorpionen

 

Här blir det lite andra bullar, trots att Skorpionen är ett vattentecken.

 

Jag har haft en del att göra med Venus i alla vattentecken (dras till min kräft-asc), och Skorpion-Venus är klart den allra tyngsta. Venus är nu på besök hemma i Plutos trakter och Pluto är som bekant en energi som bryter ner allt i sin iver att återfödas och utvecklas till något bättre, starkare och annorlunda.

 

Pluto är stormigt, precis som Skorpionen är. Skorpion-Venus är alltid lite misstänksam och har en väldigt sugande, syndig och utmanande blick, som den fångar sina offer med. För det är just det Skorpion-Venus gör, den letar efter sitt nästa kärleksoffer att uppleva kärlekens all spektra med. Den vill offra sig för kärlekens skull och kräver gärna detsamma från sin partner.

 

Speciellt om Venus är i konjunktion med Pluto i Skorpionen (gäller er som är födda under 1988), så kan den vara på snudd plågsam för både ägaren och motparten som får erfara den. Ägaren till den har ett ständigt inre behov av att reda ut känslor och skapa någon form av anspänning i relationen. Skorpionen är ökända "sanningstalare", och skyr inga ord och medel för att skapa en spänningen i en relation som driver er tillsammans vidare mot nya höjder och nivåer av er samstämmighet, där ni lär känna varandra djupt inpå det mest väsentliga i dig.

 

Venus i Skorpionen glömmer dock ofta bort att den andra partnern inte alltid bett om det, och att vissa bara vill ha en lugn och trygg relation, utan att gräva runt i det som är mellan er. Skorpion-Venus behöver någon form av ständig spänning i relationen för att känna av kärleken. Den utmanar, skapar svartsjuka där den inte finns och lyfter känsliga frågor och har minne som en elefant. Den gräver gärna ner sig i andras verklighet och rotar runt med egen bedömning kring vad som kan ha skett och hur det har upplevts, utan att alltid lyssna på vad personen faktiskt säger. 

 

Om du har Venus i Skorpionen så är du troligtvis en mycket sexuell varelse, som gillar att koppla ihop dig med andra på en rå, emotionell nivå, som gör att ni bara har ögon för varandra och förstår varandras blickar utan ord. Men så fort "svårigheten" i relationen är uttömd, så blir du uttråkad och söker nästa känslokick. Kärlek behöver inte vara så komplicerad, som den är i din värld. 

 

När man har Venus i Fiskarna

 

Ytterligare en stark placering för Venus, som hamnar hos Neptunus i Fiskarna, och tillåts drömma fritt om kärlekens rosenskimrande värld. Vi hade nyligen en transit som var just Venus som rörde sig genom Fiskarna, den har jag beskrivit som en drömmande, fantasifylld och mjuk verklighet, där leendet landar på läpparna och drömmarna är stora. Precis så är det att ha Venus i Fiskarna. Hela världen är smärtsamt vacker och Venus i Fiskarna känner alltid med alla andra, försöker hjälpa de svaga och får ont i hjärta av orättvisa och ondska. Mycket konstnärliga och varma poeter, sångare, men också alkoholist-konstnärer, är Venus-Fiskarna från en annan, mycket finare värld. De svävar runt bland oss andra dödliga och försöker sprida så mycket kärlek som det går. Gärna till alla. Det gör att Fisk-Venus egentligen inte har någon typ när det kommer till val av partner. Om du spelar på hennes "tycka-synd-om" strängar så kan hon mycket väl bli kär i dig. Här har vi människor som blir kära i sina psykologer och andra människor som hjälper dem. Väldigt ömtåliga, ofta med en vacker röst och mjuk mimik, är detta mycket härliga individer som alla mår bra omkring. Men väldigt ömtåliga samtidigt.

 

Vatten-Venus behöver ofta vatten i det andra horoskopet för att må som bäst, därför behöver man ha någon planet i vattnet för att snärja en sådan, eller själv hitta rätt partner om man har en Vatten-Venus. Ni som har Vatten-Venus bör hålla er borta från Luft-Venus som kommer att få era fantasier om ren och fin kärlek att gå i kras. 

 

Har du din Venus i vatten? Hur upplever du den?

 

Mvh, astrologen.