· 

Venus-skolan del 2: Lufttecken

Vi rör oss vidare i vår Venus-skola, för att hinna med allt vi behöver hinna med. Näst på tur står Venus i lufttecken. 

 

Jag har valt att kategorisera Venus i element, och beskriva varje elements tillhörande tecken i samma inlägg, för att Venus i samma element uttrycker sig i stora drag på liknande sätt, men med vissa differenser.

 

Men, ALLA människor med Venus i eld är väldigt måna om passionen i relationerna och håller ofta en hög nivå av handling och aktivitet i sitt liv. Samma som att ALLA med Venus i vatten är otroligt varma och känslostyrda människor. Men det skiljer något i hur man uttrycker den energin, beroende på i vilket tecken Venus är i. 

 

Med det sagt så vill jag ändå påminna er att era personliga horoskop är just det, personliga.

 

Det finns flertal exempel där Venus har en viss placering i horoskopet, där resten av horoskopet är så tungt på helt andra element, och ger då en personlighet som inte alls lyser lika starkt av den Venus-energin jag beskriver. fast den finns i horoskopet. Så, ta alla element ur horoskop som jag beskriver som en applicerbar generalisering på era personliga kartor.

 

Jag får också ofta frågan kring en "svårplacerad" Venus, kontra en stark och harmonisk sådan.

 

- Kommer jag aldrig hitta kärleken och vara lycklig om min Venus står dåligt?

- Vilken olycka kan jag vänta mig?

 

Det är lite lustigt, för att många tror alltid det värsta om sitt horoskop. 

 

-Hur mycket olycka har jag i mitt horoskop?!!

 

Liten avstickare, men ofta ingen, så oroa er inte. Allt som sker i era horoskop är menat att vara, ni som individer vet egentligen ingen annan verklighet och det är inte mening att just du ska känna till någon annan verklighet än den du fått. Alla aspekter är där av en anledning, som ni kan använda fullt ut på alla tänkbara sätt som astrologi beskriver. Din lott i livet är få en möjlighet att utveckla dig till den person du är menad att vara, ditt fulla potential, om du gör rätt val. Även svåra aspekter är menade till det. Allt är redan där, det är din lott, och det löper på som det ska om du gör rätt val i livet. Men det är bra att kunna tolka den informationen och anpassa sitt liv efter den för att nå ett fulländat sådant.

 

Hur som helst, vad gäller Venus så är en bra riktlinje är först och främst se i vilket tecken Venus är i. Den har svårast att komma till sin rätt i till exempel torra Jungfrun, lite väl aktiva Väduren och gränssättande Stenbocken. Där räknas den som svag, men inte på något sätt "svår".  Den räknas stark och välplacerad i Vågen, Kräftan, Fiskarna. Oxen och Lejon i viss mån. Se också vilka planeter som aspekterar din Venus, speciellt kvadraturer och konjunktioner är utmanande, och gör den "svår". Till svåra aspekter räknas alla Saturnus aspekter, men också Uranus, och Pluto. Venus-aspekter mot resten av personliga planeter (Sol, Merkurius, Mars, och Månen) räknas inte till tuffa aspekter. Alla aspekter mellan Månen, Jupiter och Venus är en ren gåva, om inte det gäller kvadraturer.

 

Nu hoppar vi in i Venus i lufttecken!

 

Luft-elementet är det andra elementet i astrologin som räknas till "aktiva" och asserterande element som snarare skickar ut energi än tar emot den. Vatten (Kräftan, Skorpion och Fiskarna) och jord-människor (Stenbockar, Jungfruar och Oxar) är ofta receptiva och förädlar och processar den energin och flödet som kommer från luft och eldmänniskor, som är istället den nytänkande sorten som hela tiden driver framåt med innovation och förändring.

 

Vad gäller att ha planeter i luft-tecken (Vågen, Tvillingarna och Vattumannen), så ska man alltid förknippa detta med att man tänker fram och rationaliserar den delen av sitt horoskop och den planetens funktion. Det sker alltid på ett reflekterande, något distanserad och objektivt sätt, som tillåter insikt och en förmåga till en objektiv värdering. Ni som har planeter i eld (Skytten, Väduren, Lejonet) är till exempel människor som är mer intuitiva på ett sätt där ni bara gör och drivs så starkt framåt av någon inre vilja, att ni sällan reflekterar över något och kan med det ofta sakna självinsikt.

 

Detta gäller inte luftmänniskor! Det är dem mest mentala, pratglada, intelligenta och förstående människor att ha å göra med.

 

När Venus är i Tvillingarna

 

Ska jag vara ärlig så har jag svårt att beskriva en Venus i Tvillingarna på ett sätt som gör att man vill fortsätta träffa en sådan person eller vara med den for the long run. Eller rättare sagt, det är det enda man vill, för att Venus i Tvillingarna är dem mest intressanta, roliga, lättsamma och enkla personerna att ingå i en relation med. Det är varken svårt eller tråkigt.

 

Med Venus i Tvillingarna hittar vi alla vitsiga, överdrivet sociala och mångsidiga personer. Det är nämligen omöjligt att inte intressera sig för livet med Venus i Tvillingarna. Ni har alltid något projekt och nytt intresse på gång, som ofta inte når sitt slut. Ni läser alltid nya böcker halvvägs och spenderar tid med att titta på dokumentärer, gå kurser och googla saker. Venus i Tvillingarna, den vandrande encyklopedin av olika dialekter och accenter! En ständig ström av nyheter, frisk luft och något brus är saker ni inte klarar er utan. Venus i Tvillingarna gillar och njuter genuint utav att prata med andra människor. Ofta har Venus-Tvillingen en miljard sociala kontakter, ingår i olika nätverk och har ungefär 100 hobbys. Välsmort munläder och en förmåga att prata sig ur alla situationer.

 

Varför skulle man inte vilja vara med en sådan mångfacetterad person?

 

Tvillingens ständiga önskan till något nytt tenderar att inte tillåta den att vara i en och samma relation alltför länge. Alla luft-Venus flörtar vilt, men Tvilling-Venus är i synnerhet mån om nya bekantskaper och lägger absolut inga storslagna värderingar i konceptet "vara trogen". När något nytt fångar hennes intresse, är du ur spelet. Vill man vara en Tvilling-Venus till lags så ska man framför allt vara en rolig person att snacka med. Tillåt inte samtalet att dö ut och släng in lite roliga fakta och vitsiga skämt då och då. Det får en Tvilling-Venus på fall. Men förvänta dig inte att du är den enda personen de roas av, för så är det inte. Har du själv en Venus i Tvillingarna? Försök att inte hoppa lika snabbt från sak till sak och kom ihåg att inte alla gillar att prata så mycket som du gör.

 

Kvinnor med Venus i Tvillingarna är ofta små, nätta tjejer som är mycket populära. En blandning av lätthet, intelligens och förmåga att hålla upp en konversationen, charmar de flesta. Mycket pratglada och pratar ofta med en förvrängd röst eller gör olika accenter med de pratar.

 

Män med Venus i Tvillingarna är lite utav det jag menar med flyktiga människor som dras till en mängd olika kvinnor och gillar en sorts nyhet i sina relationer. Ganska svåra att ha å göra med om man är väldigt svartsjuk av sig till exempel. Tvillingarna och Skorpionen går av den anledningen inte så bra ihop. 

 

Trots denna lättvindighet, är ändå en Tvilling-Venus fascinerande roliga att vara kring och hålla sig borta från. Det är nämligen helt omöjligt att vara uttråkad kring dessa människor.

 

När Venus är i Vågen

 

Det här blir en rätt speciell tolkning för mig att göra, eftersom jag själv är en ägare till en Venus i Vågen (med en massa tuffa aspekter från yttre planeterna, så inget att heja över), men jag ska försöka hålla mig så objektiv som möjligt, hehe.

 

Venus är som starkast i Vågens och Kräftans tecken, där kommer Venus typ av energi till hands och Venus får möjlighet att blomma ut i all sin kärleksfulla prakt. Venus är hemma hos relationsorienterade Vågen. Jag har tidigare beskrivit Vågar i lite olika sammanhang, och dessa människor är den sociala verklighetens smörjmedel och klister, så gott som, i sin iver att skapa relationer med andra på ett harmoniskt sätt. Flyter in och ut och briljerar i sociala sammanhang, charmerar folk runt sig och skapar en konfliktfri vardag där ingen tillåts att ogilla dem. Det är helt omöjligt att ogilla en Venus i Vågen, den kommer nämligen att se till att vara dig så till lags att du tror att personen kan läsa dina tankar. Otroligt taktiska och diplomatiska Venus i Vågen gillar generellt sett ett klassiskt sätt att dejta och bli kär på. Romantiska middagar, stora blombuketter, små presenter, oväntade dejter och uppvaktning i allmänhet, där all har sin tid och plats. Den är till exempel inte lika ivrig att rusa i säng som en eld-Venus är, som helt enkelt inte bryr sig.

 

Venus i Vågen är dock inte det minsta svår att snärja, den går in i en relation med dig med lätthet och börjar istället styra din förhållning till sig, genom att anpassa sig och gilla det du gillar.

 

Efter ett tag kan Venus i Vågen visa sig som en person utan egna åsikter, som vänder kappan efter vinden, är konflikträdd, undanhåller gärna saker och sopar skit under mattan istället för att städa rent. Frustrationen kan blir enorm när man har att göra med Venus-Vågar som nästan alltid håller med och byter åsikt kring det ena och andra, istället för att säga som det är. Kan upplevas känslokalla i all sin formalitet och med-nickande. Har ofta en kylig, beräknande blick. I sin iver att bli gillade, blir istället övertrevliga och falska. Det händer, jag lovar :) Och nu är jag kritisk mot mig själv. Venus i Vågen är känd för att hyllas eftersom den är så stark i Vågen, men den har en hel del baksidor också, precis som alla andra tecken.

 

Men Venus i Vågen behöver ha en relation, det är det tecknets väg att gå. Vågen är ett tvåsamhetstecken, och speciellt kärleks och relationsplaneten Venus strävar efter att dela sin verklighet med någon och se sig själv genom en annans ögon. Venus i Vågen är ofta väldigt kreativ, talangfull, har kreativa hobbies och dras till det så kallade konstnärliga, som inbegriper sång, teater, målande, dans, inredning etc. Den har en utpräglad känsla för vad som ser bra ut och inte, skapar ofta designers och modeskapare av olika slag och människor som objektivt kan bedöma och skapa det vackra och tilltalande. Kvinnorna är ofta vackra, klassiskt kvinnlig klädda och ser kvinnliga ut i fingerspetsarna, ofta modeintresserade och bryr sig mycket om sin image.

 

Män med Venus i Vågen är ju då definitionen av "Casanova"-typen som omger dig med en sådan charm och romantik att du för alltid är snärjd i hans grepp, för att sedan lika snabbt försvinna till sitt nästa kärleksobjekt, vars främsta styrka bör vara utseende, då Vågar kan vara löjligt utseendes-fixerade och letar efter skönhet i allt, även sin partner. 

 

När man har Venus i Vattumannen

 

Ni minns ju hur jag skrev om Vattumannen som månadstecken, och hur dess styrplanet Uranus fungerar i horoskopet. Och likaså är det när man har planeten Venus i Vattumannen. Där går all form av originalitet och ovanlighet hem, och är det första som Vattuman-Venus letar efter. Ofta påhittiga och något vilda människor som går med på det mest obegripliga. Det går typ att föreslå "låt oss gå ut mitt i natten och klättra upp på taket i regnet och mörkret för att kyssas under fullmånen". Du får ett solklart ja från Vattuman-Venus!

 

En annan hade kanske tänkt på hur farligt och halt det är.... 

 

Dras alltid till det som är avantgarde och är minst lika kreativa som Venus i Vågen, fast på ett djupare plan som ger insikter kring allt från hur fysik fungerar till varför vi finns på denna jord, och varför mänskligheten är. Har ofta lite udda intressen eller hamnar i diverse sekter, eller andra märkliga tillställning. Går på cosplays typ, där finns många med Venus i Vattumannen. Smiter in bland människorna och låtsas vara en del utav det hela som vi sysslar med vad gäller sociala koder, etc, men förstår alltid lite, lite mer än alla andra. Venus i Vattumannen kan utan problem vara på egen hand och syssla med sitt. Kan vara singel och ensam i långa perioder och hittar alltid på något i sin ensamhet, utvecklar sitt sinne på något sätt. Skaffar en till ovanlig hobby.

 

Också ofta i stort behov av ett mentalt utbyte med sin partner och att kopplas ihop på en nivå där man förstår varandra fullt ut och kan diskutera sig fram till det mesta ihop.

 

Kan klä sig lite udda eller ha någon utstickande faktor, typ stora ögon, en speciell dialekt eller väldigt långt hår. Man minns liksom dessa människor. Är en otrolig källa av ständig överraskning, nyhet och innovation, som är otroligt spännande att vara omkring.

 

Och så var den astrologiska sagan slut för idag.

 

Trevlig kväll!

 

Mvg, astrologen.