· 

Venus-skolan del 1: Eldtecken

God dag!

 

Nu kommer vi till mitt favoritämne, nämligen Venus! 

 

Afrodite, Venus, kärleks och relationsplaneten. Kärt barn har många namn. Det här är första delen ur ett segment där jag kommer beskriva Venus funktion i horoskopet, och dess symbolik beroende på i vilket tecken du har Venus i ditt horoskop. Det är en del i ett gäng seminarium som jag kommer att hålla detta år, där man kommer får möjlighet att diskutera sin Venus live, med mig personligen. Innan du läser vidare, ta reda på vart din Venus är här.

Först, vad står Venus i horoskopet? 

 

Det är en av de 7 personliga planeterna och har en stor del i den du är. Venus är förmågan att bygga bryggor och relatera till dels sig själv, men framför allt till andra människor. Det är funktion i ditt horoskop som tillåter dig att ha en frisk relation till dig själv och till andra, och framför all skapa kärleksrelationer.

 

Beroende på vilket tecken den är i, och vilka aspekter den mottar och gör till andra planeter i horoskop, lägger den en grund för hur friska relationer du kan ha i ditt liv. Det finns svår-aspekterade och svaga Venus, och ägare till dessa horoskop har ofta svårt med självkänslan och utifrån det, också svårt att bygga relationer med andra. Venus startar nämligen med kärleken till dig själv, hur du värderar dig själv, din smak, ditt utseende, din sensualitet och förmågan att älska. Det kända ordspråket; ingen kommer älska dig förrän du älskar dig i själv är i synnerhet applicerbart när vi talar om Venus. Det är inte bara dina relationer, utan det är din kreativitet, din smak, vad du tycker om och inte, hur trygg du är i att bli kär och hur du faktiskt älska dig själv och andra. Vad du tycker är vackert och inte, vad som attrahera dig och din smak i stort.

 

Hos kvinnor representerar Venus framför allt deras kvinnlighet, sättet de flörtar på och framställer sig själva som kvinnor. Till exempel hos så kallade "tomboys" är Venus ofta i manliga eller androgyna tecken. Hos män pekar ofta Venus på vad deras typ av kvinna är, vad de attraheras utav och hur de uppvaktar det motsatta könet. Men för oss alla gemensamt är Venus sättet vi bygger relationer på, sättet vi blir kära på och vad vi letar efter i en partner. Eftersom Venus hänger så tätt ihop med vad vi gillar och inte, vår smak, så är det ofta den som indikerar vad som får oss att bli kära i andra. Venus är vår smak när det kommer till både människor och ting. 

 

Idag ska vi behandla Venus i eldtecknen; Väduren, Lejonet och Skytten.

 

Eld-Venus ger generellt sett ganska självsäkra, aktiva och framåt människor, som ser kärleken som en stor del i livet, en passion och en inre eld som är central för livet. Kvinnor med en eld-Venus är ofta vana vid att ta första steget själva, är mycket aktiva och klär sig gärna väldigt effektfullt, i rött till exempel. Kvinnor med eld-Venus har faktiskt ofta ett väldigt färgfullt utseende, antigen mörkt hår och mörka ögon, eller andra klara och starka färger i sitt utseende. Män med Venus i eldtecken är vana erövrare och värdesätter passion i relationen väldigt högt.

 

Venus i Väduren

 

En stark placering för Venus som egentligen ger en "manlig" approach till att bygga relationer och hitta sin partner. Människor med en Venus i Väduren blir ofta snabbt förälskade och är mycket passionerade i sitt sätt att approchera andra människor på. Det är människor som innerst inne "brinner" av passion och kärlek, när det väl beger sig. På den dåliga sidan så innebär det att ett sådant brinnande intresse i andra, kan också väldigt snabbt sluta brinna och intresset är ofta intensivt men flyktigt, och ombytbart. Venus i Väduren är egentligen i Mars hemtrakter (som styr Väduren), och får därför en marsiansk karaktär till sig, där man gärna tar för sig, slår på stora trummor när det kommer till kärleken, och bygger relationer väldigt snabbt och intensivt. Venus i Väduren blir kär i adrenalinkicken som kärleken ger och kan därför ofta träffa kärleken vid olika aktiviteter, av extremare sort. Det kan handla om att man träffas när man klättrar i berg, åker skidor, ute och festar, kör på någon med bilen eller någon annan typ av händelse där adrenalinet är på topp. Vädurs-Venus är inte pryd och besitter en rå sexualitet. Det är inga människor som räknar partners och tycker man inte ska vara "lössläppt" eller följer andra fördomar kring kärlek eller sexualitet. Det är starka, egna och bestämda individer som tycker som dem gör, och bryr sig mycket lite om vad andra tycker om det. Venus i Väduren är dock inte särskilt taktisk och kan vara lite väl framfusig och påfrestande för personer med "lugnare" Venus-placeringar. Det är något som kan besvära andra som tycker att det bör följa någon ram eller ta sin tid. Hos Vädurs-Venus är det nämligen ord och inga visor. Det är MÅSTE HA och det är MÅSTE HA NU.

 

Vädurs-Venus går hem på första dejten, ringer dagen därpå och bjuder ut till fjällstugan i en vecka, även fast ni träffades igår. Men bara om den har fattat tycke för dig. :) Vädurs-Venus behöver inte lång tid för att bli kär, antigen exploderar den med känslor direkt eller så känner den ingenting för dig. Den är gränslös på ett sätt där man blir alldeles överväldigad av den starka ström känslor och handling som kommer från den. Människor med Vädurs-Venus lever ofta ett väldigt aktivt liv, och tänker inte långt innan de gör något. Det är väl bara att göra, om man känner för det?

 

Deras preferenser vad gäller fritid och smak är just saker som har med adrenalin och extrema aktiviteter att göra. Det är inga pysselmänniskor som sorterar hemma i garderoben och tar det lugnt i trädgården. Vädurs-Venus sticker iväg på en weekend spontant och är gärna ute och springer eller dansar, eller vad det nu än kan vara som har en aktiv karaktär.

 

Försöker du bygga en relation med någon som har Venus i Väduren? Var aktiv. Säg inte nej. Våga. Utmana. Skapa en känsla av att ingenting är omöjligt och att att du går med på allt. Försök åtminstone. Vill du hoppa upp på motorhuven och ge dig ut och åka skidor på en tisdagsmorgon istället för att gå till jobbet? Gör det! Det kommer Vädurs-Venus att uppskatta mycket. Ha en brinnande passion för varandra och visa på hur mycket du älskar din Vädurs-Venus genom att följa med på alla dess nycker.

 

Venus i Lejonet

 

Det andra eldtecken i horoskopet, Lejonet. När Venus faller i Lejonet så får vi ofta människor som är på snudd besatta av att vara i centrum och få uttrycka sin kreativitet och förmåga att få andra att skratta och titta på de. Lejon styrs nämligen av Solen, kärnan i vårt solsystem, och kärnan i allas horoskop. Vårt starkt lysande jag, vårt ego och vår identitet, vårt hjärta. Därför färgas Venus av dessa kvalitéer när den är i Lejonets tecken i horoskopet. En Lejon-Venus ger ofta skådespelare, teaterapor, sångare och människor på scen i allmänhet, som har en stark vilja och önska att få uttrycka sig själva som individer inför andra. Det är en position som ofta ger en väldigt lekfull karaktär som gärna har kvar i leken i sina relationer. Venus i Lejonet faller också snabbt i kärlek, men har ett något lugnare sätt att förföra andra på. Det ska dock vara STORSLAGET, så att andra kan se precis hur kär man är. :) Kärleken är central för dessa människor och det viktigaste är att hitta respekt, beundran och lekfullhet i sina relationer. Det kan samtidigt vara mycket dramatik och påkostad kärlek hos Lejon-Venus, fast dessa faser går över snabbt och ser ofta seriösare ut än vad de är. Lejon-Venus ger dyra gåvor, köper 100 röda rosor och friar i Paris på något offentligt ställe. Kärlek ska vara som en teaterscen för dessa människor, där er relation utvecklar sig. Man ska kunna vara stolt över sin partner och den personen man är kär i, får gärna vara "känd" av något slag. Synas på tv, i tidningar, vara chef eller ha nått någon höjd som gör att man kan med stolthet i rösten berätta om sin relation och sin partner. Lejon-Venus är på snudd kära i sig själva och har en ofråntagbar stolthet över sig själva. Lejon-Venus blir kära i sina hobbies, de har ofta starka passioner för olika intressen och det centrala är få uttrycka sin kreativitet någonstans där folk kan uppskatta det. Det är mycket kreativa individer, även när det inte finns åskådare. Relationer blir ofta ett spel för gallerian, inför andra. Det är människor som gärna kysser varandra passionerat offentligt, som står i centrum med sin partner och njuter lite extra när blickarna riktas mot PARET. Utseende är viktigt för Lejon-Venus, det gäller att klä sig och se ut på exklusivt och gärna dyrt sätt (även fast det inte behöver vara dyrt, men ge sken utav) som ger dem lite mer status än de förtjänar egentligen. Lejon-Venus är mer beroende av andras åsikter kring deras relationer än till exempel Vädur-Venus, som faktiskt inte bryr sig det minsta om vad andra tycker. 

 

Venus i Skytten

 

Den tredje eld-placeringen i horoskopet som Venus kan ha, är alltså Skytten. Här har vi riktiga äventyrare. Även om Vädurs-Venus också är väldigt äventyrlig av sig, så har dessa två olika ändamål med sina äventyr. Vädurs-Venus jagar adrenalin i sitt liv, medan Venus i Skytten strävar efter friheten, upplevelsen och visheten som äventyren medför. Skytt-Venus är ofta en berest och påläst person som sätter ett högt värde i allmänbildning, någon form av social status och en äventyrs-ådra hos sin partner. Här hittar vi absolut noll prydhet återigen. Dra på spontanresa med någon man knappt känner? Go! Ta droger? Go! Göra något man inte gjort förut? Go!

Det är fart och fläkt med Skytt-Venus, men också djupa diskussioner kring livets kärna, moral och filosofi. Att icke förglömma så styrs Skytten av Jupiter, och Venus blir färgad med Jupiters kvalitéer i Skytten, i vilket skapas ett intresse för samhällsfrågor (kanske inte i praktiken, men i samtalet åtminstone), politik, utbildning och filosofiska aspekter. Skytt-Venus gillar att hamna i spännande diskussioner om livet och värdesätter någon som är lika intresserad att frihet, resor och livet i stort. Skytt-Venus brinner med en ständig entusiasm inför det som livet kan erbjuda, och letar efter en partner som brinner lika mycket för livet, både till vardag och fest. Inga ledsna miner här inte! Skytt-Venus gillar INTE begränsningar och svartsjuka, den måste få socialisera runt och tala med olika sorters människor, skapa intressanta diskussioner och få en inblick i andras värderingar av livet. Håll inte tillbaka någon och sätt inga gränser för Skytt-Venus, för den kommer aldrig att vara kvar hos dig annars. Du som har en Skytt-Venus måste få ge dig ut i världen och skapa dig en uppfattning om livet i alla världens hörn. När du väljer partner så måste du få en person som "förstår", som har knäckt livets gåta för sig själv åtminstone, och har någon typ av ståndpunkt kring saker så som religion, samhällslära, filosofiska frågor kring existens, naturen, utbildning, jobb, etc. Du kan inte vara med någon som inte vet något om något, det kommer att bli outhärdligt. Du måste hitta någon som tänker stort och mycket, då alla vardagsbekymmer är ganska oviktiga för dig. Det finns ju så mycket där ute att se och uppleva, och lära sig! Venus i Skytten lär gärna ut, och är något av besserwisser, men i allmänhet mycket härliga, och framför allt optimistiska och glada människor. 

 

Sammantaget är alla eld-Venus mycket passionerade och aktiva människor, fast på lite olika sätt. Eld-Venus går finfint ihop med luft-Venus (Våg, Tvillingar, Vattuman). Däremot blir det en rätt stor krock när Eld-Venus ska bo ihop och skapa ett liv med Jord-Venus till exempel, som hellre åker och storhandlar och planerar nästa veckas matlådor, än sticker iväg på ett äventyr. När vi ingår i relation med andra så är Venus mycket, mycket viktigt. Och vet du din egen och din partners Venus-placering, så har du vunnit mycket redan där. Du förstår era skillnader, varför den andra personen älskar som den gör, och vad den kräver och behöver av sin relation för att må bra. Det öppnar upp en för en mer harmonisk och djup relationer. 

 

Har du en eld-Venus? Berätta gärna hur du upplever den.

 

Vi hörs!

 

Mvh, astrologen.