· 

Årsprognos 2017: April

Sakta men säkert fortsätter jag med min årsrapport. Det har visat att ta sig lite längre tid än jag hade tänkt mig, men vi ligger ju flera månader före så. :)

 

Vad kommer då försiggå på himlen under april?

 

April och Maj är ju generellt rätt behagliga månader, då en del planeter rör sig genom Oxens tecken, som är en mycket trevlig del av Zodiaken.

 

Likadant blir denna april, då vi inleder den 1a med att Solen är kvar i Väduren, ihop med en retrograd Venus (så all Vädursenergi som håller i sig nästan hela februari och Mars, slipper vi inte i April heller).

Sol och retrograd Venus är alltså i Väduren, och det är fortfarande en hög aktivitetsnivå som gäller både i relationer och vad gäller att utveckla er själva som en individer. Mycket egen-utveckling och lite hänsyn till andras intressen (relationer kan bli lidande) blir ledorden när vi inleder andra månaden av våren. 

 

April kommer att börja med att vi har en del bestyr i våra relationer, som sagt, kanske till följd av vår strävan att fokusera på oss själva och vår egen utveckling. Saturnus aspekterar Venus i en kvadratur och det innebär att vi dels börjar omvärdera oss själv, och vår självkänsla, hur mycket kärlek vi får och varför. Den kan dessvärre få sig en törn under denna period, men också våra kärleksrelationer, där en del problem kommer att redas ut. Vi kan komma att känna oss berövade på kärlek och begränsade i våra relationer. Det blir mycket fokus på det privata helt enkelt.

 

Merkurius och Mars rör sig in Oxen och vi börjar se på livet som ett smörgåsbord av njutningar, blandat med en eskalerande envishet vad gäller allt vi tar oss för. Som bekant är Oxar duktiga på att driva saker till sitt slut, och så blir det i april. Äntligen får vi lite jord-energi! Det kommer ha varit alldeles för lite utav den varan fram tills april månad. Mycket visioner och aktivitet som inte förankras i det faktiska utföranden. Så April är en bra månad att börja implementera det vi har funderat och skissat på fram till dess.

 

Saturnus går retrograd i början på April, vilket innebär att alla begränsningar och strukturer vänder vi inåt mot oss själva. Återigen en utmärkt tid att sätta disciplin på sig själv och göra det man tänk på, ut i den riktiga världen, ut i praktik. Hur man än gör, så kommer Saturnus att tvingar er att ordna upp en inre struktur i det ni gör.

 

Detta kommer att bli extra, extra tydligt under perioden 13-17 april, då Solen ställer sig i konjunktion med Uranus, som skapar en trigon till den retrograde Saturnus. Ok, så dessa dagar är vart ni ska lägga ALL er krut. Vi kommer fullkomligen att explodera av handling och vilja att utföra saker under dessa dagar, och det är en strålande period för att få ner era drömmar och önskemål i praktiken. Lägg ALL energi på dessa fyra dagar under april-månad, och det kommer att vara både enkelt och något som ni själva drivs till. 

 

Merkurius går retrograd i Oxen den 12e april, vilket innebär att vi får ytterligare möjlighet att blicka inåt oss själva och göra ett utförande på det vi tänkt oss tidigare, samt omvärdera vår struktur. Undvik dock att signera några större avtal eller göra stora köp under andra halvan av april. Allt sådant bör skjutas upp till maj istället. Det blir ett par riktigt härliga och lyckade dagar 15-20e april, då Merkurius gör en finfin stor trigon till två andra planeter. 

 

April blir en rätt lustig månad, men två väldigt olika energier, Vädurens och Oxens. Merkurius vandrar tillbaks till Väduren, och gör en konjunktion med Uranus och Solen under 18e-20 april, återigen i trigon med retrograda Saturnus. Här är det verkligen läge för att göra rätt för sina idéer och ambitioner, för dessa hänger tätt ihop med er som individer och era styrprinciper, er disciplin och förmåga att utföra saker. Speciellt när det är så otroligt välaspekterad planetsamling. Vi kommer att explodera invärtes i idé och handling, på ett högst positivt sätt. :)

 

Detta gäller alltså perioden, 12e-24 april, så ganska många dagar och majoriteten av april. Bara att tacka och ta emot. :) Däremot kommer vi inte lyssna på en endaste själ som har något att komma med vad gäller våra planer och starka vilja. Nu är det inte läge att lyssna på någon annan, och det kommer vi heller inte att göra.

 

Den 21a april byter Mars till Tvillingarna, och den praktiska, något långsamma och stabila Oxe-energin är som bortblåst. Nu kommer alla nya bekantskaper, kontakter och allmänt häng! Föga förvånande hänger detta ihop med det härliga vädret och värmen som gör inträde just då. Tvillingarna styr ju slutet på maj och början på juni, den absolut mest lekfulla och gladaste perioden på hela året. 

 

Var försiktiga med vad ni säger sista veckan i april, det kan komma otroligt hänsynslösa och lite väl ogenomtänkta uttalanden, som skadar och förstör. Håll tillbaka energin, även om det känns som att ni har rätt. Det kommer blir svårt och utmanande att hålla tillbaka just den perioden, men ansträng er verkligen, för talets funktion kommer att vara hänsynslös när Merkurius ställer sig i kojunktion med Uranus i Väduren, sista veckan i april. Vi kommer vara klara i tankarna och veta vart vi är på väg. Inget drömmande och diffushet så långt ögat kan nå, bara bestämd determinition.

 

Mest påverkade under april blir alla ni som är födda 9-20 april då det hopar sig en del planeter i slutet på Väduren under april-månad. Vidare blir också ni som är födda runt 20e i december påverkade, också ni som är födda i mitten på juli, samt i mitten på oktober.  Även ni som är födda i början på maj får talets gåva serverad ett tag i slutet på april, samt får em uppskjuts energimässigt.

 

Mest gynnsam period för Vädurar, Skyttar och Lejon. Minst för Vågar.

 

Ha en trevlig eftermiddag och på återhörande!

 

Mvh, astrologen.