· 

Angela Merkel

Glad alla Hjärtans dag, hjärtan!

 

Dagen till ära, eftersom jag är hysteriskt oromantisk tänkte jag tolka Angela Merkels horoskop.

 

Men först vill jag återigen påminna om vilka tecken som kommer ha det finast under dagen! Speciellt Vågen och Vädurar kommer att ha en speciell dag, men också andra luft och eldtecken kommer ha det finfint. Alltså Tvillingar, Vattumän, Skyttar och Lejon.

 

Ni som kan ha en tuff dag under dagen, är ni som har planeter i Kräftan eller Stenbocken.

 

Mer oberörda bli resten av Zodiaken, nämligen Jungfruar,  Fiskar, Oxar och Skorpioner. 

 

Men nu till Tysklands ledande politiska profil, nämligen Angela Merkel. Precis lika omtalad som många andra politiker, har hon också svirande mycket intresse runt sig.

 

Angela är född den 17 juli, 1954, i Hamburg. 18.00 på kvällen, stor tur att det finns en födelsetid denna vända.

 

Här är Angelas planetplaceringar:

 

Solen i 24e graden Kräftan i konjunktion med Uranus (aj då)

Månen i 16e graden Vattuman

Merkurius i 10e graden Kräftan i konjunktion med Jupiter

Venus i 5e graden Jungrfrun

Mars Retrograd i 27e graden Skytt

Ascendenten i Skytten

 

Det första som mina ögon dras till är självklart Sol/Uranus konjunktionen i Kräftan. Den är nästan på graden exakt, vilket ger en otroligt stark aspekt. Jag har ju tidigare beskrivit Uranus som en otrolig kraft som kan gränsa mellan geni och fullkomlig galenskap, och det är en rätt speciell känsla att ha den energin så nära sin egen Sol. Angela Merkel exploderar bokstavligen i känslor titt som tätt. Hon har otroliga känslopåslag och djupa osäkerheter inom sig. Med tanke på att både Jupiter och Merkurius är i Kräftan också, så är hon en väldigt utpräglad Kräfta, som både identifierar sig som en och tänker som en.

 

Merkurius i konjunktion med Jupiter, vilket ger talets gåva. Alla hennes ord och tankar är djupt rotade i egna och andras känslor. Hon ÄR de facto otroligt empatisk, trygghetsgivande, omhändertagande och en stå-figur för de svaga i samhället. Det är inte bara teater att vilja hjälpa flyktingar, hon känner med dessa människor djupt inpå själen, och vill gärna bygga ett samhälle där alla svaga får lika möjligheter som alla starka. Hon är genuin. Allt detta ligger dessutom i det 8e huset som styrs av Skorpionen, och det är på djupa emotionella vatten som Angela simmar runt i. Hon har förmodligen stött på döden en och annan gång i sitt liv, och råkat ut för otroligt plötsligt och oväntade händelser som berört henne djupt. Det här är ett typ av horoskop där ens barn kan råka ut för olyckor och dö till exempel, eller där man aldrig får några, vilket är också fallet för Angela. Att inte bli mamma är onekligen en stor förlust för henne personligen, alla Kräftor är otroligt familjorienterade. Det är horoskopets mammor och omhändertagare! Att inte få barn för en Kräfta är en djup sorg.

 

Vi tittar vidare på Månen som huserar i Vattumannen (som styrs av Uranus och hänger således ihop med Angelas Sol). En sådan Måne ger en otroligt bra och sammanhängande förståelse av verkligheten, speciellt med aspekter från Uranus till Solen. Det väger helt klart upp hennes otroligt djupa känslighet och emotionalitet. Det ger en frisk fläkt av rationalitet i det hela, som är nog mycket välkommet. Samma gäller hennes Jungfru-Venus. Som kvinna, privat, är hon praktisk, rationell, något cyniskt och distanserad. Men som person, med ansiktet utåt, är hon tvärtom, mycket varmare och mjukare. Hon för de svagas talan och har alltid gjort.

 

Angela har också en Skytt-Ascendent, ihop med Mars i Skytt. Det ger en stark drivkraft att förändra världen och se stora visioner. Eftersom Mars är retrograd vänds mycket av hennes energi inåt i sig själv, och hon försöker förändra visionen och världen via sina åsikter och sig själv. Hon är ingen elak människa, hon vill inte förstöra eller gå emot stora grupper av människor, så som många kritiker menar på. Hon är genuint orolig och naivt blind inför andras olycka. Det är lätt att glömma bort hur lätt det är att bli manipulerad och använd om man öppnar upp sin dörr för alla som vill. Där kan Angela Merkel tyvärr missbedöma människans goda natur. 

 

Neptunus på MC (kuspen av 10e huset, ens samhällsfunktion, ens karriär, ansikte utåt socialt), skapar fantasier utan dess like kring ens egna persona och den vägen man går i livet. Hon tror starkt på sin vision om världen, och ser inte alltid klart vad det är som hon försöker åstadkomma, hur det faller ut rent praktiskt och om det går ihop med den reella världen överhuvudtaget. 

 

Sammantaget, en mycket varm och god människa som vill det absolut bästa för alla som har det dåligt ställt. Hon vill ta hand om hela världen, vilket är vart hennes politik barkar. Det som glöms bort är hur det faktiskt går att göra i praktiken.

 

Som ni märker är de flesta kända politiker och forskare, stora visionärer med starka oppositioner i horoskopet och kontakt med Uranus. Det är eld, vatten och luftmänniskor som ser det hela stor och känner en inre drivkraft att förändra världen i enlighet med sina åsikter och visioner. Men det som saknas är ofta förankring till verkligheten.

 

Ha en härlig dag allihop!

 

Mvh, astrologen.

Write a comment

Comments: 8
 • #1

  W (Tuesday, 14 February 2017 11:27)

  Önskar dig en underbar Alla hjärtans dag, Du är bäst . Hälsningar W

 • #2

  Lotta (Tuesday, 14 February 2017 12:07)

  Hej fina du !
  Tack för allt du skriver , underbar analys .. Varför du är hysteriskt oromantisk !! Du har Venus i vågen och i dag månen i vågen ... Mycket kärlek för dig . Kram

 • #3

  Alexandra Alvis (Tuesday, 14 February 2017 16:09)

  Tack själv Lotta!

  Kul att du nämner det, ni har stenkoll på mig:) Min inställning till romantik är nog mer av en Jungfruig-karaktär, väldigt cynisk.

  Däremot är ju detta en strålande dag, njut till fullo!

  Mvh, astrologen.

 • #4

  Lotta (Tuesday, 14 February 2017 16:59)

  Hej fina Alexandra !
  jag har bara koll utan sten , med sten gör ont ... Jag förstår dig fina du ... Skicka positiva energi till dig :-). Kan jag säga njut till lycka inte till fullo :-). Önskar dig en underbar kväll . Kram

 • #5

  Niklas (Tuesday, 14 February 2017 20:20)

  Hej !
  Jätte bra artikel ! WOW !

 • #6

  Satu (Wednesday, 15 February 2017 08:27)

  Godmorgon !
  Så härligt och fint skrivit ... Vad duktig ! Önskar dig en fin dag .

 • #7

  Anita (Thursday, 16 February 2017 11:14)

  Hej !
  Tack så mycket för fin text om henne . Kanon ! Ha det jätte fin . Kram

 • #8

  nelson (Sunday, 12 April 2020 13:56)

  Hej tittare, jag är Nelson och håller på att dela mitt vittnesmål här, min mamma introducerade mig för Great Baba Ogbogo när hon upptäckte att jag inte kunde få min fru gravid efter 3 år av vårt äktenskap. Sedan förde dessa så mycket problem i mitt äktenskap och ledde till en skilsmässa. hon sa, han är mycket andlig och kan få min fru att återvända till mig i glädje och vi kan få barn tillsammans. Till att börja med tvivlade jag inte förrän jag kontaktade honom och sedan kastade mäktiga trollformler på mig och fick min fru att återvända till mig efter att ha gjort det som begärdes av mig och det behövande. Nu är vi också nöjda med vackra barn. Redan från dagen arbetade Great BaBa Ogbogo för mig och löste mina problem. Jag gjorde ett starkt löfte om att så länge jag lever, jag kommer att fortsätta att vittna om godheten i hans stora verk, och för de där ute som står inför förhållanden och äktenskapliga svårigheter ska snabbt kontakta honom och bli en lycklig vittnesbörd som jag. Jag släpper hans kontakt här, e-post: greatbabaogbogotemple@gmail.com eller hans WhatsApp-nummer. +447440557868 ...

  Han fick min ex fru att återvända till mig i glädje

  Han botade mig från en impotent man till en riktig man.